HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 26. 05:58

Idézet: b0rZ - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 21:03

nem titok, ADSL-re, es azert mert juttataskent adja a munkaltatom (gyk ingye').

maradtam volna chellonal, egyebkent a telefonos ugyfelszolgalaton majdnem meggyoztek amikor lemondtam, kitartoan soroltak a lehetosegeket. :p

hasznaltam szimultan a kettot, szerintem mindegyiknek megvan elonye hatranya.. en masfel km-re lakom (geprestart :D ) a kozponttol vezeteknyileg, es netto 5.5Mbit jon ki a "8megas" kapcsolatbol. a chello ehhez kepest mindig 10 volt..
a dsl stabilnak egyelore stabil, bar a dlink modemmel nem vagyok megbaratkozva. :p
jatekra (itt) egyforman jo mindketto. 6-7ms a dsl bix, chellonal 7-8ms, tehat szinte ugyanaz.
a dsl uploadjat keveslem, es egyebkent is kevesbe birja a ketiranyu adatforgalmat

mit szeretnel meg tudni? :p

Értem, köszi a választ.

Én is nagyon erősen tekingetek az Invitel 2 az 1-ben csomagja felé (Várpalotán nincs más).
Nekem a 4 megás csomag megtenné.
Bár most 1mb-val jön a torrent, de ilyet még nem igazán láttam éjszakákon át.
http://www.videa.hu/main.php?page=play&v=MQ54IAz46OIt1aXZ
Chello??? Az mi??? Az valami ütős hangszer??? ÁÁÁ dehogy inkább szivatós...

#62 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 06:20

Idézet: Deviance - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 22:23

Medium, SZombathely!
...
kicsit mint ha ingadozna....

a szunetbe most orultem amikro volt net mindig elment  :reklamacio:

Hol van ez? Bent a meloba ingadozák nálkul megy a 20 mbit, itthon meg az 1 mbit. Hálisten. mikor utoljára volt csello itthon akkor még sokkal szarabb volt.

Amugy ha az embernek nincs se madzagos teloja, se kábeltv-je, még mindig az upc-s csello a legolcsobban kaphato net (a telefon nélkuli adsl eléggé drága)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#63 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 06:35

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 20:54

Szerk: Viszont vannak olyan oldalak, amiket egy pillanat alatt bevág, szal nem hiszem hogy nálam lenne a gond.

Igen, nem nálad van a gond. Tudod az Internet márcsak ilyen és éppen ezért van az, hogy a szolgáltatók csak a géped és a központ között garantálják a sávszélességet mert azt nem lehet garantálni, hogy a világ összes server-ét ugyanazzal a sebességgel érd el. Ez van.

Ajánlom mindenkinek, hogy mielőtt kígyót békát mondana a szolgáltatójáról (legyen az UPC vagy más szolgáltató) tanulmányozza a hálózati technológiákat, az Internet működését és ezzel elejét lehetne venni a sok sírásnak, anyázásnak
pld. a magas ping önmagában nem jelenti azt, hogy a szolgáltató kicseszik az emberrel vagy nem megfelelő a hálózat hiszen csak a szolgáltató szerverének a ping értéke lehet mérvadó (ezért sem fogadja el pld. a T-Com az ADSL hálózatán a speedtest.net értékeit). Bármi más szerver eléréséért a szolgáltató nem fog neked garanciát adni hiszen ez már nem rajta múlik.

#64 Felhasználó inaktív   Atttesz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 26. 08:48

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 6:35

Igen, nem nálad van a gond. Tudod az Internet márcsak ilyen és éppen ezért van az, hogy a szolgáltatók csak a géped és a központ között garantálják a sávszélességet mert azt nem lehet garantálni, hogy a világ összes server-ét ugyanazzal a sebességgel érd el. Ez van.

Ajánlom mindenkinek, hogy mielőtt kígyót békát mondana a szolgáltatójáról (legyen az UPC vagy más szolgáltató) tanulmányozza a hálózati technológiákat, az Internet működését és ezzel elejét lehetne venni a sok sírásnak, anyázásnak
pld. a magas ping önmagában nem jelenti azt, hogy a szolgáltató kicseszik az emberrel vagy nem megfelelő a hálózat hiszen csak a szolgáltató szerverének a ping értéke lehet mérvadó (ezért sem fogadja el pld. a T-Com az ADSL hálózatán a speedtest.net értékeit). Bármi más szerver eléréséért a szolgáltató nem fog neked garanciát adni hiszen ez már nem rajta múlik.

