HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS P5B - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS P5B ASUS P5B Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 23. 08:55

Idézet: ProTech - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 0:32

Amitol legjobban felek az a winchester, mivel az ASUS forumon olvastam, hogy volt akinek gondja volt az 1TB-os WD Black-el, es nem is talaltak ra megoldast. (ASUS forum hiba). Az lenne a kerdesem, hogy hasznal-e valaki ilyen HDD-t ezzel a lappal? Ez alltalanos hibaja a lapnak, vagy csak az az egy gyerek fogott ki szar a HDD-t.

A linken ez a hozzászólás némi reményre ad okot:"Same problem with P5Q3 mobo and Samsung HD 103SJ 1 TB" vagyis nem tűnik tipikus p5b hibának.

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#482 Felhasználó inaktív   ProTech 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 25. 07:42

Vegul megvettem az 1 TB-os WD HDD-t, es eddig nem tapasztaltam semmi problamat vele. A fenti hiba valszeg annal az egy gyereknel jott elo.
"The biggest cause of trouble in the world today is that the stupid people are so sure about things and the intelligent folks are so full of doubts."

#483 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 25. 07:56

Idézet: ProTech - Dátum: 2009. nov. 25., szerda - 7:42

Vegul megvettem az 1 TB-os WD HDD-t, es eddig nem tapasztaltam semmi problamat vele. A fenti hiba valszeg annal az egy gyereknel jott elo.

:up: ezt jó tudni, mert én is akarok venni 1 terrás vinyót és egy kicsit rezgett a léc mióta linkelted azt a hibát és ott vki a p5q-ra írta ugyanazt.

Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#484 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 25. 08:09

Idézet: ripgroove - Dátum: 2009. nov. 21., szombat - 22:57

Sziasztok,

A következő problémám van. P5B Deluxe alaplapom van, a szervíz garis csere után ezt adta. Hazahoztam, gép összerak, Windows 7 indul.
Az Eszközkezelőben az USB gyökérhubok között felkiáltójeles ismeretlen eszköz jelent meg, illetve az összes USB port esetében a pendriveom csatlakoztatásakor kiírja, hogy az eszköz gyorsabb működésre is képes.  :confused:

Próbáltam drivereket frissíteni, de egyik probléma sem oldódott meg.
Próbáltam átállni Windows XP-re is, de ugyanaz a helyzet sajnos.

Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a gond?

Nagyon várom a segítségeteket.

Előre is köszönettel.

Rip.

Nekem is ugyanugy ott van. Én nem foglalkoztam vele soha.
De mintha hallottam volna egyszer hogy mit kéne feltenni hozzá de már elfelejtettem. szal biztos nem lényeges.
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#485 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 25. 14:00

Én nekem is volt ilyen, betettem az asus alaplaphoz adott cd-t és rákerestettem az illesztőprogramra amit meg is talált rajta.

Kép

#486 Felhasználó inaktív   WaqWarYou 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 04. 11:05

USB Probléma: még mindig

Sziasztok!
Az előző oldalon említett USB kihalós témát szeretném újra felébreszteni!
P5B-E lapom van. Pár nap leforgása alatt kihalt rajta az USB. Egészen pontosan, CSAK a pendrive-okat kezeli (még).
Már az egeret sem. Az effekt azzal kezdődött, hogy a mobilinternet modemet (Pannon - Huawei E220, de szerintem
mindegy. Másik gép(ek)en szépen működik az eszköz.) egyre gyakrabban "dobta le" magáról.
Ki/bedugás után egy darabig megint ment. Később, mikor már az egeret sem kezelte. Több egérrel is megpróbáltam.
A pendrive-okat leszámítva "Ismeretlen eszközként" jelennek meg a dolgok.
Egyszóval az a bizonyos "USB elszállás" esete áll fenn, amiről a topic közepén már volt szó.
A PCI-s USB kártyás megoldáson kívül nincs más? Az nekem nagyon nem tetszik.
Egy csomót google-ztam, de mindenki csak találgat. Én arra gondolok, hogy elektronikai hiba lehet. Valahol ott, ahol az
USB tápfesz előállítódik. Ezt úgy logikáztam ki, hogy először csak a nagyobb terhelést jelentő cuccal volt gond.
Szívesen nekiesnék pajszerral, felx-szel meg hegesztőpisztollyal, ha valaki megerősítené a gyanúmat. ;)
Komolyra fordítva: arra gondoltam, hogy biztosan valami kulcsfontosságú alkatrészről lehet szó, ami biztos minden alaplapon megvan.
Így, átraknám egy tutira működőről (amit mondjuk már úgysem használok).
"A bolondok háza. Nem hülyék háza. Nem véletlenül nem építenek hülyék házát. Felemésztené az építőanyag készletet"

#487 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 09. 10:49

Sziasztok!
Lenne egy érdekes jelenség ami felütötte a P5B lapomnál a fejét nemrég.
A jelenség röviden annyi hogy bekapcsolom a gépet, ezek után vár kb 10 sec-et majd 1 hosszú és 3 rövid sípszó fogad, majd még 1x elzenéli ezt nekem és a 3. (úgymond újraindulásánál) 1 -et pityen és elindul mintha misem történ volna.

