Idézet: gemini - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 21:01
jól látod, ide core2duo kell, bár a tuningról nem esett szó, pedig szinte mindegyik jól megy. (nálam e6300 1,86@3,2 és e2160 1,8@3,0 ghz ráadásul a kisebbik szimplán levegővel)
ramból érdemes corsairt venni, ugy látom azzal a legkevesebb a szivás. (én a-data-t is gond nélkül vennék, de itt vannak rossz tapasztalatok)
vga-ból sajnos elég necces a helyzet, nincs igazi középkategória. vagy 2600xt-t veszel, vagy 320-as 8800gts-t, a többi szimplán nem éri meg.
lapból viszont szerintem nem kapsz olyat, amin két ide van.
szóval ahogy már sokszor leirtam, a kedvenceim:
- Intel CoreDuo E2180 (19k) vagy E4400 (26k)
- Abit IP35 Pro (46k) (de eggyel régebbi chipsetből Asus P5B Deluxe is tudja a 2*gigabit lant, a firewire-t és a 4 satát - 38k) -> itt sajnos a dupla gigabit lan erősen leszükit, ráadásul mindenképpen csak 1 ide csatid lesz
- Corsair TwinX DDR2-800 CL5 (18k)
- Sapphire HD2600XT DDR3 256 (23,5k)
köszi a tippet
nem szokásom nagyon tuningolni kicsitfélek töle stb
erösebb procit tervezek, ram az stimmel (közben utanajartam), vga inkabb valami 8600 alapú 30-35k-sat vennék
intel procihoz nvidia kartya dukál vagy mind1?
bár megszakértem az atit is majd szentelek egydélutánt az összehasonlito tesztek átnályazásáta
alaplap érdekes valahogy nem gondoltam hogy egy plusz lan miatt 20k-valdragab mint az átlag
jó persze csaknem az a only különbseg, csak szamomra az tünik fel
akkor alaplapigeny modosulna kicsit:
jo volna tudni hogy a kb minden abit lapba integralt hangkari driverjeben van-é bass redir.
Lauda esetleg te mivel ilyen lapod van, küldenel egy screenshotot a hang"kari" driveréböl? bass redirectiont keress, vagy iylen 0-500 ig menö csuszkát, vaagy cut-off feliratot ilyesmi. Meg van esetleg ilyen spectum analyzere? ami mutatja a frekvenciakat mikor szol a zene (nvidia nvmixer stilusban)
ha nem akkor egy hangkártyán is gondolkodni kéne és az alaplap ára se lenne jo 25-30 felett
hálókártyát veszek 3k pénz a gigabites, szoval akkor fölösleges hogy 2 legyen az alaplapon.
3pci igy viszont kelleni fog (tv, hang(régi v uj), lan)
ha netán E6550 procira vetemednék akkor 1333 fsb-t tamogato lap köll.
ésakkor 800as ramot elbíró, ugyebár.
az 1 ide azt jelenti hogy pl egy optikai és egy vinyot köthetek ra? szoval 2eszköz

kösz
azert nezelödök magamtol is, legföképp aza lényeg hogy összepasszoljanak a cuccok, nem csak elméletileg, hanem gyakolatlag is, valami népszerü/stabil alaplap/stb kellene, nem olyan ami pont jo de kb 2-t adtak el belöle összesen

asus p5k
abit p35
20-30 közt vannak, a hangkartya javara döntenek egyik vagymasik mellett
valamint nemtom hogy abitnalnagyon reklamoznak valami Solid State Capacitors-t..

Szerkesztette: FireShadow 2007. 10. 11. 23:31 -kor