Idézet: Decado - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 22:42
Következő kérdésem lenne. Szeretnék ZALMAN hűtésse lellátott 3850es vagy 3870es Gigabyte vidkarit venni. Na most mi a típusjelölése a Zalmannal ellátott 3850esnek, illetve a 3870esnek (árlista alapján nem derül ki sajnos). AKi tudja a választ, megköszönném, mert reggelig meg kéne rendelnem emailben a kártyát, és nem tudom a típusszámot :
Ezek közül melyiken van Zalman hűtés?
Köszi előre is
GIGABYTE GV-RX385512H HD3850 512MB PCIE
Nekem pont ilyenem van és zalman (vf700) csücsül rajta, DE:
Igaz a GPU lehet, hogy hűvösebb mint a referenciával, de van egy kis zúgása ennek is, ráadásúl nem szabályozza a fordulatszámot, mint a referenciamegoldás (az órajelet igen). Elvileg az 512MB sem számottevő egy 3850-esen, elég neki a 256 is (ha ezzel jelentősebb összeget spórolsz meg, akkor pláne). 3870-ből szerintem a házból kifújó duplaslotos refhűtés szerencsésebb mint egy ilyen zalmanos megoldás. OK gigabyte ultra durable 2 cimkével (spéci, modernebb alkatrészek) látta el a karijait, ami mondjuk hűvösebb feteket jelent és nem baj, ha nincs külön hűtve, de a gyári hűtések az összes forrósodó alkatrészről gondoskodnak, míg a gigabyte csak a gpu-t hűti (azaz a memókat sem). Nem rossz karik azért és megy is rendesen, de sztem nem ér meg sok/semmi felárat...