HWSW Informatikai Kerekasztal: Rappelz (2) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (167 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rappelz (2) Ingyenes Gala-Net/NFLAVOR MMORPG

#2121 Felhasználó inaktív   Piotr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 18. 18:23

Mien durva partim volt... 129++ pt 2 bs 2 sb huna healer evoker knight
10,5%os ss con2nél =)
Tortus szerver
BountyHUNters guild

Pi0tr            154/50 Soul Breeder

#2122 Felhasználó inaktív   Piotr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 18. 23:07

o.O
KépKép
Tortus szerver
BountyHUNters guild

#2123 Felhasználó inaktív   ebron 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 15:35

Mennnyi idejig tartott méha 2 hawkot felküldted full ob-ra a másik sb-vel?(+ milyen módszerrel)

Nekem is fel kellene húznom a sala-t meg a hawkot ,csináltam is új karit hozzá (egy Bs-t)...
:rolleyes:

Szerkesztette: ebron 2008. 11. 19. 15:35 -kor

server: Bahamut
Karakterek: Zooe 146 SB, Ebron 129 Champ, Eriel 116 Bs
pet:
Sapphire 122+25 Blue Pixi
FeelMySteel 143+25 Harpy
Harvey 145+25 hawkman
Morgena 141+25 Rp
Guild :  LostEmpire, DarkShogun
Kép

#2124 Felhasználó inaktív   Piotr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 15:48

Igazából sztem olyan 1-1,5 hónap volt kb, de ugyebár volt közbe xp event, és én csakis partiztam, és nem használtam magas petet
(na meg néha találtam hasonló "elfoglaltságú" healereket, akikkel 5órás pt is volt tb nélkül :D)
Tortus szerver
BountyHUNters guild

#2125 Felhasználó inaktív   ebron 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 10:59

mi módszerünk ez lesz:

huna+sb+priest buffslave

3 fős party (SB,BS,Evoker)+ 2 R6-os pet+1 r5ös + a húznivalók
server: Bahamut
Karakterek: Zooe 146 SB, Ebron 129 Champ, Eriel 116 Bs
pet:
Sapphire 122+25 Blue Pixi
FeelMySteel 143+25 Harpy
Harvey 145+25 hawkman
Morgena 141+25 Rp
Guild :  LostEmpire, DarkShogun
Kép

#2126 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 17:25

Kicsit felnéztem ma, hátha megint belekezdenék a játékba, de egyszerűen már nem tudom elképzelni, hogy mi abban az öröm, hogy ugyanazt csinálja az ember százezer mobon keresztül, az ég világon semmi változatosság.

Miért is nincs high lvl quest? Az eventek miért farmolásról szólnak általában? A játék megjelenése óta nem volt igazán nagy fejlesztés a játékban (a 3. job, az újabb dungeon-ök és esetleg a socket rendszert kivéve). Az, hogy beleraknak R7 cuccokat, számomra nem jelent semmit, az csak egy tárgy adatokkal. De ha már tárgyakról van szó, miért nincs változatosság? Most böngésztem AH-t, vannak már új R5 armorok (meg gondolom kisebbek is), de még mindig van mondjuk R3-on 3 választásod, hogy nézzen ki a karaktered. Pedig szerintem az egyik legnagyobb hajtóerő az lenne, ha minden szinten lehetne ritkább és kevésbé ritkább cuccokat találni, jó sokfélét, amikkel aztán lehet menőzni Rondóban.  ;)

Annó a térképen látható volt egy flight route fül a térképen inaktívan, akkor még reménykedett az ember, hogy talán a WoW mintájára lesz a nagyvárosokban lévő teleportok mellett jónéhány flight point a játéktéren. Ebből mára már biztos nem lesz semmi, le is szedték onnan. A térkép (játéktér) véleményem szerint még mindig kicsi. Az új terület nevetségesen ráadásul, de a régebbi területeket is ki kellene bővíteni, több várost beletenni, akár egy újabb kontinenst. Ugye, elég jó lenne, ha 85 után is lennének questek, dungeon questek is a magasabb szintű barlangokba is. A dungeon party rendszert át kellene módosítani instance módra, kisebb lag, kevesebb idegeskedés, stb. Egy rakás item shopos cuccot illene kirakni játébeli npc-khez, de ez persze bevételkiesés, nehogymár.

