HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... VII. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#2141 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 07. 20:01

létezik "jó minőségű"* 400-450W-os moduláris táp, reális áron? vagy ez csak a nagyobb teljesítményűek kiváltsága?
* FSP, chieftec, stb.
ha igen, linket, pls
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#2142 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 20:34

liberty

szerk akkor így:
Kép

Szerkesztette: MC Pite 2008. 01. 07. 20:41 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2143 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 20:36

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 21:34

liberty

city :D
De szétvagyok :Đ

#2144 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 20:39

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 18:22

Te provokálsz engem :Đ
Vagy talán én válogattam ki azt a 3 tesztet, amiben legjobban szerepelt a Phenom? Vagy linkeld be az összes táblázatot, vagy egyet se.
VGA-kkal ugyanezt csinálod. Valaki rákérdez, hogy melyik jobb, erre jön a ph teszt táblázat, amiben épp gyorsabb az aktuális radeon, de a -hasraütök- másik 3 teszt, amiben meg lassabb, az már valahogy nem linkelődik érdekes módon.

1, az ÖSSZES teszt átlagát linkeltem
2, a legnépszerűbb tömörítő eredményét linkeltem (te mit használsz?)
3, a több magot legjobban kihasználó gammát linkeltem (melyiket kellett volna? vmelyik kedvenced talán?)
4, majd én suttyó köcsög belinkeltem amibe leginkább tömörítünk. (akinek igénytelen cuccai vannak az nem foglalkozik a tömörítéssel sem; így általában igényesen csináljuk)

Van amibe jobb; nem linkeltem webszerver sebességet, akármilyentracing renderinget; mert átlag user ezeket nézi.

Kérlek válassz ki 4 tipikusabb, átlagosabb, ergo kirakandó eredményt. Légyszíves! :respect2:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#2145 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 21:00

Utólag hiába magyarázol bele mást.
Linkelhetted volna a Bioshockot is, amiben még egy A64 X2 is lenyomja a tuningolt Phenomot, vagy a WiC-ot is, amiben szintén "sehol sincs", de pont a Dirtöt sikerült linkelni, amiben a legjobb volt.
Vagy hol van a lightwave, itunes teszt?
Mindegy, nem magyarázom tovább, remélem a többieknek is egyértelmű a helyzet. De hát neked válaszolnod kellett mindenképpen.  :rolleyes:
Azt azért elárulhatnád, mi ez a görcsös ragaszkodás amd/atihoz? Miért kell minden postodban ezeket jobb színben feltüntetni, ezáltal a topikba tévedő usereket akaratlanul is félrevezetni?

Szerkesztette: Pietrosz 2008. 01. 07. 21:25 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#2146 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 21:32

ahelyett, hogy linkelnéd a következő post-ban az általad fontosnak tartott képet, nekiálltok ugyanannak a parttalan vitának sokadjára :omg:
de kivételesen pietrosznak adok igazat. tipikus marketing fogás: azt veszed elő, amiben jó, és a többiről kussolsz. a phenom egészen egyszerűen ennyi pénzért nem éri meg.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2147 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 21:47

Idézet: gene - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 20:01

létezik "jó minőségű"* 400-450W-os moduláris táp, reális áron? vagy ez csak a nagyobb teljesítményűek kiváltsága?
* FSP, chieftec, stb.
ha igen, linket, pls

Tessék, link :)
http://hardverker.hu/catalog.php?category_...0T%E1pok,%20UPS
Nagyon jó táp, csak ajánlani tudom. Más alternatíva ebben a kategóriában nagyon eszembe sem jut.
Talán a Tagannak van még hasonló tápja :think:

Szerkesztette: Pietrosz 2008. 01. 07. 21:49 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#2148 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 21:53

Idézet: gene - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 20:01

* FSP, chieftec, stb.
ha igen, linket, pls

hiper type-r 480w (hpu-4m480)
esetleg ez még, ami van 20k alatt, és moduláris.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2149 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 22:00

:offtopic:
Na akkor innentől kezdve. Pietrománuszkongfütyitron és MC Pite ha lehet tartsátok magatokban az ellentéteket, inkább csak linkeljétek a hiányzó grafokat. Ha mégis kikívánkozik mert már felgyülemlet bennetek akkor forduljatok egy pszhihológushoz, vagy hozzm de én 2X annyit órabérért dolgozok. :D  ;)

:offtopic: :sandor:

szerk: tényleg el vagyok szálva :Đ

Szerkesztette: Virus9AX 2008. 01. 07. 22:02 -kor

#2150 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 23:47

Idézet: szajo - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 10:11

Nálunk hasonló szemetet adnak el cégtől 500 kemény magyar forintért.P 2, Irodai gépek voltak, üzemóra rengeteg van bennük, szóval szinte csak netezésre jók. A cégem igy szabadul meg a veszélyes számítástechnikai hullladéktól.

500 Ft-ért engem is érdekelne, ha tűrhető kívül-belül...  :cool:
Mondjuk egy ilyen P3-as ketyere még inkább, azért még hatszázat is megadok  :respect:
De most tényleg

#2151 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 07:49

Idézet: gemini - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 22:32

ahelyett, hogy linkelnéd a következő post-ban az általad fontosnak tartott képet, nekiálltok ugyanannak a parttalan vitának sokadjára :omg:
de kivételesen pietrosznak adok igazat. tipikus marketing fogás: azt veszed elő, amiben jó, és a többiről kussolsz. a phenom egészen egyszerűen ennyi pénzért nem éri meg.

A 3 magosra mondtam hogy megéri valószínű, és te használsz itunest?
Bioshockban bugos, látszik.

WiC ben intelen belül is hülye a sorrend!
Kép

De tessék ha ez korrekt pietrosz szerint...

Mindeki tudja hogy gyengébb a Phenom, de szerintem ezzel kezdtem, hisz az összes alkalmazásteszt átlagát raktam be elsőnek, szerintem ebben semmi ferdítés nem volt. Vagy hülye b**i a ph is mert konklúziónak hogy mernek ilyen ferdítő dolgot berakni!

Többit írtam; leghasználtabb tömörítő-konverter progit és a legjobban skálázódó gammát raktam be.
Miért nem egy láthatóan bugos játékot? Nem is tudom... miért is ne :omg:

Első játékteszt:" Viszont nem csak az AMD processzorok teljesítményével kapcsolatban figyeltünk fel furcsaságokra, például a Core 2 Duo E6550 gyorsabb volt, mint a Quad Q6600, holott előbbinek az órajele alacsonyabb."

Második:"Bioshock alatt a VGA-limithez kicsit közelebbi beállítást használtunk, ez meg is látszik az eredményeken, hiszen sokkal kiegyensúlyozottabb a mezőny. A Bioshock sem gyorsul a plusz két mag hatására."

Harmadik: "Ha a skálázódást vesszük figyelembe, akkor a CMR Dirt az egyik legjobban megírt játék, hiszen kettőről négy magra váltva is gyorsult. A Phenomok itt nagyon jól szerepeltek, szabályosan lealázták a Merom-alapú Core 2 Quadokat, viszont a Yorkfielddel nem bírtak, a Penrynben található óriási méretű másodszintű gyorsítótár megtette hatását." (Ezt írtam is hogy az új maggal nem tud versenyre kelni - régivel se nagyon, de Penryn lemossa.)

Negyedik: "A Lost Planet Extreme Condition is gyorsul, ha kettőnél több mag dolgozik alatta, ebben a játékban a Core 2 és a Phenomok viszonya az órajelnek megfelelő volt, igaz, a Yorkfield itt is vert mindent."  (Sorrend ugyanaz mint előző normálisan skálázódó játéknál)

Ötödik: "Végül leteszteltük a World in Conflictot is, és mint kiderült, jól választottunk, mert ez a játék is a processzormagok számával együtt gyorsul. Igaz, ez csekély vígasz a Phenom számára, ebben a játékban elvérzett, szerintünk a kis méretű (L2) és lassú (L3) gyorsítótárak miatt. Ezt a következtetést abból a tényből vontuk le, hogy a Penryn-alapú Core 2 CPU-k jelentős mértékben megelőzték elődeiket is. A játékok tipikusan FPU-intenzívek, az FP-műveletek pedig sávszélesség-igényes szituációt teremtenek, ahol is az óriási másodszintű gyorsítótárral felfegyverkezett Penrynek tarolnak. "  (Nézzétek csak az aintel vagy csak az amd eredményeket; szép, nomrálisan skálázódó, vagy érdekesen ugrik a teljesítmény? 2 és 4 magos között azonos generációból, aztán 4-4 magos új-régi generáció...)
A Q9450 és a QX6700 azonos órajelen megy!

Fentebbiek alapján kikérném magamnak hogy csaltam, hazudtam, ferdítettem vagy reklámoztam volna. Kértem, hogy akkor linkeljetek ti tipikusabb, jobb, akármilyenebb teszteket.
Felőlem lehet POV rayt, itunestempgenc mpeg2be, sony vegas, reaper render, apache szerver teszteket is. Aztán megnézem ezek közül mit használtok/használunk.

Akkor lettem volna unfair ha azokat tesztelem amiben a Phenomok előrébb vannak (Pietrosz linkjén a 6 alkalmazás)!!!
Ebből a 7 zipet NEM raktam be (helyette winrart, mert azt használjuk; hiába jön ki jobbnak 7-zippel), Mayát nem raktam be mert nem nagyon használjuk, apacheot nem raktam be mert nem használjuk, bioshockot nem raktam be fentebbiek miatt, DIRTöt beraktam mert az skálázódik a legjobban, Lost planetot nem raktam be. (Ha úgy jobban tetszik a 4 tesztből amit linkeltem 3ban gyengébb a Phenom, 1ben jobb mint a kóró. Vagy ezen az egyen akadtatok volna ki? :think:)
_Ezesetben tisztelettel megkérném aki úgy érzi hogy jobb játéktesztet tud ebből a tesztből az linkelje!_ (Amin látható hogy korrektül meg van írva, normálisan gyorsul erősebb vassal alatta, nincsenek benne furcsaságok, anomáliák.) Még a Lost planet ami korrektnek tűnik, bár a sorrend kb ua.

Kérném mielött megvádoltok elöbb olvassatok, gondolkozzatok icipicit. Nem vagyok tévedhetetlen, de mielött vkire szólok vmiért megnézem hogy tuti a másik nézte-e el vagy esetleg én tudom rosszul. Köszönöm!
Tényelg nem tudom mire volt ez jó, hisz a 2 összesítő is ugyanazt mutatja, például ezen nem tudom minek örült annyire Pietrosz, vagy mit sumákoltam volna. Egyik lebontja alkalmazásokra, másik nem. Ettől az eredményük ugyanaz.
De ha úgy érzitek hogy hazudni járok ide, szóljatok, eltakarodok! :respect2:

Szerkesztette: MC Pite 2008. 01. 08. 08:38 -kor

#2152 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 07:59

A reagálást ha lehetne még nagyobb betüméretben látni!
Sőt! Szines betükkel, igy még mokkásabb lenne!  :D

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2153 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 08:01

Idézet: szabi - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 8:59

A reagálást ha lehetne még nagyobb betüméretben látni!
Sőt! Szines betükkel, igy még mokkásabb lenne!  :D

Üdv
szabi

Úgy tűnik olvasási gondok adódtak, vagy értelmezési, ezért próbálkoztam ezzel, hátha így megy :(
Ha én tudom rosszul olvasni a grafikonokat akkor szóljatok. Vagy ha rosszat nézek, mint pl a összes program relatíve teljesítményét, stb.

Az hogy vmit jobb színben tűntektek fel az azért túlzás szvsz, van ami szimpi; de nem vagyok legalább szelektív... mittomán ha x kártyára azt írják hogy hangos akkor én is azt mondom. Nem az hogy egyik színűt fikázom hogy hangos, másikra azt mondom hogy egyedül nálam nem hangos, rendre eltűnnek nálam a driverbugok, stb. Nem igyexek végletekig sarkítani mindent, nem a háromdémárkkal játszókat tartom elsődlegesnek, nme járok topicokba csak fikázni, stb. (Mittomén ha x lapom/procim/vgam van, akkor átjárni y topicokba hogy fúúúú mi ez a ... ) Szoktam alternatívákat és más nézőpontot is mutatni, de nem úgy mondom mintha törvény lenne, hanem hogy érdemes azt is száításba venni hogy számít-e a usernek vagy nem - mert soxor utólag gondolnak csak vmire hogy x-y dolgora jó lett volna figyelni!

szerk: 1el lejjebb vettem a méretet :respect: (legelőször elírtam és 7es lett 5 helyett, de 5 is nagy volt, visszavettem 4esre)
Nem vitázni akarok; utálok; de úgy érzem hogy olyan dologgal lettem megvádolva amit nem követtem el. Ez nem 2 ember vitája, többen azt mondtátok hogy előszedtem a Phenom tesztekből azokat amiben legjobban szerepel. Igaz, ezt már Pietrosz is megcáfolta a saját linkjével; de továbbra is ezt mondtátok rám, így most vagy nyugdíjba kell mennem, vagy még 1× neki kéne esnünk a grafikonoknak.

Szerkesztette: MC Pite 2008. 01. 08. 08:33 -kor

#2154 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 08:22

Hmm... Kissebbek lettek a betük!
Igy mán értelmetlennek tünik a hozzászólásom.  :smoker:
MC Pite! Bocsi, de eszem ágában sincs beleszólni a vitátokba.
Tudod még le vagyok ragadva az E2180 vs E4500 vs 4600+ 4800+ 5000+ 5200+ 5600+ témánál.

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2008. 01. 08. 09:21 -kor

BF2 / Kép / BF3

#2155 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 09:02

Figyelembe véve ezt a grafikont.
Kép

Illetve az árakat AMD Phenom X4 9500 vs Intel C2Q Q6600 én nem vennék phenomot.
Átlagosan valamennyivel olcsóbb de nem annyival, hogy azt venném.  ;)

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#2156 Felhasználó inaktív   jag 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 09:06

Sztem meg punci.  :Đ
GA-P35-S3 - E4300@3GHz - 4GB Kingmax - HD3850 - AC Freezer

#2157 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 09:11

Jó reggelt neked is.  :cool:
Úgy tünik tényleg jó reggel volt.  :D

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#2158 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 09:24

Idézet: jag - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 10:06

Sztem meg punci.  :Đ

:offtopic:
:D    :up:
Meg tekerés. A többi le van tojva :cool: . Max még pényképezés néha, meg geokessing... Ámítástechnika elmehet má' a **** :).

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

Kép
Na, ez a link reklám :D

Szerkesztette: MC Pite 2008. 01. 08. 09:31 -kor

#2159 Felhasználó inaktív   jag 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 09:31

Wehhehe, S5600FD?

Olyan vanik' nekem is.  :Đ
GA-P35-S3 - E4300@3GHz - 4GB Kingmax - HD3850 - AC Freezer

#2160 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 09:34

9600. (Elötte 6500 volt.) Nagy(obb) érzékelő, manuális 'zoom', jobb EVF kereső, külső vaku csatlakozás, több gomb a vázon, 2 tárcsás kezelés,nagylátó és még sok-sok különbség :). De márkatesók vagyunk, mégha egyik egy (nagy helyet foglaló) kompakt is a másik meg egy bridge gép  :beer:    http://blog.sekano.org/wp-content/uploads/.../fuji-s5600.jpg
De nem offolok tovább mert seggberúgnak...
szerk: Ha 6500 akkor bridge tesók is vagyunk :D

Ha nem haragszol meg a WB javításért: http://mcpite.uw.hu/.../gretialap_.jpg

Szerkesztette: MC Pite 2008. 01. 08. 09:47 -kor

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110