HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 20. 00:58

XI.ker - chello medium

Kép

upload okés, megjavult ;)

-C0pp3rM!n3-

Szerkesztette: Coppermine 2007. 11. 20. 00:58 -kor

#782 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 01:07

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 0:52

akkor otthagyná őket egyből mindenki :rolleyes:

Nyilván csak akkor fog átállni a upc forgalom alapú számlázásra, ha a többi szolgáltató is. Ők sem hülyék azért. És ilyen meg előbb-utóbb biztos lesz, ez a jövő sajnos.

#783 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 08:11

Idézet: chelloboy - Dátum: 2007. nov. 19., hétfő - 19:16

Remélem a DIGI lanos nete szépen felkavarja majd az állóvizet, mert ott a 20/20 csak 4500 ft, ott is bent van az ÁSZF-ben a korlátozás lehetősége, de a vállalt minimum 4/4  Mbit!! Ha 4500 ft-ért csak a 4/4-et hozza a rendszer, én egy boldog user leszek. 2008. jan. 31-ével jár le a szerződésem, 1 évet írok alá a UPC-nél, addigra meglátjuk, mit mutat a DIGI lanos internete.

egyszer es mindenkorra meg kellene erteni, hogy a jupiszi kabelmodemes es a digi-fele lannet eg es fold. nem lehet oket semmilyen szempontbol osszehasonlitani. aki van olyan szerencses, hogy valaszthat a ketto kozul, buta lenne a jupiszinel maradni...

#784 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 08:52

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 0:52

akkor otthagyná őket egyből mindenki :rolleyes:

De,akkor ez a topic is megszűnne - hova járnál behányni és hol dícsérnéd a csodanetedet ?  :down:

#785 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 09:36

Idézet: chelloboy - Dátum: 2007. nov. 19., hétfő - 19:16

De nagyon felháborít, amit mostanában priorizálás jogcímen művelnek...

Mostanaban?  Ember, mar tobb, mint fel eve tortent!  Mostanra ert oda az elso 100 giga?  Ha meg nem, akkor tedd tul magad a stresszen es csinalj valami ertelmes dolgot is.

#786 Felhasználó inaktív   Hófogó 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 20. 11:34

Üdv!

Köszönöm meghaltam user válaszát régebbi kérdésemre, most kicsit félve ugyan, de ugyanazt szeretném megkérdezni:
Hogyan tudnám a netforgalmamat csökkenteni? (Hátha van vki még aki hozzá tud szólni...)
Bármilyen megoldás, ötlet érdekelne:
- ütemezés
- szűrés
- prorizálás
- tömörítés
- átirányítás, proxy, stb...

Amit jelenleg használok az a következő:
Kiszemelek egy szép nagy letölthető dolgot, megcsodálom, csorgatom kicsit a nyálam, ráviszem a linkre az egérkurzort, majd egy gyors, határozott mozdulattal nem kattintok rá.
Hatásosnak hatásos, nem mondom, csak már elég nedves az asztal meg a billentyű...
(Tehát ezt a módszert nem kell ajánlani...)

Akik válaszra méltatnak azoknak előre is köszönöm!
Az is elég, ha elküldtök a francba, mert nálam még mindig minden fullon megy hibamentesen és p2p korlát nélkül...
(Szerintem a legokosabb az lenne, ha kést döfnék a hátamba és akkor tényleg nem lassítanám a többi user netjét, mert ahogy most az utóbbi heteket visszaolvastam, egyértelműen minden miattam van...) :confused:

Szerkesztette: Hófogó 2007. 11. 20. 11:36 -kor

#787 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 11:44

Idézet: Hófogó - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 11:34

Hogyan tudnám a netforgalmamat csökkenteni?

Úgy érted, nem elég a havi 205giga? Akkor menj el dolgozni  :D
A szót komolyra fordítva, csak azt töltsd le, ami tényleg kell.  Van olyan, hogy netlimiter, ezzel progikhoz állíthatsz max sávszélt. Egyébként miért akarod csökkenteni a forgalmadat?
A jelenlegi mérési módszerek mellet az egyetlen kikerülésnek a modem meghackelése tűnik, az meg egy kissé problémás :)
Egyébként tényleg érdekel, hogy miért nem elég valakinek havi negyed terra? Ezt minden piszkos kis hátsó szándék nélkül kérdezem, mert nem értem.

#788 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 12:23

Idézet: Hófogó - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 11:34

Hogyan tudnám a netforgalmamat csökkenteni?

kezeles.chello.hu rendszeres napi nezegetese a delelotti orakban, pszichologus/pszichiater, joga, baratno keresese, uj hobby uzese, etc... :D

komolyra forditva a szot, tenyleg nem keves a havi ~250gb, de neked kell tudni eldonteni mi az amit nagyon akarsz es hasznos a szamodra, es mi az amit letoltes utan 5 perccel amugy is torolnel. itt barkit kerdezel, mindenki mast fog mondani es nem biztos hogy az a jo, ha egy itt leirt velemenyt tartasz be. magadnak kell kitapasztalnod.

