nemrég vettem egy Sapphire 4870 1GB -os karit...eddig 1900XT-t használtam Vista 64-alatt.
VGA driver uninstall...régi VGA kivesz, új VGA betesz...Windows indul, új driver felmegy. minden ok.
Windows alatt semmi bajom (nagynéha van/volt (régi karival is) 1-2 fagyásom de tényleg ritka (párhetente 1).
A baj játék alatt volt. Régi 1900XT-vel sose fagyott a játék. Az újjal MINDIG! igaz hogy mennyi idő után az random, de kb 0 perc és 4 óra között változott....legtöbbször 1,5 órán belül kb. megvolt.
Olvastam a Sapphire 4870 512MB -s változatnál adott ki új BIOS-t a Sapphire mert ők csesztek el valamit. Sajna nekem 1GB-os verzióm volt, amihez nem adtak ki új BIOS-t. Majd 1 hónapig tűrtem, hogy a gép kifagy(nem csak a játék...a teljes gép..reset kellett). Aztán' nemrég visszaküldtem gariztatni...most tesztelik...mi lesz belőle nem tudom...
DE
ha visszaadják a lóvét akkor szeretnék venni egy másik VGA-t.
Mivel tapasztaltam milyen egy hősugárzó is az a kari

lehet lemondok inkább a nagy teljesítményről és valami kisebb fűtőtestet veszek. Nyáron így is ha nyitott ablaknál is 25-26 fok volt a szobámban az 1900XT feltolta 1-2 óra játék után 30-ra simán, ezért alig játszottam akkoriban

Rémes lenne ezzel az új karival

(35C ? )
Szóval 4670 és 4550 között gondolkozok.
Itt kérnék segítséget, hogy mennyivel jobbak ezek (rosszabbak?) az 1900XT-hez képest? Ok tudom hogy DirectX10 ...de ha pl olyan game-t használok ami nem támogatja...ott tisztán erőben a három kari közül melyik és kb. mennyire erős?
Amúgy 4870 Sapphirral tapasztalt valaki itt is hasonlót?