HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#2421 Felhasználó inaktív   lipigab 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 17. 12:21

Idézet: AkyyrA - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 11:49

...És milyen fura postaládában landolt egy papír hogy minden UPC szolgáltatás 30-40% al olcsóbb lett a lépcsőházban  :eek: Pl ...

Hi!

Ha megvan meg a papir, le tudnad fenykepezni??? Mert ha nektek olcsobban adjak, akkor mastol milyen joggal kernek tobbet??!!

Koszi

#2422 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 17. 12:50

Idézet: tPedro - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 9:54

Viszont beugrott, hogy mivel 2 telefonvonalunk van, ezért 2 chello modem van a lakásban.
Segíthet ha kicserélem őket? Az egy dolog hogy a számítógépet újra regisztrálom, de mi lesz a telefonnal?

2 Chello van, vagy csak 2 modem lóg? Mert az, hogy van modem benne lógó telefonnal, az még nem jelenti azt, hogy jön rajt net. Ha igen, akkor a géped MACjét kell arra írni, ami azon a modemen működik. Vagy tudsz hozzá jelszót, aztán átreggelde, ha nem működik, akkor meg vissza :-)
Make love not Wor.

#2423 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 17. 12:51

Idézet: AkyyrA - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 10:49

milyen fura postaládában landolt egy papír hogy minden UPC szolgáltatás 30-40% al olcsóbb lett a lépcsőházban  :eek:

Hümm, ennyiért viszont akkor meghosszítom hűséggel, mert egyik Chellomon gondolkozom, hogy lemondanám.
Make love not Wor.

#2424 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 14:58

Hetek óta szívok azzal a problémával, hogy bootolás után, fagy a windows kb 3-5 percig. Kurzor mozog, de semmit nem lehet csinálni, főleg a tálcát érinti a fagyás. Mindent kipróbáltam már, semmi nem segített. Most viszont kipróbáltam, hogy kihúzom a modemből az utp-t, gép újraindít, és voilá nincs fagyás. Utp visszadug, újra fagyás. Mi lehet a bibi?

#2425 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 16:46

Idézet: stark100 - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 15:58

Hetek óta szívok azzal a problémával, hogy bootolás után, fagy a windows kb 3-5 percig. Kurzor mozog, de semmit nem lehet csinálni, főleg a tálcát érinti a fagyás. Mindent kipróbáltam már, semmi nem segített. Most viszont kipróbáltam, hogy kihúzom a modemből az utp-t, gép újraindít, és voilá nincs fagyás. Utp visszadug, újra fagyás. Mi lehet a bibi?

Nem kapsz ip címet dhcp servertől, amikor megkapod, akkor lesz jó xp.
Keeping the funk alive

#2426 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 16:48

Mostanában feltönően jol lehet tölteni a Chelloval. Érdekes  :think:

#2427 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 17:50

Idézet: stark100 - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 14:58

Azért mert gépinduláskor elindul olyan progi ami a netről szeretne v.mit, és amig nincs neted addig lefogja a gépet.
Majd amikor már lőn net v. rájön a progi hogy ne szenvedjen tovább akkor továbbenged.
leginkább vírusírtó szokott ilyet csinálni v. torrent kliens ha nem lépsz ki a progiból gép leállás előtt, mert olyankor végigellenőrzi a fájlt.

Nézd meg hogy ilyenkor a vinyód szenved-e, ugye a hdd led világít-e a gépen, ha igen akkor inkább utóbbira tippelek.

szerk:
töltsd le a bootvis-t, az felgyorsítja az indulásodat, és meg tudod vele nézni hogy milyen progi meddig fogja a gépet induláskor.

Szerkesztette: Uthenger 2008. 02. 17. 17:51 -kor

#2428 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 17:53

Minden automatikusan induló progit megnéztem, torrent nem indul automatikusan. Winyó nem kerreg.

#2429 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 21:52

Helló,

családi csomagunk van, de vhogy nem találom az AXN-t, pedig csatornakiosztásban mintha láttam volna...

5let?

Köszi,
K
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#2430 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 22:11

Idézet: KekszNET - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 21:52

Helló,

családi csomagunk van, de vhogy nem találom az AXN-t, pedig csatornakiosztásban mintha láttam volna...

