HWSW Informatikai Kerekasztal: Playstation 3 IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Playstation 3 IV.

#921 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 30. 08:57

Idézet: Papesz - Dátum: 2007. nov. 29., csütörtök - 23:19

Aláírásgyűjtés indult a magyar nyelvű PlayStation Store-ért. Ha valakit érdekel, ezen a linken találja az oldalt.

Teljes szívemből drukkolok nekik, bár komoly kétségeim vannak a sikerüket illetően... és mindezt annak ellenére, hogy a PlayStation3 magyar premierjén Sándor Csaba személyesen hazu... mondta nekem, hogy __LESZ___ magyar PS Store. Azt viszont nem értem, hogy a srác miért mondja azt, hogy a webes fizetések után nem kell áfát fizetni...

#922 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 11. 30. 09:19

A store általában több lépcsőben bővül, legutóbb a cseheknek, a lengyeleknek, a görögöknek és a szaudiaknak nyitottak, tehát azért nem reménytelen, hogy előbb-utóbb ide is eljut. Magyarországon ez egy kib@szott patthelyzet, mert a Sony rendszerint a helyi install base-re alapozva dönt úgy, hogy megéri-e neki megcsinálni a lokál PS Store-t, csakhogy az EU-s import miatt senki nem tudja pontosan, hány PS3 üzemel nálunk. Azt pedig már korábban kitárgyaltuk, hogy a magániport, vagy az EU-s import miért virágzik errefelé, nyilván ebben is komoly része van a sony.hu-nak...

Mod.: másfelől (részben a fentiek miatt) azért ez felhasználói oldalról valahol egy morális kérdés is szerintem. Aki EU-s importból veszi a PS3-at, az utána ne verje az asztalt a magyar store-ért.

üdv

R.

Szerkesztette: Renwick 2007. 11. 30. 09:22 -kor

Can you hear me, major Tom?

#923 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 09:42

Idézet: Papesz - Dátum: 2007. nov. 30., péntek - 0:19

Az esélyekről Herczeg József, az egyik ötletgazda így nyilatkozott nekünk.

Hmm... Ez a Herczeg József nem egyenlő a Honosítóműhely megalkotójával, Herczeg József Tamással? :think: Mert szerintem igen. :)

Szerkesztette: Csokis 2007. 11. 30. 09:42 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#924 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 09:57

Idézet: Renwick - Dátum: 2007. nov. 30., péntek - 9:19

Mod.: másfelől (részben a fentiek miatt) azért ez felhasználói oldalról valahol egy morális kérdés is szerintem. Aki EU-s importból veszi a PS3-at, az utána ne verje az asztalt a magyar store-ért.

üdv

R.

húdekurvára nem értünk egyet. EURÓPAI UNIÓ, ember, nyitott belső árupiac -- mind belföldi forgalomnak minősül. nehogymár morális kérdés legyen az, hogy valaki kihasználja azt, amire szolgál, vagyis nagyobb kínálatból választ, és a jobb árat választja. ha a Sony nem tudja felmérni emiatt egy-egy tagállam install base-ét, az a Sony imkompetenciájának bizonyítéka, semmi más. tudod, lehet nézni ip tartományokat, meg ki lehet küldeni kutatókat országszerte primer adatgyűjtséshez, és csinálni egy szokásos, +- 5 százalékos tartományban 95 százalékos valószínűségű becslést.

#925 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 10:01

...másfelől (részben a fentiek miatt) azért ez felhasználói oldalról valahol egy morális kérdés is szerintem. Aki EU-s importból veszi a PS3-at, az utána ne verje az asztalt a magyar store-ért.

Ize, globalizacio meg Europai Unio mond valamit? Ne vedd magadra, de a tokom tele van ezzel a mentalitassal: "nem, a versenyt nem vallaljuk, jo nekunk a kicsi de biztos libalegelo, de szegyelje magat az aki el az egyseges europai piac lehetosegeivel." Ugyanez igaz az osszes multi magyar kepviseloire, sonyval apple-el meg a tobbiekkel az elen... a gyarto megkapja tolem a penzet akkor is ha az europai piacrol szerzem be a termeket, en se erdemlek kevesebb szolgaltatast azert mert itt balf@sz a hazai kepviselet.

Szerk: hehe, special te nyertel. ;)

Samott

Szerkesztette: Samott 2007. 11. 30. 10:02 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#926 Felhasználó inaktív   delphijos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 10:49

Szerintem egy közös EU-s store-t kellett volna csinálni, és később max. a választható nyelveket bővíteni ami lényegesen kisebb meló. Azért szerintem azzal itthon is kiegyezett volna mindenki ha egyelőre nem lenne magyar nyelvű a store, de magyar reggel is azt érnéd el amit a többi EU-s ország.
PS3 ID: delphijos , PC: Éppen hogy csak AT, kizárólag netezésre

#927 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 10:51

Idézet: delphijos - Dátum: 2007. nov. 30., péntek - 10:49

Szerintem egy közös EU-s store-t kellett volna csinálni, és később max. a választható nyelveket bővíteni ami lényegesen kisebb meló. Azért szerintem azzal itthon is kiegyezett volna mindenki ha egyelőre nem lenne magyar nyelvű a store, de magyar reggel is azt érnéd el amit a többi EU-s ország.