#789 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 12:45

Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 11:44

A jelenlegi mérési módszerek mellet az egyetlen kikerülésnek a modem meghackelése tűnik, az meg egy kissé problémás :)

Nem, az pont nem :)

#790 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 12:50

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 12:45

Az sem? Akkor úgy csak más cfgt tudnánk megetetni a modemmel?
Nem mintha meg akarnám csinálni, egyszer olvastam erről egy howto-t, túl macerás lenne ;)
De ha az pont nem, akkor mi igen?  :D

#791 Felhasználó inaktív   Hófogó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 13:13

Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 10:44

Úgy érted, nem elég a havi 205giga? Akkor menj el dolgozni  :D
A szót komolyra fordítva, csak azt töltsd le, ami tényleg kell.  Van olyan, hogy netlimiter, ezzel progikhoz állíthatsz max sávszélt. Egyébként miért akarod csökkenteni a forgalmadat?
Egyébként tényleg érdekel, hogy miért nem elég valakinek havi negyed terra? Ezt minden piszkos kis hátsó szándék nélkül kérdezem, mert nem értem.

Üdv!

Teljesen megértelek, és nem haragszom a kérdésedért, én is kíváncsi lennék.
Íme a válaszom:

A chello pro csomag nem hozzám van bekötve, hanem a cégemhez, ergo nem csak én használom, hanem a munkatársaim is. Nekem sajnos otthon nincs netem, de munkatársaim is inkább a cégnél, munkaidőben intézik legfőképpen a netes forgalmukat, délután, este, otthon inkább a családdal foglalkoznak.
(Főnökömet is beleértve.)
Mindannyiunknak a munkájához hozzákapcsolódik a net is, tehát nem csak magán célra, hanem munkahelyi célokra is használjuk a netet. ;-)
Nem tudom a munkatársaim mit néznek a neten, miket töltögetnek, (Illetve kis részükről tudok), de én például nagyon szeretem a HD filmeket. Inkább egy olyat, mint 10-20- CAM-os szir-szar képű-hangú verziót...
Tudom, megint én vagyok a hibás, mert ez bizony nem kicsit dob a forgalmon, ebből 1-2 db-ot simán számolhatsz havonta...
Továbbá nem kis mértékű az a forgalom sem, amit a munkámmal kapcsolatosan végzek, jelenleg például egy FTP-s saját fejlesztű progin dolgozom, amit folyamatosan tesztelek, és mivel túl gyors a net, így nagyobb mennyiségű adaton kell dolgoznom teszteléskor, ha tényleg látni akarom, hogy hogyan is műxik a dolog, ezentúl a fejlesztésekkel kapcsolatban is rengeteg cuccot töltök le és próbálok ki, továbbá, ha már nagyon unom, videókat szoktam nézni a neten, pl. Youtube, de ezt munkatársaim is rendszeresen teszik, továbbá MSN-t, és Skype-ot is használok/unk, és a Videóbeszélgetést is nagyon szeretem/jük, és a weboldalunkat is gyakran frissítgetem ha változik valamelyik szoftverünk, új demókat töltök fel, de egyáltalán, kell-e még folytatnom??? Ha igen, megteszem, de szeretnék megoldást, hogy ne legyek a havi átlag 250 felett...

Válaszodat, illetve érdeklődésedet nagyon köszönöm!

Megoldásként inkább valami legálisabb dolgot szeretnék, de ha nem lehet gond a modem meghackeléséből, akkor természetesen az is érdekel!

#792 Felhasználó inaktív   Hófogó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 13:22

Idézet: meghaltam - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 11:23

kezeles.chello.hu rendszeres napi nezegetese a delelotti orakban, pszichologus/pszichiater, joga, baratno keresese, uj hobby uzese, etc... :D

komolyra forditva a szot, tenyleg nem keves a havi ~250gb, de neked kell tudni eldonteni mi az amit nagyon akarsz es hasznos a szamodra, es mi az amit letoltes utan 5 perccel amugy is torolnel. itt barkit kerdezel, mindenki mast fog mondani es nem biztos hogy az a jo, ha egy itt leirt velemenyt tartasz be. magadnak kell kitapasztalnod.

Köszi a válaszod!

Kezeles.chello.hu napi nézegetése megvan. Ez sajnos csak további stresszes állapotot idéz elő és attól tartok még a forgalmamat is növeli... ;-)

Pszichológus/pszichiáter/asztrológus/asztronómus errefelé túl drága, meg nem is igazán hiszek bennük...

Joga? Ebben sem.

