HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#3401 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2009. 05. 07. 08:18

Szerintem: 24"-osból nem érdemes TN+FILM- paneleset venni, mert szinte nem tudja olyan szögből nézni, ahol valamelyik résznek ne lenne más a színe.

#3402 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 07. 20:43

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2009. máj. 7., csütörtök - 9:18

Szerintem: 24"-osból nem érdemes TN+FILM- paneleset venni, mert szinte nem tudja olyan szögből nézni, ahol valamelyik résznek ne lenne más a színe.

Nem feltétlenül. Pl netbookomon sem romlik a kép ha oldalról nézem (legalábbis nem észrevehetően) csak alulról-felülről :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3403 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 09. 00:18

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2009. máj. 7., csütörtök - 7:18

nekem 26-os van és  nem vészes
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#3404 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 11. 07:09

Idézet: vers - Dátum: 2009. máj. 9., szombat - 1:18

nekem 26-os van és  nem vészes

Ez már egyéni ízlés kérdése, hogy kinek mi a vészes.

A mai TN paneloknál szerintem a vízszintes irányt a korábbiakhoz képest elég jól megoldották, lehet jobbra balra hajlongani bizonyos határok között különösebb színváltozások nélkül. A fel/le fejmozgás viszont továbbra is a technológia gyenge pontja. Engem zavar, hogy középről nézve is a kép legfelső és legalsó sávja máshogy néz ki, eltérnek a színárnyalatok és a fekete mélysége. Messzebbről nézve ez az érzet nyilván csökken.
My photos

#3405 Felhasználó inaktív   Jowanson 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 11. 11:06

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. máj. 7., csütörtök - 7:46

Olcsóbban veszed meg ugyanezt a képminőséget a 2233BW-vel, vagy az LG 2252TQ-val, ha 1680x1050-ben gondolkozol. Vagy ugyanebből a keretből ott van mondjuk a Samu 2333BW (1920x1080) full hd felbontással 23" és 16:9-es képaránnyal.

Köszönöm a segítséget, végülis hagytam magam rábeszélni a T220-ra :)
Viszont van vele egy kis gondom amivel kapcsolatban ismét segítségért fordulok hozzátok.
Kicsit  :offtopic: leszek, ezért elnézést kérek!

4850es kártyám van két db DVI-os kimenettel, eddig CRT moncsi volt ezért átalakítót voltam kénytelen használni. A probléma a következő: az új monitornak DVI-os kábellel nincs képe(sötét képernyő, villogó power led), viszont ha a VGA kábelt használom átalakítóval mint eddig a CRT-vel akkor tökéletesen működik (az átalakító a kártyához kell, a monitornak a VGA bemenetét használom).
1. A DVI kábelt leteszteltük havernál, teljesen jól működik.
2. Windows-ban 60Hz és 1680x1050 van beállítva, szóval nem az esetlegesen túl magas értéken hagyott frissítés lehet a gond, monitor driver-ei telepítve, catalyst verziót most így melóhelyről nem tudok mondani.
3. Már boot-oláskor sincs képe, így gondolom valami hardware-es hibáról lehet szó.
4. DVI-ra állítva a bemenetet ha rádugom a kábelt akkor eltűnik a "check signal cable" figyelmeztetés, ezért feltételezem a bemenet jó.

Ma fogom átvinni haverhoz másik konfigurációval, ugyanezzel meg esetleg másik kábellel is megnézni hogy működik-e, de ettől függetlenül várom az ötleteket hogy mi lehet a gond vagy mit csinálok rosszul :)
Előre is köszönöm a segítséget és még egyszer bocsánat az off topic-ér.

#3406 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 11. 13:47

Idézet: Jowanson - Dátum: 2009. máj. 11., hétfő - 10:06

Viszont van vele egy kis gondom amivel kapcsolatban ismét segítségért fordulok hozzátok.

