HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#3541 Felhasználó inaktív   Krisz_tb 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 19. 14:58

Sziasztok!

Gondolom a következő kérdéssel Dunát lehetne rekeszteni, de kicsit elvesztem a témában..és minél többet keresek annál jobban nem tudom mi kell nekem.

Laptopot szeretném összekötni egy monitorral. HDMI és VGA kiemeneteim vannak...bár gondolom ez a legkevesebb, max egy átalakítóval megoldom...

- monitort szeretném ha full hd lenne,
- egy két lövöldözős őrülettel is szívesen játszanék. szóval laggolás nem annyira ok..
- grafikai munkára is használnám, bár elsősorban nem nyomdába szánt anyagokra, de az sem kizárt, így szeretném ha lehetőségeim szerint színhelyesre lehetne kalibrálni...
- 23 -24 -es méretekben gondolkoznék, így 170/170 betekintés lenne az alap...

Sok mindent nem is értek még a témából, így ha nem a legfontosabb paraméterekre világítottam rá, ellnézést.

Tudnátok ajánlani valamilyen monitort ahol ezek az igények összefutnak? És ha a keret 100e. Huf, de ez már nagyon lélektani...

A különböző tesztekben minden féle kalibrációs programokkal lövitek be a monitorokat...
Tudnátok segíteni, hogy lőhetném be a legmegfelelőbb módon a laptopom kijelzőjét? (acer 6935g, full hd ,1920x1080 pixeles..nem tudom még mit írjak le h. segíteni tudjatok..)

Köszönöm  segítséget mind a két témában.

#3542 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 19. 15:55

hát az a baromi rossz hírem, hogy 100 ezerből nem veszel olyat, ami megfelel DTP munkára ekkora méretben. max. olyat veszel ami megfelel, de az 20-as wide, vagy veszel egy 23-24-est, de az meg TN+film paneles lesz, ami színhelyesnek sehogy sem mondható. gyorsnak gyors lesz, nagy is, meg ha nincs referencia monitor mellete, akkor akár azt is mondhatnánk, hogy szép képe van. és még az 5:1 kontraszt mellett össze is jön a 170/170 betekintési szög (a hivatalos 10:1 kontraszt mellett mérik, és a nem TN panelek 178/178-at tudnak, a TN meg ugy kb 160-at függőlegesen és 120-at vizszintesen, de már ott is jelentős szintorzulások vannak)
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#3543 Felhasználó inaktív   Krisz_tb 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 21. 15:34

szomorúan hallom..:(

#3544 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 24. 08:31

Idézet: Krisz_tb - Dátum: 2009. aug. 21., péntek - 16:34

szomorúan hallom..:(

Sajnos az ideális monitor TFT technológiával nem létezik. :(
A képminőségről, amit gemini leírt az úgy van. Valósághű színeket, valódibb feketét (fekete és nem szürke) csak a *VA és IPS panelek tudnak. Viszont hiába fejlődtek input lag szempontjából rengeteget ezek a monitorok (az utóbbi évben kb lefelezték a korábbi értékeket), ebben még mindig elmaradnak a kívánatostól.
Hozzáteszem, hogy alkalmi és átlagos játékra már simán megfelelnek. Ezzel szemben egy HC gamer, vagy szimulátor rajongó számára igazából még a leggyorsabb TN panelek se elég gyorsak (lag szempontból és nekik nem elég a 60fps se), ott csakis a CRT monitor és a lagmentesség az elfogadható.
Szóval sajnos nincs mindere jó monitor. Valamilyen irányba kompromisszumot kell kötni és akkor az árról még nem is beszéltünk.
My photos

#3545 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 24. 12:44

Igazából az van, hogy ez az input lag erősen túl van értékelve szerintem. Egy jobb játékos simán bealáz akkor is, ha ő egy lassabb tft-n tolja, te meg crt-n. Ez _talán_ számíthat két gosu közti vs-ben. De pl a magyar "HC gamerek" között biztosan nem. :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3546 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 24. 13:17

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. aug. 24., hétfő - 13:44

Igazából az van, hogy ez az input lag erősen túl van értékelve szerintem. Egy jobb játékos simán bealáz akkor is, ha ő egy lassabb tft-n tolja, te meg crt-n. Ez _talán_ számíthat két gosu közti vs-ben. De pl a magyar "HC gamerek" között biztosan nem. :cool:

Nem érted, ő rallyzik a gépen, ha nagyobb az input lag, akkor lerepül az útról :Đ
fps-ben szintén hátrány, ha pl figyelsz egy sarkot. Css-ben ehhez még hozzá jön a hibás netcode is, a mozgó ember hamarabb látja meg az egy helyben állót :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

#3547 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 24. 13:32

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. aug. 24., hétfő - 13:44

Kompetitív hardcore gaming-nél érezhető a jelentősége. Casual esetén meg nyilván nem ez a 'szűk keresztmetszet', ennyi.
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#3548 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 08. 24. 13:43

Idézet: Krisz_tb - Dátum: 2009. aug. 19., szerda - 15:58

- grafikai munkára is használnám, bár elsősorban nem nyomdába szánt anyagokra, de az sem kizárt, így szeretném ha lehetőségeim szerint színhelyesre lehetne kalibrálni...
- 23 -24 -es méretekben gondolkoznék, így 170/170 betekintés lenne az alap...

Tudnátok ajánlani valamilyen monitort ahol ezek az igények összefutnak? És ha a keret 100e. Huf, de ez már nagyon lélektani...

A dekurvajó 23-24 és a 100k az elég necces. Igények alapján még az Eizot írtam volna, de köpködni fogsz erőteljesen.
Make love not Wor.

#3549 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 24. 13:46

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. aug. 24., hétfő - 14:17

Nem érted, ő rallyzik a gépen, ha nagyobb az input lag, akkor lerepül az útról :Đ
fps-ben szintén hátrány, ha pl figyelsz egy sarkot. Css-ben ehhez még hozzá jön a hibás netcode is, a mozgó ember hamarabb látja meg az egy helyben állót :D

Még mindig a netcode az ami többet számít. Css-ben pont azért nem szabad teljesen egyhelyben állni  :)

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3550 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 24. 13:49

Idézet: HookR - Dátum: 2009. aug. 24., hétfő - 14:32

Kompetitív hardcore gaming-nél érezhető a jelentősége. Casual esetén meg nyilván nem ez a 'szűk keresztmetszet', ennyi.

Mint ahogy írtam, bár odáig nem ért el a boldod ( :) ) nagyon komoly skillnél tényleg számíthat, de ennek a fórumnak a résztvevői számára semmit sem jelent  :cool:

Bocs Pietrosz :nevet:

Idézet

#3551 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 24. 14:22

De pont az a lényeg hogy nem csak nagyon hc skillnél. Ha egy szinten vagyunk, de az ellennek crtje van, nekem meg valami pva izé, akkor később fogom észrevenni és kész.  :think:
Na mind1 majd ráérek ezen agyalni a következő monitor cserénél, ami nem most lesz :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

#3552 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 24. 16:34

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. aug. 24., hétfő - 14:49

Mint ahogy írtam, bár odáig nem ért el a boldod ( :) ) nagyon komoly skillnél tényleg számíthat, de ennek a fórumnak a résztvevői számára semmit sem jelent :cool:

Ha maradéktalanul egyetértenék veled, nem reagáltam volna rá.

A vastag részen van a hangsúly, azaz szerinted e fórum résztvevői számára semmit sem jelent. Feltételezem, saját magad még nem tapasztaltad meg a különbséget, ezért ennek megfelelően kell kezelni a hsz.-od. Igazából ezt mindenkinek magának kell megítélni, ezért írtam, amit írtam. És itt nem feltétlenül csak COD-ra, meg 'heccsát'-okra kell gondolni. Zongorázni tudnám a különbséget pl. TrackMania Nation, vagy BZFlag alatt is. Természetesen egy bizonyos - nem átlagos - szint felett...   :cool:
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#3553 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 00:21

Idézet: HookR - Dátum: 2009. aug. 24., hétfő - 17:34

Ha maradéktalanul egyetértenék veled, nem reagáltam volna rá.

A vastag részen van a hangsúly, azaz szerinted e fórum résztvevői számára semmit sem jelent. Feltételezem, saját magad még nem tapasztaltad meg a különbséget, ezért ennek megfelelően kell kezelni a hsz.-od. Igazából ezt mindenkinek magának kell megítélni, ezért írtam, amit írtam. És itt nem feltétlenül csak COD-ra, meg 'heccsát'-okra kell gondolni. Zongorázni tudnám a különbséget pl. TrackMania Nation, vagy BZFlag alatt is. Természetesen egy bizonyos - nem átlagos - szint felett...   :cool:

Szerintem meglepődnél.

