HWSW Informatikai Kerekasztal: Playstation 3 IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Playstation 3 IV.

#141 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 08. 00:20

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 22:34

temérdek gond van...

Amikkel én toltam azokkal nem volt gond :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#142 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 00:49

Idézet: Papesz - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 22:55

Ha nem akarnék PS3-at venni, nem olvasgatnék PS3-as fórumokat és pláne nem kommentelném, ami nekem nem tetszik. Csakhát a Sony-nál mindent megtesznek azért, hogy a márkahű vásárlóik se rohanjanak ész nélkül a boltokba.

nagyonsok ember számára ez a 100ezer forint körüli modell már elfogadható. és hiszed vagy sem a nexgen konzolokat legritkább esetben a HC PS2 júzerek veszik, hanem olyanok akik nexgen játékélményt szeretnének, de a PCs gaming horribilis összegét nem óhajtják megfizetni. a konzol modell csak akkor működhet ha a PCs megoldásnál lényegesen olcsóbb - ez pedig jól megkötött kompromisszumokkal lehetséges csak. ha a visszamenőleges kompatiblilitás amely a célközönség nagy része számára mérsékelten izgalmas csupán, nagyon megdrágítja a terméket, akkor bizony fájó szívvel bár, de azt fel kell adni. persze lehetnek drágaább, prémiumverziók amik ilyen szolgáltatást is nyújtanak, de koncentrálni a platform gazdasági életképességére kell. 165 ezer forintért pedig a PS3 1árban van a PCvel, ergo érdektelen, semmiféle előnyt nem jelent a PChez képest...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#143 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 00:50

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 1:20

Amikkel én toltam azokkal nem volt gond :)

még a natív dx9c-sekkel is sok a gond, nemhogy a régi, rég elfeledett DX7esekkel :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#144 Felhasználó inaktív   bil 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 08. 07:36

Idézet: I.T.E.M - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 14:59

160gb 2.5 SATA 5400rpm HDD
CELL Broadband Engine (65nm process) @ 3.2ghz
PPU x1, SPE x8
RSX GPU (65nm process) @ 550mhz
Blu-Ray Optical Disc Drive @ 2x
Memory Card Reader- Memory Stick Duo, Compact Flash, Secure
Digital
6x USB 2.0 ports
2x HDMI 1.3 ports
3x Gigabit ethernet ports
DUALSHOCK 3 controller

Japán debüt nemsokára...

65nm , 8SPE
  :lollypop:

Jól van, látom jön már az a 65 nm. Ha lesz egy 60gb felszereltségű gép ezzel a csíkszéllel, akkor veszek egyet. Ezen a 40gb-os modellen gondolkozom, hogy mennyire kell a visszafelé kompatibilitás.
Más, hétvégén kézbe vettem egy PS3-at a Médiában. Háát, komolyan mondom, nem kell súlyzókészlet otthonra.. :D
Közpénzrendszer:
http://rrr100.wikispaces.com/

#145 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 08:01

Idézet: bil - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 8:36

Jól van, látom jön már az a 65 nm. Ha lesz egy 60gb felszereltségű gép ezzel a csíkszéllel, akkor veszek egyet. Ezen a 40gb-os modellen gondolkozom, hogy mennyire kell a visszafelé kompatibilitás.
Más, hétvégén kézbe vettem egy PS3-at a Médiában. Háát, komolyan mondom, nem kell súlyzókészlet otthonra.. :D

Nem emelgetni, meg rakosgatni kell, hanem berakni a helyére és használni.  :Đ
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#146 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 08:23

A 165 ezres ár tényleg magas. Én a notim mellé akartam venni valamit, amin tudok játszani úgyhogy egy asztali PC és a PS3 között gondolkodtam. Aztán 56000 Yen-ért (kb 80 ezer Ft) megvettem a PS3-at, a 60 gigásat. Egy apró gondom van vele, hogy a Blu-ray lemezeket vagy Japánból vagy az USA-ból kell megrendelnem, meg hogy DVD lejátszónak nem tudom használni, mert itt 4-es régióban vagyok, de ez legyen a legnagyobb gondom.  :) a játékok gond nélkül mennek, bárhol vettem őket. Főleg a hong-kongi import a legolcsóbb EBay-ről, olyan 10-12 ezer Ft körül jön ki egy játék.

#147 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 08:29

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 9:23

Egy apró gondom van vele, hogy a Blu-ray lemezeket vagy Japánból vagy az USA-ból kell megrendelnem, meg hogy DVD lejátszónak nem tudom használni, mert itt 4-es régióban vagyok, de ez legyen a legnagyobb gondom. :)

Ez igaz, de az általam Ausztráliából rendelt DVD-k, 2-es és 4-es régióval is el voltak látva, holott ezt nem tüntetik fel! :) Mind az öt rendelt DVD ilyen volt. Pl. ez is és ráadásul magyar szinkronos volt, ezért is rendeltem! :D

Szerkesztette: Csokis 2007. 10. 08. 08:34 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#148 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 08. 08:50

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 22:38

namost nézd. ha nem veszel PS3-at akkor kénytelen vagy megtartani a PS2-t, nemde? :D és ezennel farkába harapott az érvrendszered...

nem érted az alapproblémát. van nekem egy kb. 10 játékból álló ps2 library, meg van asszem 3 ps1-es név. ezekből van több olyan (pl. MGS1-2-3, FFX, SH2-3-4, SingStar, Dance Revolution). ezekről én nem akarok lemondani, és igen, bármilyen hihetetlen, ezek időtálló játékok, és még évekig előveszem ezeket. nem a ps2-től való megszabaduláson van a lényeg, hanem a ps3 értékén, pölö hogy kényelmes, elegáns legyen a használata. mivel a nappalinak nem árkádnak lenni a feladata mifelénk, ezért igenis macera lehet, hogy hova raksz még egy dobozt. nekem ráadásul nem slim ps2-m van.