4850es kártyám van két db DVI-os kimenettel, eddig CRT moncsi volt ezért átalakítót voltam kénytelen használni. A probléma a következő: az új monitornak DVI-os kábellel nincs képe(sötét képernyő, villogó power led), viszont ha a VGA kábelt használom átalakítóval mint eddig a CRT-vel akkor tökéletesen működik (az átalakító a kártyához kell, a monitornak a VGA bemenetét használom).
2. Windows-ban 60Hz és 1680x1050 van beállítva, szóval nem az esetlegesen túl magas értéken hagyott frissítés lehet a gond, monitor driver-ei telepítve, catalyst verziót most így melóhelyről nem tudok mondani.
3. Már boot-oláskor sincs képe, így gondolom valami hardware-es hibáról lehet szó.
4. DVI-ra állítva a bemenetet ha rádugom a kábelt akkor eltűnik a "check signal cable" figyelmeztetés, ezért feltételezem a bemenet jó.

Ma fogom átvinni haverhoz másik konfigurációval, ugyanezzel meg esetleg másik kábellel is megnézni hogy működik-e, de ettől függetlenül várom az ötleteket hogy mi lehet a gond vagy mit csinálok rosszul :)

RTFM?  :rolleyes:

Nincs véletlenül a leírásban valami olyan, hogy melyik gombot nyomd meg, ahhoz, hogy váltson a kimeneti jelek között? (monitornak bemeneti jel)
Asztalravissza!

#3407 Felhasználó inaktív   Jowanson 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 11. 14:08

Idézet: Dzsano - Dátum: 2009. máj. 11., hétfő - 14:47

RTFM?  :rolleyes:

Nincs véletlenül a leírásban valami olyan, hogy melyik gombot nyomd meg, ahhoz, hogy váltson a kimeneti jelek között? (monitornak bemeneti jel)

A monitoron persze megvan ez a gomb.
Ha analógra váltok ott az analóg kábellel+átalakítóval rendesen megy, ha átdugom a DVI kábelt a kártyának ugynabba a kimenetébe amin eddig az analóg kábel volt átalakítóval akkor meg fekete kép+villogó led fogad.  :think:

#3408 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 11. 22:59

Nem ez a legmegfelelőbb hely a kérdésre, de sokkal jobb helyre nem tudom írni.

Az érdekelne engem, hogy milyen lehetőségeket tudnátok ajánlani, ha nem CRT monitorban gondolkozunk, ami képes 100Hz-en (vagy a felett) frissíteni. TFT/LCD, OLED, Plazma vagy mi más?

Vázolnám az okokat:
- elsősorban játékre kéne valami monitor
- bekapcsolt V-Sync*-kel játszom, mert nagyon zavar a tearing* effektus
- szeretnék 60/75-nél több FPS-el játszani (leginkább 100 felett)

*V-Sync: ez ugye azért van, hogy a videokártya ne akarjon több frame-et a monitornak küldeni, mint amennyit az meg tud jeleníteni 1 másodperc alatt.

*tearing: ez pedig az a jelenség, ami kikapcsolt V-Sync esetén hajlamos jelentkezni, ha a monitor több frame-et kell megjelenítsen, mint amennyire képes. Ilyenkor valahol megtörik a játék képe, mert teszem azt a kép felső fele 1 frame, az alsó fele meg már a következő frame.

Tegyük fel, hogy a kikapcsolt V-Sync nem opció nekem. Az LCD-k 60Hz-en mennek zömmel, max 85-ön. Tudom, hogy ez nem vibrál, meg nem bántja a szemet, sőt, semmi köze a CRT frissítési frekvenciájához, de a bekapcsolt V-Sync erre az értékre korlátozza az FPS-t, ami nekem karcsú.

Érdekelnének az ötletek ezügyben.

Szerkesztette: Taranis 2009. 05. 11. 23:00 -kor

#3409 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 06:53

Idézet: Taranis - Dátum: 2009. máj. 11., hétfő - 23:59

Az érdekelne engem, hogy milyen lehetőségeket tudnátok ajánlani, ha nem CRT monitorban gondolkozunk, ami képes 100Hz-en (vagy a felett) frissíteni. TFT/LCD, OLED, Plazma vagy mi más?

Vázolnám az okokat:

*V-Sync: ez ugye azért van, hogy a videokártya ne akarjon több frame-et a monitornak küldeni, mint amennyit az meg tud jeleníteni 1 másodperc alatt.

*tearing: ez pedig az a jelenség, ami kikapcsolt V-Sync esetén hajlamos jelentkezni, ha a monitor több frame-et kell megjelenítsen, mint amennyire képes. Ilyenkor valahol megtörik a játék képe, mert teszem azt a kép felső fele 1 frame, az alsó fele meg már a következő frame.

Tegyük fel, hogy a kikapcsolt V-Sync nem opció nekem. Az LCD-k 60Hz-en mennek zömmel, max 85-ön. Tudom, hogy ez nem vibrál, meg nem bántja a szemet, sőt, semmi köze a CRT frissítési frekvenciájához, de a bekapcsolt V-Sync erre az értékre korlátozza az FPS-t, ami nekem karcsú.

Lassan jönnek a 120Hz-es TFT-k. Mivel az nv féle 3d nézethez ez kell, ezért a gyártók elkezdtek ilyen termékeket bejelenteni, valamikor az év második felében már lesz az itthoni boltokban is több lehet belőle, persze felárral. Ezek TN panelesek, de játékra nyilván a sebesség a prioritás.

Ahogy a leírásodból kiveszem valamit elég komoly szinten nyomhatsz, hogy annyira fontos neked a 100+ fps. Viszont akármilyen frissítésű TFT-it is veszel a monitorok 99%-ában számolni kell az input laggal, ami egy hardcore gamer esetében probléma lehet. Ha már a sebesség igényed a 100+ nem tudom milyen a toleranciád input lag ügyben.
Én rally szimulátorban nyomulok és van TFT-m, de egyedül a rally miatt megtartottam a CRT-met. A 60Hz-et is keveselltem, de az még szokható, de az input lag sokat levett az rallyban szükséges reflexeimből és improvizativ készségekből. Szóval számomra az a tanulság, hogy verseny szinten only CRT (kivéve stratégiai játék :D ).

Szerkesztette: sebgutkopf 2009. 05. 12. 06:54 -kor

My photos

#3410 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 06:58

Idézet: Jowanson - Dátum: 2009. máj. 11., hétfő - 12:06

Az nem valami ígéretes, hogy bootolás közben a bios infókat se látod. :(
Annyit még megpróbálnék, hogy a vga-d másik kimenetére kötöd be a T220-at és amit eddig használtál arra felteszed a régi CRT-det, tehát egyszerre két monitor (TV ugye nincs rádugva, ha igen húzd le).
Így a régi monitoron van képed és szórakozhatsz, hogy extended desktop módban életet tudsz-e lehelni a T220-ba.
Egy újabb próbát szintén megérne a win csökkentett módban indítása.
Végső megoldás pedig, amit írtál, hogy máshol kipróbálni, lehetőleg olyan helyen ahol TFT moncsi működik szintén 1680x1050-es felbontásban.
My photos

#3411 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 09:05

Idézet: Taranis - Dátum: 2009. máj. 11., hétfő - 23:59

Vázolnám az okokat:

Nekem nem nagyon van gond a tearinggel, kikapcsolt vsync-nél sem, egyedül olyankor jön elő, ha 60, vagy 120 körüli az fps éppen, és nincs szinkronizálva. Én 100-nál maxolom az fps-t, és hálistennek, nem sűrűn 60 körüli, úgyhogy nincs vele gondom. Próbáld ki. Ha nem jön be, még mindig nem vagy hátrább semennyivel.  :)

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3412 Felhasználó inaktív   Jowanson 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 12:34

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 7:58

Az nem valami ígéretes, hogy bootolás közben a bios infókat se látod. :(
Annyit még megpróbálnék, hogy a vga-d másik kimenetére kötöd be a T220-at és amit eddig használtál arra felteszed a régi CRT-det, tehát egyszerre két monitor (TV ugye nincs rádugva, ha igen húzd le).
Így a régi monitoron van képed és szórakozhatsz, hogy extended desktop módban életet tudsz-e lehelni a T220-ba.
Egy újabb próbát szintén megérne a win csökkentett módban indítása.
Végső megoldás pedig, amit írtál, hogy máshol kipróbálni, lehetőleg olyan helyen ahol TFT moncsi működik szintén 1680x1050-es felbontásban.

Köszönöm a segítséget de azt hiszem megvan a gond, mégpedig a DVI kábel típusa. A monitorhoz DVI-D Single link kábelt adtak. A monitor bemente DVI-D dual link-es, tehát megvannak végig a pin-ek, ellentétben a single link-el ahol középen hiányoznak. Olvastam hogy a single és a dual között csak annyi a különbség hogy single link-en bizonyos felbontások már nem mennek mert korlátozott a sávszélessége.
Ugyan 1680x1050-ben használom a monitort úgyhogy elvileg ez nem lehet gond, de másra nem tudok gondolni, veszek egy DVI-D dual linkes kábelt és próba cseresznye(mert mi van akkor ha a kártya DVI-D dual linkes "módban" adja a jelet és a pin-ek hiánya miatt nincs kép?  :think: ). Ami miatt még gyanús hogy ez lehet a gond, hogy a DVI-VGA átalakítón amit használok DVI-I dual linkes a csatlakozó típusa, és ugyan az analóg bemeneten de így teljesen jól működik a monitor.
linkek amikből tájékozódtam:
http://prohardver.hu/tema/dvi-i_vs_dvi-d_d...e/hsz_1-50.html
http://www.datapro.n...o/dvi_info.html
Ja igen a régi CRT meg meghalt úgyhogy max máshol tudnám tesztelni. Vagy hogy veszek egy single link-es DVI-VGA átalakítót és megbizonyosodom róla hogy tényleg ez a gond, amennyiben így sincs kép.
De inkább bízom benne hogy ez lesz a gond és beruházok egy dual linkes kábelre, vagy kölcsönkérek egyet valahonnan.

Szerkesztette: Jowanson 2009. 05. 12. 12:37 -kor

#3413 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 18:46

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 7:53

Lassan jönnek a 120Hz-es TFT-k. Mivel az nv féle 3d nézethez ez kell, ezért a gyártók elkezdtek ilyen termékeket bejelenteni, valamikor az év második felében már lesz az itthoni boltokban is több lehet belőle, persze felárral. Ezek TN panelesek, de játékra nyilván a sebesség a prioritás.

Ahogy a leírásodból kiveszem valamit elég komoly szinten nyomhatsz, hogy annyira fontos neked a 100+ fps. Viszont akármilyen frissítésű TFT-it is veszel a monitorok 99%-ában számolni kell az input laggal, ami egy hardcore gamer esetében probléma lehet. Ha már a sebesség igényed a 100+ nem tudom milyen a toleranciád input lag ügyben.
Én rally szimulátorban nyomulok és van TFT-m, de egyedül a rally miatt megtartottam a CRT-met. A 60Hz-et is keveselltem, de az még szokható, de az input lag sokat levett az rallyban szükséges reflexeimből és improvizativ készségekből. Szóval számomra az a tanulság, hogy verseny szinten only CRT (kivéve stratégiai játék :D ).

Nem tartom magam komoly szintű játékosnak, de idestova 9 éve ezen elv vezérelte a monitorválasztást. TFT-t két okból nem vettem sosem, egyik a frissítési gond, másik a képminőség, pontosabban a színhűség (ne legyen már más színe, ha más szögből nézem :rolleyes: ). Reméltem, hogy ezen problémákat majd kinövi a technológia pár év alatt, de az istennek nem akarja.

Input lagot nem igazán tudom milyen, mert életemben nem játszottam TFT-n/LCD-n, csupán láttam másokat játszani.

Idézet

Nekem nem nagyon van gond a tearinggel, kikapcsolt vsync-nél sem, egyedül olyankor jön elő, ha 60, vagy 120 körüli az fps éppen, és nincs szinkronizálva. Én 100-nál maxolom az fps-t, és hálistennek, nem sűrűn 60 körüli, úgyhogy nincs vele gondom. Próbáld ki. Ha nem jön be, még mindig nem vagy hátrább semennyivel.  smile2.gif

Volt idő, mikor 14"-os monitoron Voodoo 3-al játszottam, akkoriban 85Hz-es frissítéssel ment 100 fps-el (igaz, ingadozott), és bár a kezdetekben nem zavart, hamar megváltozott a véleményem.
Ha jól gondolom, annál zavaróbb a tearing, minél közelebb van a FPS/Hz az 1.5-ös arányhoz (minél kisebb a difi a két érték közt, és nem közelít egy egész számú szorzóhoz, mert lehet 200fps-em, 100Hz-en, akkor sem lesz észrevehető tearing).

Szóval inkább hajlok sebgutkopf véleménye felé, hogy akkor marad a CRT. Az fps-t pedig sajnos nem minden játékban lehet korlátozni. Meg bevallom, sok év alatt már hozzászoktam, hogy be van kapcsolva. Időnként, mikor épp drivert frissítek és elfelejtem bekapcsolni, azonnal észreveszem a játékokban és kifejezetten zavar.

Bevallom, abban reménykedtem, hogy létezik valamilyen alternatíva, amiről nem tudok, ugyanis előítéleteim miatt eleve nem követem különösebben az LCD panelek fejlődését.

Szerkesztette: Taranis 2009. 05. 12. 18:56 -kor

#3414 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 23:58

Ahogy érzed. A legtutibb az lenne persze, ha ki tudnád valahol próbálni. :cool:

Nem tom egyébként triple buffering használható-e már, illetve ha igen mennyit segít.

Én elég allergiásos vok a képre, de nekem nincs zavaró effekt. Uhhogy nekem bevált már negyedik éve.  :)

Idézet

#3415 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 07:29

Idézet: Taranis - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 19:46

Nem tartom magam komoly szintű játékosnak, de idestova 9 éve ezen elv vezérelte a monitorválasztást. TFT-t két okból nem vettem sosem, egyik a frissítési gond, másik a képminőség, pontosabban a színhűség (ne legyen már más színe, ha más szögből nézem :rolleyes: ). Reméltem, hogy ezen problémákat majd kinövi a technológia pár év alatt, de az istennek nem akarja.

Input lagot nem igazán tudom milyen, mert életemben nem játszottam TFT-n/LCD-n, csupán láttam másokat játszani.

Teljesen azért nem kell leírni a TFT-ket se, mert vannak közöttük jó darabok. A probléma inkább az, hogy nincs tökéletes mindenre alkalmas monitor. Ha mondjuk nézel egy prémium paneles IPS, vagy *VA paneles TFT monitort azoknál nem fogsz tapasztalni betekintési szög problélmákat, se színhűség problémát, se bevilágítást, és a fekete is feketébb. Ezek árban persze kb a duplájába kerülnek a legnépszerűbb TN paneles monitoroknak. Üröm az örömben, hogy a prémium panel esetében az input lag magasabb mint a TN panelnél. Az utánhúzás már nem téma ezeknél se.
Átlag felhasználás során egyáltalán nem feltűnő és nem zavaró az input lag. A régebbi monitoroknál volt ahol 60ms és még nagyobb volt. A mai prémium paneles típusok elektronikája már 10-40ms közötti értéket prodkukálnak, így az átlagos késleltetés már sokat javult.
TN paneleknél a lag mostnában a jobb típusoknál 0-15ms, míg ha nem figyel az ember akkor ott is 10-30ms közötti darabok is gyakoriak. A gyorsaságért cserébe viszont ott van a TN-nél a fejmozgásra színváltás, a kisebb megjeleníthető színtartomány, a bevilágítás és a fekete hiánya (világos szobában van fekete, de sötétben nincs).

Én igazából annak örülnék, ha az IPS penelek vezérlő elektronikájában meg tudnának szabadulni az input lagtól.
A legtöbb játéknál, amúgy nem zavaró a lag, ez a játék típusától és a játékos elhivatottságától függ.

Mint írtam nekem rallynál már az 1 képkocka késés is komoly problémákat vet fel (16ms). Mivel a késés alatt megtett távolság (vakfolt) a sebesség függvényében lineárisan változik (pl: 160km/h-nál 16ms késés esetén 74cm-el a múltat látom, míg 100-nál ez 46cm, de 200-nál 92cm), így a féktávokat meglehetősen nehéz eltalálni, de a kocsit is nehéz ívre tenni a kanyar bejáratánál, mert nem tudni pontosan mennyivel előre kell rárántani. Ráadásul az input lag értéke nem állandó, ami az eredetileg lineáris számítást non lineárissá teszi, ezáltal teljesen kiszámíthatatlanná válik az egész. A 16ms átlag esetén, ettől van némileg kisebb, de bizonyos esetben a duplája is lehet ahol a vakfolt is dupla akkora. Ilyen non lineáris és kiszámíthatatlan előre nem ismert érték korrekcióját nem lehet korrigálni.
Ez a szimulátoros háttér.
Viszont szerintem még egy FPS játékosnál se jelentkezik ennyire durván az input lag teljesítményt befolyásoló hatása.

Nyilván egy 8ms átlag input laggal rendelkező TN panel esetében ez a probléma jóval kisebb, kevésbé van jelen, de a non lineáris eltérés ott is jelen van.

