HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#51 Felhasználó inaktív   An-Dee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 06. 21:26

Idézet: gemini - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 10:34

aki hosszu távra tervez, az miért gondolkozik 17" monitorban? nem értem, miért nem előrelépés egy 19" tft a mostani 16" látható képméretedhez képest?
ezt irtad: A vs monitor amit linkeltél nagyobb helyett foglal mint a mostani crt monitorom, hát mit mondjak hatalmas előrelépés.
vagy akkor ezt hogy kell érteni?

adok egy linket, de a google első találata ez, ha beirod azt a kulcsszót, hogy "paneltipusok"
http://www.tftpanel....hp/paneltipusok
érdemes elolvasgatni, majd eldönteni, hogy mi a fontos.
mind a kinézetben, mint képátmérőben, mind felbontásban, mind külsőben.
aztán kitalálni, mennyi a fájdalomküszöb, amennyit még kiadsz rá.
aztán megkérdezni, hogy ezen szempontok alapján milyen monitort ajánlunk a megcélzott felhasználási területre.

mert pillanatnyilag ott tartunk, hogy bementél egy levis boltba, és azt mondtad az eladónak, hogy nadrág kell.

szerk: és ne haragudj, de megértem pitét. hülye kérdésre csak hülye válasz van. először ölj egy kis energiát abba, hogy megfogalmazod a kérdésedet, aztán várd el, hogy mi is energiát fektessünk abba, hogy tanácsot adjunk.

Kedves MC Mite és Gemini!

Köszönöm a válaszokat. Igen, lehet hogy rosszul fogalmaztam meg mit szeretnék.  Honnan tudom meg milyen panel van a tft-ben? Simán az adatokból? Eizo FlexScanS1731-t néztem most, elég jónak tűnik.

Nem szeretnék nagyobb monitort, mert - lehet páran hülyének fognak nézni - zavar. Akkor inkább 2db 17"-es, aki grafikával foglalkozik az tudja, hogy sokkal többet lehet igy nyerni.

Szóval a fenti leirt monitor lenne a kiszemelt áldozat. Köszönöm annak aki belinkete a kisebbik testvérét.

(esetleg S1721, eizo.hu-n csak az utobbit találtam meg. a 31-es elvileg valamivel gyorsabb)

üdv
An-Dee
Intel Core2Duo E8400@3GHZ, Asus Barebone, 2 GB DDR 800, Ati HD4670, Samsung 400GB Sata, LG Sata DVDRW, Gigabit Lan
AMD Athlon 1000, Epox 8kha+, 512MB DDR 266 MHZ, Ati 9600, Gigabit Lan, Sb live, LG DVDRW
Netgear ReadyNas Duo 2x1TB,  Buffalo MiniStation 120
Netgear FVS318 ProSafe router, Netgear GS105  Gigabit Switch
MSI PR210 Notebook, Popcorn Hour NMT C200
MySite

#52 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 21:50

andi az eizo s-pva overdrive-val.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#53 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 22:01

Röviden jó.
De én garikára jobban szeretem a wideot mint a 2 monitort... meg általában praktikusabb. Bár most egy darabig 2 wide lesz felelős a megjelenítésért... ;)
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#54 Felhasználó inaktív   ma-Zo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 22:54

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 21:01

Biztos?

...

Ilyen Samu van 1ébként a haveromnak, az is jó, de nekem jobban tetszik a Dell. Azért is lett az :) Képe is(igaz, gyk nincs különbség, a 'rosszabbik' dellek ilyen panellal jöttek, a jobbikok SIPSel, de nem sok embernek adatik meg hogy meglesse 1más mellett a kettőt és amúgy már nem nagyon látszik különbség. SIPS picit gyorsabb, viszont oldalról nézve 2005ön (és a többi IPSen is) lilás a fekete, de ki nézi oldalról? ;)) , monitor is. Pl minek ilyen kategóriás monitorra hangszóró köynörgöm? Meg nagyfényerejű **** kék led... képek között látod Nem rossz, de nem én vagyok az egyetlen akinek inkább a dell kéne; persze a Samuval sem jár senki rosszul, akkor azért vette a srác azt mert 40el olcsóbb volt a Dellnél.

Hupsz,

szerintem én beírtam a gúg-ba, aztán elöször olyan 130-140K közti árat láttam, de így már más a leányzó fekvése.

Az IPS újabb/jobb, mint az S-PVA?
Ez is tudja a 4:3 módot, mint a samsung?

#55 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 23:22

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 21:01

Úristen, és itt 100 rongyig keresgélünk hogy milyen monitort? :omg: Ezekből jó ideje már csak SIPS-eket látni; na nem mintha arégebbi SPVA rossz eltt volna, abból is az egyik legjobb.

A legnagyobb gond [en legalabbis ettol tartok a legjobban] nem a panel tipusaval van, hanem a reviziojaval. Az elso revizioknal sokan panaszkodtak hogy borzalmas color bandinget [savosodast] tapasztaltak [paneltol fuggetlenul] amit kesobbi reviziokban [tehat firmware update-el] javitottak. Jo lenne kifogni egy A05-os reviziojut, sajnos en csak neten tudok rendelni ilyen moncsit
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#56 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 23:49

Idézet: ma-Zo - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 23:54

Hupsz,

szerintem én beírtam a gúg-ba, aztán elöször olyan 130-140K közti árat láttam, de így már más a leányzó fekvése.

az IPS panelek színűhűsége kicsit jobb mint az S-PVAké, cserébe viszont lassabbak. monjuk ez mára jelentőségét vesztette, mert az IPS-eket is overdive-olják. nemtom a dell tudja-e a 4:3-at, valszeg igen, különben nem volna S-video bemenete. a samu ellenben tudja az auto pivot-ot, arról hogy a dell is pivot-os volna, nem találtam infót a data sheeteken.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 06. 23:51 -kor

#57 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 06:47

Idézet: ma-Zo - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 23:54

Hupsz,

Igen. Aspect, 1:1 és fill módot is tud. Meg PIP, meg forgatás, meg USB hub, meg dögnehéz stabil talp, meg magasságállítás, fix kontraszt DVI bemenetről, stb.
SIPS tudtommal jobb, meg szemre is picit. Főleg gyorsabb, így nincs overdrive csík(overshoot jelenség) a kép után mint egy gyorsított PVAnál, meg picit szebbek a színek (van amelyik PVAk még sávosodnak, a legjobbak nem).

Vortex, legalább fél éve nem hallottam panaszt rá, sztem már kiforottak. Én úgy tudom hogy a korábbi revekben a SPVA panel volt (legelsőben talán SIPS nem faca elektronikával) és az volt hajlamos sávosodásra, és a mostani SIPS-es már nem; de lehet hogy pontosak az infóim... :respect:

Természetesen van pivot! Enyémnél tuti van, akkor itt is kell hogy legyen.
Kép

Nekem 2005FPW van és nincs overshooting jelenség, szal nem tudom hogy csinálják a gyorsítást, de míg nincs látható (negatív értelemben) nyoma ennek addig gyorsíthatják :). 2005 teszteket tudok, de gondolom 2007esre vágytok inkább, úgyhogy azt akkor linkelek csak ha kéritek (de otthon vannak könyvjelzőzve).

Idézet

A Dell 2007WFP kakukktojás abból a szempontból, hogy tesztünkben egyedüliként épül S-IPS panelra, amit az LG-Philips gyárt. Az IPS panelekre korábban jellemző volt a nagyon jó színreprodukció, a nagyon széles betekintési szögek, illetve az alacsony kontrasztarány és a magas válaszidő. Mindezek a tulajdonságok tették ideálissá grafikusok számára, hiszen még az MVA/PVA paneleknél is szebb színhűségével semmi nem kellhetett versenyre. Az S-IPS-ben viszont kiküszöbölték a hiányosságokat, és a legújabb IPS-panelek elvileg már elég magas kontrasztaránnyal rendelkeznek (a feketéjük is elég sötét), és a gyorsaságra sem lehet panaszunk, legalábbis elvileg. Ugyanakkor továbbra is probléma, hogy ezek a monitorok igen drágán kelletik magukat, például a Dell 2007WFP közel 160 000 forint, nemhiába, a minőséget meg kell fizetni... (legalábbis itthon, az USA-ban sokkal olcsóbb az összes Dell monitor).

:D:

Idézet

A Dell alapvetően nem szorul rá, hogy mi mutassuk be a 2007WFP-t, hiszen enélkül is az egyik legkeresettebb típus, de a kiváncsiság nagy úr, ezért elővettük és alaposan kielemeztük.

PH teszt nem a legrészeltesebb,  de elég; szerepel benne a 215TW is.
Röviden: A letrosszab esetben az van benne mint a 215TW-ben, ami szerintem nem tragédia ;), de már régóta SIPS-el találkozni, de a saját topicjában friss infókat tudnak mondani :respect:

Szerkesztette: MC Pite 2007. 08. 07. 07:15 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#58 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 07:10

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 0:49

az IPS panelek színűhűsége kicsit jobb mint az S-PVAké, cserébe viszont lassabbak. monjuk ez mára jelentőségét vesztette, mert az IPS-eket is overdive-olják. nemtom a dell tudja-e a 4:3-at, valszeg igen, különben nem volna S-video bemenete. a samu ellenben tudja az auto pivot-ot, arról hogy a dell is pivot-os volna, nem találtam infót a data sheeteken.

Ha jól emlékszem, az IPS paneleknél minden árnyalat közötti váltáshoz ugyanannyi idő kell, igy a megadott érték lehet rosszabbanak tünik mint xVA panelnél, viszont utóbbi paneltipusnál az eltérő árnyalatok eltérő idő alatt váltanak igy előfordulhat olyan jelenség, főleg a sötétebb területeken, hogy a megadott értékhez képest tovább tart a váltás, ez érzékelhető.
Ezt a jelenséget overdrive-al nagymértékben tudják csökkenteni, de néhányan igy is érzékelik.
Bővebb info: paneltipusok:smoker:

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#59 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 07:18

pite csak adellbol ki kell ugye fogni az IPS-est, mert johet PVA-val is :D

#60 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 07:20

Idézet: szabi - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 8:10

Ha jól emlékszem, az IPS paneleknél minden árnyalat közötti váltáshoz ugyanannyi idő kell, igy a megadott érték lehet rosszabbanak tünik mint xVA panelnél, viszont utóbbi paneltipusnál az eltérő árnyalatok eltérő idő alatt váltanak igy előfordulhat olyan jelenség, főleg a sötétebb területeken, hogy a megadott értékhez képest tovább tart a váltás, ez érzékelhető.
Ezt a jelenséget overdrive-al nagymértékben tudják csökkenteni, de néhányan igy is érzékelik.
Bővebb info: paneltipusok:smoker:

Üdv
szabi

nezd egy graffos IPs ahol nem overdrive-olnak siman bir 40ms valaszidovel, vagha ugyteccik 20ms g2g-vel.

#61 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 07:34

Nem is azokra az IPS panelekre gondoltam.
Ennyi erővel azt is leirhatjuk, hogy xVA paneleknél néhány árnyalat közötti váltás lehet 60-80 ms.

Viszont nem ezekről van szó, azért ezeket a gondokat a technika többnyire kinötte.  ;)

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#62 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 08. 07. 09:05

Az overdrive-al kapcsolatban, azt leírná valaki, hogy hogyan éri el a válaszidő csökkenését ?

#63 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 09:46

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 10:05

Az overdrive-al kapcsolatban, azt leírná valaki, hogy hogyan éri el a válaszidő csökkenését ?

Nem vagyok belsős, de nekem úgy tűnik, hogy olyasmit csinálnak, hogy ha mondjuk 80-as árnyalatról akarják lerántani 60-ra, akkor a vezérlő megcsapja 40-nel egy pillanatra, hogy gyorsabban érjen 60-ra. Ha meg véletlenül túllő a célon, és "hintázik" egyet a fényerő, mondjuk 55 lesz, mielőtt 60 lenne, akkor látszik overshoot.

Elég homályos voltam, vagy írtam hülyeséget? :D
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#64 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 09:50

lcd alapfogalmak;)

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#65 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:26

Idézet: szabi - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 10:50

lcd alapfogalmak;)

Üdv
szabi

köszi ;)

#66 Felhasználó inaktív   bbeke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 13:21

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 18:35

szerintem no para, ez egy wuxga panel de lehet, hogy nem küld EDID-t és elhet hogy nem hajlano szinkront fogni PCs felbontásokon. ekkor a VGA-n varázsolni kell egy 1920x1080@60Hz üzemmódot és az általában jó lesz.  ha mindenképpen para akkor lehet célszerű venned HDCPs VGA-t, azzal nincs mese, mennie kell..

Köszi a választ! Remélem nem kell VGA-t cserélnem mert akkor mindent kéne (most AGP-t használok).

Az normális, h 22-23e Ft egy 10m-es HDMI kábel???  :eek:  :confused:

Ezt találtam és kicsit soknak tűnik.  :think:

#67 Felhasználó inaktív   ma-Zo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 18:36

Srácok,

Ha egy Dell 2007WFP monitor 04-reviziós, akkor tuti S-IPS panel van benn, vagy megvan az esély, hogy PVA peneles?

A legolcsóbb helyet felhívtam, azt mondták, hogy másnapra megvan, 4-es verzió, és mielött leküldik futárral vidékre leelenőrzik, hogy nincs-e pixelhiba.

#68 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 19:26

Na, itt a KA-19.

- persze hogy nincs DVI :)
- TN lesz
-képével elégedettebb vagypk mint a 940BW-vel voltam - amit szemre kalibrlátam pár ismerős kép után, itt segítségemre volt a saját monitorom is, úgyhogy ez az infó annyira nem mérvadó :D
- alapról 2°ot jobbradőlt! :eek: Gondolkoztam hogy visszavigyem, de nekiestem, 1,5°os sikerütl javítnai a dolgon, így már elmegy. Mégiscsak német cucc, meglepődtem volna ha hibátlan lett volna :)
- gombjai nem lopták magukat a szívembe különösebben...
- nem kék a led, zöld/vörös
- bevilágítás tűrhető, alján világosabb kicsit, meg kékes (TN)
- 10/40 kontraszt/fény 100/95/70 szenk mellett egész tűrhető képe van.
- sávosodás, dinamika, kontraszt árához képest egész tűrhető
- gyorsan és jó helyre rakj a képet módváltáskor ha új a felbontás neki
- játékok pöpecül néznek ki rajta és gyorsak, de ez nem nagy kunszt :)

1916WAsnél külsőre szebb, annyira van jó (képe picit jobb, annak a bevilágítása); úgyhogy végülis úgy tűnik nem volt rossz bolt :)

Szerkesztette: MC Pite 2007. 08. 07. 19:26 -kor

#69 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 21:33

Idézet: ma-Zo - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 19:36

Srácok,

Ha egy Dell 2007WFP monitor 04-reviziós, akkor tuti S-IPS panel van benn, vagy megvan az esély, hogy PVA peneles?

A legolcsóbb helyet felhívtam, azt mondták, hogy másnapra megvan, 4-es verzió, és mielött leküldik futárral vidékre leelenőrzik, hogy nincs-e pixelhiba.

1. valszeg a legolcsóbb az S-PVA.
amúgymeg, ha a panelkód
RT803 - akkor IPS
PM330 - akkor PVA

namost a dell genyázik, mert nem mindig írja rá a dobozra/kávára újabban.

ilyenkor össszedugott állapotban hosszan kell nyomni a "-" gombot rajta és akkor feltűnik az OSD-ben a panel kódja.

szal lutri.

#70 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 06:58

03tól SIPS van bennük

Legrosszab esetben kapsz egy 215TWnek megfelelő monitort...  Érdekes, mikor arról van szó az meg tökjó :think:

" míg végül piacra került az A03-as verzió (októberi kiadás), melyben elvileg teljesen kiiktatták a problémát."

Szerkesztette: MC Pite 2007. 08. 08. 07:34 -kor

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.