HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (323 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VII. Értékeld a témát: **--- 2 szavazás

#741 Felhasználó inaktív   Berguson 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 24. 23:38

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. dec. 24., hétfő - 21:30

http://www.edigital.hu/product.php?product...&cat=257&page=1

Itt van pld ez! De azért csodát ne várj, ha túlságosan sok figyelmet szentelsz a zajnak akkor kompakt gépben nehezen fogsz találni még a 100 ezer Ft felettiekben is.

Szia! 

Köszönöm szépen az ajánlást!
Közben találtam pár gépet,amik árban beleférnek nekem!Légyszi segítsetek a döntésben!
Tehát a gépek:

-Fuji FinePix S5700
-Olympus Sp-510 Ultra Zoom
-Kodak Easyshare Z612 (Ottokar ajánlásával...)
-Kodak Easyshare Z710
-Kodak Easyshare ZD710

Alapjában a Fuji leszerepelt előttem az A820 miatt!De aztán az S5700 lehet hogy jobb...(?)

Köszönöm szépen segítségeteket!

Üdv.Csaba

Szerkesztette: Berguson 2007. 12. 24. 23:39 -kor

#742 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 12. 24. 23:49

"Alapjában a Fuji leszerepelt előttem az A820 miatt"

Azt tudod e hogy a Fuji S 5500-as alig több mint két éve óriási sikert aratott? Ekkora sikere egy márkának sem volt az elmúlt években. Azt lehetne mondani hogy ezt megismételni egyhamar nemigen lehet. Igaz hogy ennél a darabnál az 1/2,5" érzékelőre annyi megapixelt tettek rá amennyi tökéletesen szinkronban volt a lapkával, 4 megapixelt.

#743 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 25. 00:01

Idézet: Berguson - Dátum: 2007. dec. 24., hétfő - 23:38

Alapjában a Fuji leszerepelt előttem az A820 miatt!De aztán az S5700 lehet hogy jobb...(?)

Pedig az A szériás gépek a saját kategóriájukban nem rossz gépezetek. Engem kizárólag a katasztrofális konstrukciójú zoomkar tántorított el valamelyik tagjától (már nem emlékszem, melyik volt, vagy egy éve akciózta a kedvenc boltom a városban, akkor nézegettem). Az S5700 már más szint.

Szerkesztette: debaj 2007. 12. 25. 00:02 -kor

#744 Felhasználó inaktív   Berguson 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 00:51

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. dec. 24., hétfő - 23:49

"Alapjában a Fuji leszerepelt előttem az A820 miatt"

Azt tudod e hogy a Fuji S 5500-as alig több mint két éve óriási sikert aratott? Ekkora sikere egy márkának sem volt az elmúlt években. Azt lehetne mondani hogy ezt megismételni egyhamar nemigen lehet. Igaz hogy ennél a darabnál az 1/2,5" érzékelőre annyi megapixelt tettek rá amennyi tökéletesen szinkronban volt a lapkával, 4 megapixelt.

Köszi szépen srácok az infókat!Mivel nagyon kezdő vagyok még fotózás terén,így sajna kevés tapasztalattal is rendelkezem!Amúgy az A820 elfogadható képet készít gyönyörű napsütésben,illetve délidőben!De ahogy picit beborúl,vagy elkezd sötétedni,onnantól máris zajosak a képek...Este fényképezni vele,vagy akár szobában este lámpafénynél fotózni vele,elég rossz!A vörösszem effekt sem a legjobb sajna,hiába kapcsolom be rajta!Sokszor lesznek elmosottak,homályosak pl. a szobai képek,hiába minden beállítás!  :confused:

Visszatérve a gépekre,szerintetek melyiket érdemes megvenni az 5 gép közül??

Köszönöm segítőkész válaszaitokat!

Csaba

#745 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 01:11

Idézet: Berguson - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 1:51

Köszi szépen srácok az infókat!Mivel nagyon kezdő vagyok még fotózás terén,így sajna kevés tapasztalattal is rendelkezem!Amúgy az A820 elfogadható képet készít gyönyörű napsütésben,illetve délidőben!De ahogy picit beborúl,vagy elkezd sötétedni,onnantól máris zajosak a képek...Este fényképezni vele,vagy akár szobában este lámpafénynél fotózni vele,elég rossz!A vörösszem effekt sem a legjobb sajna,hiába kapcsolom be rajta!Sokszor lesznek elmosottak,homályosak pl. a szobai képek,hiába minden beállítás!  :confused:

Köszönöm segítőkész válaszaitokat!

Csaba

Ilyen esetben csak azt amelyikben van igazi képstabilizátor, szobai fénynél ha nem szeretnél vakuzni, csak ez segít hogy kevésbé mosódjanak el a képek.

