Sziasztok!
Van egy P5B típusú alaplapom, 2Gb rammal ( 2 db 512-es tökegyforma 667MHz, 1 db 1 Gb-os ugyanaz a gyártmány csak 800MHz-es [ OK tudom nem a legszerencsésebb párosítás]).
Szóva, egy elég gyengécske 3 GHz-es celeron procit használtam benne, és most sikerült szereznem egy Pentium 530J típusú cpu-t( igaz ez is őskövület). Akárhogyan állítgatom a Bios-ban a cpu és a memóriabeállításokat, szemmel láthatóan gyengébb lett a gépem, bootolásnál is egyéb programok futtatásánál is pl Pro E, vagy Ansys, abszolút csigalassú. Kipróbáltam egy everest verziót, és a cpu tesztnél valamilyen eszméletlen gyenge eredményeket dobott ki PIII 700Mhz-es szinten van.
Odáig eljutottam, hogy ha 667-re állítom a memória frekvenciáját, akkor viszonylag jobb a helyzet, mivel 667-es a 2 duálban működő memóriám.
Próbáltam csökkenteni a proci sebességét a bioszban alapbeállítás a 200 volt, levettem 166-ra, hogy minden 667-en menjen, de el sem indult a gép. Bios reset után is a helyzet.
A következő a 2db 667-es memóra eltávolítása volt, az eredény ugyanolyan gyenge mint ha benne hagytam volna.
Valamit elrontottam a bios-ban, vagy a hibát inkább a prociban keressem?