Idézet: T-lore - Dátum: 2010. 08. 19. 11:05
Sziasztok!
Nekem egy 21-24 colos monitor kellene (a mérete nem olyan fontos, nem tudom..) fotószerkesztésre, némi grafikára, illetve általános célokra, játék nem fontos. Nem olyan komoly grafikai munkáról van szó, szóval nem a méregdrága kategóriában keresek, de azért nem lenne rossz egy PVA/IPS paneles vagy hasonló tulajdonságokkal rendelkező (akár TN) monitor.
Tud valaki ötletet adni?
Köszi!!
Nagyon jól látod, hogy erre a célra IPS, *VA monitort akarsz, a TN panel ilyen célra teljesen alkalmatlan akár a betekintési szögei, akár a színtere miatt.
Nem jelöltés meg ársávot, amiben gonolkozol, így legfeljebb felsorolás jelleggel tudok segíteni, hogy milyen sávokban mi van.
- LG w2220p Legolcsóbb beugró eIPS panellel a 22"-os ez olyan 6x eFt környékén van.
- Dell 2209wa ha nem mindenáron a legolcsóbbat akarod, akkor a képminősége és színtere miatt inkább ez a befutó olyan 70e Ft környékén, IPS panel, 22". Ez sokkal jobb vétel, ezt ajánlom.
- Dell U2211H szintén IPS panel, de már full hd felbontású, cserébe a képarány miatt csak 21,5" átmérő, tehát a betűk kisebbek, ez olyan 75-80eFt
- HP ZR22W szintén 21,5" full hd felbontás és UH-IPS panel. Árban az előző dellel van egy kategóriában. HP gari valami isten 3 év helyszíni garit ad (ha gondod van kijönnen hozzák a csere monitort és a rosszat elviszik, csak egy telefon az egész). Van rajta display port bemenet is.
- Dell U2311h IPS panel, szintén full hd felbontás, de ez legalább 23"-os. Ha full hd-t akarsz, akkor szerintem minimum ezt vedd sokat számít az a 1,5" átló különbség. Ha nem kell a full hd akkor a 2209wa a nyerő.
- HP ZR24W feljebb lépve a létrán 24" IPS panel full hd+ (1920x1200) felbontás, munkára jóval ideálisabb képarány mint a keskeny full hd, ez árban már beleharap a 100 eFt-os régióba, már van rajta display port bemenet.
- HP LP2475w kimagaslóan jó képminőségű H-IPS paneles 1920x1200 felbontás monitor, az ára viszont már a 150eFt-os régió.
A 22-24" méretben ettől följebb már a profi monitorok vannak még erősebb áron, Eizo, Dell, HP, és NEC-től egyaránt 200+ eFt-ért.
Ha fotót is szerkesztesz, szerintem mindnképpen megéri a monitort pixeltesztelve (garantáltam hiba mentes) kérni, valamint egy kalibrálásnak alávetni, hogy a színtér és a színhelyesség garantáltan jó legyen.