Szóval lenne mit fejleszteni a játékon, ráadásul a fél óra alatt akkorákat lagoltam, hogy öröm volt nézni, úgyhogy hardveroldalról se ártana. Nekem már halott a játék... :(

#2127 Felhasználó inaktív   DreamGoblin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 20:46

hát figyelj, ilyen egy mmo rpg, ha nem tetszik akkor válts játékstílust
sztem azért nincs magasabb szinten quest mert attól még csak gyorsabban fejlődne a nép és a sok kocka már így is r7 és tényleg csak farmolni lehet... nincs kész a játék ! ha pl. lenne már 4th class akkor tuti h tennének be questeket, mert lenne miért fejlődni. így most 85 fölött már csak pénzszerzés folyik meg item/kártya uppolás egy szóval szerencsepróbálás
mi másról szólhatna egy event? van egy karaktered amivel gyaphatod a mobokat és mivel általában egy mmo rpgben mobokból tudsz cuccot szerezni, ezért nem nagyon kéne elvárni mást... pl. most ott van ursa, nekem végülis az bejön és türelmetlenül várom hogy a pontokból miket lehet majd venni, dehát senki nem jön ursa partyba ! - ha nem tetszik mondom ott van csomó stílusú játék, amivel játszhatsz (logikai, ügyességi, kocsikázós stb.)
nem értem miért mondod hogy kéne ritkább meg még ritkább cucc egy rankon belül. ha új cuccokat akarsz akkor lépj magasabbra szintre. amúgy meg előbb panaszkodtál hogy unod a farmolást - hát a ritkább cuccokért csak még jobban kéne farmolni. - ha belegondolsz h 9 class van és mind1iknek egyedi kinézetet kell adni (m/f) mind1ik rankon, abban azért kicsit van munka. meg ha lennének ritkább meg ritkább itemek azoktól elvárnák az emberek hogy jól nézzenek ki így nem maradni jól kinéző tárgy magasabb szintűeknek + így is a magasabb szintű tárgyakkal vannak elfoglalva, hogy lenne már idő újabb kicsi cuccok tervezésére?
nem rég lett hozzáadva a kis jeges sziget a játékhoz, biztos lesz még bővítés
nem arról kéne szólnia egy játéknak hogy más játékból lopjanak ötleteket, rappelznek megvan a sajátossága hidden village képében. onnan elég sok helyre el tudsz menni és vannak egyéb kedvező szolgáltatása (még szép hogy fizetős... nemtom hogy a bevétel hány %-át fektetik be a játék fejlesztésébe, de fektetnek be. én elégedett vagyok így ezzel, mivel vannak emberek akik úgy keresnek pénzt a játékban, h megveszik a cs-s itemet és berakják AH-ba, így a lehetőség adott a playereknek h megvegyék rupeeból a cs itemet)

és ha az emberek nem játszanának ennyit, nem lenne unalmas a farm se. senki nem várja el h órakat farmolj. tudom idegesítő mikor 1 órát farmoltál és semmit nem kaptál és akkor benned van h na még1et na még azt... nem kéne. nincs szerencséd akkor nincs szerencséd... bejössz másnap lehet jobb lesz. nekem már sokx volt olyan h második/harmadik mobból máris esett pet kártya - mák:) hát az olyan nap volt^^
valakinek 1 nap csak pet kártyából 3 esik azt örül neki mások meg irigylik, de hogy minek? neki is volt olyan napja mikor nem kapott semmit

sok szerencsét mindenkinek
Getting enough sleep helps you do your best in whatever you do.

I hate Mondays!

#2128 Felhasználó inaktív   Piotr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 22:12

Már azt se lehet írni hogy ha vki buzi pt leaver..... hát öcsém....
De most legalább küldtek warningot :D
KépKép
KépKép
Tortus szerver
BountyHUNters guild

#2129 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 22:19

Idézet: DreamGoblin - Dátum: 2008. nov. 20., csütörtök - 20:46

hát figyelj, ilyen egy mmo rpg, ha nem tetszik akkor válts játékstílust
[...]

Eh... Ez már rég megtörtént, épp azt írtam, hogy a visszatérésen nem gondolkozok.

Na kicsit sorra:

Az miért lenne baj, hogy ha más játékokból a jó dolgokat átvennék a Rappelz-be? Mert akkor lenne egy közel tökéletes játék? Most meg bevallottan csak farm van (nekem a dungeon party is csoportos farmnak minősül).

Ritkább cucc. Letört volna a keze a fejlesztőknek, ha a bossok valami egyedi cuccot dobnának? Esetleg lennének unique/elite (kinek mi tetszik) lények a mezőn is, ugyancsak emelt szintű droppal? Ilyen Iron Scar meg társai csak arra jók, hogy nehezebb őket leverni egy fokkal, de a drop az ugyanaz, mint más mobból. Az meg milyen már, hogy ha jobb cuccot akarsz, akkor legyél magasabb szintű. Látom nem esett le miről beszélek: minden szinten nagyobb változatosság kellene.

Questeket meg nem a fejlődés miatt hiányolja az ember, hanem mert az megintcsak lehetőség, hogy ne céltalanul (csak a drop/xp) miatt menjen farmolni valaki. Nameg egy jó rpg-ben nem csak olyan quest van, hogy ölj meg 1000 tehenet, hanem npc-kkel beszélgetős, mászkálós, stb.

Az meg engem sehol se zavar, hogy vannak fizetős részei a játéknak, amik nélkül a fejlődés később szinte lehetetlen, zavarja azt, aki havi többezer forintnyi összeget költ egy virtuális világra. :D

Szóval, én csak a véleményem írtam le, az meg ugye mindenkinek lehet. Amúgy nem kötözködésképpen, de talán jogosan mondok akármilyen véleményt erről a játékról, igencsak az elejétől ismerem, elég sok mindent elértem benne (R5 karakter fullosan, +4 kártyák, R5 pet, hawkman). :p

#2130 Felhasználó inaktív   DreamGoblin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 23:07

tudod általában a játékokban lévő dolgok le vannak védve és ha kiderül h másolás történt sztem menne a per

nem úgy néz ki a dolog h adsz egy drop ratet! meg kell tervezni a cuccost meg a mobokat is és erre azért nincs idő mert magasabb szinten is még csak most jönnek be... azt már r8 dungin meg cuccokon dolgoznak + az új peteken

én egy embert sem ismerek aki ne expert csinalna questeket... sztem egy r4+ player sincs aki visszamenne horizonba gombat szedni 200 expert / rappelzben is csomo olyan quest van ahol beszelgetni kell, illetve targyat kezbesíteni

szólásszabadság az mindig is lesz:p

I hate Mondays!

#2131 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 07:23

Te még nem játszottál más MMORPG-vel úgy látom. Ezek javarésze egy kaptafára készül, főleg a free2play koreai tömegtermékek (Silkroad és társai). Az a baj, hogy a Rappelz se lett más, pedig bíztatóan indult, és eleinte még törődtek is a játékosok véleményével.

Az meg egyszerűen nem igaz, hogy bárki pereskedne a játék bármilyen része miatt. Vegyük sorra: mount, van például a WoW-ban (meg biztos volt már előtte valami más online játékokban is), mehetne a per. Petek, van egy rakás más játékban, mehetne a per. Fegyver/páncél uppolás? Mehet a per, ez szinte minden rpg része. XP-t kapsz a mobok leöléséért? Bíróság, hát hogy képzeled lemásolni.

Szóval ne röhögtess, az lenne a dolguk a fejlesztőknek, hogy a jó dolgokat beépítsék a játékba, persze nem copy&paste módon, mert az tényleg feltünő lenne, hanem más néven.

Ahoz meg külön gratulálok a fejlesztőknek, hogy az R8 részén dolgoznak a játéknak, ez mennyi játékost érinthet a közeljövőben? 10% talán? Mi lesz a casual réteggel, minden szerveren abból van a legtöbb.

