Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. szept. 25., péntek - 7:58
OK kíváncsi vagyok. TV-nek még mindig egy 100Hz-es panát használok, így érdekes számomra. Mindenesetre nem valószínű, hogy többet enne mint egy full HD-s LCD.
Látod a leírt számokból, hogy relatív. A max fogyasztást valszeg egyiknél sem érdemes nézni, mert nem úgy használja az ember. Használati beállítás mellett meg úgy tűnik, hogy egy 40"-es fullHD-nál is többet ehet, vagy kb. egálban egy kis 28"-os CRT TV.
Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. szept. 25., péntek - 8:10
Nem is olyan lassan. Már a tv sorozatokon kívül szinte semmi sincs 16:9-ben, az összes film ez az extra széles arány. 2010-ben meg jön a 2m széles és 18cm magas ultra wide kép

Ennél a 2.35:1 képaránynál meg a full hd is szart se ér, mert a film teljes felbontását lényegében elcsalják, így nem szélesebb lesz a kép, hanem csak alacsonyabb (nem kapsz 1080 sort se).
Ez a szélesség dolog akkor nem zavarna, ha a sorok száma garantált lenne és a szélességben meg többet adnának, ha olyan széles képet akarnak, így egy olyan képernyőn ott van a többlet részlet, egy normál 16:9-en meg nem lenne minőségromlás panscan esetén.
Tudom álmodok!

Engem meg akkor nem zavarna, ha leállnának az egésszel. Az oké, hogy jobb a 16:9 mint a 4:3, de mi a fasz fontosat látok 2.35:1-en, amit 16:9-en nem? Kurvára semmit. Arra jó, hogy majd új TV-t vegyél vagy a több 100K-s TV-d ne tudd kihasználni rendesen és 52"-osért elrohanj.
TV-t vettem, mert kellett (ill. meg tudom oldani, hogy 2.35:1-re is jó legyen skálázással, plussz ugye másra is jó), de blúréjért meg a többi szarságért addig nem adok pénzt amíg tesznek rám, mint vevőre és ilyenekre nem figyelnek.
ps: Persze ez a többlet felbontás dolog is jó megoldás lenne. Hátha kitalálják... végül is ezért is lehet új TV-t, lejátszót vetetni az emberrel, ami támogatja az ilyen vágást.
Szerkesztette: vipisrac 2009. 09. 25. 09:14 -kor