HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#2741 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 15. 16:05

Itt a driver: V7 driver
Remélem jó lesz hozzá.  Üdv!
Asztalravissza!

#2742 Felhasználó inaktív   duke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 18:58

Mi a velemenyetek a 26 " monitorokrol erdemes ilyet venni ? Gondoltam ha mar monitor miert ne legyen minel nagyobb.Ezek 1920x1200 felbontasuak.Kisebb felbontasnal milyen a kepe egy ilyen monitornak pl 1280-as felbontasnal ? Mert nem akarnam 1920-ban jartani,pont azert vennek ilyen nagyot,hogy akar meszebbrol is jol lathato legyen.Mi es mekkora kulonbseg  a TN+film illetve a PVA panelek kozott,erdemes esetleg egy nagy TN helyett egy kisebb pva-sat venni ?

#2743 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 19:35

Idézet: Dzsano - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 17:05

Itt a driver: V7 driver
Remélem jó lesz hozzá.  Üdv!

sajna nem,

azon a vonalon kell elindulnom, hogy az mplayer kimenetét kell valahogy átállítanom...

Szerkesztette: WEbshark 2008. 10. 15. 19:36 -kor

#2744 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 23:54

Idézet: duke - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 19:58

Mi a velemenyetek a 26 " monitorokrol erdemes ilyet venni ? Gondoltam ha mar monitor miert ne legyen minel nagyobb.Ezek 1920x1200 felbontasuak.Kisebb felbontasnal milyen a kepe egy ilyen monitornak pl 1280-as felbontasnal ? Mert nem akarnam 1920-ban jartani,pont azert vennek ilyen nagyot,hogy akar meszebbrol is jol lathato legyen.Mi es mekkora kulonbseg  a TN+film illetve a PVA panelek kozott,erdemes esetleg egy nagy TN helyett egy kisebb pva-sat venni ?

Kisebb felbontásban borzasztó lesz a kép. Ha kisebb felbontást, és nagyobb képet szeretnél, akkor egy LCD tévét érdemes venni, annak a 32"-en 1360 x 768-as felbontása van. Azt több méterről is tudod nézni. A különbséget a panelek között meg leginkább szemrevételezéssel tudod megállapítani, mármint azt, hogy neked mennyire felel meg. Az emberek egy része azt mondaná, hogy abszolút semmi gáz nincs a TN-nel a másik fele meg soha sem venne.  :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2745 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 18:22

a kmplayerben a yuy/ yuv típusú színkimeneteket letiltva , érdekes módon akart működni a dolog...!!!!!

Mindent azért itt sem tudtam még ellenőrzni.

#2746 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 19:49

Idézet: WEbshark - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 17:22

a kmplayerben a yuy/ yuv típusú színkimeneteket letiltva , érdekes módon akart működni a dolog...!!!!!

Mindent azért itt sem tudtam még ellenőrzni.

Azért én beruháznék egy DVI kábelra. vigyázz, megfelelőt adjanak, van sokféle.
DVI kiosztás.
Asztalravissza!

#2747 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 17. 17:15

Idézet: Dzsano - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 20:49

Azért én beruháznék egy DVI kábelra. vigyázz, megfelelőt adjanak, van sokféle.
DVI kiosztás.

Köszönöm, valahol már találtam egy tű/lábkiosztásos oldalt.
Dupla bukta, csak a helye van meg a   bemenetnek- most a visszaalakításnak van értelme???

A kmplayer-t állítgatva  rájöttem hogy ez a sz@ros TFT nem támogat egyetlen YUV-ból származtatott megjelenítési módot, csak RGB-t!!!!

Most  nézegetem ,hogy lehet belőni a paraméterezéssel a sima mplayert, vagy egy GUI is változatát, hogy ezeket kihagyja.

Szerkesztette: WEbshark 2008. 10. 17. 17:29 -kor

#2748 Felhasználó inaktív   duke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 18. 09:58

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 22:54

Kisebb felbontásban borzasztó lesz a kép. Ha kisebb felbontást, és nagyobb képet szeretnél, akkor egy LCD tévét érdemes venni, annak a 32"-en 1360 x 768-as felbontása van. Azt több méterről is tudod nézni. A különbséget a panelek között meg leginkább szemrevételezéssel tudod megállapítani, mármint azt, hogy neked mennyire felel meg. Az emberek egy része azt mondaná, hogy abszolút semmi gáz nincs a TN-nel a másik fele meg soha sem venne.  :)

Ha kisebb felbontasban gyenge a kep akkor meg meggondolom a dolgot.Kar hogy nincs igazan kompromiszumos megoldas.Mert a legtobbszor kisebb felbontas kellene,de neha jo lenne a max felbontas,es a monitor ezek szerint nem tudja a kisebb felbontast,az lcd tv meg a nagyobb felbnotast nem tudja.

