HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#2481 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 18. 21:27

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 21:24

nem, a modem utp (és telefon) felőli oldala az átadási pont.

És ha nincs modem telepítve?

#2482 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 21:29

Idézet: Tom-y - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 21:27

És ha nincs modem telepítve?

akkor a kanóc vége.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2483 Felhasználó inaktív   ZXer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 22:06

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 22:26

miért? annak ad kedvezményt, akinek akar. vagy az sem legális, amikor valahol diákoknak van kedvezmény? vagy annak aki kivágja a kupont, esetleg kisorsolták? :think:

Amíg egy cég az árait a fogyasztók fizetőképessége vagy igényei, magatartása alapján differenciálja, az teljesen elfogadott, és piacszegmentáció néven fut. Ha viszont célzottan az újonnan belépő versenytárs által elért ügyfeleknek ad csak kedvezményt, az tisztességtelen piaci magatartás, pontosabban gazdasági erőfölénnyel való visszaélés és mint ilyen a versenytörvénybe ütközik. Ha a digi ezért perelne és normálisan működne a magyar szabályozás, akkor az UPC csúnyán megütné érte a bokáját.

De nem vagyok jogász, szóval ha erre jár egy, aki szerint nem így van, javítson ki.

#2484 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 22:19

Idézet: ZXer - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 23:06

Amíg egy cég az árait a fogyasztók fizetőképessége vagy igényei, magatartása alapján differenciálja, az teljesen elfogadott, és piacszegmentáció néven fut. Ha viszont célzottan az újonnan belépő versenytárs által elért ügyfeleknek ad csak kedvezményt, az tisztességtelen piaci magatartás, pontosabban gazdasági erőfölénnyel való visszaélés és mint ilyen a versenytörvénybe ütközik. Ha a digi ezért perelne és normálisan működne a magyar szabályozás, akkor az UPC csúnyán megütné érte a bokáját.

De nem vagyok jogász, szóval ha erre jár egy, aki szerint nem így van, javítson ki.

Ezt én csak azért nem vágom, mert ezek szerint ha most megkötöm náluk, akkor a meglévő hűségem ugrik, és helyette lép életbe ez?
Mert úgy korrekt lenne, de ha csak új belépőknek, akkor elég gázos.
Keeping the funk alive

#2485 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 18. 22:35

Idézet: deuce - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 20:21

ja igazad van egyébként. csak T-vel sohasem b*sztam rá, mindenhol jó volt a net,

2. ker Máriaremete út, 13. ker Váci út 200 magassága, Erzsébet krt 40-60 magassága, Budai vár kompletten, Fehérvár/Csömör egyes területei, Andrássy út közepe, 5.ker Sas utca, blábláblá. Többit fejből nem tudom, mentő körülmény, hogy azóta isp-t cseréltünk, meg én már ittam is. Budai várban kockásodik az IPTV, de sávszéllel is vannak bajok, mikor 2 mega felett nem megy a 20 megás VIP bizniszvonal.

Kár cukrozni a taknyot, főleg mikor a T-vel van egy nyitott hibajegyem június óta a 4 megás dedikált szinkron elérésre, amire hűség van, oszt évi mittomén vagy 3millát fizetek érte? Nyémánnen a hülyeséggel, üzleti szektorban is dilettáns banda, egy dedikált vonalon úgy mértek sávszált, hogy kijött a hozzáértő, oszt megleste totalcommanderben mennyire gyorsan megy a csík. Ez lehet szolgáltatás, de nekem más elképzelésem van róla, főleg ha viszonylag sokba is kerül, cserébe legalább nem műxik.
Make love not Wor.

#2486 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 18. 22:38

Idézet: deuce - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 20:36

hihetetlen a sok matávot zsigerből utálók mennyire védik ezt a szétkorlátozott sz*rt. én meg úgy vagyok vele, hogy leköpöm bármelyiket ha sz*rt kapok a pénzemért, tudjátok?

Ezért köpködöm én a Tcomot, sajna sokkal több szart kaptam tőle százalékosan, mint az UPCtől. UPCben nem kevés VPN-s távmunkás melóhelyem van, amik működnek, megy lefelé az 5-10 mega, felfelé az 1 mega, csoki. DSL-el csak a szoplás ment, ha valaki komolyan gondolta.
Make love not Wor.

#2487 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 22:47

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 23:38

Ezért köpködöm én a Tcomot, sajna sokkal több szart kaptam tőle százalékosan, mint az UPCtől. UPCben nem kevés VPN-s távmunkás melóhelyem van, amik működnek, megy lefelé az 5-10 mega, felfelé az 1 mega, csoki. DSL-el csak a szoplás ment, ha valaki komolyan gondolta.

ok, értelek én, ki mit tapasztal, milyen rosszat él meg, arra köpköd... nem akartam az idegeidre menni nagyon, csak jól esett a nyálverés.
nekem egy számlázási rendszerrel kapcsolatos hibajegyem még másfél év után is nyitva volt. lehet ma is nyitva van, egy éppen leköszönő ex-T-kolléga írta msn-en nemrég.  :D
nem akarom megemlíteni hogy az ügyfelek hány százaléka futott/futhat bele abba a számlázási parába, mert akkor tutira beperel a T.. :rolleyes:
a legjobb az volt mostanában mikor az őszülő hajú telefonszerelő közölte, hogy "de itt digitális a vonal kérem!!" kb kivettem a kezéből a bankkártyaterminált aztán bekötöttem ahova kellett gyorsan. közben elmagyaráztam mit kell hallgatóznia a tesztkészülékén mikor analóg vagy digitális vonalra akasztgatja...

na off  :offtopic:

#2488 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 22:54

Idézet: VidaT - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 20:48

Namármost, én 2007 június 15-én kötöttem újra a szerződésemet ezért nincs benne a változás, de nem is tájékoztattak amit kapok ÁSZF az már nem is jó - vagyis jó - mert ugye az a hatályos de már kész van sz új ami modosította a 2,3,4,5,8,10,12,13,15 pontokat és az 1sz. mellékletet. Mi ez ha nem félrevezetés! Nem szólva arról, hogy nagyon kérdéses, hogy az UPC eleget tett-e az ÁSZF
egyoldalú módosítása esetén az előfizetők tájékoztatására vonatkozó kötelezettségeinek. Mert én még nem hallottam róla. De valaki tud olyan forrást ahol ez megtörtént, ne tartsa magába (természetessen nem az ÁSZF).

Tamás

Az ÁSZF módosítások tájékoztatása a szolgáltatók oldalán érhető el. Ezekről a szolgáltató nem értesít külön mivel publikussá tette az oldalán.
A törvények, jogszabályok változásáról sem küld neked külön levelet senki és mégis felelősségre leszel vonva ha megszegsz egy törvényt :D 

Egyébként csak megsúgom, hogy a UPC a számlalevélen szokta jelezni ha komolyabb változás lesz. (pld. kábelTV fronton történő áprilisi változásról a mostani számlalevélen ottan van a pár soros tájékozató)

#2489 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 23:00

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 21:29

akkor a kanóc vége.

Nálunk a kanócot egy helyes kis dobozba vezették a falon, onnantól a tv-ig mienk a koax. így építették ki.
A kábelmodemhez a szerelő egy későbbi időpontban csinált drótot, szívesen visszaadom, ha eljön az ideje...

Még mindig a kozmetikázás a kifizetődőbb a fejlesztés helyett kedves sunyin olvasó fejesek?

#2490 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 23:06

Idézet: ZXer - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 22:06

hát passz, ha digiék látnak esélyt, hogy nyerhetnek, akkor úgyis beperelik őket, a bíróság meg majd mond valamit, nem féltem egyik felet sem :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2491 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 23:23

Idézet: ZXer - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 22:06

Szerintem az végképp elfogadhatatlan, hogy Attila u. 12-ben 10 ezer Ft. a NET, Attila u. 14-ben pedig 6 ezer Ft., mert az társasház.
Valaki kapjon már az agyához !!!
Ha ugyanazt a hűséget írom alá akkor én is a kedvezményezett árat akarom kapni !!!
Ha ez a fajta üzleti magatartás nem ütközik törvénybe, megeszem a kalapom !
:think:

Holnap a piros pulóveres vásárlók 50%-os kedvezményt kapnak!
(Ja, hogy Tes@osan fogalmazzak: a készlet erejéig...)

#2492 Felhasználó inaktív   VidaT 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 18. 23:29

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 22:54

Az ÁSZF módosítások tájékoztatása a szolgáltatók oldalán érhető el. Ezekről a szolgáltató nem értesít külön mivel publikussá tette az oldalán.
A törvények, jogszabályok változásáról sem küld neked külön levelet senki és mégis felelősségre leszel vonva ha megszegsz egy törvényt :D 

Egyébként csak megsúgom, hogy a UPC a számlalevélen szokta jelezni ha komolyabb változás lesz. (pld. kábelTV fronton történő áprilisi változásról a mostani számlalevélen ottan van a pár soros tájékozató)

Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény (továbbiakban: Eht.) 130. § (3) bekezdése alapján ÁSZF-et - azok minden módosítása esetén a módosítás hatálybalépését 30 nappal megelőzően - nyilvánosságra kell hozni, a szolgáltató ügyfélszolgálatán, illetve honlapján ingyenesen elérhetővé kell tenni, valamint a hatóságnak meg kell küldeni.

Tamás

#2493 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 23:40

Idézet: VidaT - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 23:29

Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény (továbbiakban: Eht.) 130. § (3) bekezdése alapján ÁSZF-et - azok minden módosítása esetén a módosítás hatálybalépését 30 nappal megelőzően - nyilvánosságra kell hozni, a szolgáltató ügyfélszolgálatán, illetve honlapján ingyenesen elérhetővé kell tenni, valamint a hatóságnak meg kell küldeni.

Tamás

Az nem ÁSZF változás, hogy bizonyos társasházakban olcsóbb a NET ???

#2494 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 23:46

Idézet: KaSaX - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 0:40

Nem, az az ÍJ kategória sajnos...

Egyébként sajnos a Digitv szolgáltatási területe kisebb mint azt a térképükről levenné bárki is, szóval érdemes szóban érdeklődni mindenképpen...

#2495 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 23:46

Idézet: KaSaX - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 23:40

Az nem.
"Légy szerény mint én..."

#2496 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 23:51

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 23:46

Az nem.

Belesz@rok akkor az egészbe.  :(
Akarnak építeni a szomszédomban a telken egy társasházat, de kéne az építési engedélyhez a hozzájárulásom.
Megadjam ?

#2497 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 23:53

Idézet: KaSaX - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 23:23

Szerintem az végképp elfogadhatatlan, hogy Attila u. 12-ben 10 ezer Ft. a NET, Attila u. 14-ben pedig 6 ezer Ft., mert az társasház.
Valaki kapjon már az agyához !!!
Ha ugyanazt a hűséget írom alá akkor én is a kedvezményezett árat akarom kapni !!!
Ha ez a fajta üzleti magatartás nem ütközik törvénybe, megeszem a kalapom !

Holnap a piros pulóveres vásárlók 50%-os kedvezményt kapnak!
(Ja, hogy Tes@osan fogalmazzak: a készlet erejéig...)

Sajnos ez a verseny erősödésének velejárója. Az alternatívok jellemzően a nagy népsűrűségű, kisebb beruházást igénylő területeken jelennek meg, ahol így alacsonyabb árun tudják kínálni a termékeiket, kihasználva a kedvezőbb területi adottságokat. A nagyobb szolgáltatók akik kezdetben országos árazást használtak, annak ellenére hogy nekik sem azonos költség mindenhova netet tenni. Nekik is ugyanúgy kisebb költség a nagyváros, és oda akár jobb netet is biztosíthatnának, nagyobb költség a vidék vagy kisebb települések. De keresztfinanszírozzák ezeket a területeket így eséges árat alkalmazhatnak.

Onnantól hogy az alternatív versenytársak csak egy a adott piacon veszélyezteti a nagyobb, kiteljedtebb infrastruktúrával rendelekző cég pozícióit, az is reagálni fog és hasonlóan szegmentálni fogja az árait és csomagkínálatát. Ez könnyen azt eredményezi hogy a nagyvárosokban ahol erős a verseny, nagyobb sebességű csomagok jelennek meg, amik akár olcsóbbak is lehetnek, vidéken, kistelepülésen meg a keresztfinanszírozás megszűnésével drágábban lehet majd gyengébb minőségű termékhez jutni.

Ez sajna ugyanúgy megvan az általunk "imádott" fejlett nyugati piacokon. Pl. amcsiban ugyanaz a szolgáltató az egyes piaci területein ugyanazt a csomagot más és más sebességen és más és más áron forgalmazza attól függően adott területen milyen éles a piaci helyzet. Ott ahol erős versenytárs van, fejlett infrastruktúrával, pl optikán ott X csomag 16/2 Mbps-es és mondjuk 45 dollár. Külső városrészeken, ahol nincs annyi vagy olyan versenytárs ott már ugyanerre a csomagra már csak 8Mbps/512kbps-et adnak 55 dollárért. Vidéki területen ahol meg mondjuk egyedül van adott szolgáltató 4-6Mbps/384kbps-et ad 65-80 dollárért.

De ez ugyanúgy megvan ADSL-nél, ott ahol erős hurokátengedéses alternatívok(LLU) vannak. Ezek az LLU cégek főleg nagyvárosok, sűrűn lakott, nagyobb telefonközpontjaiba települnek be. A legnagyobb központokban akár 4-6 LLU versenytárs is bent lehet, a kisebbekbe már csak 2-3, a vidéki területekben meg jellemzően az inkubens van egyedül, mert azokra az alternatívok rá sem bagóznak. Ott ahol erős a verseny az alternatív jellemzőn ADSL2+szal magasabb sebességű csomagokat kínálnak, az inkubensek is saját infrastruktúra fejlesztéseiket elsődlegesen ide koncentrálják hisz itt a legerősebb a verseny, így ők is itt kínálnak nagyobb sebességet jellemzően olcsóbban, mert az erős verseny az árakat is lefelé nyomja. Ott ahol kevesebb a piaci szereplő, kisebb a verseny magasabbak az árak, kisebbek az elérhető sebességek.

UPC-től függetlenül Digi is lakóhely alapján differenciál. Hisz aki jó helyen lakik és LAN infrastruktúra van a feneke alatt az 10/10 Mbps-et kap X összegért. Az aki meg DOCSIS-en kapja a netet tized akkora sebességet kap azonos áron. Ott is ugyanúgy lehetne verni az asztalt hogy micsoda igazságtalanság, mi ez a területi alapú megkülönböztetés.

Szerkesztette: shabba 2008. 02. 19. 00:00 -kor

#2498 Felhasználó inaktív   VidaT 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 18. 23:57

"Az nem ÁSZF változás, hogy bizonyos társasházakban olcsóbb a NET ??? "

Sajnos az nem ha elolvasod az ÁSZF-t akkor erre pl. lehetőséget ad.

Szerkesztette: VidaT 2008. 02. 18. 23:59 -kor

#2499 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 00:20

Idézet: shabba - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 23:53

Sajnos ez a verseny erősödésének velejárója. Az alternatívok jellemzően a nagy népsűrűségű, kisebb beruházást igénylő területeken jelennek meg, ahol így alacsonyabb árun tudják kínálni a termékeiket, kihasználva a kedvezőbb területi adottságokat.

Shabba!
Köszönöm a szakmai válaszodat! Ami szakmailag valóban helytálló.
De azért a vidék felzárkóztatása, meg a területi diszkrimináció valahol mindig mélyen a bögyömben van.
Akkor ezek szerint, minden ember, aki gyors és olcsó internetet akar, az költözzön be egy nagy felhőkarcolóba ?
De könyörgöm a világ nem ilyen !
Akkor csökkentsék a vidékiek SZJA-át, mert itt drágább a NET !
Ezt például elfogadná valaki ?
???

#2500 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 00:21

Idézet: KaSaX - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 23:51

Belesz@rok akkor az egészbe.  :(
Akarnak építeni a szomszédomban a telken egy társasházat, de kéne az építési engedélyhez a hozzájárulásom.
Megadjam ?

:offtopic:

Igen. Tapasztalatból tudom, hogy ha nem adod, csomó ember szív miatta. Előtte nézd meg a terveket, és győződj meg róla, hogy nincs túl közel a tervezett épület a ti telekhatárotokhoz, mivel az néha zavaró lehet.
Persze ha utálod a szomszédot, vagy csak jobban megy neki és ki akarsz baszni vele ne add meg  :D

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.