Sziasztok, a közeljövőben szeretnék videokártyát vásárolni. nem vagyok fórumozó csak olvasó
Már annyi mindent olvastam mindenhol, hogy szétdurranok az információktól.
Abszolult nem tudok dönteni ATI vagy NVIDIA legyen. Az már a sok olvasás közben lejött, hogy nagyon nagy a harc mind a fórumokon és a 2 nagy vállalat között.
Szemezgettem már pár kártyát mind ati és nvidia részről. Csak nem tudok dönteni melyik is legyen, ebben kérném itt az "Öreg motorosok" segítségét, ha szabad így fogalmaznom.
Segítsetek dönteni és különbséget tenni.
2008 elején vettem asus 8800GTS512-t azért ezt a típust, mert ezt ajánlották ismerősök prohardveren egész jó kis tesztek voltak írva róla. Én maximálisan meg vagyok elégedve a kártyával szép és viszonylag gyors is sokat tesztelgettem a kártyát különböző programokkal, a kapott eredményeket mindig atihoz-nézem szép és jó. Testvérem nemrég ati 4850-et vásárolt igazából nem nagyon látok különbséget a 2 kártya között nem FPS-re gondolok, hanem GRAFIKAILAG talán 1 picit szebb az NV és mindjárt van is hozzá kérdésem
ati 4850/512
kép nv 88gts512
Látszanak különbségek néhány technikai adatnak utána is olvastam, mert volt leírása stream procik gyártástechnika ram, rop, de a textúrázóról és a texszűrőről sehol nem találtam semmit, de lehet én siklottam el felette a rengeteg fórum hozzászólásban.
Igazából ez nagyon érdekelne, ez mit tesz a játékokban? mit ér az nvidia a több textúrázójával van-e látványbeli különbség? miknél jön ez elő vagy ez abszolult nem számít?
Mert ha a mostani vásárláskor a fogyasztásból a rengeteg guru3d tesztből és a textúrázókból indulok ki, akkor Nvidia (gtx285).
De ha valaki nálam jóval okosabb elmagyarázná nekem vagy adna, linket ahol a technikai adatokat jobban leírják (főként textúrázó&szűrő) ennek a leírása érdekelne.
Mert ha a textúrázók nem lényeg, akkor ott van, még a 4870-es azt megkapom 50K picit szinte minden tesztben a gtx280/85 alatt van, de mégiscsak 50K.
SRY az ultra nagy üziért tudom sok kérdés volt, de nagyon örülnék, ha valaki felvilágosítana ezekről a dolgokról.
(Most úgy szeretnék GPU-t venni, hogy érdekelne a ti véleményetek a ti hozzáértő véleményetek!)
A fő szempont a szépség/grafika, magas felbontáson játszanák, és azért 50FPS jó lenne átlagba, a fogyasztás, nem azért mert proli vagyok, csak inkább picit takarékoskodok
De ha nem a 4870 és a gtx285 öt ajánlaná valaki, azt is elfogadom, ha ír egy kevéske véleményt és érvet is az ajánlása mellé.
Köszönöm,h elolvastátok
Szerkesztette: blackice 2009. 02. 16. 01:07 -kor
Az igazi nagyság mértéke az, hogy mekkora szabadságot adsz másoknak, nem pedig az, hogy mennyire tudod másokra kényszeríteni, azt amit te akarsz.