Könyvben kerestem de nincs ilyen hang kód és neten se nagyon találtam.

Amit megpróbáltam az a BIOS újratöltése. Ezt úgy oldottam meg hogy ugyanazt a legfrissebb verziójú BIOS újra "beleégettem" és megadtam neki hogy frissítés közbe CMOS reset. Na ezek után el se akart indulni. Áram lekapcs majd vissza és utána próbáltam indítani, ekkor ugyanaz a 1 hosszú 3 rövid sípszó fogadott de ezúttal végtelen ciklusba állva. Gépek kikapcsoltam memóriát kivettem elindítottam persze sípolt folyamat, majd kikapcs memória vissza és láss csodát gép elsőre indul.

Remélem valakinek tudtam segíteni ezzel a hozzászólással illetve abba is reménykedek hogy valaki ezekből az információkból meg tudná mondani hogy haldoklik e valami a gépben vagy szimplán csak valami heppje volt a lapnak.

Üdv!

#488 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 09. 13:17

Mi, mennyi éves... s csak a torka véres?

Áramellátás.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#489 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 09. 13:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2010. 11. 09. 14:17

Mi, mennyi éves... s csak a torka véres?

Áramellátás.

Lap kb 3-4 éves használtan vettem (kondik rendben)
Táp 400W Ultra Power kipróbáltam más gépben a tápot ott nem volt gond pedig nagyobb terhelésen is volt.

#490 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 09. 14:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2010. 11. 09. 13:29

Lap kb 3-4 éves használtan vettem (kondik rendben)
Táp 400W Ultra Power kipróbáltam más gépben a tápot ott nem volt gond pedig nagyobb terhelésen is volt.

Arra hajaz... illetve a túlhúzás - amúgy teljesen normális - menetére, amikor a BIOS-t alaphelyzetbe állítja. Viszont nem tudom, ezt a P5B tudja-e igazán...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#491 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 09. 15:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2010. 11. 09. 15:30

Arra hajaz... illetve a túlhúzás - amúgy teljesen normális - menetére, amikor a BIOS-t alaphelyzetbe állítja. Viszont nem tudom, ezt a P5B tudja-e igazán...

Amikor csinálta ezt a trükköt szal hogy csak 3. indult akkor próbáltam tuning-al és alap beállításokkal de igazából baszott rá mind2 helyzetbe csinálta.
Most egyenlőre jó (tuningal is )majd meglátom hogy visszajön e vagy sem ez a jelenség :/
Viszont ha megint előjön már remélhetőleg itthon lesz a 450VX Corsair tápon azzal kipróbálni hogy mi a helyzet.

Szerkesztette: Virus9AX 2010. 11. 09. 15:55 -kor

#492 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 04. 15:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2010. 11. 09. 11:49

Sziasztok!
Lenne egy érdekes jelenség ami felütötte a P5B lapomnál a fejét nemrég.
A jelenség röviden annyi hogy bekapcsolom a gépet, ezek után vár kb 10 sec-et majd 1 hosszú és 3 rövid sípszó fogad, majd még 1x elzenéli ezt nekem és a 3. (úgymond újraindulásánál) 1 -et pityen és elindul mintha misem történ volna.

Könyvben kerestem de nincs ilyen hang kód és neten se nagyon találtam.

Amit megpróbáltam az a BIOS újratöltése. Ezt úgy oldottam meg hogy ugyanazt a legfrissebb verziójú BIOS újra "beleégettem" és megadtam neki hogy frissítés közbe CMOS reset. Na ezek után el se akart indulni. Áram lekapcs majd vissza és utána próbáltam indítani, ekkor ugyanaz a 1 hosszú 3 rövid sípszó fogadott de ezúttal végtelen ciklusba állva. Gépek kikapcsoltam memóriát kivettem elindítottam persze sípolt folyamat, majd kikapcs memória vissza és láss csodát gép elsőre indul.

Remélem valakinek tudtam segíteni ezzel a hozzászólással illetve abba is reménykedek hogy valaki ezekből az információkból meg tudná mondani hogy haldoklik e valami a gépben vagy szimplán csak valami heppje volt a lapnak.

Üdv!