Hm, igen nagy részt igazad van a szolgáltatókkal és az emberekkel kapcsolatban, de például nálam is ugyan ez volt oldalak nem jöttek be déltől éjfélig és nem az oldal szervere volt leterhelve, mert direkt megnéztem más szolgáltatóval és valami oknál fogva azzal szépen betöltött. A pingnél is ugyan ez a helyzet, csakhogy nem egyszerre lesz terhelt az összes szerver amin pl játszol és normál esetben 50 körül van a ping még ha tele is van. Igaz, hogy sokan az általad említett "tényezőket" nem nézik és egyből anyáznak, de hidd el vannak rajtad kívül is emberek akik ezeket a dolgokat is nézik nem csak kapva az alkalmon "kitalálják" a szolgáltatót.

Nálam most minden ok végre, tegnap a modem nálam is szaggatott délután, de estére már rendben volt. XVII ker

Szerkesztette: Atttesz 2007. 10. 26. 08:52 -kor

#65 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 08:54

Idézet: Atttesz - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 9:48

Hm, igen nagy részt igazad van a szolgáltatókkal és az emberekkel kapcsolatban, de például nálam is ugyan ez volt oldalak nem jöttek be déltől éjfélig és nem az oldal szervere volt leterhelve, mert direkt megnéztem más szolgáltatóval és valami oknál fogva azzal szépen betöltött. A pingnél is ugyan ez a helyzet, csakhogy nem egyszerre lesz terhelt az összes szerver amin pl játszol és normál esetben 50 körül van a ping még ha tele is van. Igaz, hogy sokan az általad említett "tényezőket" nem nézik és egyből anyáznak, de hidd el vannak rajtad kívül is emberek akik ezeket a dolgokat is nézik nem csak kapva az alkalmon "kitalálják" a szolgáltatót.

Nálam most minden ok végre, tegnap a modem nálam is szaggatott délután, de estére már rendben volt.

Egy adott server-t több útvonalon is el lehet érni és ez a lényeg amit mindenképpen figyelembe kell venni. Egy server elérését tekintve nem mindegy, hogy az milyen útvonalon valósul meg, külföldi server esetén nem mindegy, hogy hol lép ki a csomag az országból. Ezek pedig szolgáltató, aktuális terhelés, csomóponti hiba, stb. függvénye.

#66 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 08:58

Idézet: Lazsa - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 19:24

Kaptunk új IP cím tartományt  :respect:

Már csak hostot kéne hozzá varázsolni  :cool:

Vagy majd NS-ekbe bekerül, csak lassan ?  :think:

Parancsolj.

#67 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 08:58

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 7:35

Ahm, bár nem értem hogy miért pont az én postom miatt jött rád az agymenés. Egy rossz szót nem szóltam a  UPC-re, a tegnapi napig semmi gondom nem volt vele.

Az viszont picit érdekes, hogy a saját pesti szerveremre ha http-vel próbálom elérni megy mint a villám, de ha ftp-vel akkor 1kb/s... biztos a technológia, meg az anyámkinja.

#68 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 09:20

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 8:58

Az viszont picit érdekes, hogy a saját pesti szerveremre ha http-vel próbálom elérni megy mint a villám, de ha ftp-vel akkor 1kb/s... biztos a technológia, meg az anyámkinja.

Próbálj ki egy IP cserét, nekem a múltkor ez segített.

#69 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 09:33

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 22:36

az a lassú ADSL felfelé nekem éjjel nappal 55-56KB-al tolja a cuccot (bruttó 512kbit nettó 430-435kbit)
és ugye mivel 0 korlátozás van így amit a rézdrót elbír az megy egésznap
(csak zárójelbe írom hogy max feltöltés mellett is 820-840KB-al húzok lefelé DC-ről éppen)

hát ilyen ez a sz@r ADSL :rolleyes:

Az a jó, hogy ezt nem írod le gyakran.  :smoker:
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#70 Felhasználó inaktív   Atttesz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 26. 09:41

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 8:54

Egy adott server-t több útvonalon is el lehet érni és ez a lényeg amit mindenképpen figyelembe kell venni. Egy server elérését tekintve nem mindegy, hogy az milyen útvonalon valósul meg, külföldi server esetén nem mindegy, hogy hol lép ki a csomag az országból. Ezek pedig szolgáltató, aktuális terhelés, csomóponti hiba, stb. függvénye.

Igen, de ilyen alapon szinte "mindent" ki lehetne magyarázni (végülis a szolgátatók ezt is teszik), de akkor is, erre jóvalta kisebb az esély és valószínübb, hogy a szolgáltató volt túlterhet, márcsak az fent emlitett priorizálásból kiindulva, de ezt asszem egy utvonalkövetésből is látod... És nagyrészt magyar szervek voltak.

