HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (323 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VII. Értékeld a témát: **--- 2 szavazás

#401 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 08. 09:21

Szerintetek D80-hoz mindegy milyen fajta SD karit veszek? Azt írták a teszteken, hogy nem igen számított pl. a sorozafelvételnél a kártya sebessége, ez alapján talán el lehet gondolkozni olcsóbb kártyákon is?
2GB-osban gondolkozok, és a Kingston karit néztem ki, vagy a Panát. Mindkettő 6.000Ft. Szerintetek vegyek inkább jobbat?
Egyébként most rendelem meg a D80-at neten :)
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#402 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 09:49

Személy szerint csak és kizárólag SanDisk. Nem kell megvenni a leggyorsabbakat, teljesen felesleges, viszont nálam ez volt az ami minden gond nélkül működik a D70-emben, ellentétben a Kingstonnal, ahol két kártyát is kipróbáltam és mindkettővel volt probléma. Hol működött hol nem...

#403 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 09:52

Idézet: saen - Dátum: 2007. dec. 8., szombat - 10:49

Személy szerint csak és kizárólag SanDisk. Nem kell megvenni a leggyorsabbakat, teljesen felesleges, viszont nálam ez volt az ami minden gond nélkül működik a D70-emben, ellentétben a Kingstonnal, ahol két kártyát is kipróbáltam és mindkettővel volt probléma. Hol működött hol nem...

Ok, már a kosárban van a Sandisk Ultra II vagy mi, 2e-rel drágább mint az alap, de nem is a legdrágább.
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#404 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 10:11

Idézet: Melorin - Dátum: 2007. dec. 8., szombat - 9:21

Egyébként most rendelem meg a D80-at neten :)

Hol érdemes Nikont venni, ár és megbízhatóság szempontjából? Gondolkodom egy D40 kiten. :)

Közben találtam itt a topikban két boltot, artwork és a digitcam.  :)

Szerkesztette: Lauda 2007. 12. 08. 10:50 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#405 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 11:27

Idézet: saen - Dátum: 2007. dec. 8., szombat - 9:49

csak megemlítem, nekem twinmos 2 gigás 166x és kingstonból 512es semmilyen, valamint 4 gigás elite 266x is simán ment a D70s-ben.

#406 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 11:45

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2007. dec. 8., szombat - 12:27

csak megemlítem, nekem twinmos 2 gigás 166x és kingstonból 512es semmilyen, valamint 4 gigás elite 266x is simán ment a D70s-ben.

Én is csak Sandisket vagyok hajlandó használni, ismerősök gépeiben Kingson mezei/elite pro is fáradt már el, a TwinMos volt a rekorder 2 napos élettartammal (ezek között elég sok a hamisítvány). Sandiskből az első Ultra II 512-esem több mint 3 éve megy, mellette 2/4/12GB-os Extreme III kártyákkal sem volt soha gondom...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#407 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 13:59

régebben az indexes D70 fórumon is többen panaszkodtak Kingstonra, míg Sandiskre senki sem - és ez a márka szerepel a gyári ajánlások között is a kézikönyben

persze ettől még SD kártyás gépeknél lehet más is a helyzet, és pl Ebayen nagyon könnyű hamis Sandiskbe is belefutni

#408 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 14:25

400dben sem igazán működött a kölcsön kapott 256os vagy 512es kingston cf, nagy néha felírt egy-egy képet, de inkább kártyahibára hivatkozott. kártyaolvasóban és egy powershot a60ban meg hibátlan...
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#409 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 14:55

én is csak sandisket veszek/ajánlok
14K egy 4 gigás extreme3 CF, nem pénz...

(első 1 gigás cf-emet usa ebayről vettem 46k körül, és akkor örültem hogy kintről milyen olcsón megvan.... rég volt már)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#410 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 15:25

Idézet: debaj - Dátum: 2007. Dec. 8., Saturday - 0:12

EZ a Leica szvsz már nem AZ a Leica. Praktica digitális fényképezőgépet is lehet kapni, a legutolsó kínai hulladék...

