HWSW Informatikai Kerekasztal: Megújult a Bolhapiac! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megújult a Bolhapiac! Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 15. 18:24

Szerintem penzes kiemeles + napi 1-2 ingyen UP. Mashol megcsinaltak, mukodik.

#102 Felhasználó inaktív   helloszabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 15. 18:25

Idézet: Thoty - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 17:40

aha, szóval januártól a bolhapiac fizetős lesz? örülök neki...

pls ne terjesszünk rémhíreket, a végén mindenki elhiszi
hwsw staff

#103 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 18:25

Na hát ez a lépés már rég váratott magára! Bár én kényelmesnek éreztem a régi megoldást is, de biztos, hogy sokkal eredményesebb lesz a rendszer. Persze vannak dolgok, amik nem tetszenek...

Nem fogok úgy kifakadni, mint Mumia, bár igaza van.. Nekem nagyon bántja a szemem az egész kinézete. Megnyitom az oldalt, és egy egész oldalt lefelé kell görgetnem, hogy az érdemi részhez jussak (számomra érdemi rész). Szerintem egy keresőnek a lényege, hogy segítse az embert, ha szükség van rá, nem az, hogy kitöltse az egész oldalt, meg a monitort. Szép, szó se róla, de szerintem egy bolhapiac keresőjéhez túlzás, zavaróan sok. Ha meg már ennyire követjük a modern webdizájnolást, akkor had férjen már bele a több skin használata! Szerintem akik a régi skint használják, tudnak várni. Nem hal bele senki, ha egy-két hónapig így van, de ha már rendesen működik a motor, had legyen barna skin ehhez! (Krinyo: ezekszerint te nem a klasszikus hwsw skint használod? Szégyen!)

Az "Egy kis türelmet..." megoldás sem tetszik, bár tudom, hogy ezzel egyedül vagyok (meg majd kíváncsi leszek, hogy a mobil eszközök ehhez mit szólnak, otthon meg is nézem...).

Aztán: Upolás márpedig kell! Az a napi 2-3-as limit tényleg teljesen jó lenne. Illetve kell! Én is sokszor csak unaloműzőnek olvasgatom a Bolhát, de szigorúan csak az első két, max három oldalt!
A sajtbugerről meg annyit, hogy legyen sajtbujrger, de akkor legyen úgy, hogy hamburger mondjuk az első három oldalon tartja a hirdetést, a sajtburger meg az első kettőn. Vagy valami hasonló megoldás, de az, hogy csak sajtburgerrel legyen eladható egy termék szerintem csökkenteni fogja az érdeklődést. Nagyon...

Továbbá:
*Ha egyszer rányomok a keresésre, akkor csak kategóriánként kereshetek, csak f5-tel lehet visszatérni a textboxos egyszerű kereséshez.
*Ha egyszer kerestem, és nem vagyok elégedett az eredménnyel, akkor vissza kell menni, és újra csinálni az egészet. Meg kéne oldani, hogy valahogy megjegyezze, mit írtam be, hogy tovább lehessen finomítani. Akár úgy, hogy a keresés eredményénél legyen ott megint a form, vagy úgy, hogy a vissza gombra ott legyen (ezt nemtom, megoldható-e...). Bár ezt azt hiszem, már előttem felvetették.

Hát, elsőre ennyi... Tudom, nekünk semmi nem jó  :rolleyes:

#104 Felhasználó inaktív   helloszabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 10. 15. 18:26

Idézet: FakeJack - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 18:24

Szerintem penzes kiemeles + napi 1-2 ingyen UP. Mashol megcsinaltak, mukodik.

Szimpatikus megoldásnak tűnik. A kiemelésen sem konkrétan azt kell érteni, amit ti gondoltok. Nem pozícióbeli emelés lenne, hanem pl. színezés/félkövér megjelenés.
hwsw staff

#105 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 18:29

Idézet: helloszabi - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 19:26

Nem pozícióbeli emelés lenne, hanem pl. színezés/félkövér megjelenés.

Az necces kategoria. De ki kell probalni, lehet, hogy mukodik.

#106 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 18:31

Idézet: helloszabi - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 19:22

Mit akartok, korrekt, kultúrált listát, vagy pedig agyonfloodolt káoszhalmazt a főoldalon?

Régi, jó fórumot vissza!

#107 Felhasználó inaktív   helloszabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 10. 15. 18:34

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 16:10

Olyan, hogy lehetetlen nincs. Csak olyan, hogy nem akarjuk, nem éri meg nekünk megcsinálni, de ne etessetek már ezzel a szöveggel, hogy nem lehet. Én megértem, hogy csak a fórum egy nagyon kis régi törzsgárdája használja azt a skint, nem éri meg velük foglalkozni, mert aki már ittvan nem számít, az számít minél több új látogató legyen. Ez mind rendben van, de az már ninsc rendben, hogy egy ilyen fellengzős magaslóról leadott "sajnáljuk nem lehet" benyögéssel intézed el őket, vagyis minket.

