Idézet: moq - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 13:32
UPC chello: bővítések és korlátozások XII.
Elküldve: 2007. 10. 26. 18:43
szerk: érdekes, mostmár forgalomméréshez beenged, adminfelületre még mindig nem. mondjuk ez tulzottan nem izgat.
Szerkesztette: CorsairS 2007. 10. 26. 18:46 -kor
Elküldve: 2007. 10. 26. 18:53
Elküldve: 2007. 10. 26. 18:57
Elküldve: 2007. 10. 26. 18:59
Idézet: charlie - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 18:57
kezeles.chello.hu teljes e-mail cim + jelszo
Elküldve: 2007. 10. 26. 19:01
Idézet: Locutus - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 18:53
minden csomagnal, sebessegtol fuggetlenul 3 egymast koveto honapban max 750g lehet az osszforgalmad
Szerkesztette: meghaltam 2007. 10. 26. 19:03 -kor
Elküldve: 2007. 10. 26. 20:19
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
Szerkesztette: tikva 2007. 10. 26. 20:20 -kor
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik
Elküldve: 2007. 10. 26. 21:41
Idézet: tikva - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 21:19
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
Na, mondjuk ez _valóban_ durván félrevezető.
Elküldve: 2007. 10. 26. 22:54
Idézet
Az ftp-ről való letöltés értékeit sem fogadja el a T-Com. Pedig sebességméréseknél, mint tudjuk, maguk a böngészők is befolyásolhatják a mért értékeket. Egyébként ingadozást tapasztalva érdemes "idegen" hálózatokban levő szervereken különböző méréseket végezni.
Elküldve: 2007. 10. 27. 07:56
Idézet: CorsairS - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 19:43
szerk: érdekes, mostmár forgalomméréshez beenged, adminfelületre még mindig nem. mondjuk ez tulzottan nem izgat.
Én is így vagyok vele: webmail-ra és a forgalommérésre beenged máshova nem.
Igaz több mint 1 éve ezt a jelszót használom - de eddig még nem kellett belépnem máshova.
Elküldve: 2007. 10. 27. 08:30
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 19:56
Mert sok előfizetőt köszönhettek eddig annak, hogy a megbízható szolgáltatás miatt ajánlottam őket az ismerőseimnek, még abban az esetben is, ha volt adsl.
Feltételezem ez ugyanolyan bevétel, mintha a pocsék reklám után ment volna be az ügyfél, csak ezért nem fizettek ki 10millákat.
Aztán jött a hazudozás, hogy "csak fejlesztünk", aztán, hogy "csak a fejlesztés végéig korlátozunk", aztán "hogy rohadj meg te kalóz, ne számíts nagyobb sávszélességre".
Ezt én olyan emberként mondom, aki azóta előfizető, hogy itt újpesten elérhető a szolgáltatás, és mindezidáig dicshimnuszokat zengtem róla a sebessége, és megbízhatósága miatt.
Elküldve: 2007. 10. 27. 08:46
Idézet: maxt - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 9:30
Az optimalizálás bevezetéséhez fejleszteni kellett ugyebár akkor miért állítod, hogy hazudozás volt a "csak fejlesztünk"?
Nagyobb a sávszélesség? Igen. Írták, mondták valahol, hogy ez a nagyobb sávszélesség fájlcserére is vonatkozik? Nem. Akkor miért hőbörögsz?
Idézet
Most már a UPC nem megbízható? Most már pocsék a szolgáltatás? Nem megy a net? Nem megy a VoIP?
Hogy is van ez? Akkor ha a hálózat technológiája miatt kordában tartanak olyan hálózati alkalmazásokat melyek képesek leültetni a hálózatot akkor az már mocsokság? Miért is?
A DIGI is pocsék lesz ha azt a korlátozást amit már beleírtak az ÁSZF-jükbe be is vezetik? Miért lesz pocsék? Ha az ország valamennyi szolgáltatója él ezzel a lehetőséggel akkor mind megbiztatatlan, szar szolgáltatást fognak adni? Miért?
Érted ugye, hogy mire akartam kilyukadni.
Attól, hogy a UPC a fájlcserélőket kordában tartja még színvonalas szolgáltatást nyújt. Akkor lenne gáz ha hagynák leülni a hálózatot és nem lehetne telefonálni, netezni.
