HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#3461 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 08. 15:18

Idézet: Dzsano - Dátum: 2009. jún. 7., vasárnap - 20:58

Most láttam, hogy már abból is van VE verzió. A Ve-s már MPEG4-es.

2333HD VE

és most már ez is itt van:

P2270HD

Aláírom szép a P széria, de inkább a +1" kevesebbért.  :Đ
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#3462 Felhasználó inaktív   st33l 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 08. 18:31

Idézet: Dzsano - Dátum: 2009. jún. 7., vasárnap - 19:58

Most láttam, hogy már abból is van VE verzió. A Ve-s már MPEG4-es.

2333HD VE

és most már ez is itt van:

P2270HD

Koszi szepen ezek valoban jonak neznek ki, foleg a masodik kevesebb valaszido es magasabb kontraszt,  valaszinuleg megeri a kepminoseg a nagyobb arat. Lehet meg is talaltam a monitort amit keresek, bar sajna a versenytarsait a ketegoriaban nem igen ismerem, hogy ossze tudjam hasonlitani, de ha itt ezt ajanlani tudjatok az maris fontos tenyezo nekem. Esetleg a boltrol ahonnan linkeltel tudsz valamit mondani, mert arak teren ugy tunt elegge korrekt, megbizhatoak es a kiszallitas is rendben van?(mert videki vagyok, Hajdu-Bihar megye es lehet Debrecenben lenne erdemes megvennem ha itt is meg tudom rendeltetni)
A valaszt elore is koszonom.

#3463 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 06:40

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2009. jún. 8., hétfő - 9:37

Tényleg, ez igancsak jó, viszont a HDMI-t vagy a Displayportot lehagyták, HDCP-s amúgy?

Szerk: igen HDCP-s http://www.pcx.hu/?a...azonosito=16439

A display port nem egy nagy veszteség szerintem, alig van vga kari, aminek van olyan kimenete és az elv szempontjából tök mindegy, hogy dvi, vagy display port. Az én monitoromon van display port, de őszintén szólva nem tudom minek, valószínűleg soha nem fogom használni.

Amúgy amelyik monitoron van dvi az mind hdcp-s, ez csak a d-sub-osok esetén hiányzik.
My photos

#3464 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 22:51

Naszóval, több boltban is jártam az elmúlt napokban, és volt ahol az értékesítőknek nem nagyon volt fogalmuk a Samsung T HD sorozat kétféle lehetséges tunerjéről. Mivel MPEG-4 tuner esetén a VE jelzés sem a termékek dobozán, sem a monitor bal felső sarkában nem szerepel, (azaz ugyanúgy pl. T240HD -nek hívják, mint az MPEG-2-est), felírtam egy 240-es sorozatszámát (tehát nem az egyedi gyári számukat természetesen):

MPEG-2:
T240HD
ls24tddsuv / EN
TM24WS

MPEG-4:
ls24tdVsuv / EN
TM24WS
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#3465 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 07:06

Idézet: st33l - Dátum: 2009. jún. 8., hétfő - 17:31

Koszi szepen ezek valoban jonak neznek ki, foleg a masodik kevesebb valaszido es magasabb kontraszt,  valaszinuleg megeri a kepminoseg a nagyobb arat. Lehet meg is talaltam a monitort amit keresek, bar sajna a versenytarsait a ketegoriaban nem igen ismerem, hogy ossze tudjam hasonlitani, de ha itt ezt ajanlani tudjatok az maris fontos tenyezo nekem. Esetleg a boltrol ahonnan linkeltel tudsz valamit mondani, mert arak teren ugy tunt elegge korrekt, megbizhatoak es a kiszallitas is rendben van?(mert videki vagyok, Hajdu-Bihar megye es lehet Debrecenben lenne erdemes megvennem ha itt is meg tudom rendeltetni)
A valaszt elore is koszonom.

A Kventa elég régi , nagy múltú cég, ennyit tudok róluk, legalább 10 éve működnek.
Régen amikor számtech cégnél dolgoztam, akkor vásároltunk tőlük.

Netes vásárlás esetén az Ipon-t szokták még emlegetni, de náluk nem láttam a palettán ezeket a monitorokat. Persze a Kventa is csak rendelésre hoz, tehát az Ipon is hozhat ilyet. Az Ipon futárszolgálata a hírek szerint kitűnő.

Az Extremedigital is jó, csak drágább.

Szvsz szét kell nézni, és levelezni a cégekkel, meg telefonálgatni.
Asztalravissza!

