HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#4201 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 23. 14:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2010. 03. 23. 14:46

Amit linkeltél, ott 100cdm2-nél 37 Wattot fogyaszt, 200-nál 56-ot.
Átlagos használatnál szerintem elég a 100 is, és az mindjárt csak 37 Watt.

Az arányokról írtam elsősorban. 100cdm2-nél a TN sem 35 hanem 20-25w.
Szóval úgy néz ki jó másfélszerese az átlagnak. Fura.

#4202 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 08:18

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 03. 23. 14:51

Az arányokról írtam elsősorban. 100cdm2-nél a TN sem 35 hanem 20-25w.
Szóval úgy néz ki jó másfélszerese az átlagnak. Fura.

Egy IPS, vagy S-PVA panel természetesen többet fogyaszt mint egy TN. Ez a technológiából adódik ugyanis eleve több kristályt kell forgatni több rétegben mint egy tn esetén. Ezzel tudja elérni a jobb betekintési szögeket és magasabb kontrasztot. Valamint az eleve fejlettebb színkezelésű elektronika se eszik kevesebbet. Szóval olyan 35W-ra lehet számítani egy 22"-os monitornál, ahogy az enyém is annyit kajál (megmértem).

Utánhúzás miatt ne aggódjál az LG miatt.

Nekem az a megközelítésem, hogy a számítógépből lényegében a monitor az amit hosszú évekig, ráadásul folyamatosan látsz. Ezért alapvetően meghatározó a monitor képminősége a használati élményben, értékben. Ha hozzá veszed, hogy egy monitort normál esetben 5-10 évig szoktak használni (kivéve a vásárlásfüggőket), akkor az a 20k különbség elhanyagolható éves 2-4e Ft többletamortizációt jelent, amiért cserébe kapod azt az élményt, amit visszatekintve nem igazán lehet pénzben megfogalmazni. Nézz őszintén magadba és gondolj bele, vajon hány teljesen felesleges kiadásod volt már, vagy cuccot vettél életedben (mindenkivel előfordul, ilyenek vagyunk) és rájössz, hogy az éves költségnél sokkal többet költöttél már el nagyobb marhaságokra is, ehhez képest itt valódi élményt kapsz.
Dohányosoknak ajánlom, hogy évi 4-8 dobozzal kevesebb cigi és máris megvan a jobb monitor. Ez 2-4 naponta 1 szállal kevesebbet jelent.

Ez ellen csak azt tudom felhozni, ha valóban nincs szükséged a jobbra és megfelel a tn. A lag továbbra is nyitott kérdés, már az is lehet én lihegem túl. :)

Szerkesztette: sebgutkopf 2010. 03. 24. 08:20 -kor

My photos

#4203 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 11:27

Üzenet megtekintéseIdézet: sebgutkopf - Dátum: 2010. 03. 24. 08:18

Egy IPS, vagy S-PVA panel természetesen többet fogyaszt mint egy TN. Ez a technológiából adódik ugyanis eleve több kristályt kell forgatni több rétegben mint egy tn esetén. Ezzel tudja elérni a jobb betekintési szögeket és magasabb kontrasztot. Valamint az eleve fejlettebb színkezelésű elektronika se eszik kevesebbet. Szóval olyan 35W-ra lehet számítani egy 22"-os monitornál, ahogy az enyém is annyit kajál (megmértem).

Utánhúzás miatt ne aggódjál az LG miatt.

Nekem az a megközelítésem, hogy a számítógépből lényegében a monitor az amit hosszú évekig, ráadásul folyamatosan látsz. Ezért alapvetően meghatározó a monitor képminősége a használati élményben, értékben. Ha hozzá veszed, hogy egy monitort normál esetben 5-10 évig szoktak használni (kivéve a vásárlásfüggőket), akkor az a 20k különbség elhanyagolható éves 2-4e Ft többletamortizációt jelent, amiért cserébe kapod azt az élményt, amit visszatekintve nem igazán lehet pénzben megfogalmazni. Nézz őszintén magadba és gondolj bele, vajon hány teljesen felesleges kiadásod volt már, vagy cuccot vettél életedben (mindenkivel előfordul, ilyenek vagyunk) és rájössz, hogy az éves költségnél sokkal többet költöttél már el nagyobb marhaságokra is, ehhez képest itt valódi élményt kapsz.
Dohányosoknak ajánlom, hogy évi 4-8 dobozzal kevesebb cigi és máris megvan a jobb monitor. Ez 2-4 naponta 1 szállal kevesebbet jelent.

