HWSW Informatikai Kerekasztal: Megújult a Bolhapiac! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megújult a Bolhapiac! Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Printszkrín 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 15. 22:38

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 23:31

A keresesre gondolsz? Alapvetoen tovabbra sem ertem mi vele a problema..

Tehát mégegyszer szájba rágósan:
Ha az egyszerű kereső nem csak a topikok címében keres, hanem minden topikban bármely
mondatban, elhangzott szót is megtalál, akkor használhatatlan.
Képzeld el, hogy szeretnél egy fél évvel ezelött létrejött topikot megtalálni, aminek a címében HDD
eladásról regéltek.
Ehelyett kapsz egy rahedli találatot, amivel nem tudsz mit kezdeni.

Megelőztek.  :Đ

Szerkesztette: Printszkrín 2007. 10. 15. 22:40 -kor

Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!

#182 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 22:40

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 22:10

Ez egyszerubb, mint konstruktivan dolgozni egy jobbon? Bennunk megvan a szandek, az egesz azert lett atalakitva, hogy jobb legyen. Nektek, nem nekunk. Es meg alakul, kalapaljuk, de csak ha sirankozas helyett segitseget kapunk, hogy hogyan lehet jobb.

Elkezdtem leírni a gondolataimat, aztán kitöröltem, és ennyit írtam. Mivel kint van az oldalon, hogy átalakult, egyértelmű, hogy ez ilyen lesz, ha tetszik, ha nem. Nem két héttel a nyitás előtt kellett volna béta tesztet indítani, hanem Morgan Stanley fölé betenni egy linket egy topicra, ahol jól meg lehetett volna rágni, hogy mégis mit akar a jónép.

Amúgy ha konstruktív ötlet, akkor szerintem:

Kép

#183 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 22:43

Akinek KIS tűzfala van és nem reagál az új bolhapiac oldalnyitáskor, fehér lapok stb.

KIS beállítás:

Settings/Anti-Banner/General fülablakban lévő */ad/*-nál leszedni a pipát, átmenetileg jó lesz, de fennáll a veszély...

Jó lehetne ad-ról elad-re módosítani, már ütközik a tűzfal. :bolond:

Igazán nagyon sajnálom a régi skin miatt, nem fogok sokáig böngészve unatkozni az új bolhapiacot. Tényleg haragszom a régi skin hiánya miatt. Tudom, már leírták többször. Ha van időm tesztelni, de csak hétvégén benézek.  :rolleyes:
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#184 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 22:46

Na jó megyek, mert lövik a pizsit, és holnap korán kelek. További jó munkát. :)
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#185 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 22:48

Idézet: Printszkrín - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 23:31

A mindenki az, aki ide tolja a pofáját, és órákat töl el, hogy elmondja a véleményét.  :respect: 
Aki két hetente bekukkant, mert szaggat a fárkráj az új végéáján, és tanácsot kér melyik a legjobb
katalíszt, az nekem nem számít.
Viszont akik elmondják itt a véleményüket, azokra hallgatni érdemes.

>1.Vissza a kedvencként megjelöl/töröl gombot! 
>   Szerintem ez egy fontos, és remek funkciója volt bolhának.
>2.Továbbra is állítom, hogy számolni kellene a saját hsz-eket.
>   Néha nem a dátumot nézem, hanem, hogy nőtt-e a hsz szám.

foly.köv.

Nem tudom te melyik fórumot nézed, de nekem van kedvencként megjelöl/töröl gomb, és még működik is.. :think:
- Where are we going?
- Let's go find out.

#186 Felhasználó inaktív   Printszkrín 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 22:52

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 23:48

Nem tudom te melyik fórumot nézed, de nekem van kedvencként megjelöl/töröl gomb, és még működik is.. :think:

Épp, most fedeztem fel, és buzgón használom is.!  :Đ 

Egyéb konstruktív javaslat?

A színes dobozok, már nagyon unalmasak, főleg, hogy állandóan oda ugrik az oldal, ha alul
megnyomom a bolhapiac gombot.
Ezeket később érdemes lenne lekicsinyíteni, ha már megszokta mindenki a használatukat.
Több topik férne el a főoldalon.

