HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen videókártyát vegyek? V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (274 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 257
  • 258
  • 259
  • 260
  • 261
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen videókártyát vegyek? V. Nézz be ide, ha új VGA-t szeretnél! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#5161 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 24. 10:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Evil. - Dátum: 2013. 01. 24. 05:09

Jelenleg egy c2d e8500 fut a gépemben, semmi tuning, csak gondoltam az apu ban levő 7660d -ben legalább annyi szufla van, mint az én 5770 -ben.

Ha a géped teljesítményével egyébként elégedett vagy, akkor még nem kell váltani szerintem.
Elég lesz május környékén körülnézni a piacon.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5162 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 00:16

Elég erős dilemmába kerültem vga ügyben. 5850-ről szeretnék előrelépni, de nem tudom mi érné meg. A felmerült lehetőségek ár szerint rendezve:

GTX660 ~50e
HD7870 ~60e
GTX660Ti ~75e
HD7950 ~80e
GTX670 ~100e
GTX660 SLI ~100e
HD7970 ~105e

Teljesen tanácstalan vagyok. Az SLI mennyire problémás, van komoly érezhető hátrány az egykártyás megoldáshoz képest? Mert ár/terljesítmény alapján a felé hajlanék. Második választásom a 7870 lenne, ha az sli túl problémás. A 660TI szerintem túl drága ahhoz képest amennyivel többet tud egy sima 660-ashoz képest. Ugyanez hatványozottan igaz a GTX670-re, A 7950 is jó ár/érték arányúnak tűnik, de nem vagyok benne biztos, hogy megéri a plusz 20 ezret a 7870-hez képest.

Szerkesztette: Mumia 2013. 02. 12. 00:17 -kor

#5163 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 07:02

GIGABYTE Radeon HD7950 WindForce 3

76 192 Ft - 3 év gari

:idea:
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#5164 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 08:58

Nem szélerőművet akarok :-D

De komolyan Gigabyte-ot ha kényszerítenek se, soha többé. Csak bajom volt vele eddig.

Az sli minősége érdekelne leginkább.

#5165 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 13:45

Azért a 660Ti jobb ám mint a sima 660... szóval az árkülönbség nem véletlen.

Nehéz megjósolni melyik architektúra lesz jobb pl az idei játékok alatt.
Van pár ahol a GCN jobbnak tűnik, de a Kepler sincs azért nagy bajban (szerintem olyat nem sokat adnak ki nagy címet).

Emiatt talán a 7870 még mindig a legjobb választás, ha nem akar sokat költeni az ember. :)
Persze attól is függ mennyire sürgős és jön e ki tavasszal valami újdonság valamelyik gyártótól.

Ha nem akarsz plussz hűtésre költeni a zaj és hőmérséklet miatt, akkor mindenképp az ASUS DirectCU II vagy a Sapphire rézcsöves komolyabb hűtését alkalmazó ("kilógnak a rézcsövek felül" OC és sima is van/volt ilyen, mert van olcsó verzió is ebből) változatait érdemes venni. Ezeknek alig van hangja terhelés alatt is és "hűvösek" is maradnak. Saját tapasztalatból (is) mondom. :)

Szerkesztette: ThomasS31 2013. 02. 12. 13:47 -kor

#5166 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 13:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2013. 02. 12. 09:58

Nem szélerőművet akarok :-D

De komolyan Gigabyte-ot ha kényszerítenek se, soha többé. Csak bajom volt vele eddig.

Az sli minősége érdekelne leginkább.

Ez ? Sapphire Radeon HD7950 - 76 788 Ft
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#5167 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 14:14

Na ez pont a szar hűtésű... :D

Megéri azt a plussz 5-6 ezret a normális szerintem bőven. Én bosszankodtam már emiatt később... az új hűtés meg tizenezrekbe fájna, plussz a rászenvedés stb... :)

Mármint nem felül hanem alul látszanak a hőcsövek (4db legalább), na az a változat a jó. Bakker. :D

Szerkesztette: ThomasS31 2013. 02. 12. 14:25 -kor

#5168 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 14:44

Üzenet megtekintéseIdézet: ThomasS31 - Dátum: 2013. 02. 12. 15:14

Na ez pont a szar hűtésű... :D

Akko azé olcsó! :laugh:

#5169 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 15:08

Üzenet megtekintéseIdézet: ThomasS31 - Dátum: 2013. 02. 12. 13:45

Azért a 660Ti jobb ám mint a sima 660... szóval az árkülönbség nem véletlen.

Nehéz megjósolni melyik architektúra lesz jobb pl az idei játékok alatt.
Van pár ahol a GCN jobbnak tűnik, de a Kepler sincs azért nagy bajban (szerintem olyat nem sokat adnak ki nagy címet).

Emiatt talán a 7870 még mindig a legjobb választás, ha nem akar sokat költeni az ember. :)
Persze attól is függ mennyire sürgős és jön e ki tavasszal valami újdonság valamelyik gyártótól.