Ez ellen csak azt tudom felhozni, ha valóban nincs szükséged a jobbra és megfelel a tn. A lag továbbra is nyitott kérdés, már az is lehet én lihegem túl. :)

Nem a 20k-n van a hangsúly, ugyanúgy gondolom én is, mint te. Ilyen különbségnél nem szeretek kompromisszumot kötni, akkor már azt veszem aminek nagyobb a használati értéke számomra.

És épp ez az amit viszont nem tudok eldönteni. Mert látszólag a TN is jó és ahhoz képest 1.5x ár. Ill. csalódás lenne, ha ezzel is kompromisszumokat kellene kötni a 60k ellenére is... ami sanszos, mert tökéletes monitor nincs, főleg ebben a szegmensben. Szóval ha megveszem, leülök elé és mondjuk szépek a színek, jó a betekintési szög, stb... de utánhúz és nagy a lag akkor kuka gyanús... Ez utóbbi jobban feltűnik, mint a betekintési szög, mivel úgyse nézem oldalról... ill. ott is elértek már a TN-ek egy elfogadható szintet.

De biztos benne van a rossz tapasztalat is.
Vettem ugye az S-PVA-s Acer-t anno, merjóaképe. Egy rakás szar és nem volt olcsó. (Most kb. TN árban lehetne eladni 15-ért... ami a képminőségét tekintve nem is irreális, de ugye nem ehhez nézem...)
Aztán később családi géphez vettem monitort, TN Acer, mivel oda jó az is, már félúton jártam a "nem éri meg a jobb" skálán. De az is kritikán aluli és k* drága magához képest. Ráadásul fél éve szopok a gariztatásával is. Ennek a helyére lett egy 22"-es TN LG otthonra, ami olcsó is volt és jó is. Veri mindkettőt.

#4204 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 14:34

Bizony. Már az én jó kis PVA-m is az ötödik évében van. Hálisten, semmi baja. :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#4205 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 25. 08:06

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 03. 24. 11:27

Nem a 20k-n van a hangsúly, ugyanúgy gondolom én is, mint te. Ilyen különbségnél nem szeretek kompromisszumot kötni, akkor már azt veszem aminek nagyobb a használati értéke számomra.

És épp ez az amit viszont nem tudok eldönteni. Mert látszólag a TN is jó és ahhoz képest 1.5x ár. Ill. csalódás lenne, ha ezzel is kompromisszumokat kellene kötni a 60k ellenére is... ami sanszos, mert tökéletes monitor nincs, főleg ebben a szegmensben. Szóval ha megveszem, leülök elé és mondjuk szépek a színek, jó a betekintési szög, stb... de utánhúz és nagy a lag akkor kuka gyanús... Ez utóbbi jobban feltűnik, mint a betekintési szög, mivel úgyse nézem oldalról... ill. ott is elértek már a TN-ek egy elfogadható szintet.

De biztos benne van a rossz tapasztalat is.
Vettem ugye az S-PVA-s Acer-t anno, merjóaképe. Egy rakás szar és nem volt olcsó. (Most kb. TN árban lehetne eladni 15-ért... ami a képminőségét tekintve nem is irreális, de ugye nem ehhez nézem...)
Aztán később családi géphez vettem monitort, TN Acer, mivel oda jó az is, már félúton jártam a "nem éri meg a jobb" skálán. De az is kritikán aluli és k* drága magához képest. Ráadásul fél éve szopok a gariztatásával is. Ennek a helyére lett egy 22"-es TN LG otthonra, ami olcsó is volt és jó is. Veri mindkettőt.

Nincs más hátra meg kéne ezt nézned élőben vásárlás előtt az említett helyen. Engem is érdekelne a véleményed, mert eddig aki megvette mindenki csak áratozik róla. De ismervén a döntését védő vásárlót, ha valami gond lenne vele, azt nem ismerné be, mert elkendőzi véleményében valami más előnnyel. Szóval a "megvettem 3 napja és ilyen olyan fantasztikus" vélemények alapján nem lehet eldönteni milyen valójában.

Azt tudom, hogy a dell azért nem véletlenül drágább, valamivel nagyobb a színtere.
My photos

#4206 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 25. 10:58

Üzenet megtekintéseIdézet: sebgutkopf - Dátum: 2010. 03. 25. 08:06

Nincs más hátra meg kéne ezt nézned élőben vásárlás előtt az említett helyen. Engem is érdekelne a véleményed, mert eddig aki megvette mindenki csak áratozik róla. De ismervén a döntését védő vásárlót, ha valami gond lenne vele, azt nem ismerné be, mert elkendőzi véleményében valami más előnnyel. Szóval a "megvettem 3 napja és ilyen olyan fantasztikus" vélemények alapján nem lehet eldönteni milyen valójában.