#746 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 01:19

Idézet: Berguson - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 0:51

szobai képek,hiába minden beállítás!  :confused:

ha gyakoriak a szobai képek, akkor szerintem egyiket sem!

a tájképek mellett a beltér az, ahol különösen fontos a nagylátószög, és ezek egyikén sincs... (a legtöbb ezek közül ekv. 38 mm-ről indul)

sokkal jobban járnál, ha föl tudnál hajtani pl Fuji 6500-ast: az 28 mm-ről indul, ami ilyenkor nagyon nagy előny, és a SCCD-je a kevésbé zajosak közül való, így nagyobb érzékenységek is használhatóak

#747 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 08:17

Most egy darabig úgy látszik kezdő kérdésekkel foglak bombázni titeket : :Đ
A napellenzőt amikor le-fel szerelem az obira, akkor marhára félek, hogy elcsavarodik az obi frontlencsés része :fear2: mert elég nehezen jón főleg le. Hogyan szereljem rá? Kizoomolva, és fogjam meg a tubust(vagy hogy hívják)? Egyáltalán szerelgessem le, amikor nem használom a gépet, vagy ha szállítom? Köszi a türelmeteket.
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#748 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 12. 25. 10:49

Idézet: Melorin - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 9:17

Most egy darabig úgy látszik kezdő kérdésekkel foglak bombázni titeket : :Đ
A napellenzőt amikor le-fel szerelem az obira, akkor marhára félek, hogy elcsavarodik az obi frontlencsés része :fear2: mert elég nehezen jón főleg le. Hogyan szereljem rá? Kizoomolva, és fogjam meg a tubust(vagy hogy hívják)? Egyáltalán szerelgessem le, amikor nem használom a gépet, vagy ha szállítom? Köszi a türelmeteket.

Hát egyszer fogd meg a tubust nyilvánvalóan, de nézd meg az ellenzőn a bajonettkörmöket nincs e az öntésből származó sorja ami miatt szorul, és azt éles vágópengével el lehet távolítani.A sarkokat le lehet 45 fokban vágni pár tized mm szélesen.

#749 Felhasználó inaktív   Berguson 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 10:53

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 1:19

ha gyakoriak a szobai képek, akkor szerintem egyiket sem!

a tájképek mellett a beltér az, ahol különösen fontos a nagylátószög, és ezek egyikén sincs... (a legtöbb ezek közül ekv. 38 mm-ről indul)

sokkal jobban járnál, ha föl tudnál hajtani pl Fuji 6500-ast: az 28 mm-ről indul, ami ilyenkor nagyon nagy előny, és a SCCD-je a kevésbé zajosak közül való, így nagyobb érzékenységek is használhatóak

Sziasztok!

Ismét csak megköszönni tudom a tanácsokat!Amit most javasoltál (Fuji S6500) az egy kicsit drágább kategória!Nos,már olyan "lázban" égek,hogy a párommal úgy döntöttünk,hogy inkább egyszer költünk egy normális gépre,és akkor az kiszolgál majd minket egy ideig!Elsősorban szobai képekhez,ill.gyenge megvilágításban levő dolgokhoz keresek egy megfelelő gépet,de persze tájképekhez is!Fontos,hogy ha lehet,akkor ne legyenek zajosak a képek,illetve ne legyenek homályosak,elmosódottak!Lehet hogy túl nagyok az elvárásaim egy ilyen kategóriájú géphez (?) de ezt szeretném max.70-73e Ft-ból finanszírozni!
Valakinek van ötlete,hogy milyen gépet érdemes venni?Mert én nézegettem az árakat,és így azért több típus is számításba jöhet,már az árból kiindulva!Csakhát,sajnos igazából kevésbé értek az ilyenhez,ezért kérném a segítségeteket!

Az árakat nézegetve,lenne köztük Fuji,Sony,Panasonic,Olympus,Canon!Amiről pl egész jókat írnak:Sony DSC-H7 de hát ez csak egy a sok közül...

Előre is köszönöm segítségeteket!

Csaba

#750 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 11:11

Idézet: Berguson - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 10:53

de ezt szeretném max.70-73e Ft-ból finanszírozni!

többet szerintem nem is szabad!
akkor már a DSLR kitek is elérhetőek

Fuji 6500-ast már egyébként nem is gyártanak, de talán el lehet még csípni vhol raktárkészleten maradt példányt, esetleg használtat (mivel azon a zoom is kézi gyűrűvel állítható, gyakorlatilag csak az AF-et és a rekeszt mozgatja magától - nem nagyon van, ami elhasználódna)

más gyártótól nemigen akad alacsony zajú kompakt (manapság már a Fujitól sem...)

#751 Felhasználó inaktív   Berguson 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 11:23

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 11:11

többet szerintem nem is szabad!
akkor már a DSLR kitek is elérhetőek

Fuji 6500-ast már egyébként nem is gyártanak, de talán el lehet még csípni vhol raktárkészleten maradt példányt, esetleg használtat (mivel azon a zoom is kézi gyűrűvel állítható, gyakorlatilag csak az AF-et és a rekeszt mozgatja magától - nem nagyon van, ami elhasználódna)

más gyártótól nemigen akad alacsony zajú kompakt (manapság már a Fujitól sem...)

Köszönöm válaszod!Amiket nézegettem közben,és számomra érdekesnek tünt gépek:

-Fujifilm FinePix S8000fd
-Panasonic Lumix DMC-FZ8
-Olympus SP-550 UZ
és az előbb említett Sony Cyber-Shot DSC-H7

Ezek közül a panasonic volt számomra a meggyőző,mint laikusnak!De aki kicsit jobban ért hozzá,annak gondolom nem...  :)

#752 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 12:15

Nagylátószöben pont az a leggyengébb mind közül, szobába kevés tud lenni az a 36mm ekvivalens kezdő gyújtótávolság.

#753 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 12:58

Idézet: debaj - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 12:15

Nagylátószöben pont az a leggyengébb mind közül, szobába kevés tud lenni az a 36mm ekvivalens kezdő gyújtótávolság.

Arról nem is beszélve, hogy hányinger a képe, sötétebb helyekre alkalmatlan. Én biztos nem venném meg.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#754 Felhasználó inaktív   Berguson 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 13:01

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 12:58

Arról nem is beszélve, hogy hányinger a képe, sötétebb helyekre alkalmatlan. Én biztos nem venném meg.

Értelek benneteket!

S akkor melyik gépet javasoljátok?Akár a 4 gépen kívül is a 73e értékhatárig??

Most olvastam egy tesztet a fuji8000-ről,és az sem volt olyan nagyon meggyőző... legalábbis nekem!

#755 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 13:03

Ha valahol találsz még Fuji f6500fd-t, akkor azt ajánlanám én is, akár használtan is.

#756 Felhasználó inaktív   Berguson 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 19:52

Idézet: debaj - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 13:03

Ha valahol találsz még Fuji f6500fd-t, akkor azt ajánlanám én is, akár használtan is.

Sziasztok!

Használtan nem szeretnék venni semmiképpen!Körbenéztem,de sajnos sehol nem találtam,csak a 8000-st!  :(
Más ötlet,illetve más típus javaslat esetleg??  :rolleyes:

#757 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 20:22

Hello!
Én is vennék egy kis kompakt gépet, teljesen esetleges, és amatőr felhasználásra. Utazásai során kattintgatnék, mint túrista, és gépen nézném, adott esetben előhivatnám őket. Az sem baj, ha meg kell tanulni beállítani, de egy szinte teljesen autómata is jó, ha lehetőleg szép képet csinál, és megbízható.
Eddig canon 550-560-akat nézegettem, de kiváncsi lennék, hogy milyeneket érdemes esetleg (még) venni. 30-40ezer között szánnék rá, az sem baj, ha ahsználtat ajánlotok.
Előre is köszi! :respect:
Üdvözlettel:
Gabi

#758 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 20:31

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 20:22

Hello!
Én is vennék egy kis kompakt gépet, teljesen esetleges, és amatőr felhasználásra. Utazásai során kattintgatnék, mint túrista, és gépen nézném, adott esetben előhivatnám őket. Az sem baj, ha meg kell tanulni beállítani, de egy szinte teljesen autómata is jó, ha lehetőleg szép képet csinál, és megbízható.
Eddig canon 550-560-akat nézegettem, de kiváncsi lennék, hogy milyeneket érdemes esetleg (még) venni. 30-40ezer között szánnék rá, az sem baj, ha ahsználtat ajánlotok.
Előre is köszi! :respect:

Ahogy debaj is mondta a Fuji f6500fd, vagy az f30, f31.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#759 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 20:56

Utazáshoz én inkább a 6500-at javasolnám, ha a méret nem az elsődleges szempont :) Jobb az f30-nál mind nagylátószögben, mind telében, miközben az érzékelő kvázi ugyanaz.

#760 Felhasználó inaktív   Berguson 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 21:05

Segítségeteket kérném!Egy örökség része volt ez a gép,egy régi Nikon!Sajnos semmit nem tudok róla,de felesleges így eladnám valamennyiért!Segítenétek a "becslésben"?

http://www.speedysha.../754324150.html  itt van pár kép róla...

Téma megosztása:

• (323 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.