HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#2321 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 09. 21:54

Hi!

Nálatok is megjelent egy ilyen rész a modem oldalán?

Cable Modem Access Protection
The settings below allow you to restrict outside access to the equipment you connect to your cable modem. The disable mode allows for always on cable modem operation.
Disable Access Protection (default setting)   
Enable Access Protection   
Automatic activation after minutes of inactivity (1-255 minutes)

NSD! Ez pontosan mit is akar jelenteni, ha mondjuk bekapcsolom? Valami olyasmi, ha nem kommunikál a modemmel a gép akkor kapcsoljon le alvó módba?

Itt   

Szerkesztette: mozesapo 2008. 02. 09. 21:55 -kor

-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#2322 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 10:58

Idézet: debaj - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 17:41

Szerinted melyik az életszerűbb?

- problémás a net, és világgá sírom a bánatomat
- semmi gond a netemmel, és ezzel rendszeres időközönként pingelem a fórumot, hogy lássátok, hogy élek.

Én az elsőre szavazok, ha a második jön be, akkor a topikon lógás helyett inkább vígan netezek meg töltögetek.

Még a 15-30 gigás korszakban, amikor hasított a torrent, akkor is csak a bajokkal volt tele a fórum, csak éppen más jellegűekkel. :)

Tegyük hozzá, hogy némileg akkor még más volt a helyzet!

Ha valakinél elszállt valami, akkor a fórum nagy sárga istene mondta, hogy szakadás, hegesztés, kávédaráló vagy szar modem. Megtehette. (akkor még, azóta végtelen zene 1221-en, vagy elküld a p*csaba az üfsz "nem látok problémát" kamuszöveggel)

A sírás akkor nagyrészt az irreálian alacsony forgalmi korlát miatt volt, miközben bármely más szolgáltató (t-online kivételével) korlátlan csomagokat adott hasonló öszegekért.
A hálózat nagyrészének nem is volt gondja. Hó elején a töltikézők leszedték a maguk korlátjáig amit lehetett, aztán a fennmaradó 25-28 napban mindenki használhatta a netet ahogy jólesett.
Az előfizetőnél volt a labda, hogy gazdálkodjon a biztosított szolgáltatással.

Most van egy ésszerűtlenül magas forgalmi korlát (aki átlépi vágják ki mint a rongyot!), és egy olyan szűrőrendszer, ami minden egyes felhasználóra számára jórészt lehetetlenné teszi a szolgáltatás teljes körű használatát.

Az egyetlen ember,  mely a cégnél valóban az ügyfelekkel törődött nem nyilatkozhat, mert kirúgják, a cég bevakít a teljesítménnyel, amiből nagyrészt 30-50k használható a szűrés miatt, és mindezt egy olyan ocsmány mézes szar szöveggel, hogy "priorizálás" Az kérem teljesen más!
Itt egy statikus korlátról van szó.

Múlt tavasszal még azt hazudták (beszúrtem az online chat logját anno) hogy csak a fejlesztések végéig lesz korlátozva bizonyos dolog.
Később beleírták az ászf-be feltételes módban a korlátozás lehetőségét. 8 nap a felmondásra. A korlátozás megszűnt, a hálózat nem omlott össze, és az ászf módosítás utáni 9. napon a korlát visszajött.
A gerinctelenség olyan szintje ez, mellyel még máshol életemben nem találkoztam.

Ha valamit ellopnék büntetés járna.

"Kedves" UPC! Ha azt kommunikálod, hogy ingyenes sávszélemelés, meg ajándék, meg szélessáv, akkor NE LOPJ BELŐLE! NE HAZUDJ!

Teljes körűen használható internetelérést szeretnék, a havi 20-25 giga forgalmamnak. Azt hiszem ez 2008-ban nem olyan nagy kérés.

#2323 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 14:03

Idézet: maxt - Dátum: 2008. febr. 10., vasárnap - 11:58

Most van egy ésszerűtlenül magas forgalmi korlát (aki átlépi vágják ki mint a rongyot!), és egy olyan szűrőrendszer, ami minden egyes felhasználóra számára jórészt lehetetlenné teszi a szolgáltatás teljes körű használatát.