Azt tudom, hogy a dell azért nem véletlenül drágább, valamivel nagyobb a színtere.

Megrendeltem tegnap, ma nem tudom átvenni. Hétfőn írom a véleményt. :)
Én pont a fenti ellentéte szoktam lenni. Engem kifejezetten bosszant, ha valami olyat találok ami miatt csalódás a vétel. Ezért is vagyok gyakran csalódott. :) :(

#4207 Felhasználó inaktív   LeviBoy2010 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 28. 17:02

Sziasztok! Monitort szeretnék venni és szeretném kikérni a tanácsotokat, hogy a két monitor közül melyik a jobb és miért? Egyik, a másik. Köszönöm! Üdv.

#4208 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 28. 17:07

Üzenet megtekintéseIdézet: LeviBoy2010 - Dátum: 2010. 03. 28. 18:02

Sziasztok! Monitort szeretnék venni és szeretném kikérni a tanácsotokat, hogy a két monitor közül melyik a jobb és miért? Egyik, a másik. Köszönöm! Üdv.

Én a másodikat venném mert olcsóbb és van benne USB csatlakozó is, nem kell a géphez nyúlkáni állandóan.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#4209 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 28. 20:05

Ha jól látom, a drágábbat a linkelt áruház már nem is forgalmazza.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#4210 Felhasználó inaktív   LeviBoy2010 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 28. 22:06

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2010. 03. 28. 21:05

Ha jól látom, a drágábbat a linkelt áruház már nem is forgalmazza.

Köszi a válaszokat! igazából rosszra linkeltem, mert az első nem sima H-s végződésű, hanem HD, vagyis van benne tv-tuner is.
Amúgy meg bármelyik monitort is választánám, ingyen kapom, egy tartozás fejében, csak azt kéne tudnom, hogy melyik a jobb választás.

#4211 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 01. 06:56

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 03. 25. 10:58

Megrendeltem tegnap, ma nem tudom átvenni. Hétfőn írom a véleményt. :)
Én pont a fenti ellentéte szoktam lenni. Engem kifejezetten bosszant, ha valami olyat találok ami miatt csalódás a vétel. Ezért is vagyok gyakran csalódott. :) :(

Van már tapasztalat? :)
My photos

#4212 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 06. 09:07

Üzenet megtekintéseIdézet: sebgutkopf - Dátum: 2010. 04. 01. 07:56

Van már tapasztalat? :)

Némi... :)

A kép szép és jó. Kalibrálva nincs, de alapból normálisabban néznek ki a színek, mint a TN 22-es LG-n. Betekintési szög szuper, a feketén nem látszik túl sok részlet, de ezt még nem néztem igazán, csak úgy ránézésre. Utánhúzást nem láttam, de eddig csak desktopon néztem.
Összességében: azóta megnéztem a TN 22-est is újra, nem volt hiányérzetem azelőtt ülve sem az IPS-ről visszatérve, szóval kb. az van amit vártam, szebb-jobb - látható módon is - de olyan sokat számomra nem jelent plusszban.

Fogyasztás nem túl jó, 45-50W 30/35%-os fényerő mellett. A TN 25-30W körül elvan, ha jól emlékszem, de ha rosszul akkor is max 35W.

Külsőre is felemás érzés:
Elég jól összerakott, brutál talp és oszlop, ez tetszik.
A panel rész viszont szintén brutális sajnos. Nem a megszokott, oldalról vékony monitor, ami középtájon kiszélesedik az elektronika miatt. Itt az egész vastag alapból, oldalról nem túl esztétikus. Nem vagyok egy nagy dizájnember, de meglepett és kicsit furcsán hat.

#4213 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 06:58

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 04. 06. 09:07

Némi... :)

A kép szép és jó. Kalibrálva nincs, de alapból normálisabban néznek ki a színek, mint a TN 22-es LG-n. Betekintési szög szuper, a feketén nem látszik túl sok részlet, de ezt még nem néztem igazán, csak úgy ránézésre. Utánhúzást nem láttam, de eddig csak desktopon néztem.
Összességében: azóta megnéztem a TN 22-est is újra, nem volt hiányérzetem azelőtt ülve sem az IPS-ről visszatérve, szóval kb. az van amit vártam, szebb-jobb - látható módon is - de olyan sokat számomra nem jelent plusszban.