De részemről téma off, mert az itthoni, söt még a külföldi szervereknek is növelték a sebességét és a hibákat "megjavították", hogy én el tudjam érni őket :)

#71 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 09:48

Idézet: Atttesz - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 10:41

Igen, de ilyen alapon szinte "mindent" ki lehetne magyarázni (végülis a szolgátatók ezt is teszik), de akkor is, erre jóvalta kisebb az esély és valószínübb, hogy a szolgáltató volt túlterhet, márcsak az fent emlitett priorizálásból kiindulva, de ezt asszem egy utvonalkövetésből is látod... És nagyrészt magyar szervek voltak.

De részemről téma off, mert az itthoni, söt még a külföldi szervereknek is növelték a sebességét és a hibákat "megjavították", hogy én el tudjam érni őket :)

Ezért írtam, hogy egy adott server elérési idejének növekedése lehet az adott útvonal leterheltsége miatt is. pld. nálam sokszor előfordul, hogy ezt a server-t amin ez a fórum van nem érem el rendesen holott nem korlátozott ADSL van meg más server-t pikk-pakk elérek.

#72 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 26. 10:00

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 10:48

nálam sokszor előfordul, hogy ezt a server-t amin ez a fórum van nem érem el rendesen holott nem korlátozott ADSL van meg más server-t pikk-pakk elérek.

Vagy kifejezetten összehányja magát, közben a pingek mégis teljesen jók. Erről csakis az UPC tehet, ki más :-)
Make love not Wor.

#73 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 10:01

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 11:00

Erről csakis az UPC tehet, ki más :-)

:D

#74 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 10:04

Idézet: KaSaX - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 10:20

Próbálj ki egy IP cserét, nekem a múltkor ez segített.

Most hogy így mondod megnéztem az event logot a vistában, és pont előző éjjel volt IP csere. Azóta megy a szarakodás... :think:

Btw, hogy tudok IP-t cserélni? Hiába kapcsoltam ki pár percre a modemet, meg vissza, nem változik.

Szerkesztette: Locutus 2007. 10. 26. 10:27 -kor

#75 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 10:48

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 10:04

Most hogy így mondod megnéztem az event logot a vistában, és pont előző éjjel volt IP csere. Azóta megy a szarakodás... :think:

Btw, hogy tudok IP-t cserélni? Hiába kapcsoltam ki pár percre a modemet, meg vissza, nem változik.

Átállítod a hálókártya MAC address -ét, vagy kicseréled átmenetileg.
Ha router-ed van ott is meg lehet adni.

#76 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 10:54

Idézet: KaSaX - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 11:48

Átállítod a hálókártya MAC address -ét, vagy kicseréled átmenetileg.
Ha router-ed van ott is meg lehet adni.

UPC üsz nem tud cserélni nekem ha reklamálok?

Fogalmam sincs hogy állitsak mac adresst, hálókártyát meg biztosan nem fogok cserélni a UPC bénázása miatt.

#77 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 11:08

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 11:54

UPC üsz nem tud cserélni nekem ha reklamálok?

Fogalmam sincs hogy állitsak mac adresst, hálókártyát meg biztosan nem fogok cserélni a UPC bénázása miatt.

ipconfig /release /renew  Próbáltad? Mármint új IP kéréshez.

Szerkesztette: wpepi 2007. 10. 26. 11:09 -kor

#78 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 11:44

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 12:08

ipconfig /release /renew  Próbáltad? Mármint új IP kéréshez.

Próbáltam, nem ad új IP-t.

A chello üsz azt javasolta, hogy installáljam ujra a hálókártyát. Még ezt is megtettem nekik.

Semmi változás.

UPDATE: chello chateltem az ÜSZ-el. Érdekes módon 2 percen belül valamitől megjavult a téma, igaz, csak részben. A speedtest net még mindig botrányos adatokat mér, de 3-4 másik sebességteszt mind 8mbit felett mért. És a szerveremről is újra 1100kb/s-al tudok letölteni. (és nem, nem csináltam semmi különöset, csak úgy megjavult.)

Szerkesztette: Locutus 2007. 10. 26. 12:20 -kor

#79 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 13:22

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 12:44

Próbáltam, nem ad új IP-t.

A chello üsz azt javasolta, hogy installáljam ujra a hálókártyát. Még ezt is megtettem nekik.

Semmi változás.

UPDATE: chello chateltem az ÜSZ-el. Érdekes módon 2 percen belül valamitől megjavult a téma, igaz, csak részben. A speedtest net még mindig botrányos adatokat mér, de 3-4 másik sebességteszt mind 8mbit felett mért. És a szerveremről is újra 1100kb/s-al tudok letölteni. (és nem, nem csináltam semmi különöset, csak úgy megjavult.)

A srác, akivel cseteltél, megnyomta a turbo boost gombot ;)

#80 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 13:32

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 14:22

A srác, akivel cseteltél, megnyomta a turbo boost gombot ;)

Amit a takarítónő kapcsolt ki véletlenül tegnap felmosás közben :D
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.