HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 27. 17:04

A DIGIt meg kár szídni!!!
Szvsz majd akkor szidhatja mindenki ha a kedves upc olyan csomagokat és annyiért adja a netet, mint ŐK és nem 3-4* annyiért!
Tudom-tudom a DIGI nincs mindenhol..... (SAJNOS)
http://www.videa.hu/main.php?page=play&v=MQ54IAz46OIt1aXZ
Chello??? Az mi??? Az valami ütős hangszer??? ÁÁÁ dehogy inkább szivatós...

#122 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 17:13

Idézet: Shadowman007 - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 16:59

Meglehet nézni a BIX-en hány szolgáltatónak megy a tényleges backup linken több giga adat.

<szemléltetés képp>

:up:
Milyen igazad van.
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#123 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 27. 17:16

Idézet: Shadowman007 - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 18:04

Szvsz majd akkor szidhatja mindenki ha a kedves upc olyan csomagokat és annyiért adja a netet, mint ŐK és nem 3-4* annyiért!

Meg a Digi bekoti annyi ido alatt, meg, meg meg a, meg a.... En itt most 10 megaert van ahol 8ezrest fizetek, van ahol 400ezrest, akkor most kinek az annyat?
Make love not Wor.

#124 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 17:32

Idézet: Shadowman007 - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 17:04

Shabba-nak volt egy korrekt magyarazo irasa digi vs upc-vel kapcsolatban. keresd meg, olvasd el, ertsd meg, aztan rajosz magadtol mekkora csacsisagot irtal ide. teljesen mas a ket technologia!

#125 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 17:42

Idézet: meghaltam - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 18:32

Shabba-nak volt egy korrekt magyarazo irasa digi vs upc-vel kapcsolatban. keresd meg, olvasd el, ertsd meg, aztan rajosz magadtol mekkora csacsisagot irtal ide. teljesen mas a ket technologia!

Olvastam.
Tudom, hogy más technológia.
Lehet, hogy "csacsisagot" írtam, DE mégis ezzel (DIGI) példálózik pár emberke és azért írtam azt a pár sort.

#126 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 17:47

Idézet: Shadowman007 - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 17:59

Lekopogom, mostanában ég és föld a régebbival szemben.
Bizony területfüggő nagyon.

Amikor még Backup szerverként üzemelt az 1-ik 10Gbit cucc akkor szinte állandóan volt raja adat (több giga).
Meglehet nézni a BIX-en hány szolgáltatónak megy a tényleges backup linken több giga adat.

<szemléltetés képp>

Butaságokat írsz, sokat.

Az nem szerver, hanem 1 port egy switchen. Illetve kettő. Nem nagyon értem, miért fáj neked, ha a kettő loadbalance-ban működik, hiszen a két link összeforgalma 10G fölött van, és ha javaslatod szerint csak egy link élne, a másik meg backup lenne, akkor az az egy link szép vízszintes vonalat húzna 10G-nél.

De mint látod, a két linknek már nincs is Main és Backup elnevezése.

#127 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 18:02

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 18:47

Butaságokat írsz, sokat.

Az nem szerver, hanem 1 port egy switchen. Illetve kettő. Nem nagyon értem, miért fáj neked, ha a kettő loadbalance-ban működik, hiszen a két link összeforgalma 10G fölött van, és ha javaslatod szerint csak egy link élne, a másik meg backup lenne, akkor az az egy link szép vízszintes vonalat húzna 10G-nél.

De mint látod, a két linknek már nincs is Main és Backup elnevezése.

Én nem írtam, hogy szerver.
Pár postal feljebb írtam, hogy mikor még az 1-ik backup ként működött.

#128 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 18:47

Idézet: banya146 - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 14:29

Hát én az 5m ás előfizuhoz szolgáltatott 0.5m esetleg néha 2M adott sebességet nem nevezném megbízhatónak.

Azt kéne már végre mindenkinek megérteni, hogy a maximális sebesség nem azt jelenti, hogy mindig és minden időben, mindenütt annyi lesz. Ezt a UPC még a reklámanyagaiban is szépen leírja (ugyan csillagozott apróbetűs formában de ez most lényegtelen). Az ÁSZF-ben részletesen le van írva, hogy az adott csomaghoz mi az elvárt, mi a minimum és mi a maximum érték. Ezt tessék figyelembe venni és nem keverni össze a marketing fogásokkal ahol is a legnagyobb Mbps és a legkisebb Ft van feltüntetve. Tessék végre gondolkodni is mielőtt a szerzősét aláríja az ember. Aláírás előtt figyelmesen elolvasni a szerződést, az ÁSZF-et és akkor nem lesz utólag sírás.

#129 Felhasználó inaktív   banya146 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 27. 19:04

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 17:00

Ezeket tudhatjuk előre. Lehet menni sóhivatalba.

Webes böngészés/ssl meg a többi nekem továbbra is hozza az elméleti maximumot, de a kurvaélet, értsétek már meg, hogy ha kinőnek egy kerületet, akkor nem úgy megy a bővítés, hogy bepipálnak egy négyzetet a "bővítés" strin előtt. Vagy egyszer ha jóval kisebbet bővítek gyere el, nézd végig, vagy addi gálj fél lábon, míg megrajzolom, lemodellezzük, megrendeljük, meg gyere el a szállítói értekezésekre.

Nem azt mondom, hogy általánosságban konvergáljon csak a garantált minimumhoz, de országiosan nézve összességében nem nagyon láttam alapban UCP hibájából szarul működő Csellót, pár eseti dugulástól eltekintve, mint most pld. Gyöngyös lehet, semmi baj nincs vele.

Az a helyzet hogy Gyöngyös ezen területén szar mindíg , reggel is este is.  És a 20 Megás előfizető is csak fél megágat kap. Gondold el annak mekkora a feje.  Azt hogy meg mi a bővítés menete nagy ívben le van... Engem a főnököm kirúg , de minimum megfegyelmez ha sok a reklamáció vagy nincs időbem megrendelve az alkatrész mire upgradelni kellene. 
Gondolom sok agyondoplomázott marketinges, gazdasági, IT szakember nem egyeztetett időben hogy ha ennyi meg ennyi előfizetőnk lesz akkor ennyi meg ennyi cucc kell hozzá. 
Érdekes módon 3 hónappal ezelőtt hasított minden, most meg nem.
A szerződésben ha jól tudom 100kpb van karantálva, no ezt meg inkább felejtsük el.
Kép Nesze neked sebesség . Mert ez most a jelenlegi 5Mega helyett van.

#130 Felhasználó inaktív   banya146 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 19:07

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 19:47

Azt kéne már végre mindenkinek megérteni, hogy a maximális sebesség nem azt jelenti, hogy mindig és minden időben, mindenütt annyi lesz. Ezt a UPC még a reklámanyagaiban is szépen leírja (ugyan csillagozott apróbetűs formában de ez most lényegtelen). Az ÁSZF-ben részletesen le van írva, hogy az adott csomaghoz mi az elvárt, mi a minimum és mi a maximum érték. Ezt tessék figyelembe venni és nem keverni össze a marketing fogásokkal ahol is a legnagyobb Mbps és a legkisebb Ft van feltüntetve. Tessék végre gondolkodni is mielőtt a szerzősét aláríja az ember. Aláírás előtt figyelmesen elolvasni a szerződést, az ÁSZF-et és akkor nem lesz utólag sírás.

Nem is várom el hogy mindig és mindenhova maximum legyen de lásd feljebb, ne legyen már a minimum .

#131 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 19:09

Idézet: banya146 - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 20:04

Kép Nesze neked sebesség . Mert ez most a jelenlegi 5Mega helyett van.

És a nálad lévő végpont meg a központ közt is ennyi?

Idézet

Érdekes módon 3 hónappal ezelőtt hasított minden, most meg nem.

Pld. az elmúlt 3 hónapban megtöbbszöröződött a UPC-s netes előfizetők száma és a rendszer bedugul amikor otthon vannak az emberek. Ez nem lehet?
Vagy Te azt várod el a szolgáltatótól, hogy ne fogadjon több ügyfelet mert bedugul a hálózat?
Mivel a bővítés pénzbe kerül ezért feltételezem, hogy a szolgáltató ezt a bővítést úgy szeretné meglépni, hogy ne kelljen árat emelnie. Ehhez pedig több ügyfél kell az adott területen

Elképzeltem, hogy az ügyfélszolgálat ajtajában lóg egy tábla melyen ez áll:
Elnézést kérünk de a hálózat időszakos túlterheltsége miatt további ügyfelekkel nem áll módunkban szerződést kötni. Kérjük, hogy 2008. augusztus 25. után szíveskedjenek visszafáradni.
:D  :Đ

Szerkesztette: wpepi 2007. 10. 27. 19:33 -kor

#132 Felhasználó inaktív   Falánk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 20:23

"Az a helyzet hogy Gyöngyös ezen területén szar mindíg , reggel is este is.  És a 20 Megás előfizető is csak fél megágat kap. Gondold el annak mekkora a feje. "

Igen! Ne akarjátok látni mekkora a fejem!
Itt egy gyönyörű 20 megás net havi 14 ezerért:
Kép

"Pld. az elmúlt 3 hónapban megtöbbszöröződött a UPC-s netes előfizetők száma és a rendszer bedugul amikor otthon vannak az emberek. Ez nem lehet?
Vagy Te azt várod el a szolgáltatótól, hogy ne fogadjon több ügyfelet mert bedugul a hálózat?
Mivel a bővítés pénzbe kerül ezért feltételezem, hogy a szolgáltató ezt a bővítést úgy szeretné meglépni, hogy ne kelljen árat emelnie. Ehhez pedig több ügyfél kell az adott területen"

Ez igaz, de mikor feltúrták a város másik felét a bővítéshez, már akkor is tudták, hogy bedugul majd a net. A fejlesztést pedig el lehetett volna kezdeni időben. Pénzbe kerül. Minden pénzbe kerül. Lassan a levegő is. És nekem is pénzbe kerül havonta a nagy szuper, korlátlan, 20 Mbit-es net is!!!
:down:
Szeretem a sört, bort, pálinkát no meg a Nőket is!

#133 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 20:38

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 20:09

Pld. az elmúlt 3 hónapban megtöbbszöröződött a UPC-s netes előfizetők száma és a rendszer bedugul amikor otthon vannak az emberek. Ez nem lehet?
Mivel a bővítés pénzbe kerül ezért feltételezem, hogy a szolgáltató ezt a bővítést úgy szeretné meglépni, hogy ne kelljen árat emelnie. Ehhez pedig több ügyfél kell az adott területen

Elnézést kérünk de a hálózat időszakos túlterheltsége miatt további ügyfelekkel nem áll módunkban szerződést kötni. Kérjük, hogy 2008. augusztus 25. után szíveskedjenek visszafáradni.

Minden nagy cégnél a marketing hozza meg végül a döntéseket, nem pedig az IT-sek.
Szerintem ők nem is tudják hogy probléma van 1-1 helyen, de végülis nem is nekik kell tudniuk róla, hanem annak aki szív vele, lásd ügyfélszolgálat meg akik fejlesztenek.

Szerkesztette: Uthenger 2007. 10. 27. 20:39 -kor

#134 Felhasználó inaktív   banya146 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 20:39

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 20:09

Gondoljál bele, hogy ugyanezt a tigáz játsza veled.

Előfizetsz 200 m3 földgázra havonta, a szolgáltató minimum garantál belőle 5 m3.
Jön is neked eleinte a 200m3 havonta de közben még 2 utcát rácsatlakoztatnak a hálózatra. Akkor neked nem fog jönni csak 50 m3 .  Gondolom nem hőbörögnél hogy csak a főzésre meg melegvízre elég.  És a tigáz sem irná ki az ügyfélszolgálaton elnézést blablabla......

#135 Felhasználó inaktív   jeeves 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 21:02

Idézet: banya146 - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 20:39

Előfizetsz 200 m3 földgázra havonta, a szolgáltató minimum garantál belőle 5 m3.
Jön is neked eleinte a 200m3 havonta de közben még 2 utcát rácsatlakoztatnak a hálózatra. Akkor neked nem fog jönni csak 50 m3 .  Gondolom nem hőbörögnél hogy csak a főzésre meg melegvízre elég.  És a tigáz sem irná ki az ügyfélszolgálaton elnézést blablabla......

Jó a példa. Értem én, hogy az ÁSZF-ben az extreme csomagra 100 kbit/s a minimumérték és 512 kbit/s a célérték és a névadó 10 Mbit/s a maximum (aminél sohasem lehet több), de ilyen alapon hívhatnák 100000000000 Mbit/s csomagnak is, mert annál sem lesz több. A tényleges, gyakorlati célérték valójában több, mint a vállalt, és kevesebb, mint a névadó maximum. Miért nem lehet korrekten a csomagokat ez alapján elnevezni. Mit szólnánk ahhoz, ha a MOL a 95 oktánszámú benzint úgy árulná, hogy a 95 a maximum oktánszám, a minimum 82, a célérték 85, általában pedig 91 amit ténylegesen tankolsz?

Szerkesztette: jeeves 2007. 10. 27. 21:04 -kor

#136 Felhasználó inaktív   HarryDEC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 21:11

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 10:14

Azért mert ennél a szolgáltatónál nem hasít a torrent? Ugye nem gondolod, hogy ettől lenne megbízhatatlan? Mert ha igen akkor te még soha nem találkoztál olyan szolgáltatóval ahol valóban pocsék, megbízhatatlan a szolgáltatás.

Azért a torent nemhasításán kívül is akadnak gondok bőven. Lásd e fórum hozzászólásait.

#137 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 21:12

Idézet: banya146 - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 21:39

A UPC eleve felhívta minden leendő ügyfelének a figyelmét arra, hogy a csomag nevében szereplő Mbps egy maximális érték mely elérése függ a hálózat aktuális terhelésétől. Az ÁSZF tartalmazza az elvárt értéket amit a UPC ad annál a Mbps csomagnál amire előfizettél. Az utólagos sírás, rívás oka sokszor az, hogy sokan nem olvassák el a reklámcédulákon a csillagozott apróbetűs részeket csak a szép nagybetűs Mbps értékek lebegnek a szemük előtt valamint úgy írják alá a szerződést melyben ugye ott van, hogy az ÁSZF-ben foglaltakat tudomásul veszem, hogy azt el sem olvassák.

Idézet

Gondolom nem hőbörögnél hogy csak a főzésre meg melegvízre elég. 

Ha a szerződéskötés előtt lettem tájékoztatva arról, hogy az a maximális 200m3 a terhelés függvényében csökkenhet akkor nem hőbörögnék hiszen tudomásul vettem és elfogadtam amikor aláírtam a szerződést. Ha meg nekem ez nem jó akkor nem írom alá és keresek egy olyan szolgáltatót aki állandóan 200m3 mennyiséget ad és ezt szerzősédben garantálja is.

#138 Felhasználó inaktív   HarryDEC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 21:14

Idézet: Shadowman007 - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 17:49

Nem nálam volt a gáz, hanem az egész városban.

Bocsi, de nálam is volt bőven, pedig a városok is változtak közben  :omg:

#139 Felhasználó inaktív   HarryDEC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 21:17

Idézet: meghaltam - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 17:52

jaja legyen ingyenes a 1221. annyiban fog kimerulni az ugyfelek tamogatasa: modem online? koszonjuk hivasat, viszhall!  :up:

Azért azt valaki elárulhatná, hogy kb hány ügyfélszolgálatos van nagyjából egyszerre telefonközelben? Valszeg mindig sok gond lehet, mert a reggel 7 körüli hívások kivételével még minidg előre bemondták, hogy "...nincs szabad.... várakozás több perc.....".  Csak kíváncsiságból.

#140 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 21:20

Idézet: jeeves - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 22:02

Miért nem lehet korrekten a csomagokat ez alapján elnevezni.

Azért mert az emberek nagyobb részének a szeme a nagy Mbps-re és a kicsi Ft-ra ugrik rá először és ez alapján döntenek. Sokkal jobban eladható a csomag ha azt írják rá nagy betűkkel, hogy 10+Mbps giga-mega turbó csomag mintha azt írnák rá, hogy 2Mbps kapcsolat.
Ráadásul el sem olvassák a többi igencsak fontos részt a hirdetésekben. Ezt használja ki minden termék és szolgáltatás reklám. Ilyen a 0%-os kezelési költség, a 0%-os kamat, stb. ahol is pont azért megy az ügyfél szerződést kötni mert azt a 0%-ot látta szép nagy betűkkel és aztán mikor elétolják, hogy kérem ottan van még 38% amit ki kell fizetni akkor hőbörög holott a reklám alján ott van pici betűkkel az a 38% is.

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.