Szerkesztette: Printszkrín 2007. 10. 15. 22:56 -kor

#187 Felhasználó inaktív   Printszkrín 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 22:59

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 23:29

...nincs meg egy ugyanilyen szerverunk, az elesen hasznalt gepen pedig gondolom nem orulnetek neki, igy is eleg az ejszakai karbantartas. A vas a beletolt extra penz/hardverek ellenere oregszik es lassan le kell cserelni....

Csak kiváncsiságból kérdezem, hogy most milyen vason fut az oldal?

#188 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 10. 15. 23:01

Ha keresés találati listájában belépek egy topicba és onnan vissza, elveszik a keresés eredménye, értsd az összes aktuális topic van ott és újra meg kell nyomni a keresőt, hogy megkapjam a találatokat. Ez addig nem baj, míg az összes találat 1-2 darab, de majd ha kidobja oldalszámra a találatokat, akkor igencsak macerás lesz megjegyezni, hogy melyikben jártam már és melyikben nem. Nem lehet ezen változtatni, vagy a fórumon lévő "jelölő" rendszert használni?
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#189 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 23:04

Mar en is faradt vagyok komolyabb eszmefuttatasokhoz, de tomoren a velemenyem, hanyadek az egesz. :)
Remelem alakulni fog a dolog.
Nem olvastam vegig a topicot, de nem latom tisztan mi ertelme volt ennek az egesznek?
Ha a forumot akartatok "tehermentesiteni" vele, akkor szerintem nem ez volt a legjobb megoldas.
A vas gondolom eleg, ha megsem, ez nem lehet gond.
Egy forummotor csere, tudom maceras, de lehet jobb valasztas lett volna.
Ha tudom, hogy ez lesz belole, en is jelentkeztem volna tesztelni.
Most is egy rakas hibat latok, de tenyleg megyek degleni.
Holnap talan lesz ingerenciam, meg idom bovebben kifejteni.
A legalapvettobbet azert idebiggyesztem.
En mar megszoktam a regi szineket, probaljatok megoldani valahogy, hogy lehessen skinezni.
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

#190 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 23:11

Idézet: Printszkrín - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 22:52

A színes dobozok, már nagyon unalmasak, főleg, hogy állandóan oda ugrik az oldal, ha alul
megnyomom a bolhapiac gombot.
Ezeket később érdemes lenne lekicsinyíteni, ha már megszokta mindenki a használatukat.
Több topik férne el a főoldalon.

http://img87.imagesh...bolha001pr5.png Szerintem...

#191 Felhasználó inaktív   Printszkrín 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 23:17

Idézet: szucsati - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 0:11

Már megszoktam nagyon az Operát, de ha tudsz valami extra beállítást amivel ezt el lehet érni, szívesen veszem.

#192 Felhasználó inaktív   helloszabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 15. 23:18

Elég sok hozzászólás gyűlt össze, most már nem tudok mindenkinek külön reagálni, de összeszedtem a főbb témákat:

1.    Barna skin (nem) támogatása

A közeljövőben nem tervezzük, hogy támogatni fogjuk, de nem zárom ki a lehetőségét annak, hogy amint lesz szabad kapacitás, megoldjuk. Addig is használjatok Greasemonkey-t akár, a béta teszt alat valamelyik élelmes user kitalálta, hogyan kell importálni a barna css-t. Nem lesz 100% kompatibilis, de így talán nem kell majd a "hegesztőszemüvegben" néznetek a (szerintem teljesen korrekt) kék skint.

2.    Bolha topic kedvencként megjelölése

Ez működik, csak miután felvesszük, nem a topicra ugrik vissza, hanem a fórum főoldalra. Bug, javítva lesz.

3.    Uppolás

Ha saját magunkra reagálunk az üzenetünkre, akkor uppolódik. Az "up" gomb bevezetését átgondoljuk még, addig is -ha mindenáron uppolni akartok- használjátok ezt a megoldást.

4.    Részletes keresésnél submit után ha visszamegyünk a formhoz, elvesznek a beállítások

Kvázi bug, igyekszünk megoldani.

5.    Ha kattintunk egy hirdetésre, ugorjunk az utolsó hozzászóláshoz

Megfontoljuk. Mondjuk ha most kattintasz akármelyik topicra, akkor sem ugrik az utolsó entryhez, csak ha külön megnyomod az "ugorjon az első olvasatlan hozzászóláshoz" linket. Az meg itt is van.. ergo minek legyen ilyen feature.

6.    A régi bolha „személyesebb” volt, „kisebb/zárt közösséggel”, lehetett „olvasgatni”

7.    Egyéb kategóriát nem lehet kiválasztani

Bug.

8.    Ha keresek valamit, miért kell árat megadni?

Nem kötelező, de a lehetőség megvan. Tudod, Részletes kereső a neve a funkciónak :) Ha meg nem lehetne megadni minimum-maximum árat, akkor meg az lenne a baj... :)

9.    „Vennék” kategóriájú hirdetések külön listázása

Ez hasznos ötlet, igyekszünk megoldani.

10.    „Miért nagy a 3 box? Hisz csak 4 gomb van rajta!”

Kapcsolódó mockup: http://img87.imagesh...bolha001pr5.png

Nézzétek, ez egy olyan dolog, hogy nem lehet mindent a lehető legjobban minimalizálni. Gondolnunk kell az átlagfelhasználókra (márpedig ők vannak többségben). Nem lehet csak úgy odabszni, hogy nesze, itt van 4 gomb, használd! Ez nem így működik, még ha azt is hiszitek. A minimalizált gombokra szintén van megoldás: Greasemonkey, ha nagyon akarjátok. Iszonyatosan kíváncsi lennék, hányan használnák ezt a módszert. 20-an? 30-an? A több ezerből? Sorry, de ez teljesen ellentmond a fejlesztési irányelvemnek. Ennyi erővel kidobhatnánk az egész rendszert a kukába (páran tuti örülnének neki)

11.    Adszűrők

Mindenki saját dolga, hogy mennyire szűr, én ebben nem foglalok állást. De a jobb adblockerek tudnak whitelistet is, szóval elég, ha beállítjátok a forum.hwsw.hu/ad/* patternt, és voilá.

12.    Mobil

Tény, nem gondoltunk rá, de mivel szinte a teljes Bolha főoldal AJAX-on alapul, és annak támogatottsága nem túl elterjedt még mobilra, ezért ez is abba a fakkba került, amire az van írva: "nincs rá elég energia, idő, nem érné még". Persze mindenképpen jó lenne valami mobilra optimalizált változat, átgondoljuk, hogy lehet megoldani - és természetesen azt is, hogy megtérülne-e vajon a bele fektetett pénz. Hisz nincs ingyen a fejlesztés (minden egyes kiszűrt és le nem kattintott reklám csökkenti a bevételünket. Ha nincs bevétel, nincs fejlesztés, ergo... think about it)

13.    Keresés HDD

Idézet

Persze értem én, hogy a kereső akkor meg honann tudja, hogy én miben akarok keresni, de nem lehetne megoldani úgy, hogy a kereső esetleg az ilyen gyakori kulcsszavak beírásakor, automatikusan az adott kategóriában keressen?

Mit vártok tőlünk, mesterséges intelligenciát? Ja igen, persze, azt várjátok... :)

A szabadszavas keresőnek nem véletlenül ez a neve. Mindenben keres. Ha meg nem keresne, akkor meg az lenne a baj.

15.    Topiclista nem látszódik

Felmerült valakinél, hogy megnyitja az oldalt, és egyből a sokak által rondának titulált 3 box fogadja, nem látja a topiclistát (ami rövid is - hát banyek, mekkora legyen, 5000px magas?).
Namost, a megoldás: tedd be szépen bookmarkba ezt a linket: http://bolhapiac.hwsw.hu/#lastadstop - voilá :) És ne gyertek nekem azzal, hogy macerás. Meg vagyok róla győződve, hogy aki HC arc, annak tuti ott figyel a bookmarkok között a Bolhapiac linkje. Csak át kell írni, 10 mp az egész.

Remélem minden fontos témát/hibát sikerült összegereblyéznem.
hwsw staff

#193 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 23:20

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 23:13

Aztan par honappal kesobb az inviteles zoccseg kapcsan ra lett kerdezve, hogy mi van a tagsagival, akkor jott a "nincs ra igeny".

Igazából ha ilyen méretek mellett az a kb. 8 ember kéri, az még valóban nem igény.
Make love not Wor.

#194 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 23:21

Idézet: Printszkrín - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 23:17

Már megszoktam nagyon az Operát, de ha tudsz valami extra beállítást amivel ezt el lehet érni, szívesen veszem.

Nem extra beállítás, csak én valami ilyesmit képzelek el mostani dobozok helyett.
Szépen kiválogatni, hogy mit akarok látni, nyomi egy szörcsöt, és akkor azokat a topicokat látnám lent, amit kidob a kereső. Nem úgy, mint most, hogy minden lépéskor kikeresi a témákat, és egy boxban jeleníti meg (ha megjeleníti). Megjegyzem, így egy kereséshez mennyi is? Legalább három adatbázis kérés tartozik. Így nem igazán kíméljük a vasat.

#195 Felhasználó inaktív   Printszkrín 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 23:32

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 0:20

Namost, a megoldás: tedd be szépen bookmarkba ezt a linket: http://bolhapiac.hwsw.hu/#lastadstop - voilá

Ez csak addig működik, amíg nem kattintok a bolhapiac gombra.

Szerintem nem kellene az átlag usereket ennyire hülyének nézni.
Ekkora dobozokat még a vak is lát .

#196 Felhasználó inaktív   helloszabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 10. 15. 23:35

Idézet: Printszkrín - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 23:32

Ez csak addig működik, amíg nem kattintok a bolhapiac gombra.

Szerintem nem kellene az átlag usereket ennyire hülyének nézni.
Ekkora dobozokat még a vak is lát .

Igen, pont azért akkorák.
hwsw staff

#197 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 23:46

Elsőre nem azt kellett volna reagálni, hogy nem lesz és kész, hanem hogy majd ha lesz erőnk, csinálunk, sokkal kevesebben háborodtak volna fel. Egyébként számomra érthetetlen, hogy miért nem gondoltatok a fejlesztés legelején a skinelhetőségre, szerintem ma már alapkövetelmény.

10.    „Miért nagy a 3 box? Hisz csak 4 gomb van rajta!”

Ezzel sosem fogok megbarátkozni. Valahogy annyira nem illik oda. Most újra megnézve még a szöveg sem való oda szerintem. A HWSW cikkei soha nem tegeznek, akkor itt miért ilyen a stílusa? Az más kérdés, hogy egymás közt tegeződünk, de az oldal ne tegye (se a Vodafone, se a többi multi, de ez más tészta).
Szerintem ha lesz erőtök, csináljátok meg, hogy ki lehessen kapcsolni, és legyen egy olyan egyszerű kereső, amit mutattam feljebb. Nyugdíjasok, gyengénlátók meg használják a képernyő-méretű gombokat, ha akarják... De a mostaniban mindenképp lelőném, hogy minden kategóriaválasztásnál kidobja a találatokat, felesleges terhelés.

12.    Mobil

Nem is a mobil, de PDA. Amúgy a ketyere, amivel néztem a Google Mapst is megjeleníti szépen (más kérdés, hogy utána sem a procija, sem a ram-ja nem áll velem szóba egy hétig :D). Szóval nem lennének túl nagy igényei, pl egy sima keresőformot, amit fentebb mutattam ;) nagyon szeretne.
Nagy áldozat lenne kikapcsolni a betöltés előtti "Egy kis türelmet" cuccost? Szerintem már akkor is javulna a helyzet.

15.    Topiclista nem látszódik

Lecseréltem a bookmarkom.

#198 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 23:47

Idézet: helloszabi - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 23:35

Igen, pont azért akkorák.

És szükség van rá? Harmada ekkorában nem vennék észre az emberek?

#199 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 23:47

Idézet: szucsati - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 0:46

Ugy latom evekkel ezelott kategorikusan el kellett volna dobni a barna skint, ez ma minden baj forrasa. Persze mi hulyek valamiert megtartottuk...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#200 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 23:49

Idézet

De a mostaniban mindenképp lelőném, hogy minden kategóriaválasztásnál kidobja a találatokat, felesleges terhelés.

Ha okos az a baj, ha kattintani kell megegyet, akkor meg az... na ne csinaljuk mar ezt please. Ez amugy kozel sem akkora terheles, mint amit a forum keresojevel kereses jelent.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

Téma megosztása:

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.