Végre sikerült kis időt fordítanom a problémára és sikerült megtalálnom az okát.
Ha esetleg valakivel is ez történik akk nincs más dolga mint megmozgatni a VGA-t illetve kis kontaktsprayel megetetni a PCIE foglalatot.
Nálam az okozta a hibát hogy az X1650Xt re egy Accelero S2 + 8cm venti volt felszerelve amin a venti már régicske volt és rezonált így még kellően ki tudta mozgatni a lapból a VGA-t anélkül hogy za teljesen elveszítse a kapcsolatot és gondolom ezért sípolt a lap hogy nincs benne VGA.
Többször is megpróbáltam a ki és bekapcsolást de minden esetbe az segített ha megmozgattam a VGA-t a foglalatban. Szóval így ez az X-akta is lezárva :D
Azt már viszont nem értem hogy az ASUS könyvecskéjében miért nincs erről a hangkódról egy árva sor sem :/

Remélem ez a kis leírás másoknak is segít :)

#493 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 31. 17:09

Tud valaki hasonlo programrol - ehhez az alaplahoz, vagy ha univerzalis akkor megjobb - mint amilyen az "AiGear" nevu dolog volt?

Ingyen jart az alaplap melle es be lehetett vele allitani egy alacsony energiafelvetelu allapoto(ka)t ami lecsokkentette a mhz-eket es a ventilator fordulatszamokat stb, ezaltal gyakorlatilag nemava teve a gepet. Tokeletes volt ejszakai letoltesekhez mikozben mondjuk aludt a user. Probaltam letolteni a legujabb verziot de win7-en (64bit) sajnos nem mukodik :(

Koszonom a valaszokat.
i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#494 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 31. 18:00

Üzenet megtekintéseIdézet: andrew-- - Dátum: 2012. 03. 31. 19:09

Tud valaki hasonlo programrol - ehhez az alaplahoz, vagy ha univerzalis akkor megjobb - mint amilyen az "AiGear" nevu dolog volt?

Ingyen jart az alaplap melle es be lehetett vele allitani egy alacsony energiafelvetelu allapoto(ka)t ami lecsokkentette a mhz-eket es a ventilator fordulatszamokat stb, ezaltal gyakorlatilag nemava teve a gepet. Tokeletes volt ejszakai letoltesekhez mikozben mondjuk aludt a user. Probaltam letolteni a legujabb verziot de win7-en (64bit) sajnos nem mukodik :(

Koszonom a valaszokat.

Ez elég fura mert én használtam Win7 64 bit -en. Esetleg keress régebbi verziókat. Mondjuk az is érdekes hogy az ASUS oldaláról már le se lehet tölteni hozzá tök mind1 hogy 32 vagy 64 bites hez akarom.

Ha megvan a CD-je szerintme arról tedd fel és működni fog. Ha meg nincs megpróbálom én előbányászni az enyémet és átküldöm de csak hétfő környékén lehetésges.

Szerkesztette: Virus9AX 2012. 03. 31. 18:03 -kor

#495 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 31. 18:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 03. 31. 18:00

Ez elég fura mert én használtam Win7 64 bit -en. Esetleg keress régebbi verziókat. Mondjuk az is érdekes hogy az ASUS oldaláról már le se lehet tölteni hozzá tök mind1 hogy 32 vagy 64 bites hez akarom.

Ha megvan a CD-je szerintme arról tedd fel és működni fog. Ha meg nincs megpróbálom én előbányászni az enyémet és átküldöm de csak hétfő környékén lehetésges.

Sikerult megtalalni a hivatalos oldalon. A legujabb verzio (1.06) mukodik rendesen igaz sajnos a tunningot teljesen ki kell loni

Koszi :)
i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#496 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 31. 21:00

Üzenet megtekintéseIdézet: andrew-- - Dátum: 2012. 03. 31. 20:33

Sikerult megtalalni a hivatalos oldalon. A legujabb verzio (1.06) mukodik rendesen igaz sajnos a tunningot teljesen ki kell loni

Koszi :)

Az érdekes én tunning mellet használtam. 2 fokozat volt és manuálba kapcsolgattam. 1.6 és 2.8Ghz között.

#497 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 31. 21:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 03. 31. 21:00

Az érdekes én tunning mellet használtam. 2 fokozat volt és manuálba kapcsolgattam. 1.6 és 2.8Ghz között.

Hmm.. az eleg jol hangzik. De en ahogy elinditottam az aisuite-ot aztan azon belul az aigear-t egybol dobott egy popup-ot hogy csak overclock nelkul hajlando uzemelni. Biztos hogy az aigear-rel csinaltad? Csak mert abban en sosem lattam csak 2 fokozatot.

#498 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 01. 15:48

Üzenet megtekintéseIdézet: andrew-- - Dátum: 2012. 03. 31. 23:10

Hmm.. az eleg jol hangzik. De en ahogy elinditottam az aisuite-ot aztan azon belul az aigear-t egybol dobott egy popup-ot hogy csak overclock nelkul hajlando uzemelni. Biztos hogy az aigear-rel csinaltad? Csak mert abban en sosem lattam csak 2 fokozatot.

Roszra gondoltam.
Nem AI suite hanem a six engine-t használtam.
Kép

Ez tökéletesen működött vele.

Téma megosztása:

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.