Na, DS3 tapasztalatok:
Nagyjából az van, amit eddig más, zömében külföldi fórumokon leírtak, azaz maga a kontroller érzékelhetően nehezebb és sokkal robusztusabb a SIXAXIS-nél, ami kifejezetten jó sztem. Az egész tartósabbnak tűnik, a két hüvelykujj-joystick ellenállása kicsit jobb, kisebb a holtjátékuk is, különösen az R3-L3 nyomógombfunkció meggyőző.
Maga a rezgetés:
Elórebocsátom, hogy nincs tapasztalatom a PS2 kontrollerével.
A
Motorstormnál három fokozatban lehet állítani az erősséget, én a játék szellemiségéhez igazodva mindenképpen a legkeményebb állást javaslom, ilyenkor egy nagyobb zöttyenésnél már erősen markolni kell a kontrollert.
Az
F1: CE mintha egy tök másik játék lenne, ég és föld rezgéssel és anélkül. Maga az effekt mondjuk szerintem kicsit gyenge, legalábbis jó 280-as tempónál, szanaszét rázkódó pilótafülkénél csak szolidan bizsergeti a tenyeret. A rázóköveket jól érzi, szépen adagolja a kakaót a két vibrátor, attól függően hogy milyen tempóval, melyik kerékkel megyek rá. Fűnyíró üzemmódban is szépen rángat, persze ekkor más frekvencián, ahogy kell.
A
Resitance: FoM-t épp csak megnéztem egy percre. Igazából semmi extra, lövésnél rángat, ha eltalálnak még jobban rángat. Mintha a robbanásokat nem érzékelné, ami nem túl jó, bár ezt még próbálgatnom kell.
A végére maradt a non plusz ultra, a
Folklore, ami többek szerint az összes eddig megjelent PS3 játék közül a legjobban, leginnovatívabb módon használja a SIXAXIS mozgásérzékelőjét. A DS3 ezt az élményt tovább emeli, rezeg, amikor a karakterek szabadon eresztenek egy támadó folkot, ha az ellenséges folk olyan manővert végez (földrengés, vihar, ágyútűz stb.), de a legjobb, amikor a folk id-jét szívja el a két főszereplő, ilyenkor télleg úgy érezni, mintha a szellem küzdene azért, hogy a testben maradjon.
Naszal nagyon állat ez a DualShock3, bár a hülye Sony képes volt az elején ezt is elpuskázni, de remélhetőleg a későbbi bundle-kba már alapból ezt rakja, mert igenis nagyon-nagyon sokat számít a kontroller vibrafunkciója.
üdv
R.
Szerkesztette: Renwick 2007. 12. 13. 21:05 -kor