En is ezt vettettem fel anno az xbox live-al kapcsolatban... nevetseges hogy fiktiv cimekkel kell regisztralni, a francert nincs egy kozos europai azoknak, ahol nincs lokalizalva?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#928 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 11:05

Mert az eredendő jószándék, vagyis a magas vállalati sztenderdnek megfelelő szolgáltatás és a brand védelme  átgondolatlanság/fogalmatlanság/koncepciótlanságba (kívánt rész aláhúzandó) fordult a gyakorlatban.

#929 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 11:23

Idézet: special - Dátum: 2007. nov. 30., péntek - 10:57

húdekurvára nem értünk egyet. EURÓPAI UNIÓ, ember, nyitott belső árupiac -- mind belföldi forgalomnak minősül. nehogymár morális kérdés legyen az, hogy valaki kihasználja azt, amire szolgál, vagyis nagyobb kínálatból választ, és a jobb árat választja. ha a Sony nem tudja felmérni emiatt egy-egy tagállam install base-ét, az a Sony imkompetenciájának bizonyítéka, semmi más. tudod, lehet nézni ip tartományokat, meg ki lehet küldeni kutatókat országszerte primer adatgyűjtséshez, és csinálni egy szokásos, +- 5 százalékos tartományban 95 százalékos valószínűségű becslést.

Ez nem hülyeség.

Másrészt a lokalizációval kapcsolatos munkálatok bizonyára igen jelentős részét a sony.hu végzi (végezné), akiket a honi PS3-tulajok zöme (nem mondom, hogy minden alap nélkül) -- hogy divatos szóhasználattal éljek -- sem erkölcsileg sem anyagilag nem támogat. Nekem csak ez nem jön össze: elvárásokat támasztani, ad abszurdum arrogánsan követelőzni egy olyan céggel szemben, amelyhez tulajdonképpen semmi közöm...

Az SCEE-t lehet baszogatni a páneurópai store-ért, a sony.hu-t viszont illene kihagyni a körből -- akárcsak teszik ezt sokan a vásárlásnál.

üdv

R.

#930 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 11:46

A magyar Sony képviseli az egész céget itthon. Ha valakinek kérdése, kérése, gondja, igénye van a Sony felé, elvileg nekik kellene jelezni. Azt is, hogy a laikus vevő érthetően hiheti, hogy a reklámozott szarjaik minden képessége kihasználható itthon, hogy a játékok mennek online -- és ehhez járjon technikai támogatás is, ha gondod van.

Gyakorlatilag meg mindenki tudja, hogy mi a helyzet: a hazai képviseleteknek kb. tök felesleges bármit is mondani. Jellemzően semmiről sem tudnak, tehetetlenek, viszont a nagy levegő és ennek beismerése helyett sokszor hadoválnak. A konzolok és játékok online képességei finoman szólva akadályokba ütköznek itthon, amiért, ha már erkölcsről beszélünk, jól esne látni néhány tízmilliós FVF/GVH csekket kiállítva a Microsoft meg a Sony nevére.

Szerkesztette: special 2007. 11. 30. 11:49 -kor

#931 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 11:46

Idézet: Renwick - Dátum: 2007. nov. 30., péntek - 11:23

Másrészt a lokalizációval kapcsolatos munkálatok bizonyára igen jelentős részét a sony.hu végzi (végezné), akiket a honi PS3-tulajok zöme (nem mondom, hogy minden alap nélkül) -- hogy divatos szóhasználattal éljek -- sem erkölcsileg sem anyagilag nem támogat.

Mar megint rossz iranybol kozelitesz a dologhoz, nem inkabb azt kellene vizsgalni, hogy ki mit csinal rosszul itthon, hogy nem toluk veszik a cuccot? Valaki, valamit nagyon rosszul csinal, ha megeri Nemetorszagbol szurken behozni a cuccot. Ha jol tudom a vam egyseges, es ma mar az afa sem nagyobb mint ott.

Samott

#932 Felhasználó inaktív   delphijos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 14:50

Idézet: Renwick - Dátum: 2007. nov. 30., péntek - 10:23

Ez nem hülyeség.

Másrészt a lokalizációval kapcsolatos munkálatok bizonyára igen jelentős részét a sony.hu végzi (végezné), akiket a honi PS3-tulajok zöme (nem mondom, hogy minden alap nélkül) -- hogy divatos szóhasználattal éljek -- sem erkölcsileg sem anyagilag nem támogat. Nekem csak ez nem jön össze: elvárásokat támasztani, ad abszurdum arrogánsan követelőzni egy olyan céggel szemben, amelyhez tulajdonképpen semmi közöm...

Az SCEE-t lehet baszogatni a páneurópai store-ért, a sony.hu-t viszont illene kihagyni a körből -- akárcsak teszik ezt sokan a vásárlásnál.

üdv

R.

Szerintem az a fő gond, hogy a legális hozzáférés a store-hoz itthon és a lokalizáció egy kicsit össze van mosva. Mint írtam szerintem a tulajokat biztos nem zavarná hogy ha már magyar nyelvű store nincs, akkor vagy a némethez vagy az angolhoz LEGÁLISAN lehetne csatlakozni, és vásárolni.  Egyébként meg igenis hibás a magyar képviselet. A mai világban  amikor bárki bármit rendelhet bárhonnan nem értem hogy miért csodálkozik bárki ha az emberek többsége nem a még az EU-n belül nézve is pofátlan árakat választja. Fel kéne ébredni, ( és ez persze nem csak a Sony-nak szól ) ma már az emberek mindent azonnal akarnak, és olcsón. ( Addig mondogatták nekik a reklámok hogy rákaptak) És hála az internetnek meg is tehetik. Aki ezt nem ismeri fel, az ráfázik. Ha angliából féláron jön meg egy játék ( vagy egy gép ) mint amennyiért itthon az xxx megabájt adja akkor nem kérdés hol veszik meg.

Szerkesztette: delphijos 2007. 11. 30. 14:51 -kor

PS3 ID: delphijos , PC: Éppen hogy csak AT, kizárólag netezésre

#933 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 15:24

4 AAA játék PS3/Xbox360 HVM-ből: ~57 000 forint szállítással

ugyanez bármelyik hazai shopból: ~69 ezer forint kiszállítással

csókolok mindenkit.

#934 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 16:08

Nahkérem, rendeltem egy ilyen DualShock3-at hongkongból, reméljük a legjobbakat. :joy:

üdv

R.

#935 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 16:14

üdv

R.

en ezt nemigy latom. a vevonek joga van a termeket barmilyen legalis forrasbol beszerezni. a termek integrans reszet kepezi az online szlgaltatas. senki nem anyazna ha ez anglul menne, de az hogy magyar tulajdonos nem csatlakozhat legalisan a store-hoz az minimum necces. uez elmondhato a 360-rol is, persze.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#936 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 16:14

Idézet: Renwick - Dátum: 2007. nov. 30., péntek - 16:08

Nahkérem, rendeltem egy ilyen DualShock3-at hongkongból, reméljük a legjobbakat. :joy:

üdv

R.

és mi lesz a sony hungáriával meg a tisztességes magyar kereskedőkkel? hogy nevelik így fel a gyerekeiket?

:p

#937 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 16:16

Idézet: special - Dátum: 2007. nov. 30., péntek - 17:14

és mi lesz a sony hungáriával meg a tisztességes magyar kereskedőkkel? hogy nevelik így fel a gyerekeiket?

:p

:kma:  :Đ

Asszed rendelnék a világ végéről, ha lehetne itthon kapni? :p

üdv

R.

#938 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 16:16

Idézet: special - Dátum: 2007. nov. 30., péntek - 9:57

ha a Sony nem tudja felmérni emiatt egy-egy tagállam install base-ét, az a Sony imkompetenciájának bizonyítéka, semmi más.

szvsz ok nem tagallamot mernek, hanem EMEA-t, USAban sem merik mondjuk a connecticuti eladasokat. amugy szerintem tudjak, csak nem merik bevallani, hogy nemtul rozsas a helyzet.

#939 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 16:21

Idézet: Renwick - Dátum: 2007. nov. 30., péntek - 11:23

Ez nem hülyeség.

üdv

R.

megne serulj de a somy.hu szvsz egy importor ceg, ha ugy tetszik nagyker, nem tobb. az hogy webet csinaljanak az tul nagy elveras lenne toluk, tulbecsulod ugyanis az emberi kepessegeiket (=matthulyek)

Szerkesztette: SFIJ 2007. 11. 30. 16:22 -kor

#940 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 16:24

Idézet: special - Dátum: 2007. nov. 30., péntek - 11:46

A magyar Sony képviseli az egész céget itthon. Ha valakinek kérdése, kérése, gondja, igénye van a Sony felé, elvileg nekik kellene jelezni.

a sony.hu nem foglalkozik
a) vaio-val
b) dvd/bluray irokkal
c) eng/broadcast cuccokkal
emellet nagyjabol egy nagyker. pont.

Idézet: special - Dátum: 2007. nov. 30., péntek - 11:46

A konzolok és játékok online képességei finoman szólva akadályokba ütköznek itthon, amiért, ha már erkölcsről beszélünk, jól esne látni néhány tízmilliós FVF/GVH csekket kiállítva a Microsoft meg a Sony nevére.
teljesen 1et ertek. csak az a baj hogy Mihálovits András-ek meg a magyar kerbankok 2002-es 2003-as tulkapasainak feldolgozasanal tartanak megcsak.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 11. 30. 16:28 -kor

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49