Idézet
Már megbocsáss de a UPC ma is megbízható szolgáltatást nyújt.
Szerkesztette: wpepi 2007. 10. 27. 09:03 -kor
Elküldve: 2007. 10. 27. 09:09
Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 9:46
Ezt most komolyan mondod vagy az év viccének szántad???
Chello??? Az mi??? Az valami ütős hangszer??? ÁÁÁ dehogy inkább szivatós...
Elküldve: 2007. 10. 27. 09:14
Idézet: Shadowman007 - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 10:09
Azért mert ennél a szolgáltatónál nem hasít a torrent? Ugye nem gondolod, hogy ettől lenne megbízhatatlan? Mert ha igen akkor te még soha nem találkoztál olyan szolgáltatóval ahol valóban pocsék, megbízhatatlan a szolgáltatás.
Elküldve: 2007. 10. 27. 09:20
Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 8:46
Nagyobb a sávszélesség? Igen. Írták, mondták valahol, hogy ez a nagyobb sávszélesség fájlcserére is vonatkozik? Nem. Akkor miért hőbörögsz?
Most már a UPC nem megbízható? Most már pocsék a szolgáltatás? Nem megy a net? Nem megy a VoIP?
Hogy is van ez? Akkor ha a hálózat technológiája miatt kordában tartanak olyan hálózati alkalmazásokat melyek képesek leültetni a hálózatot akkor az már mocsokság? Miért is?
A DIGI is pocsék lesz ha azt a korlátozást amit már beleírtak az ÁSZF-jükbe be is vezetik? Miért lesz pocsék? Ha az ország valamennyi szolgáltatója él ezzel a lehetőséggel akkor mind megbiztatatlan, szar szolgáltatást fognak adni? Miért?
Érted ugye, hogy mire akartam kilyukadni.
Attól, hogy a UPC a fájlcserélőket kordában tartja még színvonalas szolgáltatást nyújt. Akkor lenne gáz ha hagynák leülni a hálózatot és nem lehetne telefonálni, netezni.
Nem ott érzem elsősorban a problémát, hogy a hálózatot menedzselik, és előnyt élveznek bizonyos dolgok, mert tisztában vagyok, hogy bizonyos alkalmazásoknak szüksége van az azonnali és jó kapcsolatra, bizonyos alkalmazásknak pedig nem.
A probléma véleményem szerint ott van, ahogy ezt a upc lekezelte.
Megemelte a sávszélt, és ezzel a hálózat szinvonalát erősen visszavetette.
Mint korábban írtam délután (mit tesz isten a csúcsidő közepén érek haza, és mire vége van már alszom) elég problémás a szolgáltatás haszálata, ami csak az "emelés" óta ilyen.
Korábban minden rendesen működött, most meg elég kevés esetben fordul elő, hogy legalább az emelés előtt szinvonalat megközelítik.
Nem vagyok letöltőgép, elégedett voltam a régi szolgáltatással, és a 30g korlát sem jelentett soha gondot.
Elküldve: 2007. 10. 27. 09:20
Idézet: maxt - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 9:30
Feltételezem ez ugyanolyan bevétel, mintha a pocsék reklám után ment volna be az ügyfél, csak ezért nem fizettek ki 10millákat.
Aztán jött a hazudozás, hogy "csak fejlesztünk", aztán, hogy "csak a fejlesztés végéig korlátozunk", aztán "hogy rohadj meg te kalóz, ne számíts nagyobb sávszélességre".
Ezt én olyan emberként mondom, aki azóta előfizető, hogy itt újpesten elérhető a szolgáltatás, és mindezidáig dicshimnuszokat zengtem róla a sebessége, és megbízhatósága miatt.
Digi ÁSzF 9.2:
Idézet
Magyarul: azt korlátozunk, amit akarunk és úgy korlátozzuk, ahogy akarjuk. Jó étvágyat a 20/20-hoz...
Elküldve: 2007. 10. 27. 09:30
Idézet: maxt - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 10:20
A probléma véleményem szerint ott van, ahogy ezt a upc lekezelte.
Megemelte a sávszélt, és ezzel a hálózat szinvonalát erősen visszavetette.
Mint korábban írtam délután (mit tesz isten a csúcsidő közepén érek haza, és mire vége van már alszom) elég problémás a szolgáltatás haszálata, ami csak az "emelés" óta ilyen.