Barátnő megvan. Ő is néha benéz ide a céghez. Ja és amíg rám vár, leül az egyik szabad géphez. És gondolom kitalálod mit csinál. Nem a Windows rendszerbeállításokat nézegeti, annyiot segítek. Viszont betölti a pszichológus szerepét néha.

Hobby? Ööö. A filmek a hobbym, ja meg a Texas Hold'em.  De mikor nem megy a póker, akkor inkább filmezek. Azt még nem említettem, hogy nincs TV-m.

Soha nem fordult még velem elő, hogy letöltés után valamit azonnal töröltem.
Az viszont már igen, hogy találtam egy nagyon keresett dolgot, ami engem ugyan nem érdekelt, de mégis leszedtem és seedeltem, hogy javítsak az arányomon.
Tudom, ne is mondd! Megint én vagyok a fekete bárány.

Mivel már sok mindent kipróbáltam és régebben is az a tanács segített amit itt kaptam, így továbbra is bízom abban, hogy megint lesz valaki, aki leír egy triviális dolgot, amire én még véletlenül sem gondoltam, s ami egyből megoldja a problémát.

Thx again!

#793 Felhasználó inaktív   Hófogó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 13:22

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 11:45

"...az egyetlen kikerülésnek a modem meghackelése tűnik, az meg egy kissé problémás "

Pont nem annak tűnik, vagy pont nem problémás?

Szerkesztve:
Ja, és azt még el is felejtettem elmesélni nektek, hogy le kell kopognom, hiába vagyok az extrém használati korlát felett, mégsem lassították be a sebességet, s a szerződést sem bontották fel, így kövezzetek meg nyugodtan, de inkább a UPC pártiak közé kell húzodnom az elhangzott vitákra visszatekintve.
Még a ping is jó, bár játszani azért nem szoktam, tudjátok, mégiscsak munkahely...
(Persze lehet, hogy csak nekem van szerencsém...
Bár ha azt nézem, hogy a BH volt a kedvenc oldalam, az egész neten, mégsem mondanám magam annyira szerencsésnek...)

Szerkesztette: Hófogó 2007. 11. 20. 13:31 -kor

#794 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 13:32

Idézet: Hófogó - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 13:22

Pont nem annak tűnik, vagy pont nem problémás?

A modem piszkálása pont az, ami nem oldja meg a méréssel kapcsolatos problémákat :) Olyan helyen mérünk, amihez nem férsz hozzá, vagy ha mégis, akkor az btk szerint minősített eset ;)

Ha munkahelyen vagytok, gondolom elköltségelitek így a két előfizetést javaslom. Esetleg a professional-t cserléd le két extreme-re, az 20M helyett 2x10M két modemen, routerrel loadbalance, oszt' csókolom. Mondjuk 15k helyett 2x10k, de a forgalmad is 250G helyett 2x250G. 5k +250G-ért gondolom nem olyan sok, ha ennyire fáj...

#795 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 13:38

Idézet: Hófogó - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 13:22

Mivel már sok mindent kipróbáltam és régebben is az a tanács segített amit itt kaptam, így továbbra is bízom abban, hogy megint lesz valaki, aki leír egy triviális dolgot, amire én még véletlenül sem gondoltam, s ami egyből megoldja a problémát.

Csodák nincsenek, modemhack meg illegális, szóval azt felejtsd el ;)
Nyilván elsősorban magadban kell priorizálnod, hogy csak azokat töltsd le, amik fontosak. Vannak különböző forgalommérő progik, amik képesek bizonyos letöltött mennyiség után "riasztani", meg olyanok is, amik korlátozzák a progik által felhasználható sávszélt.
Torrenten úgy lehet faragni, hogy szedsz külföldi, publikus oldalakról, és szarsz visszaosztani bármit is :)
Esetleg csak azokat szeded le hdben, amit érdemes, pl egy transformerst igen, de egy simpsons movie-t nem.
Nem vagy fekete bárány, csak mert arra használod a netet, amire van, de nyilván a szokásaidat kell kicsit módosítani, hogy beleférj(etek) a 250g-be. Ami meg egyébként 3 egymás utáni hónapban lehet 750g, szóval pl:
1.hónap: 100g
2.hónap: 400g
3.hónap: 249g

Szerintem nincs havonta annyi jó film, hogy azzal fel lehessen használni a korlátot, de persze ez szubjektív.
Végső megoldásként kössetek be egy legkisebb csomagot, azt hiszem, mindehol ugyanannyi a korlát, így + havi ~5k ért lesz még 250g.

szerk: na igen, NSD ötlete ennél jobb, úgy még a sebesség is jobb  :up:

Szerkesztette: MaskimX 2007. 11. 20. 13:45 -kor

#796 Felhasználó inaktív   Hófogó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 13:40

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 12:32

A modem piszkálása pont az, ami nem oldja meg a méréssel kapcsolatos problémákat :) Olyan helyen mérünk, amihez nem férsz hozzá, vagy ha mégis, akkor az btk szerint minősített eset ;)

Ha munkahelyen vagytok, gondolom elköltségelitek így a két előfizetést javaslom. Esetleg a professional-t cserléd le két extreme-re, az 20M helyett 2x10M két modemen, routerrel loadbalance, oszt' csókolom. Mondjuk 15k helyett 2x10k, de a forgalmad is 250G helyett 2x250G. 5k +250G-ért gondolom nem olyan sok, ha ennyire fáj...

