HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#91 Felhasználó inaktív   bbeke 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 14. 10:11

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 18:35

szerintem no para, ez egy wuxga panel de lehet, hogy nem küld EDID-t és elhet hogy nem hajlano szinkront fogni PCs felbontásokon. ekkor a VGA-n varázsolni kell egy 1920x1080@60Hz üzemmódot és az általában jó lesz.  ha mindenképpen para akkor lehet célszerű venned HDCPs VGA-t, azzal nincs mese, mennie kell..

Megvan a megoldas: megy gond nelkul DVI-rol. Win rogton felismerte, h 1080p-s megjelenitot kapott es ennek megfeleloen engedte is az 1920x1080-as felbontast. Csak kihuztam a monitort es raraktam a TV-t.

Egyebkent HDMI-HDMI kabelt vettem es egy DVI atalakitot. 10m-est talaltam 9990-ert. :D

Meg annyi, h a DVD-d kepe szebb igy megjelenitve mint asztali DVD lejatszorol SCART kabelen keresztul. Ha jol sejtem azert mert kimarad egy D/A meg egy A/D atalakitas.

A win desktop kepe viszont kicsit kilog a TV kepernyorol. Ennek mi lehet az oka?? Probaltam nvidia menubol underscant de ugy meg tul kicsi lett. Otlet? :think:

#92 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 06:15

Hi!
Valaki megtudná mondani mit jelentenek ezek a jelölések a tft paneleknél? :think:

Az "S": S-IPS, S-MVA, S-PVA..........
Az "A": A-PVA, A-MVA..........
Az "A-TW": A-TW-IPS......
Üdv:Arsene

#93 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 08:28

Idézet: bbeke - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 11:11

Egyebkent HDMI-HDMI kabelt vettem es egy DVI atalakitot. 10m-est talaltam 9990-ert. :D

Itt van olcsóbban is :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#94 Felhasználó inaktív   bbeke 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 15. 09:02

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 8:28

Nem egeszen! "Telefonon rendelhetö"

De ha korabban irod, talan segitett volna. Azert durva amilyen arakon adjak a nagyobb aruhazakban.

Szerkesztette: bbeke 2007. 08. 15. 09:03 -kor

#95 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 17:28

Az "S" megvan:

"Természetesen a paneltípusokon belül sem állt meg a fejlődés. A hátrányok csökkentésére újabbnál újabb technológiákat vonultatnak fel a gyártók, hogy fel tudják venni a versenyt egymással, az egyre élesedő piacon, a vevők kegyeiért. Ilyen, pl. az "Overdrive", technológia MVA/PVA, újabban a TN+Film paneleknél, sőt legújabban az IPS paneleknél is, mely a válaszidő további csökkentését hivatott elérni.
Így jöttek létre újabb elnevezések, ez különösen az *VA panelekterületén jellemző: MVA Premium (Fujitsu), P-MVA (AUO), S-MVA (CMO), S-PVA (Samsung), de így született az S-IPS (Hitachi, LG-Philips)elnevezés is."

Forrás:www.tftpanel.hu

A többi még mindig érdekelne! :)
Üdv:Arsene

#96 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 22:20

TFT -t szeretnék venni, lehetőleg 19'' -osat, és minél jobb minőségüt (és nem árt, ha van DVI bemenet rajta), kb. 45 000 Ft -t tudnék rászánni. Mit tudtok ajánlani, vagy nagyon irreális?
Köszönöm a válaszokat. :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#97 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 06:11

Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 23:20

TFT -t szeretnék venni, lehetőleg 19'' -osat, és minél jobb minőségüt (és nem árt, ha van DVI bemenet rajta), kb. 45 000 Ft -t tudnék rászánni. Mit tudtok ajánlani, vagy nagyon irreális?
Köszönöm a válaszokat. :)

Ezt az egyet találtam, ne kérdezd, hogy milyen... :think:

#98 Felhasználó inaktív   FogAti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 07:26

Köszönöm a válaszokat.   :)

Sok sikert!
Segíteni azt nem tudok. :(
A régi monitorod az milyen volt? :D
Egy barát(nő)i kéz mindig legyen közel hozzád!      :)

#99 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 08:18

Sajnos a crt-k eltüntetésével a monitor, mint olyan, újra drága lett, a tft-k nem estek azért akkorát, hogy az utóbbi évek crt-áraival versenyzhessenek :(
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#100 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 08:29

Idézet: alvaro - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 9:18

Sajnos a crt-k eltüntetésével a monitor, mint olyan, újra drága lett, a tft-k nem estek azért akkorát, hogy az utóbbi évek crt-áraival versenyzhessenek :(

Az utóbbi évek CRT árai meg a TFT-k elterjedésének voltak köszönhetők. Előtte a CRT is drága volt.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#101 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 08:35

Köszönöm a válaszokat.   :)

Ha széles képernyős kell, akkor a madaraszteszkóban 38.990 peták a Samsung 940BW.

#102 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 08:58

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 9:35

Ha széles képernyős kell, akkor a madaraszteszkóban 38.990 peták a Samsung 940BW.

Az simán ér annyit. Igaz TN paneles, de szép képe van sztem, volt hozzá szerencsém.
Nem azt mondom hogy a legjobb, de 39-ért nagyon nagyon jó vétel.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#103 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 09:39

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 9:35

Az a baj, hogy nem igazán rajongok a széles képernyőért, biztos túl konzervatív vagyok...  :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#104 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 09:41

Idézet: tothati - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 8:26

A régi monitorod az milyen volt? :D

Egy 20'' -os CRT, elég jól működik, csak az az egyik fő gondom vele, hogy 31 kg... albérletben lakom, és eléggé meg tudja nehezíteni a költözést. És most be tudok vállani egy cserét, de lehetséges, hogy később jóideig megint nem.
Úgyhogy böngészem tovább a reklámkiadványokat, hátha...  :)

Idézet

[link]

#105 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 09:42

Idézet: =Oli= - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 7:11

Ezt az egyet találtam, ne kérdezd, hogy milyen... :think:

Pedig érdekelne, jó boltnak tűnik.

Idézet

[link]

#106 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 10:49

Amúgy mi lenne a jobb? Egy 19'' -os, ám szerényebb képességű monitor, vagy egy 17'' -os, de minőségibb vétel? Valaki azt mondta nemrég, hogy a 19'' -osnak nincs olyan éles képe, és a 17'' -es is teljesen jól használható 1280x1024 -ben is.
Vélemény?  :)

Szerkesztette: Nevergone 2007. 08. 17. 10:49 -kor

Idézet

[link]

#107 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 10:56

Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 10:39

Az a baj, hogy nem igazán rajongok a széles képernyőért, biztos túl konzervatív vagyok...  :)

És a keskeny nem gond? Nem kötekszem, csak a 17-19"-osak meg 5:4-esek :fear:
(Aztán hasonló álláspontról a végén én is wide-nál kötöttem ki, jobban zavart a keskeny :think:)
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#108 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 11:04

Idézet: alvaro - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 11:56

És a keskeny nem gond? Nem kötekszem, csak a 17-19"-osak meg 5:4-esek :fear:
(Aztán hasonló álláspontról a végén én is wide-nál kötöttem ki, jobban zavart a keskeny :think:)

Értelek én... én igazából amolyan 4:3 -at gondoltam (asszem ennyi a CRT -m), mert izé... azt szoktam meg.  :)

Idézet

[link]

#109 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 11:56

Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 12:04

Értelek én... én igazából amolyan 4:3 -at gondoltam (asszem ennyi a CRT -m), mert izé... azt szoktam meg.  :)

Akkor nincs mese, 21"-ost kell venni... :)

#110 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 12:14

Azért ez túlzás, nem olyan egetverően keskeny az 5:4 a 4:3-hoz képest, vedd úgy, hogy fentre és lentre is raktak pár plusz sort.
Az meg nem igaz, hogy a 19-es képe nem olyan éles.

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.