Ha nem akarsz plussz hűtésre költeni a zaj és hőmérséklet miatt, akkor mindenképp az ASUS DirectCU II vagy a Sapphire rézcsöves komolyabb hűtését alkalmazó ("kilógnak a rézcsövek felül" OC és sima is van/volt ilyen, mert van olcsó verzió is ebből) változatait érdemes venni. Ezeknek alig van hangja terhelés alatt is és "hűvösek" is maradnak. Saját tapasztalatból (is) mondom. :)

Volt egy directcu-s asus 5770-esem de annak a hűtése fertelem volt. idle-ben 70 fok körül mozgott és terhelve 100 fölé ment a hőmérséklete. A directcu ii ennyivel jobb lenne?

Persze jobb a ti a simánál de 50%-al nem. A gtx670 meg alig jobb a legtöbb tesztben mint a 660ti és még 25k-val drágább. Úgyhogy a felsoroltakból valszeg az éri meg legkevésbé.

Ha nem akarnék sokat költeni, akkor 30 ezret szánnék vga-ra. De hát annyiért nem kapnék semmit. Szóval nem a legolcsóbb megoldást keresem hanem a legjobb ár/teljesítmény arányút.

Szerkesztette: Mumia 2013. 02. 12. 15:22 -kor

#5170 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 17:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2013. 02. 12. 15:08

...

Hát akkor HD7970.

Sosem fogsz legjobb ár/teljesítmény viszonyú VGA-t kapni. Döntsd el, hogy van-e keret a csúcs-1 VGA kártyára bármelyik gyártótól adott időpontban. (A Talmudban is ezt írják. :D :D :D )
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5171 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 17:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2013. 02. 12. 17:20

Hát akkor HD7970.

Sosem fogsz legjobb ár/teljesítmény viszonyú VGA-t kapni. Döntsd el, hogy van-e keret a csúcs-1 VGA kártyára bármelyik gyártótól adott időpontban. (A Talmudban is ezt írják. :D :D :D )

Már hogyne létezne legjobb ár/teljesítményű. Elég egzakt dolog. Elosztod a játékokban/tesztekben nyújtott átlagos teljesítményét az árával, hoppá megvan a mérőszám. A 7970 nem is legjobb-1 mert nem tudom mi van még a fölött ati-nál.

Nvidia-nál meg a GTX670 a legjobb-1, ami a legrosszabb ár/érték arányú az összes nv kártya közül.

#5172 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 13. 08:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2013. 02. 12. 17:53

Már hogyne létezne legjobb ár/teljesítményű. Elég egzakt dolog. Elosztod a játékokban/tesztekben nyújtott átlagos teljesítményét az árával, hoppá megvan a mérőszám.
...

:omg:

Akkor a legjobbabb ár/teljesítmény: 1 éves, használt HD5670. :D :p

#5173 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 13. 09:22

Jól van játszd még az értetlent, mintha nem lett volna egyértelmű, hogy a felső-közép/felső kategóriában keresem a legjobb ár/értékű megoldást. Ha így nézzük egy s3virge a nyerő, mert azt ingyen utánamdobják, és akkor annak felbecsülhetetlen az ár/értéke :omg:

#5174 Felhasználó inaktív   TNTmax 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 22. 18:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2013. 02. 12. 00:16

Elég erős dilemmába kerültem vga ügyben. 5850-ről szeretnék előrelépni, de nem tudom mi érné meg. A felmerült lehetőségek ár szerint rendezve:
...

Ha FullHD a cél felbontás akkor én GTX 660 Ti-t vennék, ha AMD párti vagy akkor Radeon HD7870 aminek a teljesítménye valahol a GTX 660 és a GTX 660 Ti között van.

Én (Gigabyte) GTX 670-et vettem pár héttel a megjelenést követően, mert nekem 2560x1600-ra kellett, ezen a felbontáson kb 10% az előnye a referencia GTX 670-nek a referencia GTX 660 Ti-hez képest.
FullHD felbontáson kisebb a különbség, valamint ha gyári OC-s kártyákat nézünk akkor még inkább vegyesek a különbségek.

Szerkesztette: TNTmax 2013. 02. 22. 18:39 -kor

If your mind can conceive it, you will achieve it.

#5175 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 22. 19:00

kösz

#5176 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 23. 13:38

Sziasztok!
Én most gondolkodom új videókártyán, mert a mostani szerintem haldoklik, War Thunder alatt pédlául indokolatlanul változik az FPS 15 és 50 között állandóan. Pedig csináltam töredezettségmentesítést, driverfrissítést, takarítást, mindent.

A mostani kártyám egy Gainward GTS250-es, és ugyanebben a teljesítménykategóriában vennék új nvidia kártyát, ha lehetséges olyat aminek nem referencia hűtése van, hanem valamelyik neves cég hűtője van rajta, egyszerűen azért mert nem szeretném ha hangos lenne, és extra összeget kellene ölni a csendes hűtésbe.

Van valami ötletetek, melyiket lenne érdemes? Előre is köszönet a segítségért!

#5177 Felhasználó inaktív   TNTmax 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 23. 14:16

@bgabor:

Több oka is lehet a látszólag indokolatlan FPS ingadozásoknak.
- Tápegység minőségi és még jó állapotban van? Elegendő és stabil teljesítményt ad le?
- Még mindig a tápnál maradva, elegendő és stabil teljesítményt kap a VGA a rákötött extra 6 pines PCIe tápcsatlakozóból? Ha régebbi tápod van és nincs külön PCIe tápcsatlakozója, akkora hagyomásos ágakról kapja a tápot a kártya, azokról az ágakról amire a HDD és egyéb eszközök is lehetnek kötve, ilyenkor előferdülhet hogy az adott ágon instabillá válik a teljesítményleadás. Megoldás -> másik ágról táplálni a VGA-t.
- Az adott játék számára nincs elég szabad memória és a HDD-re swappel gyakran, ez látványos akadásokat produkálhat. Ekkor RAM bővítés segíthet, ugyan nem tudom neked mennyi van, de 4GB kb minden játékhoz elég bármilyen felbontás mellett.
- SSD úgy általánosságban megdobja a felhasználói élményt, elsősorban nem játékoknál, de ott is nagyot javíthat ha az adott játék gyakran olvas be sok kis fájlt. (pl.: Diablo 3 HDD esetén játszhatatlan percekig amíg be nem tölt mindent a memóriába, bár ez a program silány optimalizálása miatt van leginkább).
- Kevésbé valószínű de közvetve vírus is okozhat furcsa működést, teszemazt egy rosszul megírt vírus működése közben felzabálja a szabad memóriát aztán a játék megintcsak kénytelen HDD-re swappelni.

Ha mégis VGA csere lesz a végkifejlet én NVIDIA GTX 650 -et vagy AMD Radeon HD7770 -et választanék, mindkettő br30e Ft alatt van, mindkettő DX11-es, kb feleannyit fogyasztanak mint a GTS250 és közel dupla akkora teljesítményt nyújt.
És bőven elég az 1GB-os verzió ebben a kategóriában, elöbb fog elfogyni a kraft a kártyából mint sem a közelébe érj a maximális memóriakihasználtságnak.

Így hirtelen ennyi jutott eszembe, lehet hogy sok és fölöslegesnek tűnik amit írtam, de tapasztalataim alapján nem rikta hogy a fennt felsorolt helyzetek egyike a ludas.

Szerkesztette: TNTmax 2013. 02. 23. 14:37 -kor

#5178 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 23. 15:09

GTX650 helyett szerintem mindenképpen jobb vétel a HD7770, ami 25%-kal erősebb. A sima 650-es inkább a HD7750 ellenfele, ami viszont 24k körül kapható. Szerintem jelenleg az Nv első értelmes kártyája a GTX650Ti, ami 35k felett van picivel. Ez még jó vétel lehet, de figyelni is érdemes, mert ha lehet lőni HD7850 karit 42k környékén, akkor az még jobban ajánlott. Olcsóbb kariknál sajnos az NV már évek óta "versenyképtelen". Most kb így néz ki egy ajánlás: 23-25k->HD7750(GDDR5), 27-30k->HD7770, 36-38k->GTX650Ti, 42-45k->HD7850 1GB

#5179 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 23. 16:06

Köszönöm a segítségeteket srácok, akkor egy HD 7750 1GB DDR5 lesz belőle. :D

Tudtok esetleg olyan gyártót, aki nem referencia hűtéssel szereli, hanem valami spéci, halkabb hűtőt tesz rá gyárilag?

TNTmax:
A tápom egy 550W-s Chieftec GPS-550AB-A, és a két hatos csatlakozója van rákötve a GTS250-re, szóval nem hiszem hogy ez lehet a gond, bár nem értek a tápokhoz, annó is csak az számított, hogy jó minőségű és megfelelő teljesítményű legyen.

#5180 Felhasználó inaktív   TNTmax 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 23. 18:16

@bgabor:

Árgépen keress rá a választott modelre, az esetek túlnyomó részében van termék kép is. A legtöbb márkának van egyedi hűtése, de hogy melyik milyen azt passzolom. Nekem speciel Gigabyte GTX 670 kártyám van (Windforce 3X gyári hűtéssel) és rednkívül halk, terhelés alatt is. Ezelött is Gigabyte kártyáim voltak és mindig elégedett voltam, de ha pl visszaolvasol ezen az oldalon a hozzászólásokban, Mumia-nak meg igen rossz véleménye van a Gigabyteról.

Tápodról nem tudok mit mondani, nem ismerem ezt a típust, itt a hwsw fórumon tudtommal didyman a nagy tápszakértő. Úgy általánosságban az a tapasztalatom hogy az átlagos kommersz tápok 2-3-4 évet bírnak használattól függően. De ez nem mérvadó, csak az én véleményem a saját tapasztalataim alapján.

Téma megosztása:

• (274 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 257
  • 258
  • 259
  • 260
  • 261
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.