5let?

Köszi,
K

TV Deko és Sport Klub között van 647,25 MHz-en.

#2431 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 23:23

Idézet: AkyyrA - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 10:49

Lenni épp lenne, ha normális szolgáltatást kapnánk ;)

Csakhogy a hét 168 órájából kb 10-15 órájában cable led sötét, és kizárólagosan a 192.168.100.10 az egyetlen, ami műkszik  :Đ  :(

Nembaj, digi UTP már itt lóg az ajtóban  :D És milyen fura postaládában landolt egy papír hogy minden UPC szolgáltatás 30-40% al olcsóbb lett a lépcsőházban  :eek: Pl Családi csomag+medium+tel=7100ft Jelenleg 12300ft a medium+családi. Ja már csak medium mert tv szerdátol kilőve, digitányér figyel az erkélyen  :cool:

Ismételten kérjük, hogy annak papírnak valamilyen kivonatát (fénykép, pdf, kézírás) oszd meg velünk !
Legyél szíves!
:respect:

#2432 Felhasználó inaktív   kisgabo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 06:42

jó ha az ucp-nek a rúter mac cimét adom meg?  / linksys /

mármint elfogadják e...

#2433 Felhasználó inaktív   Gyzmo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 18. 07:07

Idézet: kisgabo - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 6:42

jó ha az ucp-nek a rúter mac cimét adom meg?  / linksys /

mármint elfogadják e...

Akkor jó, ha beregized a prov.chello.hu-n. ;)

#2434 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 07:27

Veszprémben se Business, se Chello vonal nem megy... :banana: Az ÜFSZ szerint nincs náluk áram  :confused: Emiatt nem tudják megmondani mikor lesz jó....  :up:  :Đ
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2435 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 08:51

Idézet: meghaltam - Dátum: 2008. Feb. 14., Thursday - 10:41

router kikotes? masik gep? masik operacios rendszer? halozati kartya sebessegenek allitasa?

router csere, másik op rendszer, másik gép stb -  volt  minden - nem usb-n megy természetesen

ugyanaz a gép  egy  T-online  kísérleti szolgáltatáson  800 kb/sec sebességgel  kezdett tőteni  minden állítgatás nélkül - torrent progi be se volt lőve rendesen

itt meg ha néha felmegy 600-ra , akkor pezsgőt bontunk örömünkben

10 MB/sec tényleg szép, kivéve ha 16 000 -t fizetsz havonta azért, hogy a kétszerese legyen

EGY KÉRDÉS  a szakértőkhöz:

Láttam , hogy vannak, akik 1024 kb/sec vagy még annál is sokkal nagyobb
sebességgel töltenek fel.  Ezt hogy csinálják?  Mit és hol kell megrendelni, hogy
ez így működjönÍ?  És mennyiért?

Szerkesztette: Lancelot 2008. 02. 18. 09:02 -kor

#2436 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 09:17

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 7:27

Veszprémben se Business, se Chello vonal nem megy... :banana: Az ÜFSZ szerint nincs náluk áram  :confused: Emiatt nem tudják megmondani mikor lesz jó....  :up:  :Đ

Közben kiderült, hogy az első ügyfélszolgálatos belerakott a hantahintába... :) Szombat óta nem volt jó a net, közben tőlünk 30 méterre meg igen, ekkor megint felhivtam az ÜSZF-et, ahol elmondtam a fejleményeket és megkértem őket, hogy ne fárasszanak a "központi hiba" dumával. Pár perc múlva visszahivtak és megigérték, hogy küldenek szerelőket, akik egy órán bellül itt voltak és elhárították a hibát. Amiről kiderült, hogy a szokásos, átlag fél évente cserélnek egy T elosztót, ami beltéri, viszont az épületen kívül van és szétrohad. Mindig megígérik, hogy nem beltérire cserélik, de közben még sem történik soha semmi...  :rolleyes:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2437 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 09:27

Idézet: KekszNET - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 21:52

Helló,

5let?

Köszi,
K

tudtommal varosonkent valtozik a valasztek ( gondolom az eleresi frekvencia is ). itt tudod pontosan megnezni, mi az ami elerheto nalad ;)

#2438 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 13:39

Matáv nem tudott dslam portot adni 8kerben, gondoltam legyen Chello..

Eleve szkeptikusan álltam hozzá, mert a legtöbb lakásban ahol előfordultam és Chello volt (ezek számossága igen sok) szakadt, félnapokra nem volt net, sebesség nem volt megfelelő..

Sajnos "nem csalódtam" ismét: !!naponta többször!! szakad a net, modemen gyakran csak power led világít mire hazaérek/felébredek, vagy csak szimplán áll minden adatforgalom modem restartig. Direkt bekapcsolva hagyom a gépet, hogy töltögessen valamit (nem feltétlenül olyan sebességeket állítok be ami a csövön kifér), de csak a villanyszámlára fizethetek, és bosszankodok.

A másik szemét szitu pedig az, hogy újabban P2P korlátozást gyakorol UPC. ÁSZF-ben sem szerepel egyértelműen mi ez, de a torrentforgalom napközben gyakran beáll 1megás (130kbyte/sec) letöltési sebességre. 11-éjfél magasságában általában meglódul, illetve ha kihúzom-visszadugom modemet egy darabig hasít, majd általában ismét beáll ugyanilyen sebességre..
Ez elég alattomos húzás, nyilván nem az érdekel hogy az indexponthu milyen gyorsan tölt be, nem viccből fizetek többmegás csomagot... "hevijúzer" sem vagyok, teljesen átlagos adatforgalmam van, mint aki netezik már 8-10 éve, és szokott töltögetni, de nem százgigákról van szó...

Visszasírom az adsl-t ami évente szakadt 2x, pedig hogy örültem hogy itt több sávom lesz kifelé...

#2439 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 14:12

Idézet: deuce - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 13:39

A másik szemét szitu pedig az, hogy újabban P2P korlátozást gyakorol UPC. ÁSZF-ben sem szerepel egyértelműen mi ez, de a torrentforgalom napközben gyakran beáll 1megás (130kbyte/sec) letöltési sebességre. 11-éjfél magasságában általában meglódul, illetve ha kihúzom-visszadugom modemet egy darabig hasít, majd általában ismét beáll ugyanilyen sebességre..
Ez elég alattomos húzás, nyilván nem az érdekel hogy az indexponthu milyen gyorsan tölt be, nem viccből fizetek többmegás csomagot... "hevijúzer" sem vagyok, teljesen átlagos adatforgalmam van, mint aki netezik már 8-10 éve, és szokott töltögetni, de nem százgigákról van szó...

Visszasírom az adsl-t ami évente szakadt 2x, pedig hogy örültem hogy itt több sávom lesz kifelé...

Hát, nem tudom, hogy eddig hol éltél de a UPC p2p korlátozásától zajos már sok hónapja a net. Egyébként a korlátozásra utalás benne van az ÁSZF-ben is ergo ha a szeződéskötés előtt átolvastad ill. kicsit a neten is utánaolvastál akkor az aláíráskor tisztában kellett, hogy legyél ezzel.

#2440 Felhasználó inaktív   K75 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 14:25

Idézet: deuce - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 14:39

Matáv nem tudott dslam portot adni 8kerben, gondoltam legyen Chello..

Eleve szkeptikusan álltam hozzá, mert a legtöbb lakásban ahol előfordultam és Chello volt (ezek számossága igen sok) szakadt, félnapokra nem volt net, sebesség nem volt megfelelő..

...Direkt bekapcsolva hagyom a gépet, hogy töltögessen valamit (nem feltétlenül olyan sebességeket állítok be ami a csövön kifér), de csak a villanyszámlára fizethetek, és bosszankodok.

Kitalálták ezt UPC-nél.  Tanulság: 1. Ne írj alá hűségnyilatkozatot... 2. Ne hagyd a géped éjjelre bekapcsolva... (Torrentezni - Chelloval - felesleges, a villanszámlád nézheted hóvégén) 3. Ha lejár a hűséged, vagy mondd le a Chellot a francba, vagy válts Minimum csomagra. Azon nemsok korlátozni való van. ;)

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.