HWSW Informatikai Kerekasztal: torrentezés tiltása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

torrentezés tiltása protokoll szinten

#21 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 16. 12:37

Idézet: tikva - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 12:33

Torrentoldalak kereséséhez ajánlom a google-t.

Ami a szakmai részét illeti:

p2p alapon elég sok minden müködik nem csak a torrent...

A jövőben még több lehetőség van ebben főleg broadcast és távközlés terén...

Aki igazoltan le tud tiltani egy pc-n torrentezési lehetőséget annak fizetek egy márkásabb láda sört.
Feltételezve azért hogy a gépen van alkalmas operációs rendszer.  :Đ

Szerintem ha feltesz egy jófajta tartalom szűrő rendszert, ami csak a megadott oldalakra engedi a kommunikációt..... (a gyerekek védelme miatt)

Egyre több ilyen rendszer van...

#22 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 13:01

Idézet: tikva - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 13:33

Torrentoldalak kereséséhez ajánlom a google-t.

Ami a szakmai részét illeti:

p2p alapon elég sok minden müködik nem csak a torrent...

A jövőben még több lehetőség van ebben főleg broadcast és távközlés terén...

Aki igazoltan le tud tiltani egy pc-n torrentezési lehetőséget annak fizetek egy márkásabb láda sört.
Feltételezve azért hogy a gépen van alkalmas operációs rendszer.  :Đ

El kell keseritselek, le lehet tiltani, csak sok esetben ez mas dolgokban is problemat okoz(hat), ezert olyan helyeken, ahol nem lehet tulzottan restriktivnek lenni, ott csucskos. De nyugtasd magad, lehet.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#23 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 13:22

Bizonyits kroozo.

egyébként x-2 órával előtte tetszőleges i.p cimre feldobok egy apache szervert TBDEV trackerrel.
Má csak a sportszerüség kedvéért.Kezdetnek tilthatod a teljes BIX-es tartományt,chello-t,tékonyt.

Fogadás áll esetleg sör helyett lehet márkás pia,karton túrórudi kit mi mozgat meg...  :Đ
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#24 Felhasználó inaktív   Red 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 16:01

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 10:11

Red, azert nyunyu azzal az ssl dologgal mondott am valamit... (persze lehet azt is hazudozni talan, meg proxyzni, de azert az csucskosebb :)

Igy van, ha titkositott tunnelen keresztul csinalja akkor azt a router nem tudja megfogni, de ilyen esetben tiltani kell az SSL forgalmat vagy korlatozni bizonyos szerverekre.

Ha mar ilyen ugyes a felhasznalo, akkor meg az adott geprol, ip tartomanybol engedni a http-t meg a dns-t es kesz.
A http-t meg tudja alkalmazas szinten ellenorizni a router/tuzfal, nem csak azt nezi, hogy TCP es port 80.
Forditsuk meg a logikat, engedunk mindent ami szukseges es tiltunk minden mast.

#25 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 17:31

Idézet: Red - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 16:01

Forditsuk meg a logikat, engedunk mindent ami szukseges es tiltunk minden mast.

Ez igaz.És éppen elég lessz a torrenthez.  :omg:
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#26 Felhasználó inaktív   Red 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 19:15

Idézet: tikva - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 18:31

Ez igaz.És éppen elég lessz a torrenthez.  :omg:

Ha csak a http-t engedjuk es ott vizsgaljuk a forgalmat akkor hogy fogsz torrentezni?
Valami konkretumot is irjal legyszives ne csak annyit, hogy ott tmenni fog.

#27 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 07:19

Pl:  http://www.bitlet.org

De van több megoldás amit max a fogadás keretein belül osztok meg veletek.
Ugyanis nem szeretnék tippeket osztani feleslegesen.........  :smoker:

#28 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 07:32

Lehet tiltani sajna elég hatékonyan. Fordultam már meg olyan proxy mögötti helyen, ahol a 80 és 21-es portok voltak nyitva, mégse működött a torrent. Hiába adtam meg egyébként nyitott portot, jelöltem be a titkosítást, buheráltam a DHT beállításokat, hoztam le az égről a csillagokat, baxott tölteni. Nem tudom, hogy a proxy-t kezelő, kivénhedt komcsi, nőszemély rgizda hogyan tudta ennyire letiltani. A háló win-es volt agyon házirendezve, a proxy nem kért hitelesítést.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#29 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 10:07

Idézet: tikva - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 8:19

Pl:  http://www.bitlet.org

De van több megoldás amit max a fogadás keretein belül osztok meg veletek.
Ugyanis nem szeretnék tippeket osztani feleslegesen.........  :smoker:

Kihagynam az e-penis lengetest most, bocs.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#30 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 10:14

ha csak proxy van, akkor azzal nem lehet torrentezni.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#31 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 11:14

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 10:07

Kihagynam az e-penis lengetest most, bocs.

