HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (323 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VII. Értékeld a témát: **--- 2 szavazás

#681 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 23. 12:25

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 12:16

Ha megnézed a galériám képeit abban a 80% kompakttal készült. Pld a holdfelvételek. Kiváncsi lennék milyen tükrös felszereléssel lehetne ilyenre megcsinálni? Az árat még saccolni se merem.

Nem azt mondtam, hogy az összes rossz és hogy nem lehet velük jó képet készíteni. Az objektíveket nem ismerem annyira, de nem kell ehhez egymilliós obi. :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#682 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 12:28

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 12:16

ld a holdfelvételek. Kiváncsi lennék milyen tükrös felszereléssel lehetne ilyenre megcsinálni? Az árat még saccolni se merem.

ezt pl a méltán lenézett Nikon 70-300 4-5.6 (25-30e?) és egy gagyi 2x-ezővel (nem tudom mennyi lehet, filmes korszakból maradt - de aligha egy ökör ára):

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#683 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 12. 23. 12:30

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 13:25

Nem azt mondtam, hogy az összes rossz és hogy nem lehet velük jó képet készíteni. Az objektíveket nem ismerem annyira, de nem kell ehhez egymilliós obi. :)

Én pld meghagytam a Minolta Z3-at mert szenzációs az optikája és a kis gyújtótávolsága miatt makrónál a mélységélessége igen nagy amire ott viszont nagy szükség van.

#684 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 12:42

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 11:27

pár éve dslr gépem van, és csak azokat nézegetem, annak a képeit látom főleg, ezt szoktam meg.
ahányszor ismerősnek/családtagnak gépet kell vennem/ajánlani mindig meglepődök hogy a kompaktok képe mennyire béna...
de ettől függetlenül az emberek nagyrészének tökéletesen megfelel egy picit jobb (maradjunk a témánál és f31fd) kompakt szintű gép, de sokaknak még ez se szükséges.
aki nem monitoron 100%ban nézi a képeket, hanem tvre rákötve, vagy papírképet nyomtatva, vagy lekicsinyítve....

Meg vegyük ide a rugalmasságot is. Főleg a nagy zoomú, teljes manuális beállitási lehetőségekkel megáldott bridgekre gondolok. Mi a fontosabb a delikvensnek? Inkább lemond a jobb képminőségről a rugalmasság miatt vagy válassza a jobb képminőséget a körülményesebb kezelés mellett?

egy példa: Valaki kirándul az erdőben egy UZ-os bridge-el. Meglát egy szedegető madarat a bokor alatt. Ráhuzza a 12x-es zoomot, kattint: a madár megvan, gyengébb képmínősgben, de megvan. Ugyanez DSLR-el: fent az alap 18-55-ös obi. Észerveszi a madarat. Alap obi levesz, bele a válltáskába, válltáskából zoom obi kivesz felcsavar a gépre. Kattintana...csakhogy mig a cserével vacakolt, közben a madár elrepült. :(

Én is emiatt sajnálom a A1-esemet, (nem a videó miatt ;)  pedig képminőség miatt jó lenne váltani DSLR-re. Fentebb írtam anyagi oka is van DSLR dilemmámnak, de ez  is.
Pl kitűnő választás lenne a Pana FZ50, ha nem lenne olyan béna a képminősége.   

Szerkesztette: Brett Shaw 2007. 12. 23. 12:43 -kor

NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#685 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 12. 23. 12:47

"és egy gagyi 2x-ezővel"

Azt viszont nem tudom mi a gagyi kétszerező mert nekem van kettő és az egyiknek észrevehetően lágyabb a rajza (pedig az a márkásabb).

#686 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 12:51

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 12:42

egy példa: Valaki kirándul az erdőben egy UZ-os bridge-el. Meglát egy szedegető madarat a bokor alatt. Ráhuzza a 12x-es zoomot, kattint: a madár megvan, gyengébb képmínősgben, de megvan. Ugyanez DSLR-el: fent az alap 18-55-ös obi. Észerveszi a madarat. Alap obi levesz, bele a válltáskába, válltáskából zoom obi kivesz felcsavar a gépre. Kattintana...csakhogy mig a cserével vacakolt, közben a madár elrepült. :(

ugyanígy könnyen lehet hasonlóan szélsőséges példát ellenkező előjellel hozni: ha tudod, h most madarakat, vadakat szeretnél fotózni, akkor eleve telével indulsz neki az útnak
a kamera akár végig be lehet kapcsolva, hiszen elhanyagolható a fogyasztása - de ha kikapcsolva hordod, akkor is mérhetetlenül rövid idő alatt indul
a célpontra tartva gyorsan beáll az AF, és már meg is van a kép

az ultrazoomos kompaktot ugyanakkor sokáig nem cipelheted bekapcsolva, mert az EVF miatt az folyamatosan dolgozik, sokat fogyaszt
ha lekapcsolod (vagy elalszik) onnan nem elhanyagolható az indulás időtartama, és még ezután jön a lassú AF - mire minden megvan, akár már le is maradtál a lehetőségről

#687 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 12:58

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 12:47

"és egy gagyi 2x-ezővel"

Azt viszont nem tudom mi a gagyi kétszerező mert nekem van kettő és az egyiknek észrevehetően lágyabb a rajza (pedig az a márkásabb).

