HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 08. 22:46

Idézet: repattila - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 23:27

A rendorsegnek ki fognak adni, megnyugodhatsz :)

Azért odáig nem jutunk el.  ;)

Szerkesztette: killa 2007. 11. 08. 22:48 -kor

#542 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 22:51

Idézet: killa - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 23:13

Ha arra gondolsz, hogy IP alapján megtalálnak, szerintem a UPC nem ad ki harmadik félnek.

és rendőrségnek ?

-C0pp3rM!n3-

#543 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 22:51

Idézet: killa - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 23:46

Azért odáig nem jutunk el.  ;)

Főleg mert a torrent oldalak nem tárolnak IP-ket...

#544 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 23:12

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 22:51

Főleg mert a torrent oldalak nem tárolnak IP-ket...

ott a pont.

sok huho _semmiert_

szerk.: egyutterzek az erintett oldalak uzemeltetoivel, en is ateltem ezt. kellemetlen, mint egy foghuzas. de megfoghatatlan, mint a puki amit a gyogynovenyes teatol eregetek. pont stop.

Szerkesztette: b0rZ 2007. 11. 08. 23:13 -kor

-= ZenészHUB :: the one and only =-

#545 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 00:37

LGI/UPC 2007 3. negyedéves eredmények:
http://www.lgi.com/p...ase%20Final.pdf

Az elmúlt 1 év alatt:
- 50 ezerrel nőtt az elért háztartások száma (1160 ezer)
- 93 ezerrel nőtt a visszirányusított háztartások száma (1106 ezer)
- 25 ezerrel csökkent az analóg TV ügyfélszám (708 ezer)
- 12 ezerrel csökkent a műhódas ügyfélszám (162 ezer)
- 73 ezerrel nőtt a net előfizetők száma (258 ezer)
- 37 ezerrel nőtt a telefon előfizetők száma (167 ezer)

Az elmúlt 1 negyedév alatt:
- 5 ezerrel nőtt az elért háztartások száma
- 13 ezerrel nőtt a visszirányusított háztartások száma
- 8 ezerrel csökkent az analóg TV ügyfélszám
- 3 ezerrel nőtt a műhódas ügyfélszám
- 15 ezerrel nőtt a net előfizetők száma
- 5 ezerrel nőtt a telefon előfizetők száma

Az elmúlt 1 év alatt:
UPC netes ügyfélköre 40%-kal nőtt (258 ezer)
MT ADSL ügyfélköri 31%-kal nőtt (589 ezer)
MT kábelnet ügyfélköre 76%-kal nőt (80 ezer)

UPC netelőfizetés/TV előfizetés arány(258/708): 36%
MT ADSL előfizetés/telefon előfizetés arány(589/2291): 26%
MT kábelnet előfizetés/TV előfizetés arány(80/412): 19%

#546 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 09:14

Idézet: killa - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 22:13

Ha arra gondolsz, hogy IP alapján megtalálnak, szerintem a UPC nem ad ki harmadik félnek.

Valóban nem ad ki -a te adataidat nem adja ki nekem  ;)

#547 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 10:46

Idézet: alibabusic - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 10:14

6.3.2 A jogszabályi kötelezettségnél fogva a szolgáltató átadhatja az előfizetői adatokat:
a) a nemzetbiztonság,
b) a honvédelem és a közbiztonság védelme,
c) a közvádas bűncselekmények, valamint
d) az Elektronikus Hírközlési rendszer jogosulatlan, vagy jogsértő felhasználásának üldözése céljából
az arra hatáskörrel rendelkező nemzetbiztonsági szerveknek, nyomozó hatóságoknak, valamint a bíróságnak, valamint a bírósági végrehajtásról szóló törvény előírásai szerint a végrehajtónak;
Az előfizetői adatokat a fentiek szerint átvevőket a szolgáltatóval azonos titoktartási és adatvédelmi kötelezettség terheli.

#548 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 15:02

Idézet: cspetee - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 21:57

mondassz valamit... :up:
http://www.videa.hu/main.php?page=play&v=MQ54IAz46OIt1aXZ
Chello??? Az mi??? Az valami ütős hangszer??? ÁÁÁ dehogy inkább szivatós...

#549 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 15:11

UPC BIX portján 2 nappal korábbi déli letöltéshez képest ma peakben úgy 3.5/1 Gbps mínusz van. Ez úgy 30%-os csökkenés.

#550 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 16:35

Ezt mondom én is.  ;)
http://www.videa.hu/main.php?page=play&v=MQ54IAz46OIt1aXZ
Chello??? Az mi??? Az valami ütős hangszer??? ÁÁÁ dehogy inkább szivatós...