Te tényleg azt hiszed, hogy a p2p korlát százalékban olyan sok felhasználót érint? Persze értem én, hogy a 3 is sok, főleg ha te vagy az egyik belőle, de a szolgáltató oldaláról ez kis szám. (Persze a hangjuk lehet nagy.)
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2324 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 15:59

Azért röhej, amit mostanában művel. Napi 8-10 modemújraindítás, a sebesség se azt igazi már, http alatt is max 300kbyte az 1.2Mbyte helyett, stb... Egy normalis wart nem lehet úgy lenyomni, hogy ne legyen közte modem restart!  :reklamacio:  :think:  :eek: Egyre inkább sz*ródik el a hálózat. FEJLESZTENI KÉNE!
Reggel egy 30 megabyte-os driver letöltése 2 óráig tartott, mert állandóan megszakadt az ftp kapcsolat.  :reklamacio:

Rohadt jó, még jelszót se tudok cserélni, mert amit kiküld levélben nem jó. Hívom őket, hát több mint 5 perc várakozás  :reklamacio:  :eek: Erre már nem mondok semmit.

Szerkesztette: mozesapo 2008. 02. 10. 16:23 -kor

-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#2325 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 16:30

Idézet: moq - Dátum: 2008. febr. 10., vasárnap - 14:03

Te tényleg azt hiszed, hogy a p2p korlát százalékban olyan sok felhasználót érint? Persze értem én, hogy a 3 is sok, főleg ha te vagy az egyik belőle, de a szolgáltató oldaláról ez kis szám. (Persze a hangjuk lehet nagy.)

Én csak úgy érzem nagyon aránytalan. Nem jó döntés volt kollektíve bűnbakká tenni bizonyos fehasználási területeket.

Biztos vagyok benne, hogy jól behatárolható azon felhasználók csoportja, akik éjjel nappal elképesztő forgalommal terhelik a hálózatot.
Miért kell mindenkit korlátozni amiatt a valóban kis csoport miatt? Szerintem jogos igény, hogy a "kis"felhasználók normálisan használhassák a szolgáltatást, elvégre a nagyoknak ott lenne az üzleti csomag, csak az meg aránytalanul drága... Legalábbis átlagembereknek...

Szerkesztette: maxt 2008. 02. 10. 16:32 -kor

#2326 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 16:42

Na ez már röhej, megváltoztattam a hálókártya fizikai címét, stb... Most ismét hasít a http. Akinél ilyesmi lassulás van, érdemes ezzel próbálkozni.
-Igen?... -A Válasz. . .

#2327 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 17:23

Idézet: maxt - Dátum: 2008. febr. 10., vasárnap - 16:30

Én csak úgy érzem nagyon aránytalan. Nem jó döntés volt kollektíve bűnbakká tenni bizonyos fehasználási területeket.

Biztos vagyok benne, hogy jól behatárolható azon felhasználók csoportja, akik éjjel nappal elképesztő forgalommal terhelik a hálózatot.
Miért kell mindenkit korlátozni amiatt a valóban kis csoport miatt? Szerintem jogos igény, hogy a "kis"felhasználók normálisan használhassák a szolgáltatást, elvégre a nagyoknak ott lenne az üzleti csomag, csak az meg aránytalanul drága... Legalábbis átlagembereknek...

shabba eléggé részletesen leírta pár hónappal ezelőtt, hogy milyen üzleti és technikai "megfontolás" áll az adatforgalom priorizálása mögött. külföldön sincs ez másképp: lassan mindenhol szűrik a forgalmat, főleg kábelmodemes rendszereken, amely rendszernek ugyanis az az átka, hogy egy adott területen lévő sávszélesség kapacitáson több száz előfizető osztozik/osztozhat. Így 4-5 olyan előfizető, aki full sávszéllel éjjel-nappal torrentezik -lefoglalva a néhány száz előfizetőre "méretezett" sávszélesség teljes egészét-, tönkreteszi/tönkreteheti a másik 200 előfizető webezését, emailezését, http letöltését.
Régebben (pár évvel ezelőtt) még nem ismerte és nem használt ennyi ember p2p-t, valamint kb. harmadannyi/feleannyi előfizető volt, mint most. Az árak pedig az utóbbi években folyamatosan csökkentek (kb. 30-40%-al).

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket is:

http://www.sg.hu/cikkek/57751

(Lehet, hogy már be volt linkelve a fórumba, bocsi előre is mindenkitől.)

Szerkesztette: Adam84 2008. 02. 10. 17:24 -kor

#2328 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 19:40

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. febr. 10., vasárnap - 17:23

shabba eléggé részletesen leírta pár hónappal ezelőtt, hogy milyen üzleti és technikai "megfontolás" áll az adatforgalom priorizálása mögött. külföldön sincs ez másképp: lassan mindenhol szűrik a forgalmat, főleg kábelmodemes rendszereken, amely rendszernek ugyanis az az átka, hogy egy adott területen lévő sávszélesség kapacitáson több száz előfizető osztozik/osztozhat. Így 4-5 olyan előfizető, aki full sávszéllel éjjel-nappal torrentezik -lefoglalva a néhány száz előfizetőre "méretezett" sávszélesség teljes egészét-, tönkreteszi/tönkreteheti a másik 200 előfizető webezését, emailezését, http letöltését.
Régebben (pár évvel ezelőtt) még nem ismerte és nem használt ennyi ember p2p-t, valamint kb. harmadannyi/feleannyi előfizető volt, mint most. Az árak pedig az utóbbi években folyamatosan csökkentek (kb. 30-40%-al).

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket is:

http://www.sg.hu/cikkek/57751

(Lehet, hogy már be volt linkelve a fórumba, bocsi előre is mindenkitől.)

Egyről beszélünk, vagy egyről beszélünk?

Azt a 4-5 előfizetőt ki kell vágni, vagy bizonyos szinthez kötni a korlátozást...
Az aki még a régi forgalmi korlátokon (nem is a legnagyobbon) belül marad, miért van büntetve?

Az aránytalanság véleményem szerint abban van, hogy többezer előfizető van korlátozva néhány száz warezmániás hibájából!

#2329 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 19:51

Igazából meg lehetne csinálni, hogy a top 10-es listát minden hónapban rendes felmondással kivágják, csak gyanítom annak előbb-utóbb lenne olyan sajtóvisszhangja amiből nem igazán profitálna a cég... Így csendesebb, bár több a civil áldozat..
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2330 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 00:09

Idézet: maxt - Dátum: 2008. febr. 10., vasárnap - 19:40

Azt a 4-5 előfizetőt ki kell vágni, vagy bizonyos szinthez kötni a korlátozást...

hát persze ki kell vágni azt a 4-5előfizetőt aki a megvásárolt 10 netán 20megabites csomagját kihasználja egy kis töltögetéssel  :omg:
okos gondolat  :omg:

#2331 Felhasználó inaktív   PatóPál 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 08:51

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 1:09

hát persze ki kell vágni azt a 4-5előfizetőt aki a megvásárolt 10 netán 20megabites csomagját kihasználja egy kis töltögetéssel  :omg:

Úgy látom, a "kis" letöltögetők igencsak szelektíven gondolkodnak (de legalábbis: írnak)  :D
Palkó

#2332 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 08:58

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 0:09

okos gondolat  :omg:

Azokról beszéltem, akik átlépik a jelenlegi forgalmi korlátot is, amit változatlanul irreálisan magasnak tartok. (nem emlékszem pontosan hol olvastam, de valaki nyilatkozta, hogy nem 10-20 emberről van szó)
A csomag kihasználásánál az adatforgalmi korlát egy egyértelmű, szerződésben foglalt érték. A túllépése a szerződés be nem tartása. A szerződésben ez extrém használatként szerepel ugye. (akkor miért is van extrém csomag?... csak költői kérdés)

Bizonyára mindenkinek ismerős a "hálózatkezelési rendszer" kifejezés, ami semmi konkrétumot nem tartalmaz, ellenben teljesen meghatrozhatatlan, hogy éppen mit szűr statikusan csomagtól függetlenül. Persze tapasztalati úton ugye behatárolható, de alapvetően egy olyan önkényes rendszer, mely kiszámíthatatlanul, konkrét meghatározás nélkül bármilyen forgalomra alkalmazható.
Az esetleges 20megabites csomag minden forgalmát is 101 kbit/s -re korlátozhatják mindenfajta indoklás nélkül és még nem is sértenek szerződést.

Az én problémám (szuperszubjektív leszek) hogy a vállalt 100kbit/s értéknek a közelében sem jár a torrent forgalmam. Az ugynevezett "emelés" előtti sávszélességből gyakorlatilag elvettek!
A panaszra természetesen egy ftp és http kapcsolatokon alapuló tesztet végeztetnek el, majd birkának néznek olyan szövegekkel, hogy rossz helyről töltök, meg a gépem rossz, meg indítsak újra mindent azonnal (hogy szakadjon a telefon, és ne kelljen legközelebb felvenni).

Ami régen viszonylag gyorsan letöltődött (heti egy 200 megás sorozat) most 3-4 órát szórakozik.
Valószínűleg én vagyok a rohadék akit büntetni kell! Aki nonstop csontra hajtja a hálót, azt nem, ő az aranyos ügyfél...
Ki mond ellent kinek?

#2333 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 09:11

Volt a hétvégén sebességemelés ?
A médium (5120/768) csomagomra 5400/798 körüli értékeket kapok magyar tesztoldalakon, de amerikain is 5300/780-at.  :up:

Vagy ez a jutalom,hogy nem vagyok warezhuszár?  ;)

#2334 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 09:37

A 7végén beszélgettem egy Digikábel szerelővel.Megemlítettem neki,hogy a UPC hogyan korlátoz.
Nagyon frappánsan azt válaszolta:Még a honvédségnél sem létezett a "kollektív bűnösség elve".
A UPC ezzel a húzásával mindenkit egy kalap alá vett,fügetlenül a valós adatforgalmától.Az ÁFSZ-ben pedig semmi konkrét számot,értéket nem írnak erről a priorizálásról.

#2335 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 09:48

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 9:11

Volt a hétvégén sebességemelés ?
A médium (5120/768) csomagomra 5400/798 körüli értékeket kapok magyar tesztoldalakon, de amerikain is 5300/780-at.  :up:

Vagy ez a jutalom,hogy nem vagyok warezhuszár?  ;)

Felbruttósítottuk a modemconfigokat a múlt héten, EuroDOCSIS layeren emelt sebességet lőttünk be, hogy alkalmazásszinten a usernek nettóban meglegyen a névleges sebesség.

#2336 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 10:01

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 9:48

Felbruttósítottuk a modemconfigokat a múlt héten, EuroDOCSIS layeren emelt sebességet lőttünk be, hogy alkalmazásszinten a usernek nettóban meglegyen a névleges sebesség.

De jó, akkor a p2p nap közben Veszprémben 30kbyte/sec-ről 32-re nőtt?  :Đ  :Đ
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2337 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 10:38

Idézet: Tom-y - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 9:37

A 7végén beszélgettem egy Digikábel szerelővel.Megemlítettem neki,hogy a UPC hogyan korlátoz.
Nagyon frappánsan azt válaszolta:Még a honvédségnél sem létezett a "kollektív bűnösség elve".

akkor rossz helyen volt katona  :Đ ha valaki csinal valami okorseget, a tobbiek nem adjak fel, egyutt szivnak vele. persze mindenhol vannak spiclik, akik neha feladjak a valodi bunost. viszont utana nem lennek a spicli helyeben...  :cool:

#2338 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 10:44

Idézet: maxt - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 8:58

Ami régen viszonylag gyorsan letöltődött (heti egy 200 megás sorozat) most 3-4 órát szórakozik.
Valószínűleg én vagyok a rohadék akit büntetni kell! Aki nonstop csontra hajtja a hálót, azt nem, ő az aranyos ügyfél...

feltehetoleg tobb ezer vagy tizezer p2p chello felhasznalo van. ebbol par szaz lehet a hardcore, a tobbi hozzad ( es hozzam ) hasonloan neha leszed par ritka vagy kedvenc dolgot p2p segitsegevel. de belolunk is van tobb ezer, es sok kicsi sokra megy. emiatt sziv mindenki  :confused:

#2339 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 02. 11. 10:50

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 9:48

;)  :up:  :respect:

#2340 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 11:10

Idézet: meghaltam - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 10:38

akkor rossz helyen volt katona  :Đ ha valaki csinal valami okorseget, a tobbiek nem adjak fel, egyutt szivnak vele. persze mindenhol vannak spiclik, akik neha feladjak a valodi bunost. viszont utana nem lennek a spicli helyeben...  :cool:

Na igen.Ebben van valami. :p Erről én nem tudok nyilatkozni.Nem voltam katona.A digi szerelő azt is mondta még,hogy előbb-utóbb valamit ők is bevezetnek majd,mert már most vannak olyan userek,akik elég rendesen leterhelik a hálózatot az állandó töltögetéssel. :down:

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.