Mint írtam, illegális megoldás nem igazán érdekel, viszont ez tényleg elég jó ötlet. Tanulmányozom a dolgot, addig persze még ha van egyéb javaslat, azt nagyon szívesen venném!
Köszönöm a segítségedet.
Szerk1.:
A net így is túl gyors, tehát nem baj, ha lassabb lenne, csak hogy tudnám egy hálózatra kötni a két netkapcsolatot... Ennek nézek most épp utána.
Szerk2.:
Illetve így nem is lenne lassabb, sőt a feltöltés még gyorsabb is lenne!

Szerkesztette: Hófogó 2007. 11. 20. 13:40 -kor

#797 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 13:43

Keresési tipp: a Draytek gyárt dual wan portos soho routereket (akár wifivel is), elég jó cuccok 3-5 évig terjedő garival, etc. Persze nem 2 fillér, de aki megvette, attól rosszat még nem hallottam róla.

#798 Felhasználó inaktív   Hófogó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 13:50

Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 12:38

Csodák nincsenek, modemhack meg illegális, szóval azt felejtsd el ;)
Nyilván elsősorban magadban kell priorizálnod, hogy csak azokat töltsd le, amik fontosak. Vannak különböző forgalommérő progik, amik képesek bizonyos letöltött mennyiség után "riasztani", meg olyanok is, amik korlátozzák a progik által felhasználható sávszélt.
Torrenten úgy lehet faragni, hogy szedsz külföldi, publikus oldalakról, és szarsz visszaosztani bármit is :)
Esetleg csak azokat szeded le hdben, amit érdemes, pl egy transformerst igen, de egy simpsons movie-t nem.
Nem vagy fekete bárány, csak mert arra használod a netet, amire van, de nyilván a szokásaidat kell kicsit módosítani, hogy beleférj(etek) a 250g-be. Ami meg egyébként 3 egymás utáni hónapban lehet 750g, szóval pl:
1.hónap: 100g
2.hónap: 400g
3.hónap: 249g

Szerintem nincs havonta annyi jó film, hogy azzal fel lehessen használni a korlátot, de persze ez szubjektív.
Végső megoldásként kössetek be egy legkisebb csomagot, azt hiszem, mindehol ugyanannyi a korlát, így + havi ~5k ért lesz még 250g.

szerk: na igen, NSD ötlete ennél jobb, úgy még a sebesség is megmarad  :up:

Természetesen erősen szelektálok, ami a  magán cuccokat illeti.
De mint írtam, itt nem csak én töltögetek. (Jó persze, lehet, hogy én a legtöbbet...)
Jelenleg vhogy így nézünk ki:
Aug.: 328GB
Szept.. 292 GB
Okt.: 181 GB
Nov.: 95 GB

Előtte sokkal alacsonyabb volt, ipfiltert használtam, illetve a hónap vége felé töltögettem, stb., de sajnos ezeknek a módszereknek úgy tűnik lőttek...

Természetesen mindannyiótoknak szeretném még egyszer nagyon megköszönni a segítséget, illetve ötleteket, itt tényleg nagyon normális/rendes csapat van.

(Ezzel be is fejeztem a seggnyalást!)

(...legalábbis ha valakinek annak tűnt volna, mert én tényleg értékelem, hogy ingyen és bérmentve szabad, vagy munkaidőtökben mások hülye problémáival vesződtök...)

#799 Felhasználó inaktív   Hófogó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 13:53

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 12:43

Keresési tipp: a Draytek gyárt dual wan portos soho routereket (akár wifivel is), elég jó cuccok 3-5 évig terjedő garival, etc. Persze nem 2 fillér, de aki megvette, attól rosszat még nem hallottam róla.

Jónak tűnik. Esetleg olcsóbban, valami szoftveres megoldás? Két hálókari a szerverbe és ott valami progival együttesen kezelni?

#800 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 13:54

Idézet: Hófogó - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 13:50

(Ezzel be is fejeztem a seggnyalást!)

Pedig az elmúlt pár oldal után már ránkfért egy kicsi  :D
Viccet félretéve, nem tűnt annak, nem kötelező senkinek utálni a upct, főleg annak, akinek nincs oka rá  ;)

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.