#551 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 17:33

Idézet: alibabusic - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 10:14

ASVA- ra gondoltam.  :)

#552 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 19:53

nem karorvendesbol irom, de erezhetoen gyorsabb minden a tegnapi lefoglalasok utan. ping 31ms, 10061/947kbit/s extremel.  :up:  ennyit szamit a fajlcserelgetes...

Szerkesztette: meghaltam 2007. 11. 09. 19:53 -kor

#553 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 20:15

Idézet: meghaltam - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 19:53

nem karorvendesbol irom, de erezhetoen gyorsabb minden a tegnapi lefoglalasok utan. ping 31ms, 10061/947kbit/s extremel.  :up:  ennyit szamit a fajlcserelgetes...

karorvendo! :D
-= ZenészHUB :: the one and only =-

#554 Felhasználó inaktív   PBAPBA 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 09. 20:56

Mivel úgy láttam, hogy a feltöltési sebességgel (figyelem, nem P2P!!!!!) másnak is van gondja, megosztom veletek, mire is jutottam a dologgal kapcsolatosan. NSD hallgat a dologgal kapcsolatosan, valszeg nem tud/akar vele foglalkozni, vagy nincs rá ideje, vagy csak szimplán nem az ő dolga, esetleg szerinte nincs is hiba :-)

Röviden emlékeztetőül a hibajelenség: felfelé irányban elindított bármilyen nagyobb adatfolyam (pl. FTP) sebessége másodpercek alatt visszaesik pár kilobyte/sec sebességre, majd 1-2 percen belül behal. Ez az összes általam kipróbált hazai szerverre igaz, saját céges, és ingyenes tárhelyszolgáltatók szerverére, vagy akár webes levelzésre (pl. freemail vagy vipmail) ha egy csatolmányt szeretnél feltölteni. Külföldi irányban még nem teszteltem a dolgot. Ellenben: a UPC-s webtárhelyemre full sebességgel megy felfele az adat.

Tegnap este addig erőszakoskodtam a telefonos ügyfélszolgálatnál, amíg kiírtak egy munkalapot, és ma ki is jött egy szaki egy laptoppal. Bár az ügyfélszolgálatos megesküdött rá, hogy nálam lesz a baj a gépemmel, és ki kell majd fizetnem a kiszállási díjat, roppant meglepő módon a szaki a laptopjával ugyanúgy tapasztalta a hibát. Igazándiból már a megérkeztekor mondta, hogy tudnak a hibáról (legalábbis ők, a kiszállásokat végzők), szóval nem egyedi. A dolog pár hete jelentkezett első alkalommal, utána pár nap múlva megjavult, majd most kb. 1-2 hete ismét van és állandósult. A fickó, aki nálam volt azt mondta, hogy ő látta most a napokban ezt a hibát a XIII. és a IV. kerületben is, tehát területfüggetlen. Érdekes, hogy van aki a UPC-s webtárhelyére sem tud feltölteni rendesen, van aki pedig igen. A hiba okáról és miértjéről senki nem tud eddig semmit. Elmondása szerint a napokban megsűrűsödtek az ilyen jellegű hibabejelentések.

Aki felfele nem nagyon forgalmaz és csak webezik, az nem valószínű, hogy észleli a hibát, csak akkor, ha legalább pár megabyte-os file-t fel akarsz tölteni valahova. A speedtest-ek egy része szintén nem fogja produkálni a hibát, el kell indítani egy FTP feltöltést felfele, akkor derül ki a helyzet.

Nem tudom, mást mennyire zavar ez a jelenség, engem piszkosul, mert a munkámhoz kellene az internetkapcsolat. Javaslom, hogy ha mást is zavar, akkor ő is jelentse be a 1221-en a hibát, és ne hagyja magát lerázni azzal, hogy biztos a tűzfallal/vírussal/windows-al van a gond, addig kell ütni az "asztalt", amíg ki nem küldenek egy szakit egy laptoppal, aki szintén felfedezi a hibát, és kitölti a hibáról a munkalapot helyben. Ezt követően pár naponta érdemes ismét lejelenteni a hibát telefonon, bediktálni a munkalapszámot (amit a szakitól kapsz amikor kint van nálad), és szólni, hogy a hiba még most is fennáll. Esetleg javasolni, hogy ismét küldjenek ki valakit :-)
Ha elég sok felhasználó kér majd munkalapot a hibára, akkor túl sok erőforrást köt majd le a dolog, és egyszerűbb lesz nekik megoldani a problémát, mint mindenkihez kiküldeni valakit.

Ne e-mail-ben jelezzétek, ne elégedjetek meg a telefonos bejelentéssel, ki kell küldetni velük szakembert, hogy nézze meg! E-mail-ben és telefonon ugyanis leráznak! Ki kell erőszakolni a munkalapot. A hónap végén pedig küldeni a faxot/levelet a jóváírásra vonatkozó kérelemmel. Csak így lehet őket rászorítani a hiba elhárítására.
Ami még kellemetlen, hogy nálam az IP-telefont is befolyásolja a dolog. Itt most nem a UPC-s telefonra kell gondolni, annak dedikált sávszélje van, hanem ha valami más SIP klienst használ az ember. Mióta ez a feltöltési probléma fennáll, azóta a SIP teló sem nagyon megy :-( király.

