HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#2581 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 21. 20:09

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. febr. 21., csütörtök - 20:36

Inkább 4 milliárd.

Na, azért óvatosan, a túl nagy összeg meg előbb-utóbb a fogyasztókon csattanna... amúgy nem hiszem, hogy lehet akkora bírságot kibaszni. izé.. szabni :p
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2582 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 20:20

Idézet: moq - Dátum: 2008. febr. 21., csütörtök - 20:09

Na, azért óvatosan, a túl nagy összeg meg előbb-utóbb a fogyasztókon csattanna... amúgy nem hiszem, hogy lehet akkora bírságot kibaszni. izé.. szabni :p

Esetleg a bírságok összegét nem fix összegként, hanem a bevétel százalékában meghatározni.
Minden céget egyformán érintene a kiesés, és az államnak jobban megérné a fogyasztói jogokat jobban sértő mamutokra rámenni!

#2583 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 21:36

Idézet: AkyyrA - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 16:56

Ma nalunk is jott ilyen reklamanyag, eloszor a upctol hogy majd felveszik a kapcsolatoto a kozoskepvselovel es ha sikerul 50%nal elcsabulni akkor ezek az arak lesznek 2010ig.

Most fizetunk medium net es csaladi tevere 11200-at. Gondolkozom rajta erosen, de sztem nem lesz meg a 144 lakasbol az 50%, foleg nem h a digi is itt van, meg a t-home is hozza a kabelt.

Persze az nem erdekel senkit h a diginel sztem folyamatosan szakadni fog a net, hanem csak az ár a nyero. Nekem chello jo, tobb honapos modem uptime es csatlakozasi statisztikak. Nalunk tok jo.

Persze 1-2 honap digi tesztben gondolkozom, lehet az is szuper lenne nalunk ;)

Szerkesztette: KekszNET 2008. 02. 21. 21:41 -kor

::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#2584 Felhasználó inaktív   AkyyrA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 21:42

Nálunk csak erre futja  :Đ

Az ország mely pontján laksz? Szintén digikábel a láthatáron?

Szerk: Közben látom szerkesztetted, második kérdésem tárgytalan.  :D

Szerkesztette: AkyyrA 2008. 02. 21. 21:44 -kor

<a href="http://akyyraweb.hu/egyebek/fullreport.htm" title="Everest Report" target="_blank"><font color="#0066CC"><strong>Everest Report</strong></a>

#2585 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 23:27

Már tíz napja hogy Motorola elindította a DOCSIS 3.0-ás termékkínálatát hírdető oldalát.
http://business.motorola.com/ultrabroadban...tions/home.html

Ma pedig megvolt a hivatalos indulásról a sajtónyilatkozat.

Motorola Unveils Full Portfolio of DOCSIS&reg; 3.0 CPE
http://www.motorola.com/mediacenter/news/d...geLocaleId=2026

Az új modemek:
http://www.slimjim10...ges/moto3.0.jpg

Az új modemek funkciói táblázatosan összefoglalva:
http://www.slimjim10...moto3.0spec.JPG

Január elején volt egy újabb CableLabos össznépi teszt, hasonló az októberihez. Azokról március közepén fognak majd nyílvánosságra hozni adatokat, mely cég hogy szerepelt az eszközeivel. De úgy tűnik hogy az októberi teszt után, amikor CPE eszközt nem validáltak, az idei teszten átment a Texas Instrument Puma chipsete és az arra épülő modemek. Márpedig a januári tesztnél mindenki a TI Puma chipsetjére építkező modemmel tesztelt. Úgy tűnik a többi nagy chipset gyártó a Broadcom vagy a Conexant még adós a saját DOCSIS 3.0-ás chipsetjével, így az ezekre építkező gyártók is vagy átpártolnak vagy kivárnak.

Remélhetőleg ezzel már valóban elindul valami kézzelfogható DOCSIS 3.0 fronton, bár idén biztos hogy nem lesz jelentős áttörés, csak egy szokásos lassú felfutású start. Az usa legnagyobb kábelszolgáltatója a Comcast idén előfizetőinek 20%-át akarja átmigrálni DOCSIS 3.0-ás infrastruktúrára és nagy valószínűséggel ez még nem full szabvány szerint lesz, először csak downstream irányba. Nagy valószínűséggel 2009 előtt nem igazán fognak még beindulni a folyamatok, de akkora már talán idehaza is megindulhat valaminek a kezdete.

#2586 Felhasználó inaktív   Greenthunder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 23:47

Idézet: KekszNET - Dátum: 2008. febr. 21., csütörtök - 22:36

"Gondolkozom rajta erosen, de sztem nem lesz meg a 144 lakasbol az 50%, foleg nem h a digi is itt van, meg a t-home is hozza a kabelt."

Tapasztalatból mondom ha érdekel és tudod mit vállalsz (nem részletezném), akkor menj és kösd meg nem foglalkoznak az 50%-al örülnek, hogy legalább egyel kevesebb előfizető hagyja ott őket...  :D

üdv
ALL FOR ONE , ONE FOR ALL!
Csatlakozók

#2587 Felhasználó inaktív   PatóPál 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 00:17

Idézet: moq - Dátum: 2008. febr. 21., csütörtök - 21:09

Magas bírság után az áremelések mértékéről pár évig tájékoztatást kérnék... És a hibázót kötelezném arra, hogy az ügy sértettjeit egyenként is megkövezze, anyagilag is. Ha jól számolom, ez a 40 milla kopoltyúkonkénti 20.000 Ft-al kalkulálódott. Én kötelzeném a céget főnkénti 10.000 Ft-os erkölcsi anyagi kórtérítésre is, plusszólag.
Magánvélemány. Nyejje le!
Palkó

#2588 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 01:49

Érdekesség képpen:

Korábban már írtam hogy hálózati eszközök terén trend a sávszél menedzselő eszközök terjedése, egyre több gyártó kezd el ilyen termékeket is árulni. Persze az elmúlt időszakban is volt pár gyártó aki előrukkol új sávszél menedzselő termékeivel, de most belefutottam egy olyanba ami elég nyíltan kiírják milyen protocolokat ismer az eszköz, milyen specifikációkkal bír.

ipoque Launches PRX-10G
http://www.lightread...p?doc_id=146605

PRX-10G
http://www.ipoque.co...manager/prx-10g

IBM bladekből építkező termék, 6x10 Gbps-ig skálázható sávszél menedzselő képességgel.

#2589 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 08:40

Idézet: shabba - Dátum: 2008. febr. 22., péntek - 1:49

PRX-10G
http://www.ipoque.co...manager/prx-10g

IBM bladekből építkező termék, 6x10 Gbps-ig skálázható sávszél menedzselő képességgel.

shabba!

korabban tobben felvetettek a forumon, hogy legyen a menedzseles elofizetesi csomag vagy felhasznaloi szokas szerint kulonbozo. magyarul: nagyobb csomag, nagyobb p2p sebesseg, kirivo p2p hasznalat, kisebb sebesseg. ugy latom ez az eszkoz kepes ra. latsz arra eselyt, hogy a upc-nel valami hasonlot bevezetnek? esetleg talalkoztal mar az eletbol vett gyakorlati peldaval? elmeletileg 20 szabalyt lehet beallitani egy elofizetohoz, magyarul ha valtoznak a felhasznalasi szokasok, akkor dinamikusan tud alkalmazkodni a rendszer. koszonom valaszod!

Configuration Limit

Subscribers 12 Million
Policy Classes 100
Rules per Policy-Class 100
Active Rules per Subscriber 20
Active Rules per System    240 Millionen

#2590 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 13:22

Miskolc, belváros, Széchenyi utca, 3 napja hajnalban-reggelente sosincs, de néha napközben sincs netem, van valami munka errefelé?

----atyuska----

#2591 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 23. 01:25

Idézet: deuce - Dátum: 2008. febr. 21., csütörtök - 1:30

T-Com most is javította egy ügyfél sebességproblémáját 2 nap alatt, UPC meg büntet.
Én meg unalmamban verem a nyálamat, miközben mindkettő a "szívem csücske" egyébkéntmeg.

Nálam Tcom örökre leírta magát. DSL-es ügyfélnél hibabejelnetésre default opció, hogy "nálunk rendben van, minden működik". Üvegen kapott béreltvonalnál meg vicc amit velem műveltek. Bár lehet, hogy egyedi, de ez van. UPCnél néha hetekre benthagyok VPN kapcsolatot, ssh-t, egyéb remote sessiont, aztán nem szakad meg, cserébe van uplinkem is.

Most éppen megint le kell töltenem, hirtelen ennyivel jön. Ahogy szokott:

Csatolt fájl:

Make love not Wor.

#2592 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 01:48

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 2:25

Nálam Tcom örökre leírta magát. DSL-es ügyfélnél hibabejelnetésre default opció, hogy "nálunk rendben van, minden működik". Üvegen kapott béreltvonalnál meg vicc amit velem műveltek. Bár lehet, hogy egyedi, de ez van. UPCnél néha hetekre benthagyok VPN kapcsolatot, ssh-t, egyéb remote sessiont, aztán nem szakad meg, cserébe van uplinkem is.

Most éppen megint le kell töltenem, hirtelen ennyivel jön. Ahogy szokott:

A biztonsági másolataidat mindig felteszed valahová és újra letöltöd ha tönkrement az eredeti?  :)

#2593 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 23. 02:28

Idézet: mexel - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 1:48

A biztonsági másolataidat mindig felteszed valahová és újra letöltöd ha tönkrement az eredeti?  :)

Éppen ilyet kell telepítenem  :Đ  Mai világban meg cipel a fene ezer telepítőkitet, iso-t, sp-t, ha net van, akkor pillanat alatt lejön bármi, mellette menüből meg szériaszámot is kapok hozzá, ha éppen elfeledtem volna. Ez a király download manager meg teljesen jól jön, meg lehet állítani, minden MS termékem lejön vele