Egyébként ennyi pénzből már össze lehet pakolni egy egész jó DSLR felszerelést is, most az a piros plecsni tényleg megér plusz százezret?

hát egyelőre ebayen licitálok, biztos nem fogok kiadni érte 200k hufot, max 120at...

de ha panat veszek és rárakom a leica féle firmwaret akkor nem vesztem el a garanciát , iletve nem bírom hazavágni flash közben? mert való igaz, a panat külföldről 75ért megkapom...
meg mintha a leica jobban tartaná az árát, meghát khm igencsak jól néz ki, férfias.

egyébként egyik haveromnak elmondtam az igényeimet és azt mondta hogy ez lenne a nekem megfelelő:
canon s5 is

ez ugye nem zajos annyira mint a pana?

Szerkesztette: Asker 2007. 12. 08. 15:40 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#411 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 15:43

nem hiszem, h rá tudnál tenni másik firmware-t - erre más, egymásnak megfelelő modelleknél (pl Pentax-Samsung) sincs mód

de ha már ennyit szánsz rá, és fontos szempont a zajtalanság, akkor nem értem én sem, miért a kompakt kategóriában nézelődsz...
csodák nincsenek: értelemszerűen sokkal zajosabbak, mint az ugyanakkora fölbontású, de 10-15x (!) nagyobb felületű érzékelővel ellátott DSLR-ek

Szerkesztette: Degeczi 2007. 12. 08. 15:44 -kor

#412 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 16:00

de az nemtud videót, illetve nemsok tud képstabilizátort, de lehet hogy most nagy hülyeséget mondtam...
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#413 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 16:05

Vegyél egy telefont, az olcsó is videót is tud meg képet is.

#414 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 16:21

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. Dec. 8., Saturday - 16:05

Vegyél egy telefont, az olcsó is videót is tud meg képet is.

hehe :]

de azért mégis elég xar képet tud...

#415 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 16:40

pedig csak viszonyítás kérdése: ha a zaj ennyire elsődleges, abban kb hasonló az eltérés az ilyen apró kompaktok és a DSLR-ek közt, mint a telefonok és a kompaktok közt...

#416 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 16:47

Idézet: Asker - Dátum: 2007. dec. 8., szombat - 16:00

de az nemtud videót, illetve nemsok tud képstabilizátort, de lehet hogy most nagy hülyeséget mondtam...

1. Tud viszont magas ISO-t arányaiban kevesebb zajjal - máris ugyanott vagy, mintha valami kevésbé zajos érzékenységen, optikai stabilizátorral használnád a kompaktot, és határozottan jobban jársz, mintha iso-boostos "stabilizátorral" szerelt kompaktot használnál
2. Ha veszel egy olcsó DSLR-t (Nikon D40, vagy Samsung GX-1L, ami egy átcímkézett Pentax *ist DL) és egy olcsó videókamerát abból a pénzből, amit a Leicára szánnál, a kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad. :)

Szerkesztette: debaj 2007. 12. 08. 16:48 -kor

#417 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 17:01

gondolkodtam én is rajta, de az olyan mint a kacsa, mindent tud csak jobban úszik nál a cápa, repül a fecske
fut a gepárd...

am isten ments kiadni 200k hufot egy kamuleicara...
ebayen ha enyém lesz 100 max 110ért akkor okés ,különben felejtem, és vagy canon s5 is, vagy nemistom
vagy legyen dslr és hagyom a picsába a videót...

#418 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 17:18

Nézd, ezt neked kell eldönteni. Ha jó minőségű képet akarsz, akkor fényképezőgép, ha jó minőségű videót, akkor videokamera kell neked. De ha olyan gépet keresel, ami mindenben tökéletes, akkor sohasem fogsz eljutni odáig, hogy megvegyed, mert mindig fogsz találni valamit, ami jobban úszik, jobban repül, jobban fut nála.

#419 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 17:25

okés akkor inkább jó kép

#420 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 18:11

barátnőmnek karácsonyra akarok fényképezőt venni.
olcsó legyen, kicsi, és a lehetőségek közül nyivlán minél jobb legyen... (nem szeret az 1D-vel fotózni mert nagy meg nehéz meg "mindig össze kell szerelni")

amiket néztem:
olympus mju 700 (xd kártya szopás. viszont sokkal szebb, cseppálló)
casio exilim ex-z6

ezekről vélemény/tapasztalat?

Szerkesztette: WiZARD 2007. 12. 08. 18:12 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Téma megosztása:

• (323 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.