Nem beszól bizonyit,mint az ilatszerreklámban.  :Đ

#32 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 19:28

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 8:32

Nem tudom, hogy a proxy-t kezelő, kivénhedt komcsi, nőszemély rgizda hogyan tudta ennyire letiltani. A háló win-es volt agyon házirendezve, a proxy nem kért hitelesítést.

Szimplán a CONNECT http utasítást le kell tiltani. Ez sok proxynál állítható és default tiltott, vagy eleve gagyi a proxy és nem támogatja. Ez esetben böngészésre még jó lesz a proxy, másra nemigen. Bizonyos mértékig megy vele az SSL is, bár ott termetesebb forgalomnál (mint pl a torrent) kelleni fog a CONNECT támogatása. Proxynál nem téma letiltani a dolgot.
Routeren már problémásabb. Ezért is kapott figyelmeztetést a kolléga, aki direkte routerbe dugott netelérést kapott, annyi megkötéssel, hogy no P2P, aztán visszaélt vele.

Ennyit a technikáról. Továbbra sem a technikai akadály az elsődleges, hanem a szabályzat. A technikai korlát csak segít a szabályok betartásában, hasonlóan a vasúti sorompóhoz: elsődlegesen a piros lámpa villogása jelzi, hogy ne menj át, a sorompó meg betartatja ezt. Persze a sorompót is meg lehet kerülni, de számolni kell azzal, hogy nem szivatni akarnak egyedi szlalompályával, hanem a tehervonattól megóvni.
Azaz: a felhasználó elfogadta, hogy bizonyos megkötésekkel használhatja a netet. Ha ez nem tetszik, meg kell keresni a rendszergazdát és megbeszélni vele, akár még meg is engedi. Amennyiben a gazdi elutasítja a kérést, azt jó eséllyel nem azért teszi, mert kiskakasnak érzi magát a sz@rkupacon, hanem mert valóban védeni akarja a hálózatot, ami sokmindent ellát, egy torrent elég komoly bajt tud rajta okozni. A letöltött állományok sem éppen a megbízható kategóriába sorolhatók, egy 25+ gépes rendszernél pedig a gépek produkálnak maguktól is elég sok technical support rémálom problémát, nem kell tetézni spyware-es gépekkel.
No meg ugye arról nem is beszélve, hogy ha netán a torrentről leszedett cuccot lekövetik és a cég IP-je fog ott virítani, vajon kit fognak először elővenni? Ezek után azt hiszem érthető, ha a rendszergazda nem igazán preferálja, ha torrenteznek, vagy bármi más P2P tevékenységet folytatnak a hálózaton.

A probléma azzal van, hogy sok felhasználó nem gondol bele, hogy a céges netelérés nem vethető össze az otthoni Internettel. A cégnél rajta kívül még sok más felhasználó használja a netet, ráadásul olyan szolgáltatások is mehetnek rajta, mint VPN vagy VoIP, amelyek nem szeretik, ha lenyomja őket valami más forgalom. No meg elsősorban az ügyvezetőt és a rendszergazdát teszik felelőssé, ha warezolás miatt feljelentés történik. Erre sok felhasználó rá szokta vágni, hogy "ő nála nincs ilyen probléma, ő tudja mit tölt le / nem bukik le / korlátozza a le- és feltöltést". Na ja, akár igaz is. És? Ha engedélyt kap a P2P-zésre, ugyan miért ne nyújthatná be az igényét a cég összes többi dolgozója is, akik közül bőven fog akadni óvatlan?
Ugyan most céges környezetet vázoltam fel, bár tudom, hogy inkább a kollégiumok problémája szokott ez lenni, ahol az "egy vasam sincs, viszont van jó netelérésem" látókörű diákok motiváltak leginkább erre. Nem nehéz erre a felállásra is levetíteni a fentieket.