Még egy dolog: én megértem, hogy időnként gebasz van, nincs hibátlan rendszer, minden elromlik egyszer, ez törvényszerű, 100% uptime nem nagyon létezik. Engem csak az zavar (de az kurvára), amikor hülyének néznek. Tessék azt mondani, hogy igen, hiba van, fogalmunk sincs még hogy mi, de igyekszünk kijavítani, türelem. Vagy valami hasonló. Valami a forgalomszabályozás területén kicsit meg van feküdve úgy tűnik, de ezt a nálam okosabbak majd kiderítik/megoldják. Remélem :-) Kénytelenek lesznek, mert egy idő után kellemetlen lesz a sok kiszállás, jóváírás, egyéb.

Érdekelne, hogy ki más küzd még ezzel a dologgal, és mit sikerült eddig elérnie a UPC-nél. Én eddig jutottam, most már van papírkám arról, hogy lassan 1 hónapja rossz kisebb szünettel, elismerték a problémát. Lehet igényleni a jóváírást. De én nem jóváírást szeretnék, hanem netet basszus :-(

Szerkesztette: PBAPBA 2007. 11. 09. 21:02 -kor

#555 Felhasználó inaktív   HarryDEC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 21:19

Idézet: meghaltam - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 20:53

Nem akarlak elkeseríteni, de nagy részét nem foglalták le (pl nálam is megy). A másik dolog, hogy két pislogásod köztt újra menni fog mind  :D

#556 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 22:07

Idézet: PBAPBA - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 22:56

..

Újpesti vagyok, de most szakadt el a cérna !
Még ma este felhivom öket, holnap pedig kéretek egy embert is aki megnézi ezt.
Kártérítést is fogok követelni, csak azt nem tudom mennyi illet meg, na pm-ben tudsz mondani részleteket annak is örülnék. Munkám miatt fontos lenne a feltöltés ftpre ! :(

#557 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 22:07

UPC Q3-as prezentáció, a 9. oldal az ami érdekes.
http://library.corporate-ir.net/library/19...tationFinal.pdf

Sajnos sok új ebből sem derül ki. Az végre eldőlt hogy a két DTV-ből kimaradt országban nálunk és lengyeleknél is elindul majd a DTV, de konkrétum az nincs. Viszont az érdekes hogy románokhoz és lengyelekhez teljes hálózat fejlesztés várható a közeljővőben, de a többi kelet-EU érdekeltségre nem írnak ilyet. Nem ismerem a UPC infrastruktúrját, de szerintem jelentős fejlesztés nélkül rendes DTV-t nem igazán fognak csinálni, inkább csak amolyan fapadost, amilyeneket most a többi szolgáltató is kínál. Erősen erre enged következtetni az hogy erre a régióra a jővőbeli várakozásoknál a fejlettebb DTV variánsra hosszú kifutási idővel számolnak. Míg egy lappal korábban a nyugat európai érdekeltség országainál már az áll hogy a teljes régióra kiterjedően a fejlett DTV szolgáltatások szélesebbkörű térnyerése a cél. Ez nem igazán úgy hangzik mintha egy Tíhóm szolgáltatásaivel felérő, HD, PVR, VOD-os kínalatú DTV lenne a cél ebben a keleti régióban.

#558 Felhasználó inaktív   PBAPBA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 00:30

Idézet: CyberLord - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 22:07

Újpesti vagyok, de most szakadt el a cérna !
Még ma este felhivom öket, holnap pedig kéretek egy embert is aki megnézi ezt.
Kártérítést is fogok követelni, csak azt nem tudom mennyi illet meg, na pm-ben tudsz mondani részleteket annak is örülnék. Munkám miatt fontos lenne a feltöltés ftpre ! :(

Igazándiból sok újat nem tudnék neked PÜ-ben mondani, mindent leírtam. Egyet tudsz tenni: munkalapot felvetetni, a kiérkező szakival igazoltatni a hibát, ezt követően minden harmadik napon telefonon bejelenteni, végül pedig a hónap végén jóváírást kérni írásban. Kártérítésre nem nagyon számíthatsz, maximum a havi számla jóváírását kérheted. Huzamosabb hibás teljesítés okán esetleg felmondhatod a hűségnyilatkozatodat, de erre nem esküszöm meg, az ÁSZF-et át kell nézni. Szerintem ha eleget cseszegetjük őket, akkor pár hét alatt megjavul a dolog.

