HWSW Informatikai Kerekasztal: Megújult a Bolhapiac! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megújult a Bolhapiac! Értékeld a témát: -----

#1261 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 12. 17:32

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 17:18

ez nem zavarás kérdése (engem se igen zavar), hanem az elvek.
más szekciokba mindig megy, hogy a forumszabalyzat, a bolhan meg mindenki nagy ivbe szarik ra.

Namost, akkor vagy ki kell venni ezt, vagy be kell tartani. Mert igy rohejes lesz az egész, máshol se lehet majd a szabalyzatra hivatkozni.

Látszik, hogy leginkább bolházni szoktam, ezekről nincs sok élményem. Azt tudom, hogy bizonyos részeken ha nyitok egy topicot, két perc múlva lezárják, hogy tegyem fel a kérdésem egy olyan topicban, ami 70 oldalas, és senki nem tudja, ki mire válaszol, ha egyáltalán válaszol valaki... Sose fogom felfogni, hogy mi értelme ennek.. Na mindegy, ez már erősen off

#1262 Felhasználó inaktív   helloszabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 12. 19:28

Lenne valaki, aki vállalná a Bolha moderálását?
hwsw staff

#1263 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 21:15

Idézet: helloszabi - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 19:28

Lenne valaki, aki vállalná a Bolha moderálását?

Én vállalom de Fakejack lenne az ideális jelölt szerintem,feltéve ha vállalja :)

Szerkesztette: djculture 2008. 02. 12. 21:15 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1264 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 02:54

Idézet: djculture - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 17:05

egyáltalán lehetne ott egy házigazda is mint volt régen FakeJack.

Ott vagyok, csak eppen most szabin (de nem helloszabin :D ). Es eleg bonyolult ugy kiszorni a vallalkozasokat, hogy vannak a jo arcok (Dennis, Sz_Gab, Fusti, Placc, stb.), akiket szeretunk, meg a rossz arcok (sima "ingyenelo" hirdetok) akik fujjjfujjj. Vagy kiszorunk mindenkit vagy senkit. Az osszes tobbi megoldasnal diszkriminalunk, az meg nem jo.

#1265 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 07:59

hát, három megoldas van szerintem:
csinalni egy kulon szekciot, ahol csak a cégek csinaljak, mindenhonnet mashonnet kitakaritani szo nelkul

betartani a mostani szabalyzast, és minden uzleti hirdetest torolni

atalakitani a szabalyzast, hogy cegek is hirdethessenek.

diszkriminácio nem jo, se a negativ, se a pozitiv
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1266 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 08:09

És mondjuk a szabályzatba beírni, hogy "vállalatok, vállalkozások egyéni elbírálás alapján lehetnek jelen a Bóhán, először vedd fel a kapcsolatot FakeJack-kel", aztán aki jelentkezni, arra meg mondhatnánk, hogy "szorri, több kereskedőt sajnos nincs módunkban befogadni egyelőre"?

Amúgy meg azt is jó lenne tisztázni, hogy honnantól számít valaki kereskedőnek, vállalkozónak a Bolha szempontjából. Ha van nekem egy marék egyforma kütyüm (pl a kártyaolvasó, borotvapenge...) és itt hirdetem, az már vállalkozásnak számít?

#1267 Felhasználó inaktív   helloszabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 02. 13. 09:13

Idézet: szucsati - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 8:09

Amúgy meg azt is jó lenne tisztázni, hogy honnantól számít valaki kereskedőnek, vállalkozónak a Bolha szempontjából. Ha van nekem egy marék egyforma kütyüm (pl a kártyaolvasó, borotvapenge...) és itt hirdetem, az már vállalkozásnak számít?

jogos... bár szerintem azért ki lehet szűrni a visszatérő, nagyüzemi árusokat.