Korábban minden rendesen működött, most meg elég kevés esetben fordul elő, hogy legalább az emelés előtt szinvonalat megközelítik.
Nem vagyok letöltőgép, elégedett voltam a régi szolgáltatással, és a 30g korlát sem jelentett soha gondot.
Gondold végig, hogy miért is került sor az ilyen jellegű korlátozásra. Nem azért mert a UPC gondolt egyet, hogy na gyerekek szopassuk meg jól az előfizetőinket. Vélhetően a megemelt sávszélességhez megemelkedett terhelés is párosult azaz sokkal nagyobb lett a terhelés mint az emelés előtt ergo választani kellett, hogy vagy drasztikus áremelés és így lehet úgy hálózatot bővíteni, hogy ne legyen fennakadás vagy marad az ár és optimalizált rendszert vezetnek be.
És miért is történt az emelés? Ugyebár az emelés egy kényszerű döntés volt hiszen a konkurencia emelt ergo itt is emelni kellett. Ezek pedig nem előre tervezett költséget jelentenek és ugyebár a UPC nem egy szamaritánus szervezet.
Szerk:
Gondolj bele abba, hogy a Digi aki most a legnyomottabb áron adja a szolágáltatást ha elegendő ügyfélre tesz szert akkor ő is kényszerül lépni azaz vagy árat emel vagy bevezet korlátozást. Mivel október 17.-én belevette az ÁSZF-be a korlátozás lehetőségét feltételezem nem áremelés lesz az első hanem a korlátozás. Az meg, hogy most nem korlátoz üzleti megfontolás hiszen az alacsony ár és a korlátozás nélküli hálózat egy igen jó beetetés ami hozza a sok ügyfelet. De figyeld meg 2008-ban biztos, hogy nagyon komoly változások lesznek ott is.
Szerkesztette: wpepi 2007. 10. 27. 09:35 -kor
Elküldve: 2007. 10. 27. 09:33
Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 9:14
Találkoztam!
Mind a HDSNET, mind a központtól igen távoli helyeken levő szakadozó adsl közeli ismerős, mert van ismerős akinek erre van csak keret, vagy más nem elérhető.
(ne is említsem azt a névtelen lanos szolgáltatót, aki egy 10Mbit-es netet osztott le egy 10emeletes panelházban.
Az adsl-t azért fejlesztgették szépen, mert az utóbbi időben már nemigen voltak problémáik, a hdsnetbe meg sajnos bele kellett törődni. Se ügyfélszolgálat, se normális szolgáltatás, és volt barátom aki egy szigszalaggal átkötött törött modemet kapott, mikor bekötötték.
Van rosszabb is, de ne az legyen az etalon.
update:
most nézem hdsnet honlapját.... ha belőlük lett a digi, akkor mindenki meneküljön... digitv-vel már szívott ismerős
Szerkesztette: maxt 2007. 10. 27. 09:35 -kor
Elküldve: 2007. 10. 27. 09:44
Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 9:30
És miért is történt az emelés? Ugyebár az emelés egy kényszerű döntés volt hiszen a konkurencia emelt ergo itt is emelni kellett. Ezek pedig nem előre tervezett költséget jelentenek és ugyebár a UPC nem egy szamaritánus szervezet.
Szerk:
Gondolj bele abba, hogy a Digi aki most a legnyomottabb áron adja a szolágáltatást ha elegendő ügyfélre tesz szert akkor ő is kényszerül lépni azaz vagy árat emel vagy bevezet korlátozást. Mivel október 17.-én belevette az ÁSZF-be a korlátozás lehetőségét feltételezem nem áremelés lesz az első hanem a korlátozás. Az meg, hogy most nem korlátoz üzleti megfontolás hiszen az alacsony ár és a korlátozás nélküli hálózat egy igen jó beetetés ami hozza a sok ügyfelet. De figyeld meg 2008-ban biztos, hogy nagyon komoly változások lesznek ott is.
Jesszusanyám!
Miért akar nekem két UPC-s Digit eladni?
Egyrészt nem elérhető, másrészt tisztában vagyok vele milyen a beetetés, és nem akarok lejjebb kerülni.
Megértem a szolgáltatói szempontokat is, de ez nem változtat azon, hogy a korábbinál rosszabb netet kapok, és mindenhonnan az szól, hogy ez jobb.

Súgó
A téma zárva.