HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#2441 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 18. 14:33

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 15:12

Hát, nem tudom, hogy eddig hol éltél de a UPC p2p korlátozásától zajos már sok hónapja a net. Egyébként a korlátozásra utalás benne van az ÁSZF-ben is ergo ha a szeződéskötés előtt átolvastad ill. kicsit a neten is utánaolvastál akkor az aláíráskor tisztában kellett, hogy legyél ezzel.

Köszönöm a leteremtő jellegű választ, bár nem értem mire jó, csak a magyar testvéri szeretet látom benne igazából "a te nemtudtad, dehüje vaty" stílusban.
Igazából most jöttem haza egy másik bolygóról:: mivel nem voltam UPC fan eddig, igazából nem foglalkoztam ezzel a témával, nem olvastam róla. Tigeréknél sem tudom mi van, illetve a kismikrós kisszolgáltató sem izgat, nem is fog.

Pofátlan jelleggel megkérdezem tőled, mivel nincs időm/türelmem végigrágni az ÁSZF-et most, szerepel benne olyan hogy : "akkor és úgy korlátozunk, ahogy csak akarunk" ? Vagy csak valami homályos maszlagot írkálnak a "túlzott használatról"?

ÁSZF-ben én annyit láttam, hogy 250Gb adatforgalom a határ. Én viszont ha 10perc alatt akarom letorrentezni a linux iso-t, vagy a divx filmet, akkor azt szeretném megtenni, ezért fizetek 2x annyit, mint az alapcsomag... Olyat én nem láttam ÁSZF-ben hogy "amennyiben Ön 5megáért fizet, mi tartósan 1megára korlátozzuk le a sebességét". Az 50oldalas ÁSZF-et meg olvassa el akinek 6 anyja van, ilyen alapon az utolsó oldalon az is szerepelhetne, hogy a kábelmodemet havonta kell nagygenerálra meg olajcserére vinni az ügyfél költségén..

Mindenesetre megmagyarázhatná valami elhivatott UPC-s worker, hogy minek fizet elő haver 5 megás csomagra és drága UPC miért adja el neki, ha nála stabilan 60-70kbyte/sec töltődik BÁRMI. Másik havernál 10megás csomag van, és semmit sem korlátoznak... Nálam hol korlátoznak, hol szakít a net gyorsan..

Nekem csak olyan UPC dolgozó ismerősöm van, aki nem a technikai dolgokért felelős...

ui: nálam a HSDPA is szakított 280kbyte/sec letöltéssel, akkor a szar UPC nem megy csak 1 megán? lál

Szerkesztette: deuce 2008. 02. 18. 14:37 -kor

#2442 Felhasználó inaktív   K75 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 14:34

Idézet: Lancelot - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 9:51

...

EGY KÉRDÉS  a szakértőkhöz:

Láttam , hogy vannak, akik 1024 kb/sec vagy még annál is sokkal nagyobb
sebességgel töltenek fel.  Ezt hogy csinálják?  Mit és hol kell megrendelni, hogy
ez így működjönÍ?  És mennyiért?

FTP-n olyan sebességgel töltesz le és fel ahogy akarsz. (Amilyen combos a Neted) Azt nem képesek korlátozni a szolgáltatók. Csak kesselhetsz érte (SMS pl. )  :D

#2443 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 14:36

Az ÁFSZ-ben lévő utalás nagyon sejtelmesen fogalmaz:

"A szolgáltató az Internet kiegészítő díjcsomag és a chello szolgáltatási csomagok
tekintetében olyan hálózatkezelési rendszert alkalmaz, amely a szűkös kapacitású erőforrások – a
szolgáltató hálózata biztonságának fenntartása és az előfizetők közössége érdekeinek elsődlegességén
alapuló – hatékony kihasználását teszi lehetővé."

Lefordítva:Ha köll,ha nem korlátozunk.Nehogymá kihasználd a sokmegás előfizudat.Szopogassá.
Az "előfizetők közössége" egyébként épp a letöltések miatt fizet elő gyors netre.Szép volt UPC!

#2444 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 14:38

Idézet: meghaltam - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 10:27

tudtommal varosonkent valtozik a valasztek ( gondolom az eleresi frekvencia is ). itt tudod pontosan megnezni, mi az ami elerheto nalad ;)

Köszi, pont ezt kerestem: http://www.upc.hu/pd...pest_080111.pdf
De vhogy tegnap csak a logokat lattam h milyen csatornak vannak a csaladiban, ezt a tablat nem talaltam.

Ebben is benne van, h nalunk van ilyen.
Meg1x attekerem az egesz skalat a teven.
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#2445 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 14:39

Idézet: Tom-y - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 15:36

Köszönöm a választ!

Szóval ez ilyen "bármi belefér" szöveg, "mert mi megmondtuk" jelleggel..
Szomorú.

#2446 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 14:43

Szerintem a torrent korlátozással együtt is el lehet érni a havi limitet... Legalábbis én közel mentem hozzá, pedig nem trükköztem, sőt még csak nem is ment éjjel nappal a gép. Amikor ugyanis jön az anyag, akkor qrva gyorsan jön a 10megás nettel :)
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2447 Felhasználó inaktív   K75 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 14:44

Idézet: Tom-y - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 15:36

"A szolgáltató az Internet kiegészítő díjcsomag és a chello szolgáltatási csomagok
tekintetében olyan hálózatkezelési rendszert alkalmaz, amely a szűkös kapacitású erőforrások – a
szolgáltató hálózata biztonságának fenntartása és az előfizetők közössége érdekeinek elsődlegességén
alapuló – hatékony kihasználását teszi lehetővé."
....

Az édesanyjuk szűkös... az.  Aki nem bír erőforrást fejleszteni, az vonuljon ki az országból, és ne szolgáltasson.
Hazudozni meg ebben az országban nagyon tudnak. Irja bele az ASZF-be: P2P tiltott. Akkor a kutya se fizette volna elő nagysebességű és drága csomagjukat... :down: Netezni elég a minimum is olcsóbban.

#2448 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 14:47

Idézet: deuce - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 14:39

Köszönöm a választ!

Szóval ez ilyen "bármi belefér" szöveg, "mert mi megmondtuk" jelleggel..
Szomorú.

Bizony.Én kemény 6 napig(!) voltam chellós.Aztán meguntam.Most várom a digis szerelőket,akik bekötik a 20/20-as korlátlan 4500 ft-os netemet.Legrosszabb esetben is garantálják a 4/4-et,ami ennyi pénzért teljesen korrekt.(UPC 5/738=minimum 6000 ft)Korlátozásról egyenlőre szó sincs,ha év végéig így marad,egy rossz szavam nem lesz.

#2449 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 15:19

Idézet: Tom-y - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 14:47

Bizony.Én kemény 6 napig(!) voltam chellós.Aztán meguntam.Most várom a digis szerelőket,akik bekötik a 20/20-as korlátlan 4500 ft-os netemet.Legrosszabb esetben is garantálják a 4/4-et,ami ennyi pénzért teljesen korrekt.(UPC 5/738=minimum 6000 ft)Korlátozásról egyenlőre szó sincs,ha év végéig így marad,egy rossz szavam nem lesz.

Csak megemlítem, hogy már a Digi ÁSZF-ben is benne van a korlátozás bevezetéséhez szükséges jogi háttér. Ráadásul már olvasni olyanokat, hogy egyes tömbökben már jelentkezik a túlterhelés okozta sávszélesség csökkenés ergo csak idő kérdése és ott is ugyanolyan korlátozás lesz bevezetve mint most a UPC-nél.
Ja és mielőtt bárki is fikázásnak venné gondolkodjon el egy kicsit azon, hogy mért is kell a korlátozás. A korlátozás minden olyan szolgáltatót érint akinek a hálózatán a neten kívül VOIP is megy. A UPC is és a Digi is a net mellett VOIP telefont is szolgáltat melynek mindig, minden körülmények közt mennie kell ergo ha a hálózat terhelt nem működik a telefon szóval egyensúlyt kell tartani. Persze lehet azzal jönni, hogy kérem fejleszteni kell. De ugyebár a fejlesztés pénzbe kerül amit az előfizetőknek kell kifizetniük azaz fejlesztés= szolgáltatási díj emelés.

#2450 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 15:26

Idézet: K75 - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 14:44

Az édesanyjuk szűkös... az.  Aki nem bír erőforrást fejleszteni, az vonuljon ki az országból, és ne szolgáltasson.
Hazudozni meg ebben az országban nagyon tudnak. Irja bele az ASZF-be: P2P tiltott. Akkor a kutya se fizette volna elő nagysebességű és drága csomagjukat... :down: Netezni elég a minimum is olcsóbban.

A P2P nem tiltott. A sebesség korlátozás az nem tiltás. Vannak időszakok amikor nincs korlátozva és csutkára kihajthatod a p2p-t.
Ha tiltás lenne akkor nem működne a P2P a UPC hálózatán.

#2451 Felhasználó inaktív   Kr3w 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 15:35

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 16:19

Csak megemlítem, hogy már a Digi ÁSZF-ben is benne van a korlátozás bevezetéséhez szükséges jogi háttér. Ráadásul már olvasni olyanokat, hogy egyes tömbökben már jelentkezik a túlterhelés okozta sávszélesség csökkenés ergo csak idő kérdése és ott is ugyanolyan korlátozás lesz bevezetve mint most a UPC-nél.

Garantált minimum 4M/4M 4500FT-ért. Akárhogy nézem, a digi MINIMUMJA jobb, mint a Medium MAXIMUMJA. Benne van a digi ÁSZF-jében is a lehetőség, korlátozhatnak a lehető legnagyobb mértékben, oké... de még így is jobb a digi. Akkor most miről is vitázunk?
Lényeg: mint fogyasztó, kevesebb pénzért garantáltan többet kapok, mint most.

Félreértés ne essék, nem vagyok antiUPC-s, sőt elégedett vagyok vele, azt leszámítva, hogy a p2p-t lassítják, függetlenül attól, hogy 1 megát, vagy 100 gigát töltök le vele. Ha 250GB-tól csinálnák, egy szavam nem lenne... mivel el se érem sose, még a 100at se ;)

#2452 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 15:42

Idézet: Kr3w - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 15:35

Félreértés ne essék, nem vagyok antiUPC-s, sőt elégedett vagyok vele, azt leszámítva, hogy a p2p-t lassítják, függetlenül attól, hogy 1 megát, vagy 100 gigát töltök le vele. Ha 250GB-tól csinálnák, egy szavam nem lenne... mivel el se érem sose, még a 100at se ;)

Figyelj. Nem arról van szó, hogy mennyit tölthetsz le P2P-n hanem arról, hogy a P2P mint többszálú letöltő drasztikusan csökkenti a sávszélességet mikor éppen megy a töltés. A nagymértékű sávszélesség csökkenés pedig a VOIP forgalmat akadályozza azaz a telefonok nem vagy akadozó hanggal működnek ha terhelt a hálózat. Ezt a nagymértékű leterhelést hivatott kivédeni a P2P korlátozás nem pedig azt szabályozni, hogy Te mennyit tölthetsz le. Egyébként ha van otthon LAN-od akkor magad is kipróbálhatod, hogy miként néz ki az amikor egy hálózatot leterhelünk többszálú letöltéssel.

#2453 Felhasználó inaktív   Kr3w 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 15:49

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 16:42

Figyelj. Nem arról van szó, hogy mennyit tölthetsz le P2P-n hanem arról, hogy a P2P mint többszálú letöltő drasztikusan csökkenti a sávszélességet mikor éppen megy a töltés. A nagymértékű sávszélesség csökkenés pedig a VOIP forgalmat akadályozza azaz a telefonok nem vagy akadozó hanggal működnek ha terhelt a hálózat. Ezt a nagymértékű leterhelést hivatott kivédeni a P2P korlátozás nem pedig azt szabályozni, hogy Te mennyit tölthetsz le. Egyébként ha van otthon LAN-od akkor magad is kipróbálhatod, hogy miként néz ki az amikor egy hálózatot leterhelünk többszálú letöltéssel.

Én ezzel tisztában vagyok, hogy a túlterhelés ellen véd. Csak azt mondom, hogyha a digi csutkáig behúzza a féket, még úgy is többet kapok, mint most az UPCtől. Engem, mint fogyasztót kicsit sem izgat, hogy azért korlátoz mert XY, nekem csak az számít, hogy X Forintért hol kapok többet. És jelenleg a mérleg nyelve nem az UPC felé dől.

#2454 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 15:55

Idézet: Kr3w - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 15:49

Én ezzel tisztában vagyok, hogy a túlterhelés ellen véd. Csak azt mondom, hogyha a digi csutkáig behúzza a féket, még úgy is többet kapok, mint most az UPCtől. Engem, mint fogyasztót kicsit sem izgat, hogy azért korlátoz mert XY, nekem csak az számít, hogy X Forintért hol kapok többet. És jelenleg a mérleg nyelve nem az UPC felé dől.

A Digi jelenlegi 4/4 minimuma valószínűleg lejjebb fog menni ha eléri azt az ügyfélszámot ami már ezekkel a hálózati elemekkel nem hajtható ki. Ez a 4/4 addig tartható amíg kicsi a hálózatot használók száma.

#2455 Felhasználó inaktív   AkyyrA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 15:56

Idézet: KaSaX - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 0:23

Ismételten kérjük, hogy annak papírnak valamilyen kivonatát (fénykép, pdf, kézírás) oszd meg velünk !
Legyél szíves!
:respect:

Bocsi. Be fogom scannelni, amint megtalálom a teljes felujítás által fejreállt lakásban. Vagy ma vagy holnap, nem igen vagyok mostanság gépnél.

Szerk: Megvan:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: AkyyrA 2008. 02. 18. 16:07 -kor

<a href="http://akyyraweb.hu/egyebek/fullreport.htm" title="Everest Report" target="_blank"><font color="#0066CC"><strong>Everest Report</strong></a>

#2456 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 16:06

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 15:42

Igazán nem kötekedésből mondom, de ha van egy sávszélesség, amivel elvileg forgalmazhatok, és ezt p2p-vel teszem, akkor maximum(!) annyi történhet, hogy az előfizetett sávszélességet egy darabig ki is használom.
Ettől önmagában nem fog csökkenni a sávszélesség, viszont azt elhiszem, hogy a sok előfizetőt összefogó részeken lehet kapacitáshiány, ha az előfizetők nem puszira fizetnek, hanem használják is a hálózatot.
Nem várom természetesen el, hogy mindenki egyidejű kiszolgálására képes hálózatot üzemeltessen egy cég, mert ennyire még tisztában vagyok az árakkal.
Forgalomhoz kellene kötni a lassítást, ne legyenek kollektíve büntetve a felhasználók azok miatt, akik non-stop letöltéssel folyamatosan foglalják a sávszélességet.
A telefon megvédése vicces indok, mert este 6 és 8 között túlterheltségre hivatkozva az esetek harmadában nem müxik.

#2457 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 16:15

Idézet: maxt - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 16:06

Igazán nem kötekedésből mondom, de ha van egy sávszélesség, amivel elvileg forgalmazhatok, és ezt p2p-vel teszem, akkor maximum(!) annyi történhet, hogy az előfizetett sávszélességet egy darabig ki is használom.
Ettől önmagában nem fog csökkenni a sávszélesség, viszont azt elhiszem, hogy a sok előfizetőt összefogó részeken lehet kapacitáshiány, ha az előfizetők nem puszira fizetnek, hanem használják is a hálózatot.
Nem várom természetesen el, hogy mindenki egyidejű kiszolgálására képes hálózatot üzemeltessen egy cég, mert ennyire még tisztában vagyok az árakkal.
Forgalomhoz kellene kötni a lassítást, ne legyenek kollektíve büntetve a felhasználók azok miatt, akik non-stop letöltéssel folyamatosan foglalják a sávszélességet.
A telefon megvédése vicces indok, mert este 6 és 8 között túlterheltségre hivatkozva az esetek harmadában nem müxik.

Ha utána olvasol a többszálú letöltésnek akkor látni fogod a lényeget. Amit írtál az a böngészőben, vagy ftp-n való letöltésre igaz.
Egy céges 100Mbps LAN-t is le lehet ültetni ha pár dolgozó több szálon kezdené csesztetni az intranetes server-t függetlenül attól, hogy a switch-ek végpontonként 100Mbps-t adnak.

#2458 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 16:17

Idézet: deuce - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 13:39

Sajnos "nem csalódtam" ismét: !!naponta többször!! szakad a net, modemen gyakran csak power led világít mire hazaérek/felébredek, [...]
A másik szemét szitu pedig az, hogy újabban P2P korlátozást gyakorol UPC. ÁSZF-ben sem szerepel egyértelműen mi ez, de a

az utobbi ket es fel evben kevesebb, mint 1 ora kieses volt, ami nem gatolta a felhasznaloi forgalmamat (magyarul ejjel volt).

A p2p priorizalas lassan egy eves szuletesnapjat unnepli.

write only user?

#2459 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 16:45

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 15:26

A P2P nem tiltott. A sebesség korlátozás az nem tiltás. Vannak időszakok amikor nincs korlátozva és csutkára kihajthatod a p2p-t.
Ha tiltás lenne akkor nem működne a P2P a UPC hálózatán.

Az a "nincs korlátozva" inkább kevésbé korlátozást, vagy egyebet takar.

Úgy déltájtól érdekesen alakul a feltöltési sebesség. (16:00-kor nálam korlátozódik 120-ról 50-re, mert tisztesség is van a világon a többiekkel szemben)
A letöltési is érdekes ezen a képen, de ez nem lényeges.

Viszont mostanában több helyen is erős lassulást tapasztalni, van hogy a vásárolt csomag elméleti sebességének csak a fele, negyede van meg. (minimum, medium, és extremenél is, pesti és pestkörnyéki helyeken)

Csatolt fájl:

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2460 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 17:01

wpepi:

Az IP telefonhoz van a korlátozásnak a legkevesebb köze. Az IP telefon szolgáltatását már a CPE eszközében tudja layer2-ben priorizálni, kábelnetnél az EMTA-kban, Diginél meg a lépcsőházba kipakolt VoIP Gatewayeken. Ezt már layer2 szinten lehet priorizálni, külön VLAN-ba pakolni és utána a hálózat többi szakaszán is ennek megfelelően kezelni. Nem ez jelenti a gondot.

A normál netes forgalom menedzsmentje itt a fő kérdés. Azok az átlag netezők akik ritkábban használják a szolgáltatást, de amikor odaülnek és teszik akkor a szolgáltató azt szeretné hogy megfelelően jó legyen és az előfizető elégedettségi szintje megfelelő maradjon. És ahhoz hogy ezt biztosítsa, azon rövidebb időszakokra akkor bizony azok nagyforgalmú p2p-ezőktől veszi el a forgalmat, akik akár napi 24h-ban foglalják a hálózati erőforrásokat. A szolgáltatónak fontosabb hogy az a nagyszámú ügyfélkör, aki ritkábban és rövidebb ideig veszik igénybe a szolgáltatást, arra az időszakra maximálisan elégedettek legyenek, mint az hogy az a kisebbség akik akár napi 24h-ban foglalja a hálózati erőforrások jelentős hányadák ezen időszak alatt észlelt lasabb sebességek miatt elégedetlenkedik. És itt nem igazán az IP telefonról van szó, hanem normál webezésről, youtube videokról, iwiwről, chatről, netes játékokról, IM-ről olyan szolgáltatásokról amit egy átlag netező igénybe vesz.

Pl. ha átlag netező egy hónapban egyszer mondju úgy dönt hogy átküld pár száz mega fotót egy ismerősnek, akkor a szolgáltatónak az az érdeke hogy ez az időben ritkán előforduló és időtartamban sem hossabb folyamat lehetőleg maximális sebesség mellett történjen a fogyasztó teljes elégedettsége mellett. Ha a P2P seed is hasonló rendszerességű és időtartamú lenne, azzal is hasonlóan bánna. Viszont az nem épp olyan alkalmazás típus, ott akár napi 24-ban szinte fix maximum terhelés összehozna a userek egy szűk köre.

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.