Fogyasztás nem túl jó, 45-50W 30/35%-os fényerő mellett. A TN 25-30W körül elvan, ha jól emlékszem, de ha rosszul akkor is max 35W.

Külsőre is felemás érzés:
Elég jól összerakott, brutál talp és oszlop, ez tetszik.
A panel rész viszont szintén brutális sajnos. Nem a megszokott, oldalról vékony monitor, ami középtájon kiszélesedik az elektronika miatt. Itt az egész vastag alapból, oldalról nem túl esztétikus. Nem vagyok egy nagy dizájnember, de meglepett és kicsit furcsán hat.

Ezek a monitorok sose tudnak olyan vékonyak lenni mint a tn-ek. A pva-sak közel 5 cm vastagok, szóval ez nem túl meglepő. Fogyasztásra viszont kicsit soknak tűnik a 45-50, egy 10-essel kevesebbet vártam volna tőle. A TN 25-30W teljesen reális, de ennek is illene 40 alatt lennie, végülis nem full hd.

Ha véletlenül megkínoznád játékban kíváncsi lennék a lag-ra milyennek érzed, ha mérni is tudnád még szuperebb lenne.
My photos

#4214 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 10:46

Üzenet megtekintéseIdézet: sebgutkopf - Dátum: 2010. 04. 08. 07:58

Ezek a monitorok sose tudnak olyan vékonyak lenni mint a tn-ek. A pva-sak közel 5 cm vastagok, szóval ez nem túl meglepő. Fogyasztásra viszont kicsit soknak tűnik a 45-50, egy 10-essel kevesebbet vártam volna tőle. A TN 25-30W teljesen reális, de ennek is illene 40 alatt lennie, végülis nem full hd.

Ha véletlenül megkínoznád játékban kíváncsi lennék a lag-ra milyennek érzed, ha mérni is tudnád még szuperebb lenne.

A héten megnézem játékban, talán mérni is megpróbálom. :)
De amúgy desktopon, egérrel is szoktam érezni. Legalábbis az LCD TV-n éreztem... pedig elég kis input lagú típusom van.

#4215 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 10. 17:05

még mindig nem vettem monitrot, bár most már itt vannak a ledesek is elérhető áron, csak választani nem tudtam közülök :(
igazából erre fájna a szívem: Benq v2210 Eco ,van is róla teszt és jókat is írnak róla csak sajnos keret nincs rá, ilyen tudású és minőségű, csak 19-es wide méretűt szeretnék, idáig ezeket szemeltem ki:
BENQ G920WL 27.5k ledes, 5ms
LG W1952TE-PF 33k, 2ms
Philips 190C1SB 32k, 2ms

a g920wl-ről csináltak egy képet a phn, de ez nekem nagyon világosnak tűnik, a ledes megvilágításnak nem az lenne a lényege hogy egyenletes legyen a bevilágítás? illetve a feket tényleg fekete legyen vagy az máson múlik?
mert ez minden csak nem fekete, sem egyenletes :(

azt nem értem hogy miért nem csinálnak több tesztet 19-es és olcsó(bb) monitorokról, szóval ötletek, javaslatok?

illetve utánaolvastam a fényképezési záridőknek, hogy pl a fentebb linkelt tesztben levő első fekete kép kimerevíti a képet (rövid záridő), míg a második elmossa (hosszú záridő), legalább is ott úgy tesztelnek, szóval miért világosabb szinte mindig a második vagy miért mutatja jobban a monitor bevilágítását, és melyik képet látja a szemünk valójában? vagy folyamatosan változik a bevilágítás? :think:

azt még nem írtam, főleg filmnézésre és alkalmi játékra lenne a moncsi

MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil

#4216 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 10. 20:32

bár alig drágább 20-astól se riadok el :D
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

#4217 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 13. 21:01

nem számít, megrendeltem a benq g920wl-t, majd írok róla milyen :)

#4218 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 16. 23:35

Üzenet megtekintéseIdézet: ssanyesz - Dátum: 2010. 04. 13. 22:01

nem számít, megrendeltem a benq g920wl-t, majd írok róla milyen :)

Na? Nem jött még meg?

Idézet

#4219 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 17. 10:23

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2010. 04. 17. 00:35

Na? Nem jött még meg?

még nem, heti 1x mennek áruért, és egy nappal késtem le a rendelést, úgyhogy majd kedden hozzák csak :(

#4220 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 18. 00:04

Akkor majd akkor :)

Idézet

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.