Nikon TC-201
közben megnéztem Ebayen: $50 körül szoktak elmenni, tehát tényleg nem egy drága cucc

gagyi, mert sem az AF-et, sem az elektronikus kapcsolatot nem viszi tovább, teljesen manuális lesz a végére tett obi
egyszer próbáltam a Holdhoz, lassan 2 éve, rögtön miután megvettem a D70-et - azóta se többet

#688 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 13:03

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 12:42

Inkább lemond a jobb képminőségről a rugalmasság miatt vagy válassza a jobb képminőséget a körülményesebb kezelés mellett....

Megmondom őszintén, ötször több képet lőhettem volna a TZ3-al, mint amennyi készült, de megismerve a gép lehetőségeit sokszor ki sem vittem, elő sem vettem, mert olyan szar lett volna a kép, hogy inkább lemondtam róla. Ez inkább gyengébb fényviszonyok esetén volt igaz.

Most nem azt akarom mondani, hogy az összes kompakt ilyen, de ez sajnos ennyire ratyi volt.

Madár vagy nem madár? Inkább egy jó kép, mint 10 rosszabb. :up:  :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#689 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 13:07

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 12:51

a kamera akár végig be lehet kapcsolva, hiszen elhanyagolható a fogyasztása - de ha kikapcsolva hordod, akkor is mérhetetlenül rövid idő alatt indul
a célpontra tartva gyorsan beáll az AF, és már meg is van a kép

az ultrazoomos kompaktot ugyanakkor sokáig nem cipelheted bekapcsolva, mert az EVF miatt az folyamatosan dolgozik, sokat fogyaszt
ha lekapcsolod (vagy elalszik) onnan nem elhanyagolható az indulás időtartama, és még ezután jön a lassú AF - mire minden megvan, akár már le is maradtál a lehetőségről

Tényleg rettentően keveset fogyaszt. Azt vettem észre, ha vakuval fotózol állandóan, akkor is sokkal kevesebbet eszik. :)
A bekapcsolási idő szinte nulla, és az AF is kurva gyors. :D

#690 Felhasználó inaktív   Brown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 13:09

Véleményeket szeretnék kérni, melyik objektívre lenne érdemes vennem makrokonvertert, az 52mm-es kitobira, vagy a 67-es 70-300 VR-re? HOYA Digital Pro1 + 3 makrokonverter = ezt néztem ki.
Választ előre is köszi.

#691 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 13:10

Szerintetek lehet hosszú távon baja egy felszerelésnek, ha egy DSLR-en hagyom tároláskor is az obit, és mivel orrnehéz a cucc, az obi eleje leér a mondjuk szekrényre. Remélem nem fog elvetemedni, mint pl. egy gitár. Jó, nem fából van :D de akkor is enyhén feszül az obi.
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#692 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 13:13

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 13:03

Megmondom őszintén, ötször több képet lőhettem volna a TZ3-al, mint amennyi készült, de megismerve a gép lehetőségeit sokszor ki sem vittem, elő sem vettem, mert olyan szar lett volna a kép, hogy inkább lemondtam róla.
(...)
Madár vagy nem madár? Inkább egy jó kép, mint 10 rosszabb.

Szerintem meg ez egy teljesen rossz hozzáállás. Attól még, hogy egy gép alkalmatlan egy bizonyos feladatra, attól még nem azt jelenti, hogy sarokba kell dobni. Ha maradunk az előző hasonlatnál: ha egy erdész szemszögéből nézzük, akkor a Trabant egy használhatatlan, szar ócskavas, de ha csak heti egyszer lemész vele a Tescoba, hogy ne kézzel kelljen hazacipelni a százhúsz liter ásványvizet, akkor fölösleges lecserélni egy Lada Nivára.

Kép vagy nem kép? Inkább egy (szigorúan technikailag!) gyengébben sikerült kép, mint egy kihagyhatatlan téma kihagyása. ;)

#693 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 13:14

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 14:03

Megmondom őszintén, ötször több képet lőhettem volna a TZ3-al, mint amennyi készült, de megismerve a gép lehetőségeit sokszor ki sem vittem, elő sem vettem, mert olyan szar lett volna a kép, hogy inkább lemondtam róla. Ez inkább gyengébb fényviszonyok esetén volt igaz.