Nekem úgy tűnik, ez a játék egy dologra koncentrál; minél nagyobb legyen a bevétele. Ez nem vehetjük persze rossz néven, hát ebből tartják fenn, de ezt olyan módon oldják meg, hogy lehetőleg legyen egy kisebb csoport rendszeresen tejelő addict, a többi meg lehetőleg menjen a fenébe, mert kevesebb (ráadásul nem is fizető) játékossal a szerverekkel is kevesebb gond van.

#2132 Felhasználó inaktív   LTom 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 12:02

Dream ha szerinted ez így jó, akkor kellene Neked egy r6 karakter. Akkor talán szembetűnő lenne, hogy a rank java része r5-ös cuccokban kénytelen futkározni (sok 135+ is). R7ből még alig van karakter, de már nekem is van két r7 magician armorom. R6os karakterek meg (amikből viszont rengeteg van már) levannak ...va.

#2133 Felhasználó inaktív   DreamGoblin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 15:09

de ne az alapokat sorold... azok jellemzik az mmokat igen, ilyenekert nem lehetne perelni. olyan egyediségekre gondoltam mint pl. flyffben a repülés vagy itt rappelzben  a hv.
az emberek már így is 20+ szinttel magasabb mobokat ütnek dpben, szal r7 soulstonokkal már simán mehetnek r8 droppokért ergo nem kell r8nak lenni ahhoz h mehess r8 dungiba. de ez nem most lesz így van. ismerek olyanokat akik 3 accounttal játszanak vagy r6 meg r7 karijaik vannak 1 accon. ha 1 embernek 1 karija lenne már r8 is lehetne már most, de mivel nem volt miért farmolni r6on így sorba csináltak kisebb karikat, hogy legyen kis kaland. most lettek hozzáadva r7 itemek, amikért máris farmolnak az r6ok. én elégedett vagyok a kisebb rankokkal. neked is csak az elvárásod nagy legyen ez legyen az. ha gyorsan lenne nagy fejlesztés az tele lenne buggal aztán meg azért menne a panaszkodás. megint csak azt tudom mondani h nincs kész a játék! sztem jól haladnak vele és úgy fejlesztik ahogy bírják.
r2 armorok is nem rég jöttek be nem? ha jól tom én 4-5 armort is bírtam viselni r2-n.
LTom, pio most tette fel képet r5 armorról meg r7 armorról, nem értem mi a baj vele. cisnálj +10et és máris jobb mint egy r7 lvl1en. tudom h szerencse is kell hozzá, szal ez nem kibúvó... mihez nem kell?

I hate Mondays!

#2134 Felhasználó inaktív   Yodli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 18:47

Már látom előre a flame áradatot, de azért hozzászólok  :D

Summer véleményével teljesen egyetértek. A Rappelz, amikor megismertem egy fejlesztés alatt álló, de egyébként kellemes kis játék volt (epic3 elött volt ez...). Szerettem a játékot, barátaimnak is ajánlottam (van aki még a mai napig játszik vele). Valós pénzt nem költöttem rá, de ez nem is volt szükséges akkoriban. Az epic 3 változásait is elfogadtam, sikerült hozzászoknom. Amikor megjelent az epic 4 nem nagyon örültem neki - pár hónapig hanyagoltam is- de még ekkor adtam neki egy utolsó esélyt. Az időközben beindult európai bétára is regisztráltam (remélve, hogy ott már nem az amcsi gm-ek hangulatától függően foglalkoznak az európai játékosokkal...). A béta után ott is voltak karaktereim egészen az epic 5 megjelenéséig. A német szerveren kipróbáltam, majd szépen töröltem is mindkét klienset...

Csalódtam a játékban, a fejlesztőkben, a gm-ekben. Ami szépen indult, az a végére már egy unalmas valami lett. A küldetések nevetségesen kicsi száma, a felszerelés és egyébb tárgyak szerény változatossága, a szerverek botrányosan rossz terhelhetősége (dc hegyek és lag minden mennyiségben),a drop, a játék mechanizmusának abszulút random jellege (kártya-, felszerkó uppolás/enchant, illetve a taming és más folyamatok "misztikusan" megmagyarázhatatlan valószínüsége) csak pár dolog azok közül, amik tönkretették a játékélményt.

Kipróbáltam sok hasonló - és teljesen más - ingyenes MMORPG-t is. A teljesség igénye nélkül: Silkroad, Cabal Online, Lunia, Perfect World, Archlord, Talisman. Részt vettem pár bétán is (Tabula Rasa, Hellgate London, stb.). Jelenleg fizetős MMO-t játszok: Guild Wars és WoW (tudom, aki WoW-ot játszik, sikeres ember nem lehet...  :D ).

Miért éri meg a fizetős nekem? Csak pár dolog: küldetések tömkelege még magas szinten is (a sztori alapú küldetéseket már nem is említem...), korrekt szerverek (a WotLK megjelenésekor óriási volt a tömeg, sokat kellet várni mire bejutott az ember a játékba, de pár nap alatt normalizálódott a helyzet, és nincs lag a játékban), a drop korrekt (s nem teljesen szerencsefüggő!), a kínai farmerek ellenére nincs infláció, jól működő AH, normális support (a gm-ek foglalkoznak a játékos problémájával). Itt is vannak hibák és néha előfordul komolyabb technikai probléma is, de általában hamar megoldják.

Nekem a vége fele már nem tetszett a Rappelz és ez volt az ok, ami miatt ma már nincs a gépemen. Ahhoz, hogy visszatérjek hozzá, sokat kellene változnia. Erre nem sok esélyt látok jelenleg...

#2135 Felhasználó inaktív   DreamGoblin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 19:17

nekem sem jön be az, hogy volt egy SS event és akkor lehetett volna farmolni hetekre, de ügyebár 1 napig volt jó a drop rate, mivel update-k sorra tesznek tönkre mindent és nem értem miért... hopp egy update hopp egy drop decrease, hopp 1 update hopp 1 taming rate decrease -.- (tortus is fail lett) / illetve nekem sem tetszenek ezek a ""misztikusan" megmagyarázhatatlan valószínüségek"
nekem is jobban tetszett e3, főleg azzal a pet buggal xD és olcsó árakkal:)

hát az ember el is várná, hogy jó játékot kapjon ha már befizet rá:p egyértelmű hogy jobban odafigyelnek a történésekre
sok sikert a játékhoz Yodli

I hate Mondays!

#2136 Felhasználó inaktív   DreamGoblin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 19:27

amúgy 9 dragons is jó mmo és úgy tom minden hétvégén exp event van. vagy legalábbis az volt mikor én kipróbáltam:) csakhát rögtön 3. nap átbaszták az agyamat (ami nem volt nehéz mert nem voltam tisztában a dolgokkal) így ott is hagytam gyorsan :D  lehet majd még visszanézek oda ^^

Szerkesztette: DreamGoblin 2008. 11. 21. 19:41 -kor

I hate Mondays!

#2137 Felhasználó inaktív   Yodli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 22. 20:06

Idézet: DreamGoblin - Dátum: 2008. nov. 21., péntek - 20:17

sok sikert a játékhoz Yodli

Köszi!  :)

#2138 Felhasználó inaktív   Piotr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 12:28

Esett r7 gloves is meg a 130 is meglett =)

Rovar: majd pls gyere fel és add vissza kártyákat
Tortus szerver
BountyHUNters guild

#2139 Felhasználó inaktív   Rovar Killer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 24. 08:46

Idézet: Piotr - Dátum: 2008. nov. 23., vasárnap - 12:28

Esett r7 gloves is meg a 130 is meglett =)

Rovar: majd pls gyere fel és add vissza kártyákat

Grat!

Voltam fent, te is fent voltál, de nem vállaszoltál ...
Szerver: Tortus
SaintRovar: Bishop 111
RovarKiller: Champion 64
NeBantsRovar: Battle Summoner 58
FarmerRovar: Breeder 50
AmazingRovar: Kahuna 40
Brutal:Orc Warrior 110
Solemire:Aqua Pixi 89

#2140 Felhasználó inaktív   Piotr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa