HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... VII. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#2761 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 18. 19:20

Idézet: codriver - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 15:55

köszi,de nem ezt kérdeztem....

"lenne más probléma is azon kivül,hogy kevesebbnek ismeri föl,vagy jól fog működni????"

jól fog működni, ettől nem kell félni.
ha sok ramra van szükséged (adobe termékek használata pl) akkor jól jöhet.
ha csak azért vennéd mert olcsó, akkor viszont felesleges, 2 giga ram bőven elég az xp-nek.

Draco21: direkt akarod sz*patni magad azzal a 6000+ amd-vel, mikor olcsóbban jobban tuningolható inteles konfigot lehet összetenni? vagy ha nem is intel, akkor legalább phenom, vagy valami... mert ez a 6000+ csak egy kazán.
szerk: az egy gb-os 8800gt sem jelent előnyt max 2-3 játékban, de ott is minimálisat (5% alatt) jobban megéri inkább akkor egy 512-es GTS-t venni.

Szerkesztette: gemini 2008. 02. 18. 19:24 -kor

Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2762 Felhasználó inaktív   KeyserSoze 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 18. 21:21

Gemini: Kösz, hogy végigolvastad, hasznosak a tanácsok.

Alaplap: A 4xPATA dolgot kezdem feladni, sok nap utánaolvasás után ugyan találtam már olyat, hogy valakinek sikerült nForce 650i-vel beüzemelni Wolfdale-t BIOS update-tel, de mint írod, jobban melegszik, valószínűleg nem túl biztos a dolog, meg az Intel Intellel jobban kijöhet, és a stabilitás a legfőbb. A lap tehát végül Bearlake P35-ös lesz, mint javasoltad, Gigabyte vagy ASUS. Átfutom, hogy extrákban és árban melyik fekszik a legjobban.

VGA: Tehát akkor a Gainward mégsem olyan jó. Inno3D-m nekem is volt, nem igazán jött be, de ez a tapasztalat persze X generációval később nem sokat jelent, most Chaintech 6600-asom van, megfelel, nem is cserélném le (mivel alig játszom), ha az AGP nem lenne lényegében halott. Az NVIDIA cuccokkal azért ki vagyok békülve, így annyira nem tervezek ATI-ra váltást, bár azért a tanácsodra körülnézek azon a területen is. Ha a Gainward nem annyira jó, MSI, ASUS, Leadtek vagy hasonló stabilabb és biztosabb cucc? Mintha a Leadtekről lennének még elég jó véleménnyel az emberek.

VRAM-ból azért gondoltam többre (vágom a sávszél és sebesség kérdést), mert fél gigás és egy gigás több boltot összevetve egy árban van, negyeddel meg lassan nem elégszenek meg a cuccok, és azok sem sokkal olcsóbbak. Ha nem is játékra kell a gép, azért jó lenne, ha nem ezen hasalna el valami egy év múlva, inkább szaggasson, de fel tudja tölteni a textúrákat.

RAM: Igen, vágom, hogy 32 bites XP alatt (és eltaláltad, ennél maradok, mint oly sokan) a 4 giga nem látszik, de 3.5 több mint 2. Azért lehet, hogy megjátszom azt, mint korábban, hogy először veszek 2 gigát, aztán, ha elkerülhetetlen a több, akkor ez legalább könnyen bővíthető. A swap RAM-ot szeretném kiiktatni, elsősorban ezért akartam nagyot harapni, plusz elég nagy képekkel dolgozom Photoshopban, erre a feladatra szinte semmi RAM nem elég.

A stabilitás érdekében nem szeretnék semmit sem tuningolni (volt olyan gépem, amit inkább underclockoltam, hogy menjen, úgy is percenként fagyott, ha bármi használta a D3D API-t). Kingmaxben valóban teljesen baráti a 800MHz-es és 1066MHz-es ára is, azaz érezhető árbeli különbség nincs, tök mindegy. Kérdés, hogy a gyorsabb is megy-e alacsonyabb frekin, ha mégsem merem húzni. Plusz nem lesz-e gázos, ha veszek most két 1 gigásat (1066-osból nem gyártanak 2-est), és később esetleg még kettőt. Slot a legtöbb lapon van, inkább amiatt aggódok, hogy nem lesz-e sok egy 420W-s tápnak. Nem tudom, mennyit esznek a RAM-ok, de fórumokban futólag olvastam ilyen problémákról is, tehát jobb a kevesebb darab, természetesen a legjobb, ha két RAM van párban.

Cooler: Az Aftermarket és Cooler Master tippeket is feljegyeztem, ha mégis szükség lesz rájuk.

#2763 Felhasználó inaktív   Csiresz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 21:31

Huh, ezt nem hittem volna, megnémult a gépem!  :D

FSP 350-es táp, 2160 gyári hűtő, sapphire 2600pro és alig hallom hogy be van kapcsolva :cool:
Azt hittem olyan hangja lesz mint egy porszívónak de szinte semmi.
"Nem az tesz naggyá, ha sosem buksz el, hanem az, ha a bukás után képes vagy talpra állni..." - Vince Lombardi

#2764 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 18. 21:40

Idézet: Csiresz - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 21:31

Huh, ezt nem hittem volna, megnémult a gépem!  :D

FSP 350-es táp, 2160 gyári hűtő, sapphire 2600pro és alig hallom hogy be van kapcsolva :cool:
Azt hittem olyan hangja lesz mint egy porszívónak de szinte semmi.

Ezek az alkatrészek nem a fogyasztásukról híresek, nem meglepő.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2765 Felhasználó inaktív   Draco21 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 21:41

Gemini ha te tucc jobbat akkor várom a javaslataidat de amds kereteken belül, nem akarok inteles procit mer azt nem lehet leszedni az alaplapról. De olyan legyen hogy 5-7 éven belül ne keljen cserélni.

#2766 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 21:47

Idézet: Draco21 - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 21:41

...nem akarok inteles procit mer azt nem lehet leszedni az alaplapról. De olyan legyen hogy 5-7 éven belül ne keljen cserélni.

:think:
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#2767 Felhasználó inaktív   Csiresz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 22:00

Idézet: didyman - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 21:40

Ezek az alkatrészek nem a fogyasztásukról híresek, nem meglepő.

Hát, én abból indultam ki hogy ez előtt 900-as Cerkám volt mx440-el és Codegen táppal.
Az sem kimondottan egy erőművész konfig, pedig hangjuk az volt. Bár nem elviselhetetlen, de ennél 4x hangosabb :D

Szerkesztette: Csiresz 2008. 02. 18. 22:01 -kor

"Nem az tesz naggyá, ha sosem buksz el, hanem az, ha a bukás után képes vagy talpra állni..." - Vince Lombardi

#2768 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 22:20

Idézet: KeyserSoze - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 21:21

Gemini: Kösz, hogy végigolvastad, hasznosak a tanácsok.

Alaplap: A 4xPATA dolgot kezdem feladni, sok nap utánaolvasás után ugyan találtam már olyat, hogy valakinek sikerült nForce 650i-vel beüzemelni Wolfdale-t BIOS update-tel, de mint írod, jobban melegszik, valószínűleg nem túl biztos a dolog, meg az Intel Intellel jobban kijöhet, és a stabilitás a legfőbb. A lap tehát végül Bearlake P35-ös lesz, mint javasoltad, Gigabyte vagy ASUS. Átfutom, hogy extrákban és árban melyik fekszik a legjobban.

VGA: Tehát akkor a Gainward mégsem olyan jó. Inno3D-m nekem is volt, nem igazán jött be, de ez a tapasztalat persze X generációval később nem sokat jelent, most Chaintech 6600-asom van, megfelel, nem is cserélném le (mivel alig játszom), ha az AGP nem lenne lényegében halott. Az NVIDIA cuccokkal azért ki vagyok békülve, így annyira nem tervezek ATI-ra váltást, bár azért a tanácsodra körülnézek azon a területen is. Ha a Gainward nem annyira jó, MSI, ASUS, Leadtek vagy hasonló stabilabb és biztosabb cucc? Mintha a Leadtekről lennének még elég jó véleménnyel az emberek.

VRAM-ból azért gondoltam többre (vágom a sávszél és sebesség kérdést), mert fél gigás és egy gigás több boltot összevetve egy árban van, negyeddel meg lassan nem elégszenek meg a cuccok, és azok sem sokkal olcsóbbak. Ha nem is játékra kell a gép, azért jó lenne, ha nem ezen hasalna el valami egy év múlva, inkább szaggasson, de fel tudja tölteni a textúrákat.

RAM: Igen, vágom, hogy 32 bites XP alatt (és eltaláltad, ennél maradok, mint oly sokan) a 4 giga nem látszik, de 3.5 több mint 2. Azért lehet, hogy megjátszom azt, mint korábban, hogy először veszek 2 gigát, aztán, ha elkerülhetetlen a több, akkor ez legalább könnyen bővíthető. A swap RAM-ot szeretném kiiktatni, elsősorban ezért akartam nagyot harapni, plusz elég nagy képekkel dolgozom Photoshopban, erre a feladatra szinte semmi RAM nem elég.

A stabilitás érdekében nem szeretnék semmit sem tuningolni (volt olyan gépem, amit inkább underclockoltam, hogy menjen, úgy is percenként fagyott, ha bármi használta a D3D API-t). Kingmaxben valóban teljesen baráti a 800MHz-es és 1066MHz-es ára is, azaz érezhető árbeli különbség nincs, tök mindegy. Kérdés, hogy a gyorsabb is megy-e alacsonyabb frekin, ha mégsem merem húzni. Plusz nem lesz-e gázos, ha veszek most két 1 gigásat (1066-osból nem gyártanak 2-est), és később esetleg még kettőt. Slot a legtöbb lapon van, inkább amiatt aggódok, hogy nem lesz-e sok egy 420W-s tápnak. Nem tudom, mennyit esznek a RAM-ok, de fórumokban futólag olvastam ilyen problémákról is, tehát jobb a kevesebb darab, természetesen a legjobb, ha két RAM van párban.

Cooler: Az Aftermarket és Cooler Master tippeket is feljegyeztem, ha mégis szükség lesz rájuk.

sorban: p35 jó választás, ha meghallgatsz, akkor gigabyte p35c-ds3r (most vettem egyet ismerősnek, ddr2+ddr3 foglalat de a tuning megmaradt, inteles raid, valag e-sata, gb lan, stb. mindez 25 ezerért)
vga: tulképp mindegy mit veszel, igazából dx10-hez a 25 ezres vonal semmiképpen nem lesz elég (már msot sem az, és a jövőben sem lesz az, memória méretétől függetlenül) ha van olcsó asus/msi akkor én azért azt vennék. lehetőleg referencia design-t keress, az inno is mindig akkor b*ssza el, amikor saját nyákot tervez :) vagy saját bios-t, vagy ilyesmi. az én inno 8800gts-em csak a matricában különbözik más gyártó hasonló vga-járól.
(ram) fogyasztás: ha nem ezeréves atx 1.3 az a 420-as chieftec, akkor elégnek kellene lennie a felsorolt konfighoz. nekem egy 350-es seasonic táp komolyabb konfigot visz gond nélkül (feszemeléses tuninggal)
ram: szerintem a 32 bites xp jól elvan köszöni 2 gigával. én a laptopomban 2*256-al is xp-t használok, az észrevehető. váltottam 1-ről kettőre, azt is még észrevettem. de többet átlag felhasználás mellett szerintem nem éri meg megvenni. (még ha olcsó a ram akkor sem, sokkal inkább mondjuk egy raid rendszer - 2*1 giga ram árán már majdnem kapsz egy másik winchestert)
ramok párban válogatása extra tuning kivételével már nem sokat jelent. 99.99% a nem pár ramoknak csont nélkül megy együtt, csak az időzítés stimmeljen. ha nem tuningolsz, akkor felesleges a 800-as ram.
667-esből cl4-eseket nézegettél? mert a 800-as cl5 ramok nagy részben mennek 667-en cl4-et, de egy 800-as cl4 ram tuti menni fog 667-en ennyit. most 13-ért vettem egy pár cl4 corsair xms2-t. cl3 667-en már csak micron d9 chipekkel lesz meg.
és "aftermarket" az egy kifejezés, az utólag megvásárolható dolgokra vonatkozik, nem egy márka :) elnézést, de nem tudok rá jó magyar szót.

Draco21: hogy-hogy nem lehet leszedni az alaplapról? szerintem tévedésben élsz.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2769 Felhasználó inaktív   KeyserSoze 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 02:26

Gemini: Alaplap: Jó tipp, lapban akkor Gigabyte GA-P35C-DS3R-t veszek, esetleg GA-EP35C-DS3R-t, ami lényegében ugyanaz, kicsit "zöldebb". Néztem a nagyobb testvéreket is, de az izmosabb passzív hűtésen, az eSATA-kon és FireWire-ken túl mást nem nyújtanak, az utóbbiakra meg egyelőre nincs szükségem.

VGA: Nem lőttem be határozottan a 25k-s árkategóriát, inkább csak a nagy fogyasztást akarom elkerülni, meg nem játszom (ha mégis, akkor konzolon vagy emulátorral és régiséggel), így ez a legkevésbé kritikus elem. Az erősebbek közül (természetesen nem passzívak) megfontolom még az MSI NX8800GTS-T2D512E-OC-t, ennek a doksija legalább nem úgy kezdődik, hogy 'végy egy 550 Wattos tápot', elvileg 400-assal elmegy. Ugyanakkor a fent vázoltak miatt célszerűbb egy olcsóbbat vennem, a különbséget meg átcsoportosítanom a PlayStation 3 vételbe. Így jó áron találtam passzív MSI NX8600GT-TD512EZ/D2-t, talán ezt veszem meg, vagy a szintén passzív ASUS EN8600GT SILENT/HTDP/512M-et, esetleg a 256-os öccseiket. Az ASUS reference design, és így a kategóriájában a leggyengébb, az MSI-ről nem találtam ilyen adatokat, ugyanakkor a hátán levő hatalmas hűtő miatt biztosan nem fér bele a fenti lapba.

RAM: A 420W-s Chieftec tápom ATX 2.0-ás, akkor talán nem lesz gond. Sajnos a RAM időzítéseket nem igazán vágom. Tehát Kingmaxet javasolsz, ha húzni akarom, célszerű gyorsabbat venni, de a 800-asokból a CL5-ösök nem biztos, hogy mennek 667-en, a CL4-esek szinte biztosan jók, ha viszont abszolút nem akarom húzni, mégis biztosabb, ha direkt 667-est veszek? Ilyen méretekben és sebességen már csak CL5-öst látok, a 2G-s, 667-es Kingmaxből is csak CL5-ös létezik a hivatalos oldal szerint. Kizárásos alapon marad ez.

#2770 Felhasználó inaktív   Gravobsky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 04:39

...tucc...

tucc-tucc :p

Idézet

nem akarok inteles procit mer azt nem lehet leszedni az alaplapról

Ezt az állításodat mivel tudnád alátámasztani ? :think:

Idézet

...olyan legyen hogy 5-7 éven belül ne keljen cserélni

Látom nincsenek nagy igényeid... Egy-két jobb kiskerboltban már lehet kapni fluxuskondenzátort , keress rá ,  lehet borsos az ára , de egy darabig biztos jó lesz :p
IntelE5200+CoolerMasterHyperTX2/GigabyteP35C-DS3R/GeilUltra 3Gb/XFXHD4830/SeagateBarracuda 80+160+500/PioneerDVR-216/EnermaxModu82+ 425W/CoolerMasterSileo/GeniusSlimstar/GigabyteM7800/Samsung223BW
Xbox360

#2771 Felhasználó inaktív   Gravobsky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 04:52

Idézet: KeyserSoze - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 2:26

akkor Gigabyte GA-P35C-DS3R-t veszek, esetleg GA-EP35C-DS3R-t

EP35 széria ha jól tudom nem bír akkora tuning terhelést mint a P35 ...
Amugy a P35C-DS3R nagyon jó kis lap én is vele szemezek.
IntelE5200+CoolerMasterHyperTX2/GigabyteP35C-DS3R/GeilUltra 3Gb/XFXHD4830/SeagateBarracuda 80+160+500/PioneerDVR-216/EnermaxModu82+ 425W/CoolerMasterSileo/GeniusSlimstar/GigabyteM7800/Samsung223BW
Xbox360

#2772 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 07:54

Idézet: zotyesz - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 16:34

Szerintem semmi, csak kissé régi már, az új északi hídhoz menjen már inkább az új déli.

Hy

Köszi az infót akkor körbenézek a giga-asus háza táján lehet e ilyesféle lapokat is kapni.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2773 Felhasználó inaktív   KeyserSoze 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 08:56

Idézet: Gravobsky - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 4:52

EP35 széria ha jól tudom nem bír akkora tuning terhelést mint a P35 ...
Amugy a P35C-DS3R nagyon jó kis lap én is vele szemezek.

Igazad van, sőt találtam olyan tesztet is, ami szerint a "zöld" funkció munkában, kódolásban is visszafogja a gépet. Maradok a simánál.
"tartózkodjon az internethozzáférés túlzott mértékű használatától" - Dennis Hamaker, UPC Magyarország Kft.

#2774 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 09:37

Sem az asus sem a giga lapjai között nincs olyan ahol SB600-nál újabb déli híd lenne a lapon.
Még a legdrágább 790FX mellé is SB600-at raknak.
Ilyet nem lehet kapni!

SZERK: Mi a különbség a giga GA-MA770-S3 és GA-MA770-DS3 lapjai között mert én nem tudom.  :confused:

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2008. 02. 19. 09:42 -kor

az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2775 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 10:25

Idézet: szabi - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 10:37

Sem az asus sem a giga lapjai között nincs olyan ahol SB600-nál újabb déli híd lenne a lapon.
Még a legdrágább 790FX mellé is SB600-at raknak.
Ilyet nem lehet kapni!

SZERK: Mi a különbség a giga GA-MA770-S3 és GA-MA770-DS3 lapjai között mert én nem tudom.  :confused:

Üdv
szabi

Gigánál a DS3-ban a "D" betü a durable (tartós) szót takarja, mivel azon szilárdtest kondik vannak. Intel lapokhoz már régóta alkalmazza a Gigabyte, de AMD-sekhez tudtommal csak az AM2+ lapoknál van ilyen megoldása.

#2776 Felhasználó inaktív   gyulimuli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 11:12

Gemini ha te tucc jobbat akkor várom a javaslataidat de amds kereteken belül, nem akarok inteles procit mer azt nem lehet leszedni az alaplapról. De olyan legyen hogy 5-7 éven belül ne keljen cserélni.

rájöttem, hogy hetente egyszer megéri visszanézni röhögni :nevet2:

#2777 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 12:01

Idézet: KeyserSoze - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 22:21

RAM: Igen, vágom, hogy 32 bites XP alatt (és eltaláltad, ennél maradok, mint oly sokan) a 4 giga nem látszik, de 3.5 több mint 2.

Ha beteszed azt az 1GB-os VGA-t, akkor lehet még 3GB sem lesz abból használható.  :smoker:

Amúgy csak én nem értem miért kéne vagy lenne érdemes kikapcsolni a virtuális memóriát?
Ha jól tudom van egy csomó dolog ami olyankor nem működik (pl. régen a Creative hangkártyák), másrsézt ha 32 bites alkalmazás fizikai ramból csak max. 2GB-ot tud címezgetni, akkor mitől kell neki kevesebb virtuális memória ha 4GB van a gépben, ha úgy sem tudja használni?
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#2778 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 12:07

Idézet: KeyserSoze - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 3:26

VGA: Nem lőttem be határozottan a 25k-s árkategóriát, inkább csak a nagy fogyasztást akarom elkerülni,...
... jó áron találtam passzív MSI NX8600GT-TD512EZ/D2-t, talán ezt veszem meg, vagy a szintén passzív ASUS EN8600GT SILENT/HTDP/512M-et, esetleg a 256-os öccseiket.

Ezt én nem értem, ha a fogyasztás a lényeg, nem a játék, akkor nem lenne sokkal bölcsebbe egy 55nanos HD3650-et beszerezni?  :think:

Idézet

Tehát Kingmaxet javasolsz, ha húzni akarom, célszerű gyorsabbat venni, de a 800-asokból a CL5-ösök nem biztos, hogy mennek 667-en, a CL4-esek szinte biztosan jók, ha viszont abszolút nem akarom húzni, mégis biztosabb, ha direkt 667-est veszek? Ilyen méretekben és sebességen már csak CL5-öst látok, a 2G-s, 667-es Kingmaxből is csak CL5-ös létezik a hivatalos oldal szerint. Kizárásos alapon marad ez.

Én ezt abszolúte nem értem, ha egy 800-as ram Cl5-ös, akkor csak elmegy CL4-en 667-en, nem? De fordítva nem biztos, hogy működik. A 667-es ram nem igazán olcsóbb, ellenben hosszútávon semmilyen előnyét nem látom. Igaz nem is engem kérdeztél.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#2779 Felhasználó inaktív   MikeeHun 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 14:08

Hali!

Most rendeltem meg a fent emlitett E8500as procit (+ Zalman CNPS9700), es szeretnem kihasznalni teljes mertekben, tehat a teljesitmeny a lenyeg :)!! En erre a alaplapra gondoltam Asus P5N32 E SLI PLUS (vagy p5e is megfordult a fejemben bar en nem latom at mi a kulonbseg az x38 meg a 680i kozott) meg szinte Asus 8800GT -re de ramot meg tapot fogalmam sincs miet vegyek, ebben kernem a hozzaertok segitseget!

Szerkesztette: MikeeHun 2008. 02. 19. 14:09 -kor

--
mail: mikee at komoly.com konfig: ASUS p5b, 8800GT, E8500, Geil BD, Raptor
--

#2780 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 14:22

Idézet: KeyserSoze - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 2:26

Gemini: Alaplap: Jó tipp, lapban akkor Gigabyte GA-P35C-DS3R-t veszek, esetleg GA-EP35C-DS3R-t, ami lényegében ugyanaz, kicsit "zöldebb". Néztem a nagyobb testvéreket is, de az izmosabb passzív hűtésen, az eSATA-kon és FireWire-ken túl mást nem nyújtanak, az utóbbiakra meg egyelőre nincs szükségem.

VGA: Nem lőttem be határozottan a 25k-s árkategóriát, inkább csak a nagy fogyasztást akarom elkerülni, meg nem játszom (ha mégis, akkor konzolon vagy emulátorral és régiséggel), így ez a legkevésbé kritikus elem. Az erősebbek közül (természetesen nem passzívak) megfontolom még az MSI NX8800GTS-T2D512E-OC-t, ennek a doksija legalább nem úgy kezdődik, hogy 'végy egy 550 Wattos tápot', elvileg 400-assal elmegy. Ugyanakkor a fent vázoltak miatt célszerűbb egy olcsóbbat vennem, a különbséget meg átcsoportosítanom a PlayStation 3 vételbe. Így jó áron találtam passzív MSI NX8600GT-TD512EZ/D2-t, talán ezt veszem meg, vagy a szintén passzív ASUS EN8600GT SILENT/HTDP/512M-et, esetleg a 256-os öccseiket. Az ASUS reference design, és így a kategóriájában a leggyengébb, az MSI-ről nem találtam ilyen adatokat, ugyanakkor a hátán levő hatalmas hűtő miatt biztosan nem fér bele a fenti lapba.

RAM: A 420W-s Chieftec tápom ATX 2.0-ás, akkor talán nem lesz gond. Sajnos a RAM időzítéseket nem igazán vágom. Tehát Kingmaxet javasolsz, ha húzni akarom, célszerű gyorsabbat venni, de a 800-asokból a CL5-ösök nem biztos, hogy mennek 667-en, a CL4-esek szinte biztosan jók, ha viszont abszolút nem akarom húzni, mégis biztosabb, ha direkt 667-est veszek? Ilyen méretekben és sebességen már csak CL5-öst látok, a 2G-s, 667-es Kingmaxből is csak CL5-ös létezik a hivatalos oldal szerint. Kizárásos alapon marad ez.

vga: az uj atiknak nagyon jó energiagazdálkodása van 2D-ben. a komplett gépem (aláirás második) szinte alig fogyaszt valamit 2D-ben desktop-on. nem emléxem pontosan, de a táptopic-ban linkeltem fogyasztás adatokat amiket mértem. azt tudom, hogy 184w volt a peak (csúcs) fogyasztás, amit falból kivett a gép, azaz az alkatrészek tulajdonképpen 140-150w körül esznek, a többit a táp elmelegíti.
ram: a 800-as mindig menni fog 667-en, csak az nem biztos, hogy a 800cl5 = 667cl4 (tehát ha veszel egy 800-as cl5-ös ramot, lehet menni fog 667-en cl4-ben, de lehet, hogy 667-en is csak cl5-ben megy majd)

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.