HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • 219
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#4321 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 27. 13:23

Üzenet megtekintéseIdézet: sebgutkopf - Dátum: 2010. 09. 27. 13:23

Nem lehet a led-et kikapcsolni rajta a menüben?

Egy tn-t azért nem kéne egy lapon említeni vele. Mennyin van a fényerőd?
Nekem az S-PVA panel normális kalibrált 120 cd/nm fényerőn eszik 38-40W-ot, esti alacsonyabb fényerőn kb 35-öt. Bár szerintem akár 10W különbségért nem éri meg tn-nel szennyezni a retinánkat. :)

Annyiért nem, de 20-25W-ért? Amennyire emlékszem a 22"-es otthoni TN elmegy 25-30W-ból.
A fényerőt most passzolom, lehet, hogy fel van véve kicsit (mondjuk közel sem maxra nyilván). Amúgy a fényerő is érdekes, mert állítgattam, de kb.semmit nem erősödik az sem. Napfényben kb 20 és 80% között ugyanúgy nézhetetlen volt.

A led-et csak működés közben lehet ki/be kapcsolni, tehát:
- kikapcsolva: villog
- bekapcsolva: állítható, hogy folyamatosan világítson vagy ne

Működés közben már eleve kikapcsoltam, mert annak a fényétől viszont meg lehet vakulni. Néha este a villogásától is megijedek, ahogy látom a szoba másik felében (5-6m) a hűtő ajtaján tükröződni. K*rvára világít!
Ez is minek?!?!

Amúgy meg persze, hogy más egy TN, de még anno a vásárlás előtt írtam, hogy sok bajom azzal sem volt... az új TN monitorok még az S-PVA-s Aceremhez képest is felüdülést jelentettek. :D

#4322 Felhasználó inaktív   fleming 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 13. 10:19

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni monitor vásárlása terén.
Eddig ViewSonic "hívő" voltam (TN panel ellenére meglepően jó szineket tudtam belőle kicsiholni (vx2255wm)), de úgy tűnik, a ViewSonic kivonult az országból; sehol nem kapni tőlük semmit.

Most valami hasonlót keresek. Bruttó 60 alatt keresek 22-23"-ast aminek ára ellenére szép és színhű képe van. (A TN panel gyorsasága nem kell, IPS jobb lenne, csak az ára ne menjen följebb.

Előre is köszönöm a tippeket, segítséget!

#4323 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 13. 12:08

Üzenet megtekintéseIdézet: fleming - Dátum: 2010. 10. 13. 10:19

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni monitor vásárlása terén.
Eddig ViewSonic "hívő" voltam (TN panel ellenére meglepően jó szineket tudtam belőle kicsiholni (vx2255wm)), de úgy tűnik, a ViewSonic kivonult az országból; sehol nem kapni tőlük semmit.

Most valami hasonlót keresek. Bruttó 60 alatt keresek 22-23"-ast aminek ára ellenére szép és színhű képe van. (A TN panel gyorsasága nem kell, IPS jobb lenne, csak az ára ne menjen följebb.

Előre is köszönöm a tippeket, segítséget!

Ebben az árban az LG P2220 monitora van, ami IPS panel és belefér a 60-ba. Ha egy tizessel mégis megszaladna a költségvetés, akkor viszont már elérhető a dell 2209wa, ami szintén IPS, de jobb az elektronikája, így a színtere is nagyobb.
My photos

#4324 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 13. 12:11

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 09. 27. 13:23

Annyiért nem, de 20-25W-ért? Amennyire emlékszem a 22"-es otthoni TN elmegy 25-30W-ból.
A fényerőt most passzolom, lehet, hogy fel van véve kicsit (mondjuk közel sem maxra nyilván). Amúgy a fényerő is érdekes, mert állítgattam, de kb.semmit nem erősödik az sem. Napfényben kb 20 és 80% között ugyanúgy nézhetetlen volt.

A led-et csak működés közben lehet ki/be kapcsolni, tehát:
- kikapcsolva: villog
- bekapcsolva: állítható, hogy folyamatosan világítson vagy ne

Működés közben már eleve kikapcsoltam, mert annak a fényétől viszont meg lehet vakulni. Néha este a villogásától is megijedek, ahogy látom a szoba másik felében (5-6m) a hűtő ajtaján tükröződni. K*rvára világít!
Ez is minek?!?!

Amúgy meg persze, hogy más egy TN, de még anno a vásárlás előtt írtam, hogy sok bajom azzal sem volt... az új TN monitorok még az S-PVA-s Aceremhez képest is felüdülést jelentettek. :D

Ja hogy te Acer-hoz vagy szokva! :D Sorry! Ahhoz képest valóban jobbak az új TN-ek.
Nekem a melóban lévő régi dell ips monitoromon nem lehet kikapcsolni az állapot ledet, tehát kikapcskor sárba, amúgy meg folyamatosan zölt. 2 nap után úgy felidegesített, hogy fogram egy kis gombóc blue tek-et és leragasztottam vele a ledet. Azóta nincs vele gondom. :cool2: Szóval elhiszem, hogy zavar a villogás, engem is idegelnek az ilyen dolgok.
My photos

#4325 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 13. 15:05

Üzenet megtekintéseIdézet: sebgutkopf - Dátum: 2010. 10. 13. 13:11

Ja hogy te Acer-hoz vagy szokva! :D Sorry! Ahhoz képest valóban jobbak az új TN-ek.
Nekem a melóban lévő régi dell ips monitoromon nem lehet kikapcsolni az állapot ledet, tehát kikapcskor sárba, amúgy meg folyamatosan zölt. 2 nap után úgy felidegesített, hogy fogram egy kis gombóc blue tek-et és leragasztottam vele a ledet. Azóta nincs vele gondom. :cool2: Szóval elhiszem, hogy zavar a villogás, engem is idegelnek az ilyen dolgok.

A villogásra adott sípoló hang még jobban idegesít. :)
Amúgy nem csak az játszik be, hogy Acerem volt. Most az otthoni Samsung TN és saját LG IPS-t összenézve sem esek hasra előtte. Nem mondom, hogy nem látom a különbséget, de lehetne nélküle élni. :)
Ma megmérem a fogyasztását is pontosan, az elmaradt a múltkor.

#4326 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 14. 06:44

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 10. 13. 15:05

A villogásra adott sípoló hang még jobban idegesít. :)
Amúgy nem csak az játszik be, hogy Acerem volt. Most az otthoni Samsung TN és saját LG IPS-t összenézve sem esek hasra előtte. Nem mondom, hogy nem látom a különbséget, de lehetne nélküle élni. :)
Ma megmérem a fogyasztását is pontosan, az elmaradt a múltkor.

Sípolásra már nincs tippem. Akkor nincs kegyelem mennie kell...
My photos

#4327 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 14. 12:50

Üzenet megtekintéseIdézet: sebgutkopf - Dátum: 2010. 10. 14. 07:44

Sípolásra már nincs tippem. Akkor nincs kegyelem mennie kell...

A tápja sípol gondolom. Pár a fene tudja, mi köze a led villogáshoz így direktben, de hátul sípol.
Már szétnéztem mi lehetne helyette... de 22"-ban 1680-ast már alig találok, 1920-ra meg 24" kéne és 16:10 a 16:9 helyett... ilyenből sincs sok. Meg amúgy is jobb lenne a 22"-es.

#4328 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 14. 13:43

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 10. 14. 12:50

A tápja sípol gondolom. Pár a fene tudja, mi köze a led villogáshoz így direktben, de hátul sípol.
Már szétnéztem mi lehetne helyette... de 22"-ban 1680-ast már alig találok, 1920-ra meg 24" kéne és 16:10 a 16:9 helyett... ilyenből sincs sok. Meg amúgy is jobb lenne a 22"-es.

Mennyiből akarsz venni? A dell nem fér bele?
My photos

#4329 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 15. 10:14

Üzenet megtekintéseIdézet: sebgutkopf - Dátum: 2010. 10. 14. 14:43

Mennyiből akarsz venni? A dell nem fér bele?

Eredetileg is TN-t akartam, tehát 40-45 körül volt betervezve, de mivel nem volt olyan drága (60k) és gondoltam annyival jobb is, így ez lett.
Melyik Dellre gondolsz és mennyiért? (Amúgy 24-es sem kell, csak kényszerűségből nézegettem őket. :) )

#4330 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 15. 10:18

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 10. 15. 10:14

Eredetileg is TN-t akartam, tehát 40-45 körül volt betervezve, de mivel nem volt olyan drága (60k) és gondoltam annyival jobb is, így ez lett.
Melyik Dellre gondolsz és mennyiért? (Amúgy 24-es sem kell, csak kényszerűségből nézegettem őket. :) )

A fentebb már ajánlott 2209wa-ra gondoltam dellből, több ismerősömnek ajánlottam már és eddig mindenhol álleesés volt. TN-ben 1680-as monitora talán még van a samunak gyártásban, az bele is fér a terv keretedbe.
My photos

#4331 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 16. 13:25

Haver vett egy LG W2253V-PF monitort és az a gond vele, hogy sávosan jeleníti meg a képet, nagyon elütnek az árnyalatok. Ezenkívül pl egy sorozatot/filmet elindítva foltos a kép. Így leírva nem tudom mennyire jön ez át de hátha találkozott valaki hasonlóval. Gond van a monitorral, vagy csak valami beállítási bibi van?
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#4332 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 18. 06:57

Üzenet megtekintéseIdézet: FragMaster - Dátum: 2010. 10. 16. 13:25

Haver vett egy LG W2253V-PF monitort és az a gond vele, hogy sávosan jeleníti meg a képet, nagyon elütnek az árnyalatok. Ezenkívül pl egy sorozatot/filmet elindítva foltos a kép. Így leírva nem tudom mennyire jön ez át de hátha találkozott valaki hasonlóval. Gond van a monitorral, vagy csak valami beállítási bibi van?

Ki kell próbálni egy másik kábellel is a biztonság kedvéért, ha nincs változás, akkor ez a vezérlő elektronika hibája lesz. Gari.
My photos

#4333 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 18. 10:20

Üzenet megtekintéseIdézet: sebgutkopf - Dátum: 2010. 10. 18. 07:57

Ki kell próbálni egy másik kábellel is a biztonság kedvéért, ha nincs változás, akkor ez a vezérlő elektronika hibája lesz. Gari.

Thx, analóg kábellel hasonló a helyzet, még ma próba hdmi-vel.
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#4334 Felhasználó inaktív   NateDog 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 24. 07:23

Üzenet megtekintéseIdézet: sebgutkopf - Dátum: 2010. 09. 20. 11:59

A 6ms válaszidővel ne törődjél a kép nem lesz elmosott, ezen a gondon már túl vannak az IPS panelek. Játékban a nagy ellenség ma az input lag, ez a monitor vezérlő elektronikáján múlik, hogy mekkora (mindenhol van a CRT-hez képest).
Ha fontos a játék, akkor ebben a témában keresgéljél, hogy a kiszemelt IPS paneles monitor hogyan teljesít, bár ez is folyamatosan javulni szokott az újabb reviziók kiadásával.
Még el kell döntened a felbontást. Játékra inkább az 1680x1050 ajánlott, míg filmre az 1920x1080. A full hd-ből szerintem minimum 23"-os méretet érdemes venni, alatta kényelmetlen lehet a keskeny kép és apró részeltek. Ez persze egyén függő. Egy 22"-os 1680x1050-es monitor felülete nagyobb mint a 21,5"-os full hd monitoré, így a kisebb felbontással film alatt se veszítessz területet, míg minden máshol az a leharapott pár centi fent lent hiányzohat a 21,5"-os full hd-sről.
Játékra nem ajánlom a 24"-os monitort, az 1920x1200 felbontás, amit elég kevés vga kari bír meghajtani és árban is ezek a monitorok elég húzósak egy jó panellel. 24" TN-el pedig egy vicc, már szemből is minden sarka más színű.

Köszönöm az elhangzott tanácsokat, a Dell U2311H 23-t vettem meg. Eddig nagyon tetszik!
"...az istenverte falakból jönnek elő !"
"Nuke it from orbit! It is the only way to be sure!"

#4335 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 24. 10:54

Üzenet megtekintéseIdézet: NateDog - Dátum: 2010. 10. 24. 08:23

Köszönöm az elhangzott tanácsokat, a Dell U2311H 23-t vettem meg. Eddig nagyon tetszik!

Honnan és mennyiért, ha lehet tudni? Mert én is ilyet tervezek. 70-ért látok én, IPS paneles, bestbuy-gyanús nagyon.
Tapasztalatok?
Semper Fi

#4336 Felhasználó inaktív   loial 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 10. 24. 17:22

szeretnék vmilyen 24"-os monitort, TN paneles jó lesz. A Samsung P2450H -ról egész jókat hallottam, ez 55.200 lenne. Emellett ami foglalkoztatja a fantáziámat, az az Iiyama E2472HDD 64.400-ért, amiről nem sok infot találtam, gondolom azért mert csak fél éve mutatták be. Ez LED-es háttérvilágítású. Valaki ismeri ezt a típust? Vagy úgy általában, megérhet +10-et, hogy LEDes? Így info nélkül szerintem kockázatos megvenni, mert azt is el tudom képzelni, hogy rosszabb a képe.

#4337 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 25. 06:55

Üzenet megtekintéseIdézet: joshua7 - Dátum: 2010. 10. 24. 10:54

Honnan és mennyiért, ha lehet tudni? Mert én is ilyet tervezek. 70-ért látok én, IPS paneles, bestbuy-gyanús nagyon.
Tapasztalatok?

Valóban jó vétel. Hosszabb távú benyomások jöhetnek input lag, foltosodás, fekete mélysége stb... érdekes lehet.
My photos

#4338 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 25. 06:57

Üzenet megtekintéseIdézet: loial - Dátum: 2010. 10. 24. 17:22

szeretnék vmilyen 24"-os monitort, TN paneles jó lesz. A Samsung P2450H -ról egész jókat hallottam, ez 55.200 lenne. Emellett ami foglalkoztatja a fantáziámat, az az Iiyama E2472HDD 64.400-ért, amiről nem sok infot találtam, gondolom azért mert csak fél éve mutatták be. Ez LED-es háttérvilágítású. Valaki ismeri ezt a típust? Vagy úgy általában, megérhet +10-et, hogy LEDes? Így info nélkül szerintem kockázatos megvenni, mert azt is el tudom képzelni, hogy rosszabb a képe.

Szerintem nem éri meg az Iiyama a +10k-t. Ha tn-eset akarsz venni, akkor az legalább legyen olcsó, a samu adja a 3 nap teljes pixelgarit, ami jó dolog. Az Iiyama árkategóriájában már IPS paneles monitorokat lehet kapni, mint fentebb látod egy 23"-os full hd dell kemény 6k-val kerül többe. Szóval szerintem samsung.
My photos

#4339 Felhasználó inaktív   R737FA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 10. 26. 20:59

Sziasztok!

Sürgős monitorvásárlás előtt állok (amit eddig használtam, tönkrement), ezért a segítségeteket kérem.

Kb. 7 éves a konfigom, főbb paraméterek:

- ASUS A7N8X-X alaplap,
- RADEON 9200 (128 MB) videokártya,
- LG FLATRON F900B <-- ő ment tönkre.

Kérdésem, hogy a videokártya elbánik-e a mostani 19-22"-os monitorokkal (pl. ezzel vagy ezzel - esetleg ezeknek a 19"-os változatukkal), vagy azt is le kell majd cserélnem?
Ha videokártya-csere is indokolt, akkor - az alaplapot tekintve - milyen kártyát ajánlotok, ami ki tudja szolgálni a linkelt monitorokat, és az ára sem vészes?

Ha új videokártya nélkül lehet böngészni, dolgozni a gépen, tehát a kevésbé erőforrás-igényes folyamatokat nem befolyásolja a videokártya, akkor a videokártya lecserélését inkább elhalasztanám. A kérdés tehát, hogy használható lesz-e az új monitor vagy a nagy sötétséget fogom továbbra is bámulni, ha megveszem?

#4340 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 27. 07:31

Üzenet megtekintéseIdézet: R737FA - Dátum: 2010. 10. 26. 20:59

Sziasztok!

Sürgős monitorvásárlás előtt állok (amit eddig használtam, tönkrement), ezért a segítségeteket kérem.

Kb. 7 éves a konfigom, főbb paraméterek:

- ASUS A7N8X-X alaplap,
- RADEON 9200 (128 MB) videokártya,
- LG FLATRON F900B <-- ő ment tönkre.

Kérdésem, hogy a videokártya elbánik-e a mostani 19-22"-os monitorokkal (pl. ezzel vagy ezzel - esetleg ezeknek a 19"-os változatukkal), vagy azt is le kell majd cserélnem?
Ha videokártya-csere is indokolt, akkor - az alaplapot tekintve - milyen kártyát ajánlotok, ami ki tudja szolgálni a linkelt monitorokat, és az ára sem vészes?

Ha új videokártya nélkül lehet böngészni, dolgozni a gépen, tehát a kevésbé erőforrás-igényes folyamatokat nem befolyásolja a videokártya, akkor a videokártya lecserélését inkább elhalasztanám. A kérdés tehát, hogy használható lesz-e az új monitor vagy a nagy sötétséget fogom továbbra is bámulni, ha megveszem?

Ha nem játékra akarod használni a gépet, akkor minden gond nélkül használhatsz nagy felbontású monitort, sőt ma már nem lenne értelme 19"-osat venned, használd ki bátran a nagyobb képernyők előnyeit.
A két kiszemelt áldozattal kapcsolatban. Az asus-t élből lődd ki, eddig még nem sikerült nekik jó elektronikát gyártani monitorhoz és gariban is kevesebb mint az LG.
Lg-nél van 3 nap teljes pixelgari, ami azt jelenti, hogy 1 subpixel hiba esetén is cserélik a monitort 3 napon belül. A típus választásoddal viszont van fenntartásom. Egy full HD felbontású monitort D-sub bemenettel megvenni nem igazán ajánlott. Főleg ha nem ideiglenes megoldásnak akarsz gyorsan monitort venni. Ma már a DVI csati a minimum, amelyik ezzel nem rendelkezik, az határozottan nem ajánlott. Rá kell szánni azt a plusz 3-5 eFt-ot.

Következő kérdés, ha valóban elsősorban böngészel és dolgozol, akkor a 21,5" átmérőhöz az 1920x1080-as felbontással párosítva nagyon kis pixeleket ad, ami miatt kisebbek lesznek a betűk, kényelmetlenebb olvasni.
Ha filmnézés az elsődleges szempont akkor ok vegyél full hd-t, viszont ha nem, akkor jobban jársz egy 22"-os 1680x1050 felbontásúval, ami magasabb (olvasni ugye fentről lefelé jobb mint kilóméter hosszú sorokat), nagyobb a képátlója és a teljes képfelülete, valamint a nagyobb pixelek miatt kevésbé terheli a szemet olvasás közben.
My photos

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • 219
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.