HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... VII. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#1401 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 21. 23:33

Idézet: gemini - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 23:12

:)
majd tapasztald egyszer meg, hogy mi a különbség. hangban és hőmérsékletben is jelentős, és nem mellesleg a hőmérsékletből következik a hang. magasabb procihő -> magasabb venti fordulatszám -> hangosabb PLUSZ a feltett oldallap szintén zajcsökkentő
az oldallap levétele az egyik legnagyobb hiba, amit szellőzés szempontjából el lehet követni.
ezerszer leirtam, de ismét: az artic házam oldallapjának levételével, de mindent ugyanugy hagyva a hőfokok 4-5 fokkal is nőnek IDLE, nem beszélve a terhelésről.

szerk: 9-10 ezernél kezdődnek az értelmes házak. az még csak belépő szint ;) alatta bármi csak ipari hulladék.

És ha olcsó dzsunka házad lenne, akkor se vennéd le az oldalát?
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1402 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 23:37

Idézet: Warton - Dátum: 2007. nov. 22., csütörtök - 0:09

Szerintem nem, egy új gép egy jó táp és egy jó alaplap kiválasztásával kezdődik. Háznak meg jó valami dzsunka az oldalát úgyis levesszük így szellőztetjük a gépet.Sosem értettem, hogy miért költenek emeberek ~10.000,- forintot házra. :think:

Mert igénytelenség levenni az oldalát; vannak akik ezt nem tehetik meg mert normális körülmények között vannak a szobában, gyerekek/vendégek, etc; nem utolsó sorban már egy jó 5-6 ezres házban is alacsonyabbak a hőmérsékletek ha fen az oldala és dolgoznak halkan a házhűtők és persze nem egymás ellen harcolnak a ventik; hanem normális hűtés van benne (a vga nem fúj a vinyókra, a procooler lehetőleg a tápba, a vinyóventi nem csak a vinyót hűti hanem első házventi is, stb...) Nem utolsó sorban nem kis különbség van zaj szempontjából sem.

(Ha leveszem a ház oldallapját (léghűtésnél) 4-7°al emelkednek a hőmérsékletek... ez már 6-7(-10) éve így van, csak a dzsunkáknál nem (feltéltlen).

Alaplapot többször cserélsz mint házat nem utolsó sorban.

Ha időd engedi keresgélj aláírásomban; nem látod a sok évi melót, a rossz/nem eredményes kísérleteket, mikor esetleg éjjel 1 kor eszembe jutott valami és soxor segítséggel együtt kivitelzetük hgy lemérjükl hogy tényleg jobb lett-e így vagy nem; stb. Papírboltosok kedvence voltam amennyi kartont hazsnáltam különböző dolgokhoz, és dzsunka házakat mai napig javítok fel velük. 125.ére nem fogom belinkleni amiket szoktam, keresd meg ha érdekel, én már jónéhányszor beraktam, eredményt is leírtam.

szerk: Húgom házát 3800ért vettem anno a mistrálban és nagoyn jól szellőzik. Igaz papírvékony, de valamit valamiért. 9550 terhelve sose ért el langyosnál melegbb hőmérsékletet pedig 9600xt órajeleken ment; 1,6@2,2 procin tölcsér+stock cooler leszabályozva kombó mégis max 4essel kezdődik a hőmérséklet, ahogy a 4 házventit is látod csak forogni de nem hallod, mégis érezhető(elég közelről) a huzat, tápnál dettó (vízszintes síkon 2 vventissé alakított, burkolat cserélt régi DTK). Deluxe házakból és néha 1- 2másikból is találni eégszen jókat, csak tudni kel mi a jó! Ha picikét hajlandók vagyunk dolgozni akkor 10ért már jó ház+táp kombót is kapni, kedvenceim a Foxconn mikroatxes kombói, a bennük lévő fsp alaú tápban aventit 5Vra forrasztom, 2×9cm silentblade@5V, tölcsér-esetleg passzív prochűtő vagy halk aktív, Kedvesemnek 1,6@2Ghz zalman 7000 passzívan megy, 43°volt a max május végén orthossal 1 órát fűtve... Szal van olcsón jó ház, csak kevés!
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1403 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 23:41

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. nov. 22., csütörtök - 0:33

Nem. Kivágnám első/hátsó perforációt, vga alaól kikapni 1-2-3 takrólemezt hogy első venti arra is tudjon levegőt kimozgatni, pláne ha passzíva  vga; ha nem hátafújós a procventi akkor egy darab vékonykartonlappal a tápot izolálom a procitól; oldalát vissza és lehet csodálkozni. Előlapra rá lehet segíteni pár lukkal ha igényesen csinálod meg, vagy a burkolat alján is lehet kivágni. (Sajnos) rutin... de pár perc altt kész és eremény magáért beszél... a táp innentől csxöndbe van (ha hőmérséklet vezérelt, pl munkahelyi CT-m), a hátsó házventi végr meleget fúj ki, nem sűvít a procihűtő, hidegebb a vinyó; mindez halk házventikkel. Igaz, cégesemen még előlapot kifurkáltam ehhez és a táp a ház tetején lévő ventinyílásról kapja a hideget, de sokkal halkabb&hűsebb is lett. Jó, mindenestül erre ráment egy órám is...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#1404 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 23:58

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 23:33

nem. persze jól kell megválogatni bele a komponenseket (egy zalmanos vga hűtés pl ilyen esetben előnytelen) de szerintem semmiképpen nem segít. inkább amit pite is javasolt: 2 normális házventi (artic cooling van ezerötért 8 centisben) egy előre, egy hátra. ha elöl nincs hely, akkor oldalra. oldallapot kivágni nem különösebben munka- vagy eszközigényes, csak egy kis kreativitás kell hozzá. fúrógép, lemezvágó olló, meg reszelő. ha otthon nem is, a szomszédnál, apu munkahelyén, vagy a haveroknál tuti elérhető.
persze igaz, sokkal egyszerűbb levenni az oldallapot. csak éppen nem segíted az alkatrészeket. azok ugyanis ugy vannak tervezve, hogy a házad zárva van.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#1405 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 00:00

Másik hogy fegyverrel sem lehetne engem rákényszeríteni ghyo dzsunka házat vegyek akárhova. Ha 5000 a keret akkor is addig keresek mí valahol találok normálisan szellőzőt; nem nehéz. Nem hűde, nyiklik-nyaklik, de legalább halkan és normálisan lehet bele konfigot rakni...

#1406 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 01:11

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 22:38

Nyunyu, ha felébredsz láthatod hogy ma a chipseted jobban melegszik mint a szerinted kazán Klamath

Adott egy mai alaplap:
Kép
Klamathon anno 4x ekkora borda volt...
(Deschutes P2-esek fele/harmadannyit zabalnak, mint az elso Klamathok, valszeg azzal kevered.)

Idézet

ami azoknál a gépeknél nem codegen tápon húzta át a meleget, hanem minőségi tápokon  minőségi kondikkal, _norálisan kialakított szellőzésseL(!!!)_ és ált 9 centis venti és halkan és jóval kevesebb hőt.

Ja, SFX-nel is kisebb tap van bennuk, szerinted abban elfer a 9cm-es venti?
Emlekeim szerint 6 centis van a Compaq tapokban, IBMet tul reg beleztem, arra nem emlekszem.

#1407 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 11:03

Most winchit szeretnék bővíteni, van egy 80-as és én egy 250-es Western Digitalt képzelnék el melléje.
De azon gondolkodom érdemes-e 320-ast venni? :think:

Adattárolási szokásaim:
-mindenről biztonsági másolatot készítek, csak addig van iso fájl a gépen míg ki nem írom dvd-re
-zenéket gyűjtöm, két havonta kerül egy dvd-re való, ha 4 évre tervezek ezzel akkor 108 GB + 40 GB zene lesz körülbelül, ez az állandó adat
-egy, max. két játék felinstalálva tárolása

Vajon várható-e annak a bekövetkezése a következő 4 évben, hogy a játékok 40 GB-ot foglalnak? (nagyon is elképzelhető, ha az elmúlt 4 év adatméret növekedését nézzük)
Ha igen akkor lehet nyugodtan szó a 320-asról...
Qwerty4

#1408 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 12:05

az a vicc, hogy 3 éven keresztük egy 160-as samsungom volt. mikor váltottam 320-asra, hozzászoktam, hogy van hely, és mostanra az is majdnem tele van... ;)
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#1409 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 12:23

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. nov. 22., csütörtök - 2:11

Adott egy mai alaplap:
Kép
Klamathon anno 4x ekkora borda volt...
(Deschutes P2-esek fele/harmadannyit zabalnak, mint az elso Klamathok, valszeg azzal kevered.)