"Nem lehet" - értsd:
- nincs rá időkeret
- nincs rá erőforrás
- már olyan szintű a kód, hogy nagyon sok időbe és energiába telne a barnához is igazítani (lsd. előző két pont)
- csuklóból mondok tucatnyi olyan (nagyobb kaliberű) fejlesztést, ami fontosabb és hasznosabb, mint ez
- nem lehet mindenkinek megfelelni, habár törekszünk rá.

Ahogy már valaki fentebb említette: amint kiforrja magát a rendszer, beáll minden a helyére, 100 emberből 90 azt fogja mondani, hogy oké, ez jól működik, nincs bajom vele, akkor fogunk a maradék 10 emberre összpontosítani, és MEGPRÓBÁLJUK megoldani a barna skinnel való kompatibilitást.

Addig légyszi egy kis megértést és türelmet kérnék tőletek. Ezután nem kell többet felhozni, hasznosabb lenne, ha a konkrét hibákat, félreértékeseket, egyéb igényeket hoznátok szóba, és arról beszélgessünk. Jó példa erre az UP. Mivel nagyon sokan akarjátok, és teljesen jogosan, ezért igyekszünk megvalósítani, korrekt, tisztességes és leginkább használható kereteket között.

(A designnal kapcsolatban rengeteg komment érkezett már a béta teszt alatt is, és csak ismételni tudom: egy oldal grafikai megítélése teljesen szubjektív. Nincs olyan termék (legyen az weboldal vagy üdítő), ami mindenkinek tetszik. Törekedni kell rá, de 100%-os siker sosem lesz. És amíg a fórum használóinak elég súlyos hányada kék sablont használ, addig bizony azt kell alapul venni.)
hwsw staff

#108 Felhasználó inaktív   helloszabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 10. 15. 18:35

Idézet: FakeJack - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 18:29

Az necces kategoria. De ki kell probalni, lehet, hogy mukodik.

Miért lenne necces? Ellenkező esetben meg elárasztanák az első oldalt a kiemelt hirdetések...
hwsw staff

#109 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 18:36

Idézet: helloszabi - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 19:34

És amíg a fórum használóinak elég súlyos hányada kék sablont használ, addig bizony azt kell alapul venni.)

Halkan megjegyzem, hogy ez lehet azért is, mert ez az alap! Ha ugye a másik skin lenne az alap...

Ui.: Ha rányomok :D egy hírdetésre, akkor nem ugrik a legutolsó hozzászólásra! Meg lehetne oldani, hogy odaugorjon (getnewpost-al itt is)? :confused: :think:

Szerkesztette: Csokis 2007. 10. 15. 18:40 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#110 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 18:40

Idézet: helloszabi - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 19:34

- már olyan szintű a kód, hogy nagyon sok időbe és energiába telne a barnához is igazítani (lsd. előző két pont)

Jól értelmezem, hogy most a kékhez van igazítva?
Valahogy nekem nem tűnt fel, hogy lenne bármi összhang a szinek között.

Másodikos szakközepes programozók szoktak ilyen szineket összedobni. :cool:

#111 Felhasználó inaktív   helloszabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 10. 15. 18:40

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 18:31

Régi, jó fórumot vissza!

A béta topicban is felmerült a változtatással kapcsolatban, hogy hát miért van ez az egész, miért változtatunk.

Visszakövetelnéd a floppyt a CD helyett? Nem.
Visszakövetelnéd a VHS kazettákat a DVD-k helyett? Nem.
Visszakövetelnéd a CRT monitorokat a TFT-k helyett? Nem.

A változás szükségszerűen áldozatokkal jár, és természetesen szokatlan minden, ami új. De hiszem azt, hogy jobb lett ez a rendszer, és még jobb is lesz! Nincs kőbe vésve a forráskód, a visszajelzések (tehát az ebben a topicban lévő üzenetek) alapján fogjuk fejleszteni tovább a Bolhát, hogy a lehető legtöbb embernek megfeleljen. Igyekszünk, tényleg.

És én meg alapvetően egy hihetetlenül jófej srác vagyok, de bizony, mint a projekt vezetője, muszáj egy csapásirányt kijelölnöm, és többé-kevésbé ahhoz tartanom magam. Nem tudok/nem tudunk minden kósza ötletet megvalósítani. Ha néha nyers a modorom, az csak emiatt van.
hwsw staff

#112 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 18:41

Következő lépésként ezután meg azis lehet hogy az eladott cuccért % kell utalni.kOMOLYAN egy teszvesz clónt akartok csinálni?Mer arra halad a dolog.Ez a kiemelősdi a teszvesz  és vatera marhasága már elnézést.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#113 Felhasználó inaktív   Kotibor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 18:42

Nekem a régi igenis tetszett, én nem változtatnám meg...de ti tudjátok.

#114 Felhasználó inaktív   helloszabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 10. 15. 18:45

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 18:40

Jól értelmezem, hogy most a kékhez van igazítva?
Valahogy nekem nem tűnt fel, hogy lenne bármi összhang a szinek között.

Másodikos szakközepes programozók szoktak ilyen szineket összedobni. :cool:

A három box színe független a háttértől. A sablon, ami megjeleníti az egész bolhát, viszont eléggé bonyolult már. CSS-sel fogunk majd babrálni, talán.

Az ún. design az én munkám. De valószínűleg éjszaka jól fogok aludni, és nem lesznek rémálmaim, melyekben szakközepes wannabe photoshopper arcok rohangálnak véres baltával a HWSW ajtaja előtt a fejemet követelve.
hwsw staff

#115 Felhasználó inaktív   helloszabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 10. 15. 18:47

Idézet: djculture - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 18:41

Következő lépésként ezután meg azis lehet hogy az eladott cuccért % kell utalni.kOMOLYAN egy teszvesz clónt akartok csinálni?Mer arra halad a dolog.Ez a kiemelősdi a teszvesz  és vatera marhasága már elnézést.

Ne terjesszünk már rémhíreket, az istenit! Mi most itt csak kötetlenül beszélgetünk, ötletelünk, felmérjük a lehetőségeket, osztunk szorzunk, aztán a legjobb megoldásokat megvalósítjuk.

Nem, nem, NEM lesz se teszvesz klón, se káosz.

Úgyhogy pls a pánikkeltést hanyagoljuk már, felesleges kelteni a feszültséget.
hwsw staff

#116 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 18:50

Idézet: helloszabi - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 19:47

Ne terjesszünk már rémhíreket, az istenit! Mi most itt csak kötetlenül beszélgetünk, ötletelünk, felmérjük a lehetőségeket, osztunk szorzunk, aztán a legjobb megoldásokat megvalósítjuk.

Oksa csak ez a kiemelősdi a rémálmom. :respect:  :)
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#117 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 18:55

Idézet: helloszabi - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 19:47

Most megdolgozol a pénzedért. :D Hamarosan jobban jársz ha egy FAQ-ba kiírod, hogy mik nem lesznek változtatva.  :Đ
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#118 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 18:55

Idézet: helloszabi - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 19:40

A béta topicban is felmerült a változtatással kapcsolatban, hogy hát miért van ez az egész, miért változtatunk.

Visszakövetelnéd a floppyt a CD helyett? Nem.
Visszakövetelnéd a VHS kazettákat a DVD-k helyett? Nem.
Visszakövetelnéd a CRT monitorokat a TFT-k helyett? Nem.

A változás szükségszerűen áldozatokkal jár, és természetesen szokatlan minden, ami új. De hiszem azt, hogy jobb lett ez a rendszer, és még jobb is lesz! Nincs kőbe vésve a forráskód, a visszajelzések (tehát az ebben a topicban lévő üzenetek) alapján fogjuk fejleszteni tovább a Bolhát, hogy a lehető legtöbb embernek megfeleljen. Igyekszünk, tényleg.

És én meg alapvetően egy hihetetlenül jófej srác vagyok, de bizony, mint a projekt vezetője, muszáj egy csapásirányt kijelölnöm, és többé-kevésbé ahhoz tartanom magam. Nem tudok/nem tudunk minden kósza ötletet megvalósítani. Ha néha nyers a modorom, az csak emiatt van.

Miért is szerettem a hwsw bolhapiacát?
- más volt mint a többi apróhirdetési site
- sokkal személyesebb
- volt egy kisebb, nagyjából zárt közösség
- unalmas órákban lehetett csak úgy olvasgatni, konkrét dolog keresése nélkül
- fórum volt, nem kifejezetten apróhirdetés; a hirdetések hozzászólásaiban sok hasznos dolog is felbukkant - a fórum jellege miatt

Most ezek az értékei kezdenek elveszni. Helyette lesz egy apróhirdetési oldal. egy (szándékosan kisbetűvel) lesz a sok közül.
Követitek a trendet, a "hogyan tegyük tönkre a site-unkat" címűt. Lásd apronet, teszvesz, vatera.. 

A példáidhoz visszatérve:
- miben jobb az új megoldás?
- mivel tud többet?
- mi haszna van a felhasználó számára?
Amiket már felsoroltatok, azokból nekem semmi nem jön át pozitív változásként.

Ja és köszi, hogy töröltétek a topicomat.

#119 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 18:59

pár bug:

- egyéb kategóriát nem lehet kiválasztani
- ha keresek valamit, miért kell árat megadni?

#120 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 19:03

Idézet: helloszabi - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 19:45

A három box színe független a háttértől. A sablon, ami megjeleníti az egész bolhát, viszont eléggé bonyolult már. CSS-sel fogunk majd babrálni, talán.

Az ún. design az én munkám. De valószínűleg éjszaka jól fogok aludni, és nem lesznek rémálmaim, melyekben szakközepes wannabe photoshopper arcok rohangálnak véres baltával a HWSW ajtaja előtt a fejemet követelve.

Nekem kék fórum css van, az szép, jó meg minden. Felül a színes reklám még beleillik a dologba.
Viszont az új betét bántja a szemeimet. A csíkozást sem értem, minek oda. A kék box még elmenne, de a zöld meg sárga teljesen elkülönül a fórumtól.

Azért mertem remélni, hogy jól alszol.  :cool:

Téma megosztása:

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.