Mindent egybe véve ez játékos és játék függő, kinek mennyire zavaró a lag, vagy egyáltalán észrevehető-e. A legtöbb ember megszokja, vagy észre se veszi. Én ilyen hülye peches vagyok, hogy engem zavar, így 2 monitort kell használnom.
My photos

#3416 Felhasználó inaktív   PoisonBorz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 10:08

Üdv,

S-PVA-s TFT kéne (melóhoz) és visszaolvasva egész tavalyig, csak rosszabb lett a helyzet, ha nem TN-t akar az ember.

A Lenovo L220x volt betervezve, de a neten szétnézve gyakorlatilag eltűnt, senki sem árulja már. A másik befutó a  HP LP2275W lenne, de az adatai nem túl meggyőzőek.

Bárki tudna javasolni alternatívát, ebben az árkategóriában?

#3417 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 08:35

Idézet: PoisonBorz - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 11:08

Üdv,

S-PVA-s TFT kéne (melóhoz) és visszaolvasva egész tavalyig, csak rosszabb lett a helyzet, ha nem TN-t akar az ember.

A Lenovo L220x volt betervezve, de a neten szétnézve gyakorlatilag eltűnt, senki sem árulja már. A másik befutó a  HP LP2275W lenne, de az adatai nem túl meggyőzőek.

Bárki tudna javasolni alternatívát, ebben az árkategóriában?

A lenovo, azért tűnt el, mert a gyártó nem ad rá csak iso szerinti pixelgarit, ezzel szemben nagyon nagy volt a pixelhibás darabok aránya. A dobozt meg mindig csak szüzen lehet átvenni a lenovo-tól. Ennek ismeretében értelem szerűen megszűnt iránta a kereslet, mert ki akar zsákbamacskát.

Nekem az általad említett LP2275w HP típus van. Pixelhiba mentes, de eleve bolti helyszini próbával vettem, tehát csak hibátlan típust vehettem át. Természetesen kapott rendes hardveres színkalibrálást 0,4 dE átlagos és 0,8 dE maximális eltérés lett a kalibrálás végeredménye. Az enyém SPG 082-es revizió számú verzió, ami tudtommal még mindig a legújabb. Valamikor március elején vettem és ez volt az első szállítmány ebből a rev szériából. Amúgy ebben a HP-ben ugyanaz a panel van, amit a Samu az Eizo S2231w-ban van. Persze a vezérlőelektronika más a HP gyorsabb, de az Eizo-nak meg ott van a 10 bites LUT.

Amit még ajánlani tudok ilyen árban, az a tőle olcsóbb Dell 2209WA, ami kb 90e Ft és eIPS panel van benne. Mostanában nagy favorit, igen jó képességekkel bír. Nem tud ugyan 1:1 skálázást, de ez munka során úgy sem érdekes (ott úgyis csak natívban megy). A feketéje minimálisan gyengébb mint a HP-nek, viszont szerintem az IPS panelek betekintési szögének a karakterisztikája szimpatikusabb.
Itt van róla több infó: http://www.prad.de/en/monitore/review/2009...ell-2209wa.html
My photos

#3418 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 11:26

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. máj. 14., csütörtök - 9:35

A lenovo, azért tűnt el, mert a gyártó nem ad rá csak iso szerinti pixelgarit, ezzel szemben nagyon nagy volt a pixelhibás darabok aránya. A dobozt meg mindig csak szüzen lehet átvenni a lenovo-tól. Ennek ismeretében értelem szerűen megszűnt iránta a kereslet, mert ki akar zsákbamacskát.

Remek, így jár az a gyártó, amelyiknek nem megfelelő a minőség politikája.

#3419 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 19:38

Az eIPS, illetve az S-IPS között mi is a különbség ?

#3420 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 06:44

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2009. máj. 14., csütörtök - 20:38

Az eIPS, illetve az S-IPS között mi is a különbség ?

Az eIPS jóval olcsóbban gyártóható, képminőségre pedig semmi különbség a kettő között, mert az elv azonos. Mondhatni ez a technológia számomra talán a remény első sugara, hogy valami normális képminőségű dolog lassan elkezdheti kicsit kiszorítani a TN-es borzadályt a piacról. Állítólag a gyártás felfutásával az előállítás költsége a TN panelek szintje közelébe eshet.
My photos

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.