#3466 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2009. 06. 11. 08:41

Idézet: Dzsano - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 8:06

A Kventa elég régi , nagy múltú cég, ennyit tudok róluk, legalább 10 éve működnek.
Régen amikor számtech cégnél dolgoztam, akkor vásároltunk tőlük.

Netes vásárlás esetén az Ipon-t szokták még emlegetni, de náluk nem láttam a palettán ezeket a monitorokat. Persze a Kventa is csak rendelésre hoz, tehát az Ipon is hozhat ilyet. Az Ipon futárszolgálata a hírek szerint kitűnő.

Az Extremedigital is jó, csak drágább.

Szvsz szét kell nézni, és levelezni a cégekkel, meg telefonálgatni.

Megérte megnézni :

http://kventa.hu/monitorok/82871-philips-l...cd-8ms-dvi.html ;)

#3467 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 16:09

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 7:41

Istenem, egy éve, amikor kb. 56K volt a Extremedigitalnál... és nem vettem...  :reklamacio:
Asztalravissza!

#3468 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 18:01

Idézet: Dzsano - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 17:09

Istenem, egy éve, amikor kb. 56K volt a Extremedigitalnál... és nem vettem...  :reklamacio:

Ja, azóta másik fórumon nekem is küldtek PÜ-t hogy nem e adom el :D

#3469 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 19:41

Idézet: Dzsano - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 17:09

56??? hehehe :)
Nézd meg az utolsó forgalmazott árat és sírj :D
http://www.edigital....productid=35148
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#3470 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 19:46

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 20:41

56??? hehehe :)
Nézd meg az utolsó forgalmazott árat és sírj :D
http://www.edigital....productid=35148

Azt már én is néztem, de lehet hogy a pixelhiábal visszaküldött moncsi volt nem ? :)

#3471 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 20:05

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 20:46

Azt már én is néztem, de lehet hogy a pixelhiábal visszaküldött moncsi volt nem ? :)

De nem ám ;)
Az uccsó pár darabot ennyiért szórták ki. Haverom is megcsípett egy ilyet, még én hoztam el a Mammutból, mert neki nincs kocsija :) De ha jól emlékszem már be is kúrt neki. Hogy megjavíttatta, vagy mást vett azt nem tudom.
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#3472 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 20:07

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 21:05

De nem ám ;)
Az uccsó pár darabot ennyiért szórták ki. Haverom is megcsípett egy ilyet, még én hoztam el a Mammutból, mert neki nincs kocsija :) De ha jól emlékszem már be is kúrt neki. Hogy megjavíttatta, vagy mást vett azt nem tudom.

De nem értem, hogy miért adták akkor ilyen olcsóért ? Oké hogy kifutódarab, de ötven valahány ezerért is  elvitték volna őket, mégha egy kicsit tovább is tartott volna az értékesítési idő.

#3473 Felhasználó inaktív   czaki 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 12:43

Nincs véletlenül valakinek Samsung SyncMaster 930BF kijelzője? :)

Van egy kis problémám a fent nevezett monitorral. DVI-ről váltottam D-Sub kábelre, mivel a DVI kimenetemet rákötöttem a tévém HDMI-jére. Viszont azóta bootoláskor állandóan kiírja, hogy a felbontás nem optimális, pedig eddig nem volt vele gond. Ha a káván lévő Auto gombot megnyomom, akkor természetesen beállítja és eltűnik, de akkor is csúszik valamerre a kép, nem lesz középen. Újabban pedig el is kezdett finoman vibrálni a képe (szürkés, kékes háttéren nagyon észrevenni, filmnézéskor főleg zavaró).

Mitől lehetnek ezek? Van erre valami megoldás? A hibaüzenetről sok helyen olvastam olyat, hogy nagyon nem lehet vele mit kezdeni... Remélem nem így van.

A segítségeteket előre is köszönöm! :)
Caution: objects in mirror are closer than they appear.

