HWSW Informatikai Kerekasztal: Opera II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Opera II Simply the best internet experience Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 16. 19:07

Én még mindig a 9.26-ot használom. ha jól emlékszem a 9.50-estől változott meg az, hogy nem cssak egy mappát használ a programok mappában, hanem már a documents-be és mittudomén hova is telepít? Nekem fő erénye volt, hogy átmásoltam bárhová a mappámat, és telepítés nélkül azonnal üzemkész volt. Az újaknál ezt nem lehet megtenni?

#422 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 21:36

De. Pontosan ugyanúgy meg lehet tenni.
Amúgy nem változott semmi a 9.50 óta ezzel kapcsolatban, max. a telepítés alapértelmezett módja (mármint a multiuser-nemmultiuser mód, bár az is jóval korábban szerintem), de hát aki next-next-finish módban telepít, néhány közbevetett read, ill. if 'feltétel' then change 'pipa állapot' nélkül, az lehet, meg is érdemli. :p

Öööö izé, bárhová nem másolhattad eddig sem, mert az ini(k)-ben el van tárolva a fix elérési út.

Szerkesztette: brd 2008. 12. 16. 21:37 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#423 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 21:46

Idézet: brd - Dátum: 2008. dec. 16., kedd - 22:36

De. Pontosan ugyanúgy meg lehet tenni.
Amúgy nem változott semmi a 9.50 óta ezzel kapcsolatban, max. a telepítés alapértelmezett módja (mármint a multiuser-nemmultiuser mód, bár az is jóval korábban szerintem), de hát aki next-next-finish módban telepít, néhány közbevetett read, ill. if 'feltétel' then change 'pipa állapot' nélkül, az lehet, meg is érdemli. :p

Öööö izé, bárhová nem másolhattad eddig sem, mert az ini(k)-ben el van tárolva a fix elérési út.

Úgy emlékszem, hogy a 9.50-es opera már a Documents and settings-be pakolta a beállításokat, jelszavakat stb. A 9.26-os pedig "csak" a Programok közé, egyben mindent. Így bárhol bemásoltam az opera könyvtáramat akkor azonnal, beállítva működött. A 9.50-től úgy láttam, hogy ez már nem így ment. Na majd újból megnézem.

#424 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 12. 17. 23:32

9.63

#425 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 10:12

Idézet: brd - Dátum: 2008. dec. 16., kedd - 21:36

dede, bárhonnan indul, ahova másolom, igaz én is leragadtam a 9.2-nél... (én nem telepítettem a 9.2-óta operát, azóta csak másolom)
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#426 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 12. 18. 22:54

Most tettem fel az Opera 10 alphat. Olyan hihetetlenül gyors, hogy ihaj ...  :eek:
Érdekelne mások tapasztalata mennyire instabil, mert simán lehet ezt fogom használni a 9.xx helyett.  :think:
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#427 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 23:01

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 22:54

Most tettem fel az Opera 10 alphat. Olyan hihetetlenül gyors, hogy ihaj ...  :eek:
Érdekelne mások tapasztalata mennyire instabil, mert simán lehet ezt fogom használni a 9.xx helyett.  :think:

Szvsz nem bugosabb mint átlagos Opera rls. :D
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#428 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 27. 09:17

Sokáig nekem is 9.27 volt, de az még elég sok oldallal kekeckedett, valamint a sebessége sem volt olyannyira jó. A 9.5/9.6 nagyon üt sebességben, induláskor és használat közben is. Mára nem maradt észérvem a korábbi motor mellett. Nektek?
A 10-es fennt van, olajozott villám az is, nagyon bővebb tapasztalás nincs vele, működik, eddig jól.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#429 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 28. 22:56

Ara van valami házi megfejtés, hogy ékezetes fájlnév mentésekor az Opera ne csereberélje ki az ékezetet olyasmire, amivel az intézőn kívül más nem tud mit kezdeni?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#430 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 09:39

A sebességétől tényleg leteszem a hajam, de nagyon alfa még a 10-es. Skinek hibásan működnek, nem lehet a régi stílusú native gombokat előcsalni, nincs nyelvi támogatás, stb. De mindez már ottvan az ismert bugok listáján. Jó lesz ez, de várni kell még rá.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#431 Felhasználó inaktív   Hater 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 13:27

hali!
van valami beállítási mód az rss olvasóhoz 9.63-ban amivel a tárolt rss-ek számát vagy tárolási idejét lehetne beállítani?
- HatER -
Zájc, nú págágyí!

#432 Felhasználó inaktív   Kimarite 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 04. 19:38

Idézet: didyman - Dátum: 2008. dec. 28., vasárnap - 22:56

Ara van valami házi megfejtés, hogy ékezetes fájlnév mentésekor az Opera ne csereberélje ki az ékezetet olyasmire, amivel az intézőn kívül más nem tud mit kezdeni?

Nekem a cirill betűket is rendesen mentette az Opera. 9.63 verzió
:cool:

#433 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2009. 01. 17. 14:05

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 12:27

A családi gépen:
Opera 9.50
Kép

Mozilla Firefox 2.0
Kép

Internet Explorer 7.0
Kép

Az Internet Explorer 7.0 a leggyorsabb ezek szerint.

Kép

#434 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 17:10

Nem kötekedésképpen, de már múltkor is leírtuk, hogy ez semmit nem jelent. Ezek a mérős flash tesztek eleve nem pontosak és a neted sávszélességét mérik. A mérési eredményeket meg eleve elszúrtad, mert az ilyen 271-783 ms-os óriáspingeket megette a fene.

A böngészők gyorsasága nem a le/feltöltési sebességen alapul, hanem az oldalfelépítés (renderelés) sebességén, optimalizációján.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#435 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 14:55

Arról nem is beszélve, hogy az explorer-be épülő flash tud több szálon futni, a többi böngészőbe épülő pedig nem. Ez fontos, ismerve a flash lassúságát. Sokat módosíthat az eredményen.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#436 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 11:35

Tud valaki gyorsan segíteni? Az operával semmilyen jelszavas oldalamra nem tudok belépni. Ha a mágusra rányomok, beírja a jelszót egy pillanatra látszik, de utána viszadob a bejelentkező oldalra. Szinte minden oldalnál így van ahol kell jelszó. Mi lehet ez?

Közben meg is van valóstínűleg a megoldás: Valamiért át volt állítva a süti kezelés hogy ne fogadjon le semmilyen sütit. De  vajon miért állítódott át?

Szerkesztette: mexel 2009. 02. 07. 11:39 -kor

#437 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 10:13

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 6:51

Nem. Azt, hogy megnyomom a vissza gombot és nem megy vissza az előző lapra, hanem marad, ahol van. Mintha meg sem nyomnám, ehelyett az aktuális oldalt tölti újra.

A 9.24 nálam is ezt csinálja - de érdekes módon csak itt a HWSW fórumán.

A 9.63@USB viszont itt sem.

Más:

Írtatok nemrég a hozzászólások utáni frissítés hiányáról, megoldással együtt (opera:config).
A friss Opera@USB gond nélkül vette a problémát, gyári beállításokkal is.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#438 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 13:41

Kiszerk. rossz topik.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 02. 10. 13:41 -kor

#439 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 17:46

Hogy lehet a letöltés sebességét korlátozni/szabályozni? Sima közvetlen fájlletöltésre gondolok, nem a beépített torrentkliensére.

#440 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 09:06

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 17:46

Hogy lehet a letöltés sebességét korlátozni/szabályozni? Sima közvetlen fájlletöltésre gondolok, nem a beépített torrentkliensére.

Úgy tudom, sehogy, mint ahogy a FF-nál sem lehet, még pluginnel sem. A neten mindenütt azt írják, hogy külön program kell hozzá, mint pl. netlimiter.

Téma megosztása:

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.