HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#931 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 22. 00:04

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 16:17

ehet veszek 1et ésmajd bérbeadom rendszeresen a bolhapiacon :)

Ez jol hangzik! En otthonra azt a Huey szeruseget akarom majd beszerezni, ami a szobahoz folyamatosan allitja a moncsi szineit. (Bent melohelyen meg ugyis hetente-kethetente vegigmennek a parkon.)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#932 Felhasználó inaktív   IceTac 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 22. 19:26

Idézet: gemini - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 21:26

a 770-esben nem s-pva van, hanem sima overdive-os pva.
s-pva panellal 17-esben csak a fusi p17-2 létezik.
link

Samsung 770P has a 17 inch 6 ms (g2g) PVA (Samsung LTM170E8) panel.
forrás: http://www.flatpanels.dk/panels.php

Hm, akkor rosszul tudtam ezek szerint, de ettől függetlenül úgyanúgy ezerszer jobb képet ad, mint egy TN panelos (szerintem). :)

Akkor viszont módosítom a kérdést: 17 colos kategóriában melyik az a monitor, amelyik kb a 770P-s szintjén van, mert mint említettem az előbbit már nem gyártják :(

Thx előre is :)

#933 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 22. 21:12

Idézet: IceTac - Dátum: 2007. dec. 22., szombat - 19:26

Hm, akkor rosszul tudtam ezek szerint, de ettől függetlenül úgyanúgy ezerszer jobb képet ad, mint egy TN panelos (szerintem). :)

Akkor viszont módosítom a kérdést: 17 colos kategóriában melyik az a monitor, amelyik kb a 770P-s szintjén van, mert mint említettem az előbbit már nem gyártják :(

Thx előre is :)

EIZO FlexScan S1731SA

Szerkesztette: SFIJ 2007. 12. 22. 21:14 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#934 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 22. 22:32

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 16:17

minden manuálban bele vagyon írva, hogy a változtatás jogát fenntartjuk. (product may change without any further notice) a verdákban uez van - csereberélik a modellekben az injektorokat, gumikat, váltót, motorblokkot, ablakot, whatever.

több júzer leírta itt is, meg másholis  hogy a 2007wfp IPS-es verziója magas fényerőn zavaróan remegő képet produkált. a VA paneles verziója nem tesz ezt, tehát vesenyben áll egy szar IPS egy VA panellel...

teccik vagy sem egy TFTt mindenképpen kalibrálni kell - vagy olyan moncsit kell venni, amit flesss már tesztelt :) múgy az x-rite Eye-One Display 2 csak 65 pénz, igaz ez sok hacsak 1x használod. lehet veszek 1et ésmajd bérbeadom rendszeresen a bolhapiacon :)
ha nagyon panalfüggő vagy, akkor lecsavarod a moncsi hátlapját és megnézed a pnelere ragasztott szicker-en a konkrét típusszámot.

Tehát, ha jól értem a gondolatmeneted: Teljesen rendben van, ha a vásárló az újonnan megrendelt autóba, 5 sebességes automata váltó helyett kap egy 5 sebességes manuálist, mert a tesztvezetésen alapuló vásárlási szándék óta időközben kiderült (vagy lehet, hogy korábban is, de amíg nincs negatív visszajelzés, jó lesz az), nem bírja a nyomatékos dízel produkálta terhelést. Vagy ugyanezen probléma orvoslására kisebb dízel helyett benzinest kap. Persze a delikvens lelki nyugalmának megőrzése végett ilyen lényegtelen információkkal inkább nem terheli szegényt. Ha esetleg a kedves vevő nem tetszésének mégis hangot kivánna adni, akkor csak jusson eszébe a használati utasítás, melyben szerepelt a változtatás jogát fenntartó passzus. Ez pusztán a gyár jól felfogott gazdasági érdekeit szolgálja, amit a vevő - aki a saját pénzéért felelős, nem a gyár problémáiért - igazán megérthetne. Ha mégsem, mert mondjuk annak a fránya kukacoskodó kuncsaftnak jól körvonalazott igényei vannak, akkor legalább vegye a fáradságot, szedje szét az autót a kivánt információ megszerzéséhez.

Apropó, melyiket javaslod? Még a kereskedésben, vagy csak a vásárlás után?  :D 

A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#935 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 22. 22:39

Idézet: HookR - Dátum: 2007. dec. 22., szombat - 22:32

Tehát, ha jól értem a gondolatmeneted: Teljesen rendben van, ha a vásárló az újonnan megrendelt autóba, 5 sebességes automata váltó helyett kap egy 5 sebességes manuálist, mert a tesztvezetésen alapuló vásárlási szándék óta időközben kiderült (vagy lehet, hogy korábban is, de amíg nincs negatív visszajelzés, jó lesz az), nem bírja a nyomatékos dízel produkálta terhelést.

Igen jól gondolod. ha berakja a műszakilag szarabb (ám a vezető fejében pozitívabb tudattartalmakkal felérő váltót) aztán az osztrák A 2-esen a váltó megadja magát a krapek karambolozik és meghal az igazságügyi szakért és kimondja hogy a váltó, akkor az autógyár a nagyon soxorosát is kifizetheti kártérítésként a vételárnak. plusz kap a nyakába egy hihatetlen bírságot plusz az összes modell-t vissza kell hívnia váltócserére.