Idézet

És mondjuk a szabályzatba beírni, hogy "vállalatok, vállalkozások egyéni elbírálás alapján lehetnek jelen a Bóhán, először vedd fel a kapcsolatot FakeJack-kel", aztán aki jelentkezni, arra meg mondhatnánk, hogy "szorri, több kereskedőt sajnos nincs módunkban befogadni egyelőre"?

ez nekem tetszik, egyeztetek specialékkel
hwsw staff

#1268 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 09:33

Ez így eléggé tág dolog még mindig. Két baj van itt. Aki itt ad el, óhatatlanul reklámfelületet kap, ingyen, Amíg valaki ezt az otthoni vackok eladására, megunt gép elpasszolására, vagy eszköz keresésére szánja, addig ez nem is kerülhet előtérbe, erről szól a bolha. De amikor képbe kerül egy-egy nagyobb tétel, legyen szó zsilettpengéről, a lényeg az, hogy itt haszonszerzésről van szó, hiszen nem a saját, általad használt/nem használt cuccot adod el, hanem továbértékesítesz, tulajdonképpen kiskereskedelmi ténykedést folytatsz, amihez itt felületet kapsz, amit a hwsw nem szeretne ingyen adni és hovatovább, az ilyen kereskedelmi tevékenység elharapózása a bolha egyedi légkörét tönkreteszi, valamint jogilag is aggályos.

A másik, hogy az egyéni elbírálás lesz a legelső dolog, amibe unos-untalan fognak nagypofával belekötni főleg az elutasított emberkék, és megvádolni a HWSW-t zsírozhatóság ügyében.

Javasoltam már belső helyen is (Szabi, olvastad?), hogy mivel az eladott áru mennyiségét, az általa szerzett anyagi bevételt és a háttérben a nyilvánoson kívül kötött üzleteket sem figyelni, sem szabályozni nem lehet, ha valami ellenszolgáltatást tervezünk, az legyen témánként szabva. Mivel ez a dolog is elég képlékeny (de már összhangban van egy akármiylen reklámfelület elvével, hiszen ott sem forgalom/bevételfüggő, hogy ki mennyit fizet), végtére el kéne dönteni, hogy akkor milyen szempontok (lásd felül) alapján ítélünk kereskedőnek akárkit is és hogy ezt az ingyenbolhán szívesen látjuk-e. Véleményem szerint nem. A jelenlegi megoldás mindenképpen szabályzást igényel, a bolha nagy reklámérték és ezt sokan ki is használják rendesen. Én nem irígylem tőlük, félreértés ne essék, de nem ide való a többoldalas lista mobiltelefonokról, cd-lemezekről, meg fél bolt alkatrészkészletéről. Ezen az alapon a Mistral is jöhetne ide eladni egy akármilyen álnév alatt, nem kéne berakjon se honlapot, se cégnevet, csak címet meg telefonszámot (amit privátban is elküldhet az érdeklődőnek) és hivatalosan nem rúghatjuk ki innét, pont azért, ami miatt akár a régi, közkedvelt nagybolhásokkal sem teszünk ilyet. Szóval, mielőtt idáig eljut a dolog, erősen meg kéne reformálni ezt a kérdést.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1269 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 11:07

Az jogos, hogy az egyéni elbírálás támadható felület. Akár lehetne férfiasan vállalni, hogy vannak régi megtűrt és szeretett kereskedők, másra nem vagyunk kíváncsiak... Biztos sértő lehet, de még talán ez a legtisztább.

Magamat, meg a hozzám hasonlókat azért védeném kicsit. Van egy-két olyan emberke, aki talál valamit olcsón, vesz belőle többet, és zsebpénzt csinál belőle. Volt már itt 5-10db router, videókártya fél áron, meg egyéb dolgok. G@byról is mindenki tudja, hogy kereskedő, de itt csak azokat adja el bagóért, amiktől már nem fér el. Azért valahogy az ilyeneket nem illene egy kalap alá venni a már említett fél oldalas listákkal.

Ha összeszámolom, november óta havi átlag 15e ft bevételem van a seftelésből, és ennek sajnos csak egy kis töredéke a HWSW. Ha ilyenekért fizetni kéne, még kevesebben látogatnák a Bolhát. Viszont ha működne a fizetős kiemelés, amiről már 3 hónapja is szó volt, az jó megoldás lenne! Akinek van 10-20db egyforma ketyeréje, annak biztosan megérné az egy korsó sör ára / termék / hónap azért, hogy naponta kétszer automatikusan az élre kerüljön a hirdetése. Természetesen azzal a kikötéssel, hogy egy ilyen hirdetésben max. 3 különféle termék lehet.

Ezzel egy nagyon nagy baj van: fejleszteni kéne.

#1270 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 11:44

Idézet: szucsati - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 11:07

Az jogos, hogy az egyéni elbírálás támadható felület. Akár lehetne férfiasan vállalni, hogy vannak régi megtűrt és szeretett kereskedők, másra nem vagyunk kíváncsiak... Biztos sértő lehet, de még talán ez a legtisztább.

Magamat, meg a hozzám hasonlókat azért védeném kicsit. Van egy-két olyan emberke, aki talál valamit olcsón, vesz belőle többet, és zsebpénzt csinál belőle. Volt már itt 5-10db router, videókártya fél áron, meg egyéb dolgok. G@byról is mindenki tudja, hogy kereskedő, de itt csak azokat adja el bagóért, amiktől már nem fér el. Azért valahogy az ilyeneket nem illene egy kalap alá venni a már említett fél oldalas listákkal.

Ha összeszámolom, november óta havi átlag 15e ft bevételem van a seftelésből, és ennek sajnos csak egy kis töredéke a HWSW. Ha ilyenekért fizetni kéne, még kevesebben látogatnák a Bolhát. Viszont ha működne a fizetős kiemelés, amiről már 3 hónapja is szó volt, az jó megoldás lenne! Akinek van 10-20db egyforma ketyeréje, annak biztosan megérné az egy korsó sör ára / termék / hónap azért, hogy naponta kétszer automatikusan az élre kerüljön a hirdetése. Természetesen azzal a kikötéssel, hogy egy ilyen hirdetésben max. 3 különféle termék lehet.

Ezzel egy nagyon nagy baj van: fejleszteni kéne.

G@by külön kategória :D .
Természetszerűleg igazad van, a zsebpénz az zsebpénz. Nem az ilyen kereskedők a legnagyobb baja a bolhának, hanem az, hogy szabályzat mentén, vagy akár jogilag nyugodtan mögé lehet bújtatni azokat, akik mondhatni, ebből élnek és nem két fillér bevételük származik a hwsw irányából közvetett vagy közvetlen módon. És ennek a két területnek a szétválasztása máris megoldhatatlan probléma. A sértődéssel meg az a baj, hogy sok olyan ember van, aki a sértődöttségén túl mást is hajlandó elkövetni, aminek komolyabb következményei is lehetnek.

Szerkesztette: didyman 2008. 02. 13. 11:46 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1271 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 21:27

Idézet

Lezárultak a megújult Bolhapiac fejlesztései

Gyerekek ez most komoly?? Ki dönti el az ilyeneket? Tény, hogy sokat fejlődött a Bolha az elmúlt kerek négy hónapban (bár szerintem közel sem egyenesen arányosan az eltelt idővel...), de ez még mindig ugyan úgy félkész állapotban van, mint októberben. Most gyakorlatilag van egy úgy-ahogy használható kereső, meg egy jó halomnyi idegesítő dolog. Ennyi? Ez a fejlődés? Szerintem látszik, hogy bár maradi vagyok, támogatom, hogy legyen egy új és jó Bolha, na de így..?
Csinálunk valamit, kidobjuk, hogy tessék, kész, aztán néhány hetente hozzápiszkálunk kicsit, és mikor megunjuk, akkor azt mondjuk, hogy lezárult a fejlesztés első lépcsője? Ez a mentalitás elég kiábrándító! Én pedig bíztam benne, hogy hamarosan tényleg lesz egy jó Bolhánk, és talán már senki nem fogja siratni a régit.
Ha nekem lenne beleszólásom, még a mostani állapotában sem jutna eszembe élesben kitenni, nem hogy a 4 hónappal ezelőtti verziót...  Tényleg nem fogom felfogni, hogy miért így működnek nálatok ezek a dolgok, ki találja ki, hogy két hétig nem történik semmi, és egyszercsak körüzenetet küldtök, hogy lezárult a fejlesztés.. Oké, hogy most zártátok le a régi Bolhát, de ezt lehetett volna csöndben, és inkább annak nagy hangot adni, ha egy kész, jól működő, és hasznos funkciókban gazdag rendszerrel várjátok vissza az elpártolt látogatókat! Nagy kár :(

#1272 Felhasználó inaktív   beteg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 22:49

"A Te hozzászólásod is fontos számunkra, ha véleményed van, ne tartsd magadban, írd meg a kapcsolódó fórumba:
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=132248"

jó, akkor ide írom.

ezelőtt x évvel azért hagytam itt a hwsw-t, mert leszedtétek a keresési lehetőséget és a google keresőjét tettétek fel helyette. nagy szemétség volt és az adott topikban is csak leugattatok miatta, hogy mertem hiányolni.
most meg már hiába írtok, hogy fúú de kafa, kész vagytok a fejlesztéssel! ja de jó. de ettől nem fogok visszaszokni. a prohardver már akkor is, azóta is normálisan működik, pl. lehet keresni az aprójában.
sajnálom, de csak röhögni tudok rajtatok
beteg
szegény ember főzzelvíz

#1273 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 22:53

Erről beszéltem...

#1274 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 08:34

Valószínű a project schedule alapján eljutottunk a bolha fejlesztésének lezárásáig (mármint időben).
Ez meg nem más mint egy megtervezett stratégia, megcsináljuk az újat, lezárjuk a régit és ezt lekommunikáljuk a népek felé. Abban meg teljesen igazad van, hogy a levél tartalma nem fedi a valóságot tökéletesen.

Észrevétel: a bolha keresőjében nem lehet userre szűkítve keresni, tudom arra ott van a sima kereső, de izé. Vagy csak nekem vannak ilyen igényeim pl, hogy megnézzem gaby@ szutykait, meg hogy mit kótyavetyél el a héten wipes? :)

42
Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#1275 Felhasználó inaktív   Lorenzo9 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 15. 12:08

Srácok,a Bolha keresője valami gyalázatos...az égadta világon semmi nem utal rá,hogy a találatot mi alapján választota ki a kereső,nem lehet csak 1féle terméktipusban keresni,pl.hogy én minden pc-s cuccban keresek valamit,mert a sima keresőre nincs megadható semmi szűrés,a részletes kereső meg rámerőlteti,hogy válasszak alkategóriát is.a hirdiknél meg nincs semmi extra formai előirásotok,rengeteg hirdetésnek félrevezető a cime,és szerintem alap,hogy az árat már a hirdi megnyitása nélkül lehessen látni.max lehetőség szerint az eladó "megegyezés szerint"-et ir,bevállalva,hogy aki nem akar tökölni alkudozással,fél nap,mig válaszol a gazdi 1 kérdésre,stb,,átlépi a hirdijét...nem szokás az ilyesmi,de tényleg pislantsatok át a ph-ra,jó ötletek vannak...ennyi kb

#1276 Felhasználó inaktív   csongor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 12:11

Nekem összességében tetszik az új bolha, de nagyon zavar, hogy egyfolytában a lezárt hirdetéseimre jelentkeznek emberek priviben.

Gondolom azért van ez, mert a kereső kiköpi a lezárt hirdetéseket is, és sok ember nem görget le a hirdetés aljára, vagy nem nézi, hogy a hirdetés az archívumban van,  csak lövi a priviket, mint egy gép.

Tisztában vagyok vele, hogy ez probléma az emberi lustaságból/ oda nem figyelésből adódik, de nem lehetne valahogy már a keresési találatok között feltűnően jelezni, hogy melyik topik élő, és melyik nem?

Ha már volt szó erről, akkor bocs, csak hirtelen felindulásból postoltam, nem olvastam vissza...

#1277 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 13:26

az archiv hirdetes egyeltalan mi a szosznek jelenik meg a kereses kozott?

#1278 Felhasználó inaktív   FlasH-BacK 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 27. 01:57

Nem tudom mondta-e már valaki, de a listázásnál tök jó lenne, ha az ára is látszódna a hirdetéseknek. :rolleyes:
Meg az se lenne hátrány ha le lehetne törölni a hirdetéseket illetve törlődnének egy idő után, úgy átláthatóbb lenne szerintem az egész...

Egyébként a ph-s apróhirdetés rendszert javasolnám mint etalon, szerintem elég jól meg van csinálva.
HipHop 4 Life!

#1279 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 16:35

a legtobben ugyse irjak oda, hogy mennyi az annyi.

#1280 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 17:03

a fent irtak igazak, konkurens fórumon némi összeg fejében ki vannak fent emelve a "bazárosok"....

valahogy elkülöniteni a kettőt és kész.. :think:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

Téma megosztása:

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.