HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (323 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VII. Értékeld a témát: **--- 2 szavazás

#941 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 31. 10:42

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 11:09

Nálam még nem volt becsillanás soha csak úgy meg nem teszem fel.

Nem becsillanás miatt. A brillancián, kontrasztvesztésen javít.
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#942 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 12. 31. 10:57

Idézet: Melorin - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 11:42

Nem becsillanás miatt. A brillancián, kontrasztvesztésen javít.

Arra meg azért vannak a bevonatok. :D

#943 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 11:45

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 10:57

Arra meg azért vannak a bevonatok. :D

segítenek, de nem mindig eleget

pl itt egy teszt, ahol jól látható milyen kontrasztnövelést (ill. inkább az ellenkezőjét a hiánya) jelent a leárnyékolás akkor is, ha a Nap nincsen közvetlenül a képen

#944 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 11:55

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 12:45

segítenek, de nem mindig eleget

pl itt egy teszt, ahol jól látható milyen kontrasztnövelést (ill. inkább az ellenkezőjét a hiánya) jelent a leárnyékolás akkor is, ha a Nap nincsen közvetlenül a képen

Igen, erre gondoltam, köszi a linket, így jól látható legalább a különbség.
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#945 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 12:57

Én mindig használok napellenzőt, ha tehetem. A heliosomra nincs egyedül, de annak elég mélyen is ül a frontlencséje, emiatt kontrasztvesztést és egyebet eddig nem tapasztaltam és ha van napellenződ szerintem használd nyugodtan.

#946 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 13:09

bajt amúgysem okozhat (max vakuzásnál árnyékolhat - de akkor is csak a beépítettet, azt meg egyébként sem érdemes használni, legföljebb derítésre), ellenben a frontlencsét is védi, minőségromlás nélkül (szemben a divatos "védőszűrőkkel")

#947 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 12. 31. 13:32

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 13:57

Én mindig használok napellenzőt, ha tehetem. A heliosomra nincs egyedül, de annak elég mélyen is ül a frontlencséje, emiatt kontrasztvesztést és egyebet eddig nem tapasztaltam és ha van napellenződ szerintem használd nyugodtan.

Régebben direkt úgy csinálták meg az optikák belépő nyílását hogy tölcséralakú és lépcsős volt.

#948 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 14:23

igen, mert nem volt kérdés a látószög (míg ma egy APS-C kamerán ehhez képest kaphatna nagyobb árnyékolást is ugyanaz az obi anélkül, h vignettálna), pláne ha fix fókusztávú obiról volt szó

egy nagy zoom ebből a szempontból is kompromisszum, hiszen max akkora árnyékolása lehet, ami még a legszélesebb látószög mellett sem okoz gondot

pláne, ha még forog is a frontlencse, és így az árnyékolás csak akkora lehet, ami vízszintesen is mindig elég tágas...

#949 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 14:39

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 14:23

pláne, ha még forog is a frontlencse, és így az árnyékolás csak akkora lehet, ami vízszintesen is mindig elég tágas...

ezt speciel a tokina a legtöbb ATX pro obinál megoldotta úgy, hogy a forgó frontlencse köré épített egy tubust és azon van a szűrőmenet. nem kicsi, tény, de védi a lencsét és nem is forog.

#950 Felhasználó inaktív   JasonX 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 01. 16:07

Sziasztok, remélem, hogy jó topicba írok!?

Digitális fényképező vásárlás elött állok, és nem tudom eldönteni, hogy milyet vegyek. Ami számomra nagyon fontos, a gyors vaku feltöltés, és az éjszakai felvételek készítése, (képstab.);

Két gép között nem tudok dönteni:

Fujifilm S8000fd - Panasonic DMC-FZ18

szinte egyforma a tudásuk. Ami a Panasonicba nem tetszik az, hogy külön aksival rendelkezik...

Légyszi segítsetek a döntésbe, várom az érveket, ill. ha tudtok ebbe a kategóriába más hasonló gépet ajánlani, akkor azt is.

Előre is köszi

üdv.

JSX

#951 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 16:15

Idézet: JasonX - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 16:07

Digitális fényképező vásárlás elött állok, és nem tudom eldönteni, hogy milyet vegyek. Ami számomra nagyon fontos, a gyors vaku feltöltés, és az éjszakai felvételek készítése, (képstab.);

szinte egyforma a tudásuk. Ami a Panasonicba nem tetszik az, hogy külön aksival rendelkezik...

Légyszi segítsetek a döntésbe, várom az érveket, ill. ha tudtok ebbe a kategóriába más hasonló gépet ajánlani, akkor azt is.

Előre is köszi

üdv.

JSX

nem egyszerű a döntés, mivel ahogy írod is, éjszakai képek és gyors vaku...namost egyik gépnek sem erőssége az éjszakai fotózás, igazából semmilyen kompakt gép nem fog jó képeket csinálni éjszaka neked.

én inkább egy olcsóbb D-SLR beszerzését javasolnám kitobival (ráadásul a mostanikat képstabbal szerelik már, igaz, picit drágábban), ugyanis zajmentesebb képet adnak (ez éjszakai képnél elengedhetetlen) és gyorsabban is tölt fel a vakujuk.

ha azonban mindenképp kompaktot akarsz venni, és ez a 2 a választási lehetőség, akkor inkább a fuji. érzékelője jobb, mint a panának, ez pedig kritikus a setétfotózásnak. szerintem. de kompaktokat jobban ismerők is írnak ide majd, az ő válaszukat is várd meg :)

#952 Felhasználó inaktív   JasonX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 16:21

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 15:15

nem egyszerű a döntés, mivel ahogy írod is, éjszakai képek és gyors vaku...namost egyik gépnek sem erőssége az éjszakai fotózás, igazából semmilyen kompakt gép nem fog jó képeket csinálni éjszaka neked.

én inkább egy olcsóbb D-SLR beszerzését javasolnám kitobival (ráadásul a mostanikat képstabbal szerelik már, igaz, picit drágábban), ugyanis zajmentesebb képet adnak (ez éjszakai képnél elengedhetetlen) és gyorsabban is tölt fel a vakujuk.

ha azonban mindenképp kompaktot akarsz venni, és ez a 2 a választási lehetőség, akkor inkább a fuji. érzékelője jobb, mint a panának, ez pedig kritikus a setétfotózásnak. szerintem. de kompaktokat jobban ismerők is írnak ide majd, az ő válaszukat is várd meg :)

Köszi a választ, megfontolom mindenképpen.

#953 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2008. 01. 01. 16:43

Idézet: JasonX - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 17:21

Köszi a választ, megfontolom mindenképpen.

Az éjszakai felvételek tág fogalom mert bizonyos viszonyok között lehet pillanatfelvételt is csinálni, a stabilizátor csak a 1/20 kürüli időkig működik több vagy több tíz mp-nél nemhogy hatástalan hanem nem is szabad használni, pld állványon. Ha megnézed a galériámat ott van pld holdfényben készült felvétel mely 48mp-el készült, ehhez állvány távkioldó szükséges pld.

#954 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2008. 01. 01. 16:59

Idézet: JasonX - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 17:07

Előre is köszi

üdv.

JSX

"Zársebesség-tartomány 1/2000 - 60 másodperc  "

A Fuji 4mp-et exponál max. a fenti Pana 60 mp-et. Tehát a hosszú idős éjszakai képeknél az használható jobban. A Panasonic speciális Litiumion akkuval működik míg a Fuji többfajta NiMH ceruzaakkuval. Mindegyiknek van előnye és hátránya is. Ez viszont nem lehet döntő érv egyik gép mellett se. Minden vakunál a feltöltés gyorsasága attól is függ hogy az akku töltöttsége milyen stádiumban van.

#955 Felhasználó inaktív   JasonX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 17:13

Idézet: ottokar - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 15:59

"Zársebesség-tartomány 1/2000 - 60 másodperc  "

A Fuji 4mp-et exponál max. a fenti Pana 60 mp-et. Tehát a hosszú idős éjszakai képeknél az használható jobban. A Panasonic speciális Litiumion akkuval működik míg a Fuji többfajta NiMH ceruzaakkuval. Mindegyiknek van előnye és hátránya is. Ez viszont nem lehet döntő érv egyik gép mellett se. Minden vakunál a feltöltés gyorsasága attól is függ hogy az akku töltöttsége milyen stádiumban van.

Az a baj, hogy én csak a saját mostani kis nikon gépemből (Coolpix 4600) (nem röhögni!  :) ) tudok kiindulni.
Ha fényképezem vele, akkor ott bazi sokat kell várni a vaku feltoltésre...

Azért nagyon komoly éjszakai képeket nem fogok készíteni vele (S8000fd), de pl. egy koncert kaliberű dolgot szívesen fotóznék vele.
Akkor lettem kicsit ideg, mikor a Talmageddonon kint voltunk, félhomály volt és egy éles képet nem tudtam készíteni...
Persze, most mondhatnátok, hogy miért nem veszek egy hiper szuper tükörreflexes gépet, és megoldódik a problémám, de nem hiszem, hogy kihasználnám. Szeretném megtalálni az arany középutat.....100k alatt.
Ez ár/értékbe még mindig akkor a Fujifilm S8000fd

Szerkesztette: JasonX 2008. 01. 01. 17:21 -kor

#956 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 18:03

Idézet: JasonX - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 17:13

Az a baj, hogy én csak a saját mostani kis nikon gépemből (Coolpix 4600) (nem röhögni!  :) ) tudok kiindulni.

Azért nagyon komoly éjszakai képeket nem fogok készíteni vele (S8000fd), de pl. egy koncert kaliberű dolgot szívesen fotóznék vele.
Akkor lettem kicsit ideg, mikor a Talmageddonon kint voltunk, félhomály volt és egy éles képet nem tudtam készíteni...
Persze, most mondhatnátok, hogy miért nem veszek egy hiper szuper tükörreflexes gépet, és megoldódik a problémám, de nem hiszem, hogy kihasználnám. Szeretném megtalálni az arany középutat.....100k alatt.

awp.hu (artwork photo) oldalán használt termékek között perpill épp van elég olcsón használt gép.

Használt Nikon D50 + 18-55mm f/3.5-5.6 digitális fényképezőgép szett bruttó 75 000 Ft.

én elgondolkoznék rajta, de pl van D70s is 18-70 obival bruttó 120ért (ez inkább megéri).

DSLR nélkül nem fogsz tudni jó képet csinálni félhomályban sem...

#957 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2008. 01. 01. 18:19

Volt egy legendás Pana FZ 20 amelyik a zoom teljes tartományában tartotta a 2,8-as fényerőt igaz hogy az 12xes zoom volt. Ez koncertnél most is jól jönne, mert ott telézni kell igen gyakran. Meg hát a világítás nagyon nagyon eltérő koncertenként. Hát a félhomály még egy DSLR-nek is problémát okoz az AF-nek is van egy fényigénye, meg a hosszabb záridő miatti könnyebb bemozdulás is problémát okozhat, a stabi azért nem fog meg mindent. Arra én is kíváncsi lennék hogy a kis lapka max. ISO-n milyen képet ad.

#958 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 18:21

Idézet: JasonX - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 17:13

vegyél olyan gépet, amire tehetsz külső vakut. bár koncerthez az nem is kell :p
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#959 Felhasználó inaktív   JasonX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 18:52

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 17:21

vegyél olyan gépet, amire tehetsz külső vakut. bár koncerthez az nem is kell :p

Köszi a sok infót. Remélem januárba lefelé mennek majd az árak...fő az optimizmus...:)

#960 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 09:19

playback írta:

Idézet

most akkor februárig kivárunk? ha valaki véletlen msot venne 400d-t, akkor ha jól látom, muszáj megvenni a jobb kitobival, ami tényleg jobb?

erre gondolok, ami 200 rugó
Canon EOS 400D kit (EF 18-55 mm IS)

viszont akkor meg dilemma, mert ez a nikon kit is hasonló árban van, viszont ugye két lencse, és ha jól veszem ki, akkor az 55-200 még stabilizátoros is. Biztos nem a legjobb lencse, de mégiscsak van. (a 6 megapixeles d40-hez meg elég az kicsi kitobi (azt mondják h egyik legjobb kitobi?), de a 10 megapixeles d40x-hez is? mármint ahhoz is jó még, vagy oda már kevés?

Nikon D40x Double Zoom kit, fekete (18-55mm + 55-200mm DX VR objektívvel)

És a Canon garancia jó itthon? Csak mert ismerősnek Nikon van, és budapesten van ugye valami rendes márkaszervíz, és eddig csak pozitív tapasztalat volt vele, meg a szenzortisztítás is ingyenes.

Téma megosztása:

• (323 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.