Idézet

#3554 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 06:43

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. aug. 24., hétfő - 14:17

Valaki érti ám itt a csíziót! :D
Sokan tolják ám a rallyt is tft-vel, csak éppen ők nem szállnak versenybe a dobogóért és a bajnoki címekért. A legfanatikusabbak felvásárolták a használt piacról a  21"-os trinitron képcsöves CRT-k jelentős részét, van aki még tartalékba is vett. Ez mondjuk már kicsit túlzás, de tisztán tükrözi a sebesség iránti vágyat és a kompromisszum mentes csapatásra való törekvést.
My photos

#3555 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 09:26

Aztán jön egy 12 éves kiskampó, és lenyom a notijával, ami kraftban is kevés, meg gyengusz tft-je van  :Đ

Idézet

#3556 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 10:42

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. aug. 25., kedd - 10:26

Aztán jön egy 12 éves kiskampó, és lenyom a notijával, ami kraftban is kevés, meg gyengusz tft-je van  :Đ

És billentyűzettel tolja. :Đ

Amúgy szerintem is érezhető az input lag, pedig nem vagyok olyan HC gamer. Főleg desktop-on hadonászva az egérrel lehet érezni, hogy egy nagyon picit, de késik a CRT TV-mhez képest a mozgás. Játékokban már kevésbé tűnik fel. Hasonló a helyzet az utánhúzással is.
Az már azonban vitatható, szvsz, hogy ez tényleges hátrányként jelentkezik-e.
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#3557 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 14:36

Itt milyen nagyságú input lagokról beszéltek? Úgy általában egy átlagos TFT-nél...

#3558 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 16:34

Exploring Input Lag Inside and Out

#3559 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 07:41

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2009. aug. 25., kedd - 11:42

És billentyűzettel tolja. :Đ

Amúgy szerintem is érezhető az input lag, pedig nem vagyok olyan HC gamer. Főleg desktop-on hadonászva az egérrel lehet érezni, hogy egy nagyon picit, de késik a CRT TV-mhez képest a mozgás. Játékokban már kevésbé tűnik fel. Hasonló a helyzet az utánhúzással is.
Az már azonban vitatható, szvsz, hogy ez tényleges hátrányként jelentkezik-e.

Az valóban vicces lenne. :D Bár inkább komoly tiszteletet érdemelne.

A realitást nézve létezik amúgy néhány tehetséges zongorista, villám ujjakkal (bill-el játszanak), akik "csak" 1-2 másodpercet kapnak kilóméterenként. Hozzáteszem billel ez is kiválló eredmény, főleg hogy a középmezőny kormánnyal is kap ennyit az elejétől.

A jelenlegi monitorokon az utánhúzás mértéke (már az ips és *va peneleknél is) talán már tolerálható.
Bár életem első TFT-s sim élményét sose felejtem el. Korabeli TN panel valami akkori csúcs 6 vagy 8ms-os reakcióidővel. Egyszerűen 140-es tempónál elfogott a félelem és nem mertem tovább nyomni, folyamatosan éreztem a hardveres motion blurt és nem tudtam merre halad a kocsi. A monitor tulaja saját elmondása szerint ezt nem érzékelte. Ő tudja.
Az input lag később került a látóterembe, amikor az utánzúzás az újabb generációkon már nem volt zavaró, de éreztem másnál vezetve TFT monitor előtt, hogy valami nem stimmel a kocsi mozgásával, de fogalmam se volt mi az oka. Utánajárva rájöttem.
My photos

#3560 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 08:00

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. aug. 25., kedd - 15:36

Itt milyen nagyságú input lagokról beszéltek? Úgy általában egy átlagos TFT-nél...

A gyors HC gamereknek gyártott TN monitorok lag-ja úgy 0-10ms között ingadozik. Egy átlagos TN paneles inkább 5-15ms között produkál, de gyakoriak a 7-25 között dolgozók is.
A legújabb s-ips panelek ma tudtommal 5-20 ms közötti érékeken ingadoznak. Az akbuális S-PVA panelek 20-40ms-ot produkálnak többnyire (a régebbiek 50ms és fölötte tudtak).

Ha folyamatosan mérve ki is számolnak egy átlag lag értéket az a szám nem igazán informatív, mert a késlekedés sajnos nem állandó, hanem folyamatosan változik. Ha állandó lenne a késés, akkor hozzá lehetne szokni a megfelelő előre gondolkozással, fix korábbi reakcióval a kézben, de mivel a lag ingadozik folyamatosan nem lehet tudni mikor épp mennyivel látod a múltat. Mondhatni a szélső értékek közötti különbség nagysága talán problémásabb mint maga a lag.
Fps rajongóra lefordítva nem tudhatod, hogy most akkor 30 vagy 60 cm-el célozz a rohanó ember elé.
Autószimre fordítva pedig nem tudhatom, hogy a 0,5 vagy 2m-el előbb fékezzek a látottnál. Ha biztosan nem akarod eldobni, akkor nyilván 2m-rel előre fékezel, de ha épp kisebb volt a lag, akkor időt vesztettél a túl korai fék miatt és már a kanyar bejárati sebességet is elcseszted.

A jóindulatom jeleként megelőlegezem, hogy egy 0-5ms között ingadozó lag már elég kis mozgástér lenne ahhoz, hogy már ne legyen zavaró. Bízom benne, hogy talán elérhető lesz ez is valamikor, de addig a CRT monitorok nem fognak kihalni az asztalokról.
My photos

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.