Idézet: HookR - Dátum: 2007. dec. 22., szombat - 22:32

Ez pusztán a gyár jól felfogott gazdasági érdekeit szolgálja, amit a vevő - aki a saját pénzéért felelős, nem a gyár problémáiért - igazán megérthetne.
Szerintem felejtsd el ezt a brühühű S-PVA-t kaptam IPS helyett brühühűt. Márcsak azért is mert elmentem 1 ismerőshöz 2007wfp-t beállítani egy kölcsön kalibrátorral. annak rendje is módja szerint kalibráltuk - az eredmény ott volt - vibrálás. kb olyan mintha 50Hz-es CRT-t néznél. masszív fejfájás 5 perc után. Ha úgy állítod be, hogy ne vibráljon akkor meg nem lesz színhelyes. Namost bocs, de a júzer igenis jobban jár az egypicit gyengébb minőségű de színhelysre beállíthathó S-PVA-val ami nem vibrál.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 12. 22. 22:45 -kor

#936 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 22. 22:51

az emberek 1%-a sem állítja be kalibrálóval szinhelyesre a monitorját.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#937 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 22. 23:07

Idézet: gemini - Dátum: 2007. dec. 22., szombat - 22:51

az emberek 1%-a sem állítja be kalibrálóval szinhelyesre a monitorját.

erre most mit mondjak? a TFTk 90%-a gyári alapon szar színhelyességű. be kell kalibrálni akár teccik, akár nem... :smoker:

#938 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 22. 23:24

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. dec. 22., szombat - 22:39

Igen jól gondolod. ha berakja a műszakilag szarabb (ám a vezető fejében pozitívabb tudattartalmakkal felérő váltót) aztán az osztrák A 2-esen a váltó megadja magát a krapek karambolozik és meghal az igazságügyi szakért és kimondja hogy a váltó, akkor az autógyár a nagyon soxorosát is kifizetheti kártérítésként a vételárnak. plusz kap a nyakába egy hihatetlen bírságot plusz az összes modell-t vissza kell hívnia váltócserére.

Ha gond van a termékkel és változtatásra szorul, akkor azt lesz szíves kommunikálni a gyártó, s nem pedig kivenni az adott tételt a specifikációk közül, hogy ne derüljön rá fény, pont.

Idézet

Szerintem felejtsd el ezt a brühühű S-PVA-t kaptam IPS helyett brühühűt. Márcsak azért is mert elmentem 1 ismerőshöz 2007wfp-t beállítani egy kölcsön kalibrátorral. annak rendje is módja szerint kalibráltuk - az eredmény ott volt - vibrálás. kb olyan mintha 50Hz-es CRT-t néznél. masszív fejfájás 5 perc után. Ha úgy állítod be, hogy ne vibráljon akkor meg nem lesz színhelyes. Namost bocs, de a júzer igenis jobban jár az egypicit gyengébb minőségű de színhelysre beállíthathó S-PVA-val ami nem vibrál.

Nézd, ha szerinted rendben van, hogy a gyártó dönti el a tudtod nélkül, hogy milyen specifikációkkal rendelkező terméket veszel, s nem te magad, tiszteletben tartom. De meggyőző érv híján ne várd, hogy más is így vélekedjen...
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#939 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 00:18

Idézet: HookR - Dátum: 2007. dec. 22., szombat - 23:24

Nézd, ha szerinted rendben van, hogy a gyártó dönti el a tudtod nélkül, hogy milyen specifikációkkal rendelkező terméket veszel, s nem te magad, tiszteletben tartom. De meggyőző érv híján ne várd, hogy más is így vélekedjen...

Nézd a gyártó azt gyárt amit akar. Konzumer termék esetén a specifikáció is az ő kezében van. pattogni akkor lehet, ha te rendeltél a delltől egy taylor made terméket a te specifikációd szerint, és nem az lett leszállítva. mindezek mellett szerintem a dell nem úgy reklámozta a terméket, hogy ez egy S-IPS monitor - ez úgy derült ki, hogy egyesek szétszedték, mások hozzáfértek a szervíz manuálhoz.
amúgy én még olyan moncsigyártót nem láttam, aki a termék hivatalos speckójában szerepeltette volna a panel típusát, ez az adat mindig netes nyomozással derül ki...

#940 Felhasználó inaktív   Rosep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 13:55

Én is vásárlásra adtam a fejem....
A pénzből (<60e Ft) max. egy TN-es jön ki. 20"-osat gondoltam, elég nekem az 1680x1050 is. Tudom ennyiért kaphatnék 22"-osat is. De inkább egy 20-as felsőbb kategória mint egy 22-es legolcsóbb... Mindenképp legyen rajta D-SUB és DVI is, tiszta fekete kéne, de a lakkfeketék nem tetszenek.
Na már most, hiába néztem ki egy gyártó 20"-os típusait, fogalmam sincs mi a különbség. Pl. LG 204, 206, WS, WT ilyen-olyan típusai között. Prad-on sincs fenn minden típus. De ugyanez a helyzet a Samsunggal is, meg az eggyel nagyobb 22-es kategóriában is. (Ami azért még nincs teljesen elvetve) Szóval egyenlőre tanácstalan vagyok.  :confused:
Betekintési szög szempontjából van olyan a TN-eseknél, hogy ha egy gyártónak a 20"-osait nézzük, hogy a 70e Ft-os jobb lehet mint az 50e Ft-os? Vagy a különbségek csak csatlakozók, design stb.-re korlátozódnak?

#941 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 14:00

Idézet: Rosep - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 13:55

A pénzből (<60e Ft) max. egy TN-es jön ki. 20"-osat gondoltam, elég nekem az 1680x1050 is. Tudom ennyiért kaphatnék 22"-osat is. De inkább egy 20-as felsőbb kategória mint egy 22-es legolcsóbb... Mindenképp legyen rajta D-SUB és DVI is, tiszta fekete kéne, de a lakkfeketék nem tetszenek.
Na már most, hiába néztem ki egy gyártó 20"-os típusait, fogalmam sincs mi a különbség. Pl. LG 204, 206, WS, WT ilyen-olyan típusai között. Prad-on sincs fenn minden típus. De ugyanez a helyzet a Samsunggal is, meg az eggyel nagyobb 22-es kategóriában is. (Ami azért még nincs teljesen elvetve) Szóval egyenlőre tanácstalan vagyok.  :confused:
Betekintési szög szempontjából van olyan a TN-eseknél, hogy ha egy gyártónak a 20"-osait nézzük, hogy a 70e Ft-os jobb lehet mint az 50e Ft-os? Vagy a különbségek csak csatlakozók, design stb.-re korlátozódnak?

szia, ebben az árkategóriában az ártényezőt nem a képminőség, hanem a  szolgáltatások befolyásolják. vagyis van-e DVI bemente, van-e komponens bement, tud-e HDCP-t, stb... A TN panelek képminősége nagyjából egyformán - vacak.

#942 Felhasználó inaktív   Rosep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 15:40

Mindig visszatérő téma: 16,2 vs. 16,7 millió szín...
Jelent ez valamit a TN paneleknél, vagy csak marketing az egész? Mer ahogy látom LG 16,2 - Samsung 16,7. Legalábbis néhány bolt és a saját honlapok alapján. De ha netán jelent valami akkor hajlanék a Samsung felé...

Nem tudja valaki, a Samsung 225BW design-ja 20"-osban létezik?

#943 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 17:25

Érdemes olvasni: panel tipusok

Szerkesztette: feri22 2007. 12. 23. 17:40 -kor

#944 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 17:43

elvileg van 16,7 millio szinü tn+film paneles monitor.
racecam irta a ph!-n egy korábbi kérdésemre.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#945 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 24. 10:21

Idézet: Rosep - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 14:55

Amiket írsz, az alapján neked találták ki azt a Sungoot, amit én vettem. Olvass vissza 2-3 oldalt.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#946 Felhasználó inaktív   Rosep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 24. 10:36

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. dec. 24., hétfő - 11:21

Amiket írsz, az alapján neked találták ki azt a Sungoot, amit én vettem. Olvass vissza 2-3 oldalt.

Olvastam....

Én inkább ezek kötül válogatnék: Samsung, LG, ViewSonic

#947 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 24. 21:37

Idézet: Rosep - Dátum: 2007. dec. 24., hétfő - 11:36

Olvastam....

Én inkább ezek kötül válogatnék: Samsung, LG, ViewSonic

Aham, szóval nem monitort karsz venni, hanem márkát és inkább megveszed a gyengébbet, de legyen rajta az embléma. A te dolgod, nem szólok bele. Nem vagy ezzel egyedül.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#948 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 00:02

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. dec. 24., hétfő - 21:37

Aham, szóval nem monitort karsz venni, hanem márkát és inkább megveszed a gyengébbet, de legyen rajta az embléma. A te dolgod, nem szólok bele. Nem vagy ezzel egyedül.

:up:

#949 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 00:19

50k alatt milyen 19" tft-t ajánlotok?
(akár 17"-est is)
LG L194WS-SF milyen pl? :think:

Szerkesztette: FragMaster 2007. 12. 25. 00:28 -kor

Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#950 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 14:13

Idézet: FragMaster - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 1:19

50k alatt milyen 19" tft-t ajánlotok?
(akár 17"-est is)
LG L194WS-SF milyen pl? :think:

Minőségi különbségek nincsenek nagyon a belépő kategóriában az egyes modellek között, szóval válogass képarány ("normál" vagy wide), kinézet, szolgáltatások, (pixel)garancia szerint.

Én mondjuk (ha szélesvásznú kellene) simán megvennék 40 körül valami HannsG-t (narancssárgáéknál láttam weblapon, dvi-s és állítólag pivotot is tud)
Vagy keresnék egy Sungoo-t, igaz az 20"-as és nem biztos hogy belefér a keretbe, viszont az már nem TN paneles, mint az összes többi ebben az árkategóriában.

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.