Amúgy megértelek, az elmúlt két-három hétben többszörösét költöttem a motoros futárokra, mint a havi UPC számlám, pedig nem is vagyok hűségnyilatkozatos. De kenhetem a hajamra ha lemondom, akkor itt max T-Kábel-t rendelhetek, ami szarabb szvsz, az ADSL-t meg megint kenhetem a hajamra, mert mekem fontos az upload a meló miatt. Esetleg még nézhetnék valami mikros szolgáltatót, de azokkal meg végképp csak a nyűg van.

Szóval nekem itt nincs igazi alternatíva sajnos, marad az, hogy ki kell taposni a szolgáltatóból a megfelelő szolgáltatást. Vagy tud még valaki zuglóban megbízható, legalább 1 Mbit/sec-es feltöltési sebességű szolgáltatást hasonló árkategóriában? Ha igen, szóljon, plííííz!

#559 Felhasználó inaktív   PBAPBA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 00:41

Idézet: shabba - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 22:07

UPC Q3-as prezentáció, a 9. oldal az ami érdekes.
http://library.corporate-ir.net/library/19...tationFinal.pdf

Sajnos sok új ebből sem derül ki. Az végre eldőlt hogy a két DTV-ből kimaradt országban nálunk és lengyeleknél is elindul majd a DTV, de konkrétum az nincs. Viszont az érdekes hogy románokhoz és lengyelekhez teljes hálózat fejlesztés várható a közeljővőben, de a többi kelet-EU érdekeltségre nem írnak ilyet. Nem ismerem a UPC infrastruktúrját, de szerintem jelentős fejlesztés nélkül rendes DTV-t nem igazán fognak csinálni, inkább csak amolyan fapadost, amilyeneket most a többi szolgáltató is kínál. Erősen erre enged következtetni az hogy erre a régióra a jővőbeli várakozásoknál a fejlettebb DTV variánsra hosszú kifutási idővel számolnak. Míg egy lappal korábban a nyugat európai érdekeltség országainál már az áll hogy a teljes régióra kiterjedően a fejlett DTV szolgáltatások szélesebbkörű térnyerése a cél. Ez nem igazán úgy hangzik mintha egy Tíhóm szolgáltatásaivel felérő, HD, PVR, VOD-os kínalatú DTV lenne a cél ebben a keleti régióban.

Hááát, szerintem már az is előrelépés lesz, ha elindul a DTV a UPC hálózatokon, és megszabadulunk az analóg átvitel nyűgjeitől.

Viszont gondolj bele, nem igazán van IPTV fronton verseny kis hazánkban. A TVNet rendszeréről ne is beszéljünk, tudomásom szerint a mai napig béta státuszban van. A T-Home rendszere alapvetően jól muzsikálna, de béna kacsa állapotban van a hálózati infrastruktúra okán, hiszen nagyon kevesek köttethetik be, többek között ezért is annyi az előfizetői szám, amennyi. Na meg azért, mert ha T-Home IPTV-d van, akkor már csak T-s interneted lehet, és ezt sokan nem hajlandók benyelni. A jelenlegi árképzés sem csinál túl nagy kedvet ahhoz, hogy megrendeld. Továbbá az emberek nagy része még nem tudja, milyen előnyökkel jár az IPTV, addig már eljutottunk, hogy "apa kezdődik", de itt elakadt a marketing gépezet...

DTV-t még az Antenna Digital nyújt, nem rossz a dolog, de egyirányú jelenleg a rendszer, VOD, NVOD egyenlőre szóba sem jön rajta. Pedig amúgy, véleményem szerint jelenleg a leginkább előre mutató DTV szolgáltatás, legalábbis pest környékén.

És addig, amíg a UPC azt látja, hogy a TréKom alig tud előfizetőket gyűjteni IPTV-re, addig nem kell sietnie a beruházásokkal, elég elindulni az alap DTV-vel, aztán ha már nagyon kell, akkor jöhet hozzá a többi. Legalábbis gondolom, ez lehet a helyzet, de ez csak tipp. Pedig, szvsz infrastruktúra tekintetében előnyben vannak a rézdróthoz képest, itt nincs a központtól mért távolság problémája...
A Tré is tudna lépni, ha elkezdené a dróthálót felújítani, de a jelenlegi költségmegszorítások mellett nem hiszem, hogy ezt meg fogja lépni. Az elérhető körzetekben nyomja majd a szolgáltatást, oszt jól van. De az meg édeskevés lesz szerintem.

#560 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 08:36

Idézet: HarryDEC - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 21:19

Nem akarlak elkeseríteni, de nagy részét nem foglalták le (pl nálam is megy). A másik dolog, hogy két pislogásod köztt újra menni fog mind  :D

biztos elobb-utobb minden menni fog a maga megszokott modjan, de akkor is erezheto a valtozas:

Kép

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.