ha belegondolsz, akkor a ps2 kompatibilitás legfőképpen nem az early adoptereknek érték, hanem a későbbi vásárlóknak lett volna az. mert bár early adopterek között sok a hc gamer, 20+ játékkal, valójában ők minden szart összevásárolnak, és akkor is megvették volna, ha nincs benne ps2 kompat. később viszont a casual gémerekkel, akiknek legtöbbször minimális technikai affinitásuk van, nagy kicseszés ez, mert rohadtul nem illik bele a kikapcsolódás képébe a több doboz, kábeldugdosás. ráadásul ők azok, akiknek a legnehezebb kommunikálni, hogy akkor most a playstation miért nem viszi a playstationös játékot.

ez a vevői oldal. az más kérdés, hogy ők milyen úton jutottak erre a következtetésre, lehet éppen azért vették ki, hogy minimalizálják a ps2 biznisszre gyakorolt hatását, később, alacsonyabb árakon pedig a masszív ps2-es játékállomány ne rontsa a ps3 üzletét.

#149 Felhasználó inaktív   bil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 08:52

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 8:01

Nem emelgetni, meg rakosgatni kell, hanem berakni a helyére és használni.  :Đ

Azon vagyok, csak most ez a modellekkel való kavarás kicsit összezavart..  :think:
Közpénzrendszer:

#150 Felhasználó inaktív   bil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 08:58

Szerintem nagyon jó hogy van egy ilyen lájtosabb modell, PS2 kompatib nélkül, de csak akkor ha meghagyják a másikat is. ami viszont tudja. Legyen választás. Sőt hozzák be az 160-as prémium gépet.
Közpénzrendszer:

#151 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 08. 09:06

bil, egyelőre nincs hír új ps2 kompat modellről, a jelenlegi pedig a készlet erejéig tart. hogy utána mi lesz, azt lehet még ők sem tudják:)

#152 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 09:19

Hmm...  :think:
Mother always says, Sharing is Good

#153 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 09:22

Mennyi gyengeelmeju van a Vateran. :D Amugy jo ar. SFIJ viheti. :D
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#154 Felhasználó inaktív   bil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 09:23

Idézet: special - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 9:06

bil, egyelőre nincs hír új ps2 kompat modellről, a jelenlegi pedig a készlet erejéig tart. hogy utána mi lesz, azt lehet még ők sem tudják:)

Pontosan ez az ami aggaszt.  :confused:
Közpénzrendszer:

#155 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 09:33

Idézet: special - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 9:50

a casual gémerekkel, akiknek legtöbbször minimális technikai affinitásuk van, nagy kicseszés ez, mert rohadtul nem illik bele a kikapcsolódás képébe a több doboz, kábeldugdosás. ráadásul ők azok, akiknek a legnehezebb kommunikálni, hogy akkor most a playstation miért nem viszi a playstationös játékot.

Bolti eladok velemenye alapjan pont az atlagos jatekosoknak nincs legtobbszor fogalmuk a visszafele kompatibilitasrol.
Nem abbol kell kiindulni, hogy a netes reteg ezen nyavalyog minden forumban.

#156 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 09:47

A netes rétegnek az se jó, ha drága, meg az se ha nem kompatibilis...
LY

#157 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 09:48

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 23:47

csak nem látom a koherenciát... azon problémáztál hogy a receivered csak svideot tud és a PS2-vel szerinted ez nem menne....
amúgymeg nincs nagy szakadék. az svideo esetében a szinkülönbségi jelek kvadratúra moduláltak. jó minőségű elektronikai megvalósítás esetén a különbség minimális, alig érzékelhető.

Nem azon problémáztam, hogy az s-video-val nem menne, hanem hogy nem akarom svideo-val használni ha már egyszer drága pénzen megvettem a komponens kábelt.

#158 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 10:08

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 1:50

még a natív dx9c-sekkel is sok a gond, nemhogy a régi, rég elfeledett DX7esekkel :)

Na visszaolvastam, mert elbeszélünk egymást mellett és arra jutottam hogy félreérthető volt az első postom. Arra utaltam, hogy nem kötelező vista alól játszani a régiekkel, lehet xp-t telepíteni mellé, vagy virtuális gépet, és máris nincs gond  :up:

Szerkesztette: Valdy 2007. 10. 08. 10:08 -kor

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#159 Felhasználó inaktív   Lewes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 11:03

Azt nem értem, hogy az ha az európai PS3-ak visszamenőleges PS2 kompatibilitása teljesen (?) szoftveres volt, akkor mit nyernek, ha ezt elhagyják? Vagy ehhez valamiféle hardveres kiegészítés is tartozik?

#160 Felhasználó inaktív   I.T.E.M 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 12:18

Idézet: Lewes - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 11:03

Azt nem értem, hogy az ha az európai PS3-ak visszamenőleges PS2 kompatibilitása teljesen (?) szoftveres volt, akkor mit nyernek, ha ezt elhagyják? Vagy ehhez valamiféle hardveres kiegészítés is tartozik?

Az eu-s gépekből csak az EE hiányzik, a GS benne van. Az új modellből már a GS-t is kivágták...
ASUS RT-AC87U Gigabit Wireless AC2400 Router / Gigabit Ethernet - FP500/22 NET
UHD - :)