Most nem azt akarom mondani, hogy az összes kompakt ilyen, de ez sajnos ennyire ratyi volt.

Madár vagy nem madár? Inkább egy jó kép, mint 10 rosszabb. :up:  :)

Ugyan ilyen cipőben jártam én is  :(
Amikor megvettem a kompaktot, ami nem egy szar volt, örültem, hogy milyen sokat fogok fotózni. Aztán amikor rájöttem, hogy nem lehet semmit csinálni, hogy szebb képeket produkáljon(rekeszelés, kis iso, stb.) már nem volt kedvem elővenni. El is adtam, bár így majdnem 1 évig nem volt fényképezőgépem, majd meg őrültem :) de most végre megvan a D80, és várom, hogy kicsit jobb legyen az idő, és irány a természet.  :up:
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#694 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 13:15

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 13:07

Tényleg rettentően keveset fogyaszt. Azt vettem észre, ha vakuval fotózol állandóan, akkor is sokkal kevesebbet eszik. :)
A bekapcsolási idő szinte nulla, és az AF is kurva gyors. :D

a D70-ről olvastam valahol, h bekapcsolt állapotban, miután a fénymérő már nem dolgozik, kb. 3 mA a fogyasztása

kikapcsolva (ami valójában inkább készenlét) 2 mA...

így aztán tényleg csak azért érdemes esetleg kikapcsolni, h véletlen gombnyomás ne okozzon gondot
de bekapcsolt állapotban is hetek kellenek a lemerüléshez

#695 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 13:15

Idézet: Melorin - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 13:10

Szerintetek lehet hosszú távon baja egy felszerelésnek, ha egy DSLR-en hagyom tároláskor is az obit, és mivel orrnehéz a cucc, az obi eleje leér a mondjuk szekrényre.

Nem tesz jót neki, egy-két alkalommal még elmegy, de ha hosszú távon így akarod tárolni, inkább támaszd alá valamivel az obit, hogy - ahogy az építőmérnökök mondanák - ne legyen "teherviselő tag".

#696 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 13:18

Idézet: Melorin - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 13:14

Aztán amikor rájöttem, hogy nem lehet semmit csinálni, hogy szebb képeket produkáljon(rekeszelés, kis iso, stb.) már nem volt kedvem elővenni.

Kép

#697 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 13:19

Idézet: debaj - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 13:13

Szerintem meg ez egy teljesen rossz hozzáállás. Attól még, hogy egy gép alkalmatlan egy bizonyos feladatra, attól még nem azt jelenti, hogy sarokba kell dobni. Ha maradunk az előző hasonlatnál: ha egy erdész szemszögéből nézzük, akkor a Trabant egy használhatatlan, szar ócskavas, de ha csak heti egyszer lemész vele a Tescoba, hogy ne kézzel kelljen hazacipelni a százhúsz liter ásványvizet, akkor fölösleges lecserélni egy Lada Nivára.

Kép vagy nem kép? Inkább egy (szigorúan technikailag!) gyengébben sikerült kép, mint egy kihagyhatatlan téma kihagyása. ;)

Namost ha tízből ötször rossz fényviszonyok mellett fotózok és arra alkalmatlan a gép, akkor le kell cserélni egy olyanra, ami mindenhol használható és ezerszer jobb a képe.

A trabantot is le kell cserélni az erdésznek, mert azt az erdőben is tudja használni és ásványvízért is el tud vele menni. :)

#698 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 13:20

Idézet: Melorin - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 13:10

Szerintetek lehet hosszú távon baja egy felszerelésnek, ha egy DSLR-en hagyom tároláskor is az obit, és mivel orrnehéz a cucc, az obi eleje leér a mondjuk szekrényre. Remélem nem fog elvetemedni, mint pl. egy gitár. Jó, nem fából van :D de akkor is enyhén feszül az obi.

szerintem egy fotóshátizsák nem csak hordozáshoz, otthoni tároláshoz is ideális: biztonságos (nem fogja leverni senki, mint egy polcról), nem porosodik, és ha gyorsan kell menni, minden össze is van benne készítve

#699 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 13:22

Idézet: debaj - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 14:18

...képregény...

Gondoltam, hogy ilyesmi lesz a válasz :D
De azokon a fotókon tényleg nem lehetett találni egy éles pontot  :rolleyes:
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#700 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 13:22

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 14:20

szerintem egy fotóshátizsák nem csak hordozáshoz, otthoni tároláshoz is ideális: biztonságos (nem fogja leverni senki, mint egy polcról), nem porosodik, és ha gyorsan kell menni, minden össze is van benne készítve

De a táskában is leér az obi eleje  :Đ
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

Téma megosztása:

• (323 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36