HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (323 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VII. Értékeld a témát: **--- 2 szavazás

#701 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 23. 13:27

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 13:19

Namost ha tízből ötször rossz fényviszonyok mellett fotózok és arra alkalmatlan a gép, akkor le kell cserélni egy olyanra, ami mindenhol használható és ezerszer jobb a képe.

Ha tudod, hogy milyen fényviszonyok között szeretnél fotózni, akkor legjobb kérdezni, olvasgatni majd a később alkalmatlannak bizonyuló gépeket kihagyni és inkább a célnak megfelelő felszerelést összeállítani, és mellé választani valami kompaktot a mindennapi feladatokra, mert így (mindenütt használható, a tipikus 22-es csapdája) előbb-utóbb ott leszel, hogy lecseréled a gépedet, mert szar, lecseréled az optikát, mert szar, aztán az új optikát is, mert a még újabbnak két milliméterrel közelebb van a legkisebb fókusztávolsága, aztán a még újabb optikát is, mert kijött belőle stabilizátoros változat, aztán úgy árzed, hogy korlátoz a váz tudása a kibontakozásban, ezért azt is lecseréled, és így tovább, hogy mindig a lehető legjobb felszerelésed legyen. :)

#702 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 13:28

Idézet: Melorin - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 13:22

De a táskában is leér az obi eleje  :Đ

De nem nehezedik rá a gépváz egy töredék súlya sem, hiszen a súlyt a válaszfalak tartják.

#703 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 12. 23. 13:32

"gagyi, mert sem az AF-et, sem az elektronikus kapcsolatot nem viszi tovább, teljesen manuális lesz a végére tett obi "

Puff neki! Hát a harminc éves kétszerezőnél mit lehet várni? Én a mechanikus obihoz vettem őket, az AF-esekhez meg vettem olyant ami mindent átvisz.

#704 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 13:33

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 13:19

A trabantot is le kell cserélni az erdésznek, mert azt az erdőben is tudja használni és ásványvízért is el tud vele menni. :)

Az erdész soha nem is vesz trabantot, hanem először megkérdezi a tapasztaltabb erdészeket, hogy milyen, lehetőleg minél olcsóbb kocsit javasolnának, ha leginkább erdőjárásra kell, de néha ásványvízért is leugrana vele.  :Đ

#705 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 13:33

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 12:51

ugyanígy könnyen lehet hasonlóan szélsőséges példát ellenkező előjellel hozni: ha tudod, h most madarakat, vadakat szeretnél fotózni, akkor eleve telével indulsz neki az útnak
a kamera akár végig be lehet kapcsolva, hiszen elhanyagolható a fogyasztása - de ha kikapcsolva hordod, akkor is mérhetetlenül rövid idő alatt indul
a célpontra tartva gyorsan beáll az AF, és már meg is van a kép

az ultrazoomos kompaktot ugyanakkor sokáig nem cipelheted bekapcsolva, mert az EVF miatt az folyamatosan dolgozik, sokat fogyaszt
ha lekapcsolod (vagy elalszik) onnan nem elhanyagolható az indulás időtartama, és még ezután jön a lassú AF - mire minden megvan, akár már le is maradtál a lehetőségről

Jó, jó igazad van ebben, bár én ritkán szoktam egy határozott céllal fotózni indulni. ( Ez utoljára akkor volt, amikor a Prakticával meg a kurva nagy fix 300-as obival mentem madarászni. :) )Ahogy mondani szokták: a téma az utcán/úton hever. :) Főleg ha olyan helyre megyek ahol előtte még nem jártam. Fent lehet a teleobi, mert madarazok, de ha kiérek egy tisztásra, ahol olyan panoráma terül elém, amit _le kell fotózni_ akkor viszont kell a nagylátószög. Vagy éppenséggel azon a réten valami szép lepke, bogár...ahhoz meg makró. 
Mindegy most még a közel 4 éves UZ-s bridge múlt beszél még belőlem. ;) Elkényelmesedtem, na!
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#706 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 13:34

még esetleg egy plusz: mivel a kamera a legtöbb hátizsákban lefelé néz, az esetleg bejutott por is a tükör környékén fog leszállni, nem a zárra (ahonnan aztán könnyen a CCD-re jutna tovább)

#707 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 13:36

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 13:32

Puff neki! Hát a harminc éves kétszerezőnél mit lehet várni? Én a mechanikus obihoz vettem őket, az AF-esekhez meg vettem olyant ami mindent átvisz.

nincs ezzel gond, csak azért említettem, h nem okvetlenül kellenek százezrek, drága cuccok Holdfotózáshoz

#708 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 13:42

Idézet: debaj - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 13:27

Ha tudod, hogy milyen fényviszonyok között szeretnél fotózni, akkor legjobb kérdezni, olvasgatni majd a később alkalmatlannak bizonyuló gépeket kihagyni és inkább a célnak megfelelő felszerelést összeállítani, és mellé választani valami kompaktot a mindennapi feladatokra, mert így (mindenütt használható, a tipikus 22-es csapdája) előbb-utóbb ott leszel, hogy lecseréled a gépedet, mert szar, lecseréled az optikát, mert szar, aztán az új optikát is, mert a még újabbnak két milliméterrel közelebb van a legkisebb fókusztávolsága, aztán a még újabb optikát is, mert kijött belőle stabilizátoros változat, aztán úgy árzed, hogy korlátoz a váz tudása a kibontakozásban, ezért azt is lecseréled, és így tovább, hogy mindig a lehető legjobb felszerelésed legyen. :)

De nem tudtam, mert az lett az első saját gépem, tesómé hol itthon volt, hol nem.

Hogy később még mi lesz, ezt nem tudhatom, folyamatos cserélgetés biztos nem. Egy 55-200-at még lehet veszek a kitobi mellé, de az se tut. Egyenlőre tanulgatok próbálgatok. ;)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#709 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 13:52

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 13:42

Egyenlőre tanulgatok próbálgatok. ;)

Ez a lényeg. Csak nem szabad túlzásokba esni, és megvenni olyanokat, amit később nem fogsz kihasználni, mert gyenge, vagy minek. Én is vettem anno mindenféle hülyeséget, amit aztán csak levélnehezéknek használtam, mert nem volt rá szükségem.

Mondjuk az is igaz, hogy emiatt süllyedtem le arra a szintre, hogy mindenféle cuccot összevásárolgatok Németországból meg innen-onnan, aztán itthon eladogatom őket, nem egy nagy biznisz, de a BKV bérlet meg a kolesz általában kifussa az árrésből :D

#710 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 14:03

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 14:34

még esetleg egy plusz: mivel a kamera a legtöbb hátizsákban lefelé néz, az esetleg bejutott por is a tükör környékén fog leszállni, nem a zárra (ahonnan aztán könnyen a CCD-re jutna tovább)

Lefelé néz? Nem írtad el, és felfelé? Az LCD lent legyen, nem?
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#711 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 14:03

Idézet: debaj - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 13:52

Ez a lényeg. Csak nem szabad túlzásokba esni, és megvenni olyanokat, amit később nem fogsz kihasználni, mert gyenge, vagy minek. Én is vettem anno mindenféle hülyeséget, amit aztán csak levélnehezéknek használtam, mert nem volt rá szükségem.

Mondjuk az is igaz, hogy emiatt süllyedtem le arra a szintre, hogy mindenféle cuccot összevásárolgatok Németországból meg innen-onnan, aztán itthon eladogatom őket, nem egy nagy biznisz, de a BKV bérlet meg a kolesz általában kifussa az árrésből :D

Makróban pl nem gondolkodm és marha nagy telékben sem. Ez a 18 mm elég, csak ahogy mondtátok is, elég rövid a kitobi. A VR-es 55-200-at nézegettem, de nem olyan fontos egyenlőre. Először meg szeretném ismerni a gépet és a lehetőségeket, addig felesleges venni bármit is. :)

szerk: neked milyen géped és obijaid vannak?

Szerkesztette: Lauda 2007. 12. 23. 14:04 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#712 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 14:34

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 14:03

szerk: neked milyen géped és obijaid vannak?

Most éppen egy analóg Pentona fix 40 milliméterrel, de kacsingatok az Oly E-410 vagy a Nikon D-40 felé. :)

#713 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 14:43

Idézet: Melorin - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 14:03

Lefelé néz? Nem írtad el, és felfelé? Az LCD lent legyen, nem?

nem

a legtöbb zsákban vmi hasonló az elrendezés:
Kép

#714 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 14:49

Idézet: debaj - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 14:34

Most éppen egy analóg Pentona fix 40 milliméterrel, de kacsingatok az Oly E-410 vagy a Nikon D-40 felé. :)

Mindkettő jó választás! :up:

#715 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 14:55

Idézet: Brown - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 13:09

Véleményeket szeretnék kérni, melyik objektívre lenne érdemes vennem makrokonvertert, az 52mm-es kitobira, vagy a 67-es 70-300 VR-re? HOYA Digital Pro1 + 3 makrokonverter = ezt néztem ki.
Választ előre is köszi.

Én a telére venném a makró előtétlencsét. Egyrészt nagyobb marad a tárgytávolság azonos nagyítást feltételezve, ugyanakkor a makrónál szinte kötelező rekeszeléssel - a megfelelő dof elérésének érdekében, ami igen sokszor kisebb lesz mint amit kívánsz - a VR sokat fog tudni segíteni.

Szerkesztette: RiCS 2007. 12. 23. 14:56 -kor

#716 Felhasználó inaktív   Brown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 14:58

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 15:55

Én a telére venném a makró előtétlencsét. Egyrészt nagyobb marad a tárgytávolság azonos nagyítást feltételezve, ugyanakkor a makrónál szinte kötelező rekeszeléssel - a megfelelő dof elérésének érdekében, ami igen sokszor kisebb lesz mint amit kívánsz - a VR sokat fog tudni segíteni.

Amire kíváncsi lennék, hogy milyen elgondolás alapján lenne a telére jobb? Köszi!

szerk: megelőztél, köszönöm a véleményt

Szerkesztette: Brown 2007. 12. 23. 14:58 -kor

#717 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 15:22

félig-meddig off:

Idézet

Sziasztok!

Arra kérlek titket, hogy töltsétek ki az alábbi kérdőívet. Tök sokat segítenétek barátnőm diplomamunkájában, sőt esélyesek lesztek a Sajtó Labor nevezetű fotólabor ajándékaira...

http://fincsi.sch.bme.hu/kerdoiv/

#718 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 16:29

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 15:43

nem

a legtöbb zsákban vmi hasonló az elrendezés:

De nekem nem ilyen hátizsákom van, hanem oldaltáska, ami nem ilyen magas, hogy az obival felszerelt gép állítva elférjen, vagy pedig nem bírom becsukni lehet, de ha le is bírom, az obin, vagy a napellenzőn állna, nem a levegőben lóg, ami gondolom nem szerencsés.
Lefényképezzem? hátha tudtok valami tanácsot adni, hogyan rendezzem el a rekeszeket, mert oda rakom őket a tépőzárral, ahová akarom.

Szerkesztette: Melorin 2007. 12. 23. 17:01 -kor

[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#719 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 17:17

Idézet: Melorin - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 14:14

... de most végre megvan a D80, és várom, hogy kicsit jobb legyen az idő, és irány a természet.  :up:

Mire vársz? Sipirc kifelé . Ha pl. tegnap ott lettél volna a Bükkben (ahogy én sem) ilyen képeket készíthettél volna, mint ez itt, vagy ez (nem a képminőséget kell nézni, hanem a lehetőségeket.)
Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

#720 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 18:47

Idézet: Tinca - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 18:17

Mire vársz? Sipirc kifelé . Ha pl. tegnap ott lettél volna a Bükkben (ahogy én sem) ilyen képeket készíthettél volna, mint ez itt, vagy ez (nem a képminőséget kell nézni, hanem a lehetőségeket.)

0 fok alatti hőmérséklet nem tesz jót a gépnek, meg most épp beteg vagyok. Egyébként szerettem volna menni így télen is fényképezni, mert arra alkalmas tájrészen lakok, csak még nem volt alkalom rá.

Szerkesztette: Melorin 2007. 12. 23. 18:58 -kor

[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

Téma megosztása:

• (323 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37