Sajnos az ilyen gondolkodású felhasználók továbbra is "ellenségként" látják a rendszergazdát, amit igazából el is fogadok. Hiszen érdekellentétek állnak fenn. A felhasználót nem érdekli a gazdi hálózatfenntartási és felelősségi fájdalmai (leginkább nem is tud róla), neki a sok jó játék/zene/film kell ingyen/olcsón. Ezzel szemben a rendszergazdát nem érdekli a felhasználó szűkmarkúsága, neki a nyakán van a hurok, az állásába kerülhet egy esetleges botrány vagy minőségcsorbulás.
Azt azonban nyugodtan el lehet hinni, hogy a rendszergazdák sem ma született bárányok. Otthon ugyanúgy nyomják a P2P-t és hasonlókat, de van felelősségtudatuk, így a munkahelyükön már nem bohóckodnak. Sajnos van kivétel, mi több, anno 2004-ben kaptam olyan Half-Life 2 Deathmatch szerver IP címet is, ami az akkori munkahelyem központi tűzfalszervere volt... És egy többezer főt foglalkoztató cégről beszélünk, brutális IT infrastruktúrával. (Félreértés elkerülése végett nem kirúgtak onnan, pláne nem emiatt. Azon a helyen csak az egyik telephely eszközeit adminisztráltam.)

Érdekességképpen jómagam is anno a középiskolában a rendszergazdák első számú ellensége voltam, mivel mindig megtaláltam a kiskaput a hálózatbiztonságban, aztán telepítettem fel a jobbnál jobb játékokat a gépekre. (Internet, mint olyan nemigen volt még MO-n, így maradt a hálózati játék.) Nos, azóta már sokminden lefolyt a Dunán, eltelt cca. 10 év, és most már rendszergazda / programozó vagyok. :smoker:
És igen, seggberúgom azt a felhasználót, aki a keresztbetesz nekem, az én nyakammal játszik. Persze mindezt nem úgy teszem, hogy félkézzel felkapom a nyakánál és a hátát falhoz szorítva leüvöltöm a fejét, hanem szépen leülök vele és barátiasan elmagyarázom neki, hogy miért is okoz bajt a tevékenysége. Törekszem arra, hogy megértse, így ha esetlegesen szakszavakat nem ismer, akkor kürölírom, vagy hasonlatokat használok. A lényeg, hogy a végén az én szememmel lássa a dolgokat. Sajnos sok rendszergazda nem veszi erre a fáradságot, csak izomból tilt, magyarázat nuku. Így a felhasználó az egészből tényleg csak annyit lát, hogy indokalatlanul korlátozzák, a rendszergazda az "ellenség". Hát, el lehet gondolkozni.

Na ennyit az elmélkedésről, még a végén el leszek küldve a buzz.hu-ra. ;)
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#33 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 21:58

>IPP2P< ről hallottatok már?

Én csak kóstolgattam, de élesben nem próbáltam. A full letiltást megcsináltam, de pl. utorrent kicsit tovább gondolkozott, és már meg is kerülte:)

A lényeg, hogy nem szabad az iptables szabályokban rögtön eldobni az ipp2p által azonosított csomagot, hanem nagyon alacsony priority-re tenni és alacsony sávszélt adni neki. Mert ha alapból tiltjuk, akkor a p2p progik "megkerülő út után néznek", és akkor már tényleg nem lehet megfogni.

Tehát azonosítani kell a p2p csomagokat, és jól lekorlátozni a sávszélességüket. Az már más kérdés, hogy hogyan azonosítja az ipp2p azt a forgalmat, ami a trackert kihagyva már a kliensek között történik. Elvileg sehogy, de magyaráz valamit, hogy az egész kapcsolatra érvényes a jelölés(mark).

Ki kellene próbálni élesben, qos-be beterelve, de most vhogy nem akaródzik nekikezdeni:)

#34 Felhasználó inaktív   Unkasz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 03. 20:58

SZia sztok lenne 1 kérdésem, van 1 Asus wl530g routerem és szeretném tiltani a torrentezést rajta, hogyan tudom megtenni? tök láma vok :) légyszi írjátok le

#35 Felhasználó inaktív   user2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 18:54

Nem tudom mi örömötök telik abban, hogy a torrentezőket próbáljátok szívatni?
Gondolom unalmatokban nem tudtok mást csinálni, így kib.sztok mással.
Nem értem ha valaki fizet egy tárhelyért akkor az miért nem használhatja arra amire saját maga akarja, persze kivéve ha az törvénybe ütköző? Magyarországon a letöltés és a tárolás nem törvénybe ütköző csak, a terjesztés. Azt meg elég nehéz lenne bebizonyítani, hogy szándékosan osztottam meg az adatokat (film,játék,zene...), vagy sem. Nincs olyan marha aki beismerné!!!
Ennek tudatában ti vagytok, azok akik korlátozzátok a user jogait, a tárhelye ilyen módon történő használatától!