#2749 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 18. 12:25

Hello!
Monitort szeretnék venni. Minimum fullHD-sat. Láttam egy 26"-os Fujitsu-Siemens AMILO DY S3260W monitort 80000-ért. Ránézésre egész jó volt. De sajnos nem nagyon van róla info. Tetszenek még a Samsung Samsung 2443-es monitorok (leginkább az áruk :)). Egyelőre ezekről sem sok infót leltem. Ha valakinek van tapasztalata valamelyikkel vagy talált tesztet az legyen szíves írjon. Vagy ha van jobb javaslata. :)

Szerkesztette: mzso 2008. 10. 18. 12:31 -kor

#2750 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 19. 10:06

Sziasztok! Vettem egy 22"-os samsung 2243nw típusus monitort. Sajnos ennél a típusnál is észrevettem azt a jelenséget hogy pl filmnél vagy vmi oly,an játéknál ahol sötét van akkor a monitor alján és a tetején megjelenik egy "fényköd". 2 Lg 23-as monitort vittem vissza már ezzel a hibával és azt mondták hogy ez ilyen, mármost nemmv agyok hülye és mondtam hogy akkor ez kell és ennél is ez van! Tudnátok ajánlani vmi megoldást vagy észlelt már vki ilyen dolgot? A segítséget megköszönném mert nagyon sok bosszúságot okozott már ez a huzavona.
:respect:

#2751 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 19. 10:07

Idézet: duke - Dátum: 2008. okt. 18., szombat - 10:58

Ha kisebb felbontasban gyenge a kep akkor meg meggondolom a dolgot.Kar hogy nincs igazan kompromiszumos megoldas.Mert a legtobbszor kisebb felbontas kellene,de neha jo lenne a max felbontas,es a monitor ezek szerint nem tudja a kisebb felbontast,az lcd tv meg a nagyobb felbnotast nem tudja.

Az a baj a felbontásokkal lcd-n, hogy egyszerűen fogalmazva, egy full hd tv-n pölö 1920 x 1080darab képpont ott van minden esetben. Natívban, gyönyörű éles képe van értelemszerűen, de a kisebb felbontású kép megjelenítéséhez fel kell nagyítania azt. Ez pl filmeknél nem okoz különösebb gondot, főleg, ha messziről nézi az ember, de egy desktopon, a betűk elég szarul tudnak kinézni a nagyítás eredménye képpen.

Ezek szerint az ultimate megoldás egy nagyképernyős full hd-s tv lehetne, mert ott nagyobbak a képpontok a valóságban is, de ott sajna az ár sem olcsó.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2752 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 19. 10:48

Idézet: Ironjesus - Dátum: 2008. okt. 19., vasárnap - 10:06

Sziasztok! Vettem egy 22"-os samsung 2243nw típusus monitort. Sajnos ennél a típusnál is észrevettem azt a jelenséget hogy pl filmnél vagy vmi oly,an játéknál ahol sötét van akkor a monitor alján és a tetején megjelenik egy "fényköd". 2 Lg 23-as monitort vittem vissza már ezzel a hibával és azt mondták hogy ez ilyen, mármost nemmv agyok hülye és mondtam hogy akkor ez kell és ennél is ez van! Tudnátok ajánlani vmi megoldást vagy észlelt már vki ilyen dolgot? A segítséget megköszönném mert nagyon sok bosszúságot okozott már ez a huzavona.

látszik a bevilágítás.
ez ilyen.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2753 Felhasználó inaktív   mindfreak 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 19. 10:56

Idézet: Ironjesus - Dátum: 2008. okt. 19., vasárnap - 10:06

Erre mondják, hogy azt kapod, amiért fizetsz!

#2754 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 19. 12:51

ényerőt nem kellene lejjebb venni? Vagy az ilyenkor mindegy? Mert nekem még csak a munkahelyen van LCD, de azzal kezdtem, hogy beállítottam a képet megfelelőre, ebbe a kb. 80%-s kontraszt és az 50 %-s fényerő beletartozott. Így egész jó az olcsó LG monitor is. (munkára) Otthonra még vajúdok sokáig, talán addig, míg a jól szuperáló mérnöki minőségű  (1024*768/100Hz) 17' monitorok ki nem nyiffan, és csak akkor veszek valami szépet.
Asztalravissza!

#2755 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 22. 18:07

Na most akkor erre egy példa hogy láttam egy 38k-s monitort lg 19" amin semmi ilyen bevilágítás nem volt, bár nem volt szebb képe mint az enyémnek de akkor is ez nagyon bosszantó hogy ennyi pénz "60" és ilyen probléma merült fel.  :mad:

#2756 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 23. 13:40

Ki tud valamit a Samsung 2443bw-ről (vagy 2443 nw-ről, szerintem kb ugyanaz)? Most e felé hajlok. A Fujitsu-Siemens amit néztem eléggé vibrálósnak nézett ki amikor sima állóképeket jelenített meg. Ki tudja milyen lenne mozgóképnél. Sajnos tesztet erről sem nagyon találtam.

Kicsit aggódom hogy esetleg hasonlóan hányadék képe lesz mint az AccuSync LCD223WM-nak amit volt szerencsém használni. Az 720p-s és 1080p-s videóknál nagyon ocsmány volt a sötétebb részeken és pl itt folyamatosan vibrált az egyik téglalap fölött. Ismerősnek van egy 2253lw-ja ami eggyel kisebb modell és azt mondja ezen weboldalon nincs vibrálás, de annak a típusszáma 53-ra végződik és aggódom hogy amit én néztem régebbi modell (mivel 43-ra végződik) és esetleg rosszabb minőségű a képe.

A 2253lw-nél láttam egy ilyet a frissítési sebességnél hogy: 5 ms, 2 ms (GTG) Ez vajon mit jelent? Itt van is valami vagy csak reklámfogás.

Szerkesztette: mzso 2008. 10. 23. 14:13 -kor

#2757 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 23. 15:30

Sziasztok,

túl sok oldal h. végigrágjam  :rolleyes:  :)

Szóval 19-es LCD vételével bíztak meg a kiccsaládban :D  DVI-vel olyan 40k körül. Első nekifutásra Samsungokat néztem, azokkal tudtommal nagyon melléfogni nem lehet. Hagyományos használatra lenne, netezés, némi játék, stb. Mit ajánlanátok?

Üdv. Balu
"Big shot Bobbie" Tim Duncan @ 2005 NBA Finals Game5  Kobe Makes History

#2758 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 25. 13:22

Idézet: Cpt. Balu - Dátum: 2008. okt. 23., csütörtök - 16:30

Sziasztok,

túl sok oldal h. végigrágjam  :rolleyes:  :)

Szóval 19-es LCD vételével bíztak meg a kiccsaládban :D  DVI-vel olyan 40k körül. Első nekifutásra Samsungokat néztem, azokkal tudtommal nagyon melléfogni nem lehet. Hagyományos használatra lenne, netezés, némi játék, stb. Mit ajánlanátok?

Üdv. Balu

...igen, de az ilyen kér(d)ések kb. minden ötödik oldalon megjelennek...  :cool:  :rolleyes:

Belépő kategóriában a márkanév és az általában reklámozott műszaki paraméterek nem igazán számítank, azt vedd, amelyik kinézetre / szolgáltatásokra (DVI, megfelelő állíthatóság, pivot mód stb.) / (pixel)garanciára számodra szimpatikus. Ja és próbáld ki a kiszemelt darabot (az esetleges pixelhibák miatt) mielőtt elvinnéd.

#2759 Felhasználó inaktív   v.ramirez 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 25. 19:02

Sziasztok! van egy fsc l22w-9 monitorom,fehér képernyőnél az egyik oldal (bal)sötétebb,valaki meg tudná mondani hogy miért? köszike! :confused:

#2760 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 25. 21:03

Idézet: v.ramirez - Dátum: 2008. okt. 25., szombat - 20:02

Sziasztok! van egy fsc l22w-9 monitorom,fehér képernyőnél az egyik oldal (bal)sötétebb,valaki meg tudná mondani hogy miért? köszike! :confused:

Lehet, hogy azért, mert a jobb világosabb.  ;)

Ha fekete a kép, akkor nincs eltérés a két oldal közt?

Valszeg a háttérvilágítás egyenetlensége okozza ezt a problémát.  :)

Idézet

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.