#3474 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 16:52

Idézet: czaki - Dátum: 2009. jún. 12., péntek - 13:43

Mitől lehetnek ezek? Van erre valami megoldás? A hibaüzenetről sok helyen olvastam olyat, hogy nagyon nem lehet vele mit kezdeni... Remélem nem így van.

van egy jó öreg sulinetes samtron a családban, az csinálta ezt, hogy nem indult és a fenti hibaüzenetet írta, először csak hetente, majd naponta...utána megszüntethetetlenül  :( ... jótállásos javítás lett a vége, azóta egyszer se jött elő a probléma.
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#3475 Felhasználó inaktív   czaki 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 16:59

Idézet: El Kebir - Dátum: 2009. jún. 12., péntek - 17:52

van egy jó öreg sulinetes samtron a családban, az csinálta ezt, hogy nem indult és a fenti hibaüzenetet írta, először csak hetente, majd naponta...utána megszüntethetetlenül  :( ... jótállásos javítás lett a vége, azóta egyszer se jött elő a probléma.

Erre már nem érvényes a jótállás, öregebb annál. :(

Egyébként csak bootoláskor írja, amint elindul az XP beáll rendesen a kép, csak az a finom vibrálás marad. Gyanakodtam a kábelre is, de gyári az is, a monitorhoz adták, de nem is használtam, mert a vásárlástól kezdve DVI-n kapta a jelet. :confused:

#3476 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 17:45

Idézet: czaki - Dátum: 2009. jún. 12., péntek - 17:59

Erre már nem érvényes a jótállás, öregebb annál. :(

Egyébként csak bootoláskor írja, amint elindul az XP beáll rendesen a kép, csak az a finom vibrálás marad. Gyanakodtam a kábelre is, de gyári az is, a monitorhoz adták, de nem is használtam, mert a vásárlástól kezdve DVI-n kapta a jelet. :confused:

Milyen felbontással és frissítéssel megy a monitor?

Én a szervízgépeket nyomom analógon keresztül a monitorra, de nem tapasztaltam ilyesmit... Igaz egyszer már volt javítva, karácsonykor úgy gondolta, hogy nem indul el...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3477 Felhasználó inaktív   czaki 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 17:53

Idézet: StSanya - Dátum: 2009. jún. 12., péntek - 18:45

Milyen felbontással és frissítéssel megy a monitor?

Én a szervízgépeket nyomom analógon keresztül a monitorra, de nem tapasztaltam ilyesmit... Igaz egyszer már volt javítva, karácsonykor úgy gondolta, hogy nem indul el...

1280x1024 és 60Hz. A felbontáson nem változtattam, csak a másik kimenetre kötöttem a videokártyán.

#3478 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 13. 19:30

Nah, mar volt nehany napom probalgatni a moncsit (w2600hp), es meg kell hogy mondjam kulonsebb negativumot nem sikerult talalnom benne...

A harmadik nap lejarta elott is a biztonsag kedveert vegigneztem, nincs e pixelhiba, de szerencsere nem volt (kopp-kopp!), nagyjabol a fenyerot is sikerult ugy beallitanom, hogy kenyelmes legyen elotte a munka/szorakozas.. Maga ez a 26 col erezhetoen nagyobb egy 24 colosnal (meloban 24es eizo elott ulok)...

Oszinten szolva direkte olyat, hogy dinamikus kontraszt beallitasi lehetoseget nem talaltam, de gondolom az "f-engine" fantazianevu dolog fedne ezt. En user mode-ban hasznalom, de kiprobaltam mindegyik modjat, es nem tapasztaltam olyat mint anno az elsokent ezen technologiat alkalmazo samu es sony tvknel, hogy erezhertoen/eszrevehetoen kesve/zavaroan allitotta volna a kijelzo fenyerejet az elektronika...

...sot nem is vettem eszre semmi ilyesmit, mintha nem is lenne ilyen jelen, csak szep tiszta kepet, gyonyoru szinekkel. (mondjuk mind az "ACE", mind az "RCM" nalam nemi probalgatas utan 0-as beallitassal vegezte, mert igy tetszett leginkabb a kep)

...de ha valamifele negativumot kell irni, akkor egyet, egy es felet tudok:
- egyik az, hogy sotetben nagyon nehez a beallitashoz hasznalatos erintogombokat megtalalni

- a masik pedig az, hogy a zold szin joval nagyobb fenyerovel rendelkezik (picit tobbel, mint amihez az en MVA panelhez szemem szokott), mint a kek vagy a voros (ebbol a szempotbol az MVA panelek talan jobbak lennenek, ha meg gyartananak beloluk jo aron, minden tekintetben versenykepes termekeket, de hat...), szoval hiaba az elkulonitett RGB allitas, a zold visszavetele nem ugy hat, mintha eleve "sotetebb" lenne az a zold amibol keverik a szineket, ezert nekem a citromsarga szine egy icipicit szokatlan...

(de lehet, hogy az atlag szemhez kepest az enyem megerzekenyebb a zoldre)

Lenyeg a lenyeg, ezek ellenere szigoruan szvsz. a kepminoseg meg mindig jobb mint amikbe belefutottam *pva paneles cuccokba (dell, acd, eizo, ...), azoknal az emberi bor termeszetes szinet nem sikerult meg sose rendesen beallitanom, vagy majbetegnek, vagy pirosseggunek tuntek (habar bent az eizon mar egeszen minimalis ez, de a korabban latott dell es acd modelleken sem zavaro, ha nem epp ilyen temaban kell valamit ugykodni), az emberek, de ennel ez teljessegel rendben van...

Szoval aki 24-27 col kornyeken akar igazan szep kepu monitort venni, ezert az arert kotelezo legalabb megnezni ezt a tipust!!!

u.i.
en a "felhasznalok szamitogepeben" vettem (nagyon keszsegesek voltak, szo nelkul hozattak egyet, anelkul, hogy megigertem volna, hogy megveszem, leven azt mondtak, hogy biztosak benne hogy meg fogom venni, de ha valami csoda folytan megsem, kb. 3 masodperc alatt akad vevoje... ok-ok tudom, hogy ezzel a szoveggel manipulalni akartak mar elozetesen is a dontesemet, de bementem megneztem es tenyleg tetszett!!!)

ezen kivul meg neha a narancssarga mamutos boltba is szokott lenni, talan ha van epp kiallitva is megtalalhato (igaz naluk meg nem nagyon futottam gyors, segitokesz, es szakszeru kiszolgalasba...),

...illetve a PH-s bazarokba is akad, es allitolag ott is nagyon segitokeszek, de sajna aranytalanul dragabbak, mint a korabban emlitett ketto (holott mindegyik altalam emlitett helyen adjak a 3nap pixel+3ev gyari garit)

ja meg1 dolog...
allitolagosan olyanoknak is idealis valasztas, akik grafikai munkaik kozben HC gamer-ek, mert a digitalis bemenet input laggja toredeke a fentebb emlitett konkurensekenel (en ezt a reszet annyira nem probaltam, nem vagyok nagy jatekos)

Szerkesztette: Vertigo 2009. 06. 13. 19:34 -kor

#3479 Felhasználó inaktív   m4gus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 15. 00:24

Hello!

Monitor vásárlás előtt állok, és nem sikerül döntenem. Egy 22-es full hd monitort szeretnék, amit egy Playstation 3-al használnék. Ebből kifolyólag fontos, hogy hdcp-s hdmi legyen. Tudtok ajánlani valami jót? Kettőre sikerült leszűkítenem a keresést, szerintetek melyik jobb? illetve ha van ezeknél jobb ilyen árkategóriában, akkor azt is megnézném..

BenQ E2200HD (habár itt nem írja, elméletileg ez is tud hdcp-t)
LG W2261V-PF

köszi előre is a segítséget

Szerkesztette: m4gus 2009. 06. 15. 00:25 -kor

#3480 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 07:03

Idézet: Vertigo - Dátum: 2009. jún. 13., szombat - 20:30

Nah, mar volt nehany napom probalgatni a moncsit (w2600hp), es meg kell hogy mondjam kulonsebb negativumot nem sikerult talalnom benne...

Köszönjük az összefoglalást.
Ha a zöld színnel nem vagy megelégedve, akkor egy harndveres kalibrálást célszerű lenne elvégeztetni a monitoron. Szerintem a színek tónusában nem szabad eltérésnek lennie akármilyen monitor-, vagy paneltípusról van szó. A gyári beállításokkal nem is elvárható, hogy teljesen színhelyes legyen a monitor, ott egy-egy színcsatorna akár 10-16 delteE maximális eltérést is mutathat a drágább panelek esetében is, ami valóban szabad szemmel is látható.
Feltételezem, hogy ami melóhelyeden van Eizo 24"es (talán S2431) az kalibrálva van, akkor az azonos kép érdekében érdemes lenne azt a pár ezer Ft-ot erre is rászánni.

Tesztek szerint input lag-ban valóban valami újat mutat ez a monitor, a egyorsabb TN panelekkel simán felveszi a versenyt, ami végre egy kompromisszummentes választást tesz lehetővé. Eddig elég borzasztó volt, hogy vagy jó képminőség nagy laggal, vagy játékhoz jó input lag, de borzalmas kép és színek.
My photos

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.