Azt azonban jó lenne tisztázni, hogyha a CD-k,DVD-k nem ilyen áron lennének, mint most én is az eredetit választanám! 67000 forint a minimálbér, kb. 4000Ft egyCD, kb. 10000-15000 egy játék DVD. Ha csak azt nézzük hogy egy CD a minimálbér 6%-a, a játék DVD meg a 15-22%-a, akkor el kéne gondolkodniuk a kiadóknak!

Jó lenne ha ezen ti is elgodolkodnátok, és nem szívatnátok ti is bennünket!!!   

#36 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 19:01

Idézet: user2 - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 18:54

Nem értem ha valaki fizet egy tárhelyért akkor az miért nem használhatja arra amire saját maga akarja, persze kivéve ha az törvénybe ütköző? Magyarországon a letöltés és a tárolás nem törvénybe ütköző csak, a terjesztés. Azt meg elég nehéz lenne bebizonyítani, hogy szándékosan osztottam meg az adatokat (film,játék,zene...), vagy sem. Nincs olyan marha aki beismerné!!!
Ennek tudatában ti vagytok, azok akik korlátozzátok a user jogait, a tárhelye ilyen módon történő használatától!

Azt azonban jó lenne tisztázni, hogyha a CD-k,DVD-k nem ilyen áron lennének, mint most én is az eredetit választanám! 67000 forint a minimálbér, kb. 4000Ft egyCD, kb. 10000-15000 egy játék DVD. Ha csak azt nézzük hogy egy CD a minimálbér 6%-a, a játék DVD meg a 15-22%-a, akkor el kéne gondolkodniuk a kiadóknak!

Kedves uram, a topicot illik az elejétől elolvasni, mielőtt első postként kirohanunk olyasmi ellen, amiről közel s távol nincs szó. :)

A warez meg tiltott a fórumon, mielőtt elmennénk ebbe az irányba. :)

#37 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 19:06

Idézet: user2 - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 18:54

Olvasd el az első hozzászólást....

Te is tépnéd a hajad, ha az ismerősöd (akinek netet adsz jófejségből 'ingyen') miatt még a leveleid sem jönnének le mert fullgázon tölt le és fel... ami lepadlózza a routeredet mert annyi szálon kommunikál hogy a 2048 session per user nem elég...

Nálam előbb utóbb a kibaszás lép majd életbe..
8 megás netemből kap 50k Http-t és 10k egyéb forgalmat letöltésre...
Fel meg kb 15k-t összesen.

#38 Felhasználó inaktív   Unkasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 21:07

a szivatásról annyit, hoyg 4 en vagyunk 1 ruoteren és ha az illető 3. szólásra sem akar leszokni-e kedves szokásáról azt meg, hogy állítsa be a le ill feltöltést ezáltal mindenkinek a nete pláne a wow om amiért fizetem a netet is és a játékot is szar hát akkor engedtessék meg nekem is a szivatás ha ennyire tetszik a szó. Btw továbbra is fönnáll a kérdés hogyan tudnám tiltani ill korlátozni.
Köszi

#39 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 14:19

Idézet: Unkasz - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 22:07

a szivatásról annyit, hoyg 4 en vagyunk 1 ruoteren és ha az illető 3. szólásra sem akar leszokni-e kedves szokásáról azt meg, hogy állítsa be a le ill feltöltést ezáltal mindenkinek a nete pláne a wow om amiért fizetem a netet is és a játékot is szar hát akkor engedtessék meg nekem is a szivatás ha ennyire tetszik a szó. Btw továbbra is fönnáll a kérdés hogyan tudnám tiltani ill korlátozni.
Köszi

Nem olvastam most vissza konkrétan a te problémádra, de a torrent tiltás helyett egy egyszerűbben megoldható QOS megoldást jelentene neked!

Igaz ehhez vagy egy új router fog kelleni (javaslom a linksys wrt54 GL-t), vagy egy régi 200 MHz körüli pc is jó (sőt ez lenne a legjobb). Egy ilyen pc-ből mindent ki lehet herélni (még a videokártyát is), és kb. 10-15 W-al elmegy.

Ekkor már fix sávszéleket adsz mindenkinek, és hiába torrentezik, a többieknek is jut bőven sávszélesség!

Nálam egy fli4l-el (linux router sw) 4,5 éve hibamentesen így megy! Soha senki nem panaszkodott, hogy lassú a net!

#40 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 15:40

Na ezért nem fogok soha senkivel interneten közösködni. Ismerős, szomszéd oldja meg.

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó