Opera II Simply the best internet experience
Elküldve: 2009. 12. 30. 20:00
A FF óriási előnye a sok addon és hogy az alap dolgok is megvannak benne. Míg ezt a két dolgot nem tudja az Opera nyújtani, addig nem fog nőni a részesedése PC fronton.
Operáéknál túlzottan saját elképzelés szerint fejlesztenek és hiába vannak jó, innovatív ötleteik, ha a felhasználók igényeit lesz@rják, sok alapvető dolog régóta nem kerül be. Tehát az Opera lényegében jó ideje áll. Megrekedt egy szinten. Ezen kívül sok dolgot feleslegesen fejlesztenek benne: IRC és mail kliens, torrent. Jó dolgok ezek, de egyrészt az alap böngészési funkciók fejlesztésétől vonják el miattuk feleslegesen az erőforrásokat, másrészt, akinek nagyon kell, használ ezekre a dolgokra külsős programot.
Kár egyébként, mert a hiányosságokat leszámítva jó böngésző. A villámgyorsasága nagyon hiányzik. Állítólag a Chrome most már beelőzi sebességben, de nem méricskéltem őket össze.
Elküldve: 2009. 12. 30. 21:37
Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 19:05
Ne feledd, hogy a nálad előforduló hibák csak nálad jelentkeztek.
Stabilitásban nem látok különbséget a 9.27 óta. Stabil, mint mindig.
Elküldve: 2010. 01. 02. 22:09
Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 20:00
A Firefox-ban az milyen billentyűzetkombinációval lehetséges?
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2010. 01. 02. 22:11
Idézet: *Iguana* - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 21:37
Stabilitásban nem látok különbséget a 9.27 óta. Stabil, mint mindig.
Naaaaa... azért nem csak nálam!
Emlékeim szerint többen panaszkodtak a Flash plugin-al kapcsolatos hibákra Opera alatt.
Az akkor kiadott új verziót pedig itt mindenki szidta a bugjai miatt, erre tisztán emlékszem.
Elküldve: 2010. 01. 02. 22:54
Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. jan. 2., szombat - 22:11
Emlékeim szerint többen panaszkodtak a Flash plugin-al kapcsolatos hibákra Opera alatt.
Az akkor kiadott új verziót pedig itt mindenki szidta a bugjai miatt, erre tisztán emlékszem.
Akkor komolyra fordítva:
A jelenlegi a 10.50-es verzió, ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom.
Én 10.01-et használok, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Egyedül a levelezőklienssel akad gondom (ld. fentebb).
A flash-t külön csomagban szedtem hozzá a portableappz-ről.
Elküldve: 2010. 01. 03. 07:39
Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. jan. 2., szombat - 22:09
Ctrl++ és Ctrl+- kombókkal. Vagy Ctrl+egérgörgő fel/le. A Ctrl+0 visszateszi 100%-ra.
Van rá addon is: Zoom toolbar. Ki lehet tenni vele az eszköztárra +/-/= jelű nagyítókat.
Emellett a FF alapból megjegyzi oldalanként a nagyítási beállításokat.
Ha a képeket nem akarod nagyítani: Nézet menü -> Nagyítás menüpontban -> be kell pipálni a "Csak a szöveg nagyítása" részt. Persze ez nem az a topik. De az Operának se ártana ilyen apróságokat rendesen támogatnia. Nem mintha a FF hibátlan lenne...
Idézet: *Iguana* - Dátum: 2010. jan. 2., szombat - 22:54
Van egy csomó levelező kliens és általában van portalbe verziójuk is. Vannak egyszerűbbek, ha meg kellenek a funkciók -> Thunderbird (Portalbe).
Elküldve: 2010. 01. 03. 09:13
Idézet: N0zer0 - Dátum: 2010. jan. 3., vasárnap - 7:39
Kipróbáltam jónéhányat, pl. a The Bat! portable majdnem bejött. De azoknak is voltak hiányosságai.
Most szűrők nélkül használom az opera levelezőjét, mert még ezzel a kompromisszummal együtt is ez jött be legjobban.
Elküldve: 2010. 01. 03. 17:57
Idézet: *Iguana* - Dátum: 2010. jan. 2., szombat - 22:54
Miért érdemes(ebb) az általad említett oldalról letölteni a plug-in-eket az Opera böngészőhöz?
Elküldve: 2010. 01. 03. 17:58
Idézet: N0zer0 - Dátum: 2010. jan. 3., vasárnap - 7:39
Köszi, erre voltam kíváncsi!
Elküldve: 2010. 01. 03. 18:12
Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. jan. 3., vasárnap - 17:57
Az aktuális portable opera mellett van a flash is, értelemszerű számomra, hogy azt töltöm le.
Elküldve: 2010. 01. 03. 19:41
Miben látod az előnyét ezeknek a szoftvereknek, a hagyományos, telepített változatokkal szemben?
Elküldve: 2010. 01. 03. 20:21
szerk.: nem vettem észre, hogy van közte hozzászólás, szóval én a levelező részről beszéltem, (bár szvsz. egyértelmű).
Szerkesztette: Bucy 2010. 01. 03. 20:31 -kor
Elküldve: 2010. 01. 03. 21:10
Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. jan. 3., vasárnap - 19:41
Miben látod az előnyét ezeknek a szoftvereknek, a hagyományos, telepített változatokkal szemben?
Mostanra van a cégnél is egy nem teljesen hivatalos gép, ami mellé leülhetek, ha megfáradok a munkában. A hálózaton se teljesen hivatalosan van rajta...
Van egy USB-s 120GB-os picike winchester-em, azon hurcolok magammal mindent.
Azt hiszem, elég jól fel vagyok szerelve a mindennapokra.
Igazából bárhol ülök le egy gép elé, ugyanazok a programok az általam szeretett beállításokkal mindig nálam vannak.
Elküldve: 2010. 01. 03. 21:11
Idézet: Bucy - Dátum: 2010. jan. 3., vasárnap - 20:21
szerk.: nem vettem észre, hogy van közte hozzászólás, szóval én a levelező részről beszéltem, (bár szvsz. egyértelmű).
na, ezt én se tudom
Elküldve: 2010. 01. 12. 20:05
Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 19:05
Az Opera 9.50 megjelenése sajnos elkapkodott volt (meg akarták vele előzni az FF3-at...). Én azt javasolnám, hogy tedd fel a legfrissebb stabil verziót, ami jelen pillanatban a 10.10 (és még egy darabig az is marad), számos újítást kapott. Viszont ha ennyi gondod volt, akkor mindenképpen kellene előtte egy teljes uninstall (uninstall, majd az összes kapcsolódó mappa törlése a Program Files-ból és a felhasználói profilból (nem tudom, milyen OS-t használsz)).
A kérdés az, hogy mit és hogyan szeretnél átmenteni. Könyvjelzőket nem tudod szinkronizálni, mert a 9.27 még nem tudja, szóval marad az exportálás. Ez a cikk még aktuális, mondjuk a rossz hír az, hogy azóta megváltoztak a fájlnevek (viszont az Import menni fog, elvégre azért van).
De mindenképpen egy tiszta install + Opera 10.10-et javaslok, akár hordozható verziót is, amit mindentől függetlenül tudsz használni, illetve kockázat nélkül kipróbálhatod. A linkelt változat már nem az alap 10.10, hanem egy némileg tuningolt változat.
Építő kritika a fórumfejlesztőknek: ez az URL beszúrósdi szerintem nem túl logikus, az elgépelt üzenetről nem is beszélve.
Szerkesztette: cousin333 2010. 01. 12. 20:06 -kor
Elküldve: 2010. 01. 12. 20:26
Idézet
Pedig mekkora szó volt az FF-nél, amikor már a teljes oldalt nagyította, nem csak a szöveget. És hogy prüszkölt mindenki emiatt a Chrome-ra...
A legegyszerűbb megoldás szerintem az, hogy a minimális betűméretet feltolod 16-20-ra, vagy ahova akarod...
Idézet
Melyik kettőt? A szövegmezőkre a HTML5-el jó esélyt látok az Opera 10.5-ben, a szövegnagyítás meg visszalépés lenne, nekem ugyan nem hiányzik... Alapból rengeteg minden benne van, és azért elérhető rá jópár okosság. Személy szerint remélem, hogy nem lesznek hozzá FF-jellegű kiegészítők, mert legalább annyi nyűg van velük, mint amennyire hasznosak. Egyszerűen egy jó kiegészítőkezelőre kellene rágyúrni, ami a userCSS, userJS, sajátgomb, minialkalmazás... stb cuccokat kezeli verziószámkövetéssel egy használható felületről.
Idézet
Ez részben igaz, de a 10.0 és a 10.5 azt mutatják, hogy igenis figyelnek. szövegmező megjegyzés még most sincs, de szinte minden más már van: helyesírás-ellenőrző (magyarul is), privát böngészés, auto-frissítés, csiszolt, egyszerűsített UI, gyors JS motor, HTML5 cuccok (border-radius), CSS3 funkciók, <video> támogatás...
Idézet
Az Opera a többiekkel ellentétben nem csak egy böngésző, hanem egy komplett internetes csomag. Szerintem kifejezetten jó, ha bárki simán le tud vele tölteni egy torrent fájlt is (még akkor is, ha a kliense buta, mint a föld). A levelező teljesen korrekt, sőt, átlagos használatra talán a legjobb a rendezés elve miatt. Thunderbird3 is csak most hozott be olyan "újdonságokat", amiket az M2 már régen tud. IRC nagy szám volt anno, Opera beletette, nem látom be, miért kellene most kivenni.
Idézet
A sebesség összetett dolog. JavaScriptben, oldalbetöltésben gyorsabb a Chrome (sőt, a többiek is), viszont kezelés sebességében mindig az Opera volt a nyerő. A 10.5 pedig ki fogja küszöbölni az előbbieken esett csorbát. Sőt, már most is ezt teszi. Akit érdekel, tegyen egy próbát a 10.5 pre-alfával, ami a nevével ellentétben kifejezetten stabil, igaz kissé bugos, de használható (most is abból írok). A korábbi verziók mellé települ, tehát nem piszkálja azokat. Itt egy hordozható változat is.
Szerkesztette: cousin333 2010. 01. 12. 20:32 -kor
Elküldve: 2010. 01. 12. 20:27
Idézet: cousin333 - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 20:05
[...]
Na, a magyaropera ide is betette a lábát. Nagyon helyesen.
Ha már így sorban válaszolsz mindenkinek, az én levelezős/szűrős problémámra is mondhatnál okosat...
Szerkesztette: *Iguana* 2010. 01. 12. 20:28 -kor
Elküldve: 2010. 01. 12. 20:37
Sajnos csak annyit tudok mondani, hogy nálam ez a probléma egyszer sem jelentkezett (bár a profile könyvtárban találkoztam már ilyen nevű mappákkal). Viszont egy Junk, Non Junk szűrő-okosság elég sűrűn megjelent, de én annyiszor telepítgetek, hogy nem szoktam szűrőket használni, szóval nem zavart (annyira). Esetleg dobd be őket egy közös szűrömappába, hátha ott jól ellesznek.
Elküldve: 2010. 01. 12. 20:40
Idézet: cousin333 - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 20:37
Sajnos csak annyit tudok mondani, hogy nálam ez a probléma egyszer sem jelentkezett (bár a profile könyvtárban találkoztam már ilyen nevű mappákkal). Viszont egy Junk, Non Junk szűrő-okosság elég sűrűn megjelent, de én annyiszor telepítgetek, hogy nem szoktam szűrőket használni, szóval nem zavart (annyira). Esetleg dobd be őket egy közös szűrömappába, hátha ott jól ellesznek.
Az itteni nickeddel jön a blogról az rss.
Szűrőmappa ötletnek nem rossz, mindjárt gyúrok nekik helyet.
Köszi a tippet.
Elküldve: 2010. 01. 12. 20:48
Idézet
Ha én írtam az adott cikket, akkor ez természetes... Amúgy az ottani nickemmel vagyok ide is regisztrálva, csakhogy az oksági sorrend se szenvedjen csorbát
Amúgy, nincs mit, mert ez nem volt egy nagy megoldás...
Szerkesztette: cousin333 2010. 01. 12. 20:50 -kor

Súgó
A téma zárva.