Ja, SFX-nel is kisebb tap van bennuk, szerinted abban elfer a 9cm-es venti?
Emlekeim szerint 6 centis van a Compaq tapokban, IBMet tul reg beleztem, arra nem emlekszem.

Nem keverem de 10W többlet nem a világ. Idáig csak 9cmes Compaq-kal találkoztam legyen PI-es fekvő passzív bordával vagy PIIIas álló erőmű... (Persze az összes közül egyedül a PI-nél volt a házvban az egyetlen venti a tápé, többinél volt procihűtő, akára házventivel egyben - a házventi húzta le egy duct segítségével a prociról a meleget és lőtte is ki a házból...)

2× ekkora borda volt rajtuk, és veszek neked egy 8800GT/3870et ha 5 másodpercig megfogod a chipsethűtőmet :). Eskü! (Sok légmozgás nincs rajta, de egy kicsi azért esik; mikor én véletlen hozzáértem 1 hét volt mire már nem fájt...)

szerk: Ez PII/PIII időben egyáltalán nem fájt ha leállt a venti akkor sem... forró volt, de nem égette meg a kezem... nforce+intel rulez...

Szerkesztette: MC Pite 2007. 11. 22. 12:25 -kor

#1410 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 13:48

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. nov. 22., csütörtök - 13:23

Nem keverem de 10W többlet nem a világ. Idáig csak 9cmes Compaq-kal találkoztam legyen PI-es fekvő passzív bordával vagy PIIIas álló erőmű... (Persze az összes közül egyedül a PI-nél volt a házvban az egyetlen venti a tápé, többinél volt procihűtő, akára házventivel egyben - a házventi húzta le egy duct segítségével a prociról a meleget és lőtte is ki a házból...)

2× ekkora borda volt rajtuk, és veszek neked egy 8800GT/3870et ha 5 másodpercig megfogod a chipsethűtőmet :). Eskü! (Sok légmozgás nincs rajta, de egy kicsi azért esik; mikor én véletlen hozzáértem 1 hét volt mire már nem fájt...)

szerk: Ez PII/PIII időben egyáltalán nem fájt ha leállt a venti akkor sem... forró volt, de nem égette meg a kezem... nforce+intel rulez...

Én megfogom b@zze :reklamacio:  :smoker:

De előtte modjál valami okosat full plexi ház témában 20-25k terén :D

#1411 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 15:02

Idézet: gemini - Dátum: 2007. nov. 22., csütörtök - 14:05

az a vicc, hogy 3 éven keresztük egy 160-as samsungom volt. mikor váltottam 320-asra, hozzászoktam, hogy van hely, és mostanra az is majdnem tele van... ;)

Ismerős a helyzet, amikor 40-ről váltottam 80-ra azt hittem (14 hónapja volt), hogy többé soha nem kell ennél több hely és mára odajutottam, hogy szorongok, nincs elég giga, egy Strangelehold méretű játékot nem is tudok telepíteni. :D
Qwerty4

#1412 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 15:31

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2007. nov. 22., csütörtök - 14:48

Én megfogom b@zze :reklamacio:  :smoker:

De előtte modjál valami okosat full plexi ház témában 20-25k terén :D

NEm tudom, rühellem őket, borzasztóak. De használtban akadnak, less körbe ott is...

#1413 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 20:02

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 22:38

Lauda, Esztergom mellé 1× ugorj le, állom a visszautadat is. Ha hozol egy 775 stock coolert akkor léggel is mérhetünk...  Egy jól szellőző ház kell és pár venti meg pici józan paraszti ész vagy teszt. Egik sem drága...  Vagy az épített gépekből párról csináljak videót (hang) meg stress tesztet hogy mennyi zaj melllet mi mennyire melegszik?

Hát erre nem sok esély van, de köszi a lehetőséget. :D
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1414 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 23. 19:02

:offtopic:
IPON-t kerüljétek, most b..tak át nem kicsit, úgy tűnik már átmentek teljesen átk..rósba.
Vásároljatok inkább olyan helyen ahol ha drágábbak is a cuccok, nincs baj velük.

ON
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1415 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 23. 19:14

Idézet: freeone - Dátum: 2007. nov. 23., péntek - 20:02

IPON-t kerüljétek, most b..tak át nem kicsit, úgy tűnik már átmentek teljesen átk..rósba.
Vásároljatok inkább olyan helyen ahol ha drágábbak is a cuccok, nincs baj velük.

ON

pontosan mivel?
Mert csak így vagdalódzni könnyű.

Én pl most vettem náluk egy alaplapot igaz még nem próbáltam ki de pénzben ugyanannyi volt mint amire kiírták neten.

#1416 Felhasználó inaktív   szajo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 23. 19:15

Idézet: freeone - Dátum: 2007. nov. 23., péntek - 19:02

ON

Mi volt velük a bajod??? Érdekel mert mindíg ott vásárolok.
ASUS M2NPV-MX, AMD Athlon 64 X2 3800+ AM2, ASUS EAX1950PRO, KINGSTON 2048Mb DDR2 677Mhz KIT, Thermaltake Swing VB6000BNS Black Case, Chieftec 400W, Asus DRW-1814BL 18X DVD író LightScribe, PIONEER DVR-112D Black,GLACIALTECH - Silent Blade, Creative Audigy SE 7.1,Revoltec Lightboard XL2, Sennheiser HD 555,

#1417 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 23. 19:23

Csak azt mondom ami velem történt, bár haverok már meséltek érdekeseket, de amit nem látok nem hiszem. Most a csomagot anyum vette át, és azon nem látszott hogy a hdd benne bizony csúnyán kapott. Garijegyet, számlát nem adtak, és természetesen a hdd-t sem veszik vissza. A futárcég szerint semmilyen papírt nem kaptak ők sem. És jobban hiszek a GLS-nek, mint egy ilyen szedett-vedett kis cégnek, mivel a GLS eddig tökéletesen szállított nekem is, cégnek is.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1418 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 23. 20:19

Idézet: freeone - Dátum: 2007. nov. 23., péntek - 20:23

Csak azt mondom ami velem történt, bár haverok már meséltek érdekeseket, de amit nem látok nem hiszem. Most a csomagot anyum vette át, és azon nem látszott hogy a hdd benne bizony csúnyán kapott. Garijegyet, számlát nem adtak, és természetesen a hdd-t sem veszik vissza. A futárcég szerint semmilyen papírt nem kaptak ők sem. És jobban hiszek a GLS-nek, mint egy ilyen szedett-vedett kis cégnek, mivel a GLS eddig tökéletesen szállított nekem is, cégnek is.

Rendelésről gondolom még véletlenül sem mentettél le képet?
Vagy ha már isteníted a GLS-t akkor kérj tűlük egy igazolást hogy honnan érkezett a csomag amivel már bizonyítani tudod hogy honnan jött, illetve a fizetésről is kell lenni valami feljegyzésnek akár banki
átutalás akár átvétes a dolog.

#1419 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 23. 20:35

Ismi a héten vett ott laptopot 2 giga rammal (500es dell laptopról van szó mellékesen), erre a gyári 2× 512 mellé adtak (zacsiban!) egy 1 gigást. Mikor 2 slot van. Közötlék adja el vagy valami... :omg:

#1420 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 23. 20:57

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. nov. 23., péntek - 21:35

Ismi a héten vett ott laptopot 2 giga rammal (500es dell laptopról van szó mellékesen), erre a gyári 2× 512 mellé adtak (zacsiban!) egy 1 gigást. Mikor 2 slot van. Közötlék adja el vagy valami... :omg:

Ha hagyta magát az ismerősöd akkor nem lehet 100 as. Simán kicseréltethetné ha reklámozva másképpen van főleg úgy hogy nincs mellette a kis csillag hogy a +memót zacsiban kapod.

4200+ os AM2 AMD+X1300pro VGA+2*512Ram+1HDD+1ODD hez elég az FSP 350PNR tápja? vagy elég még a 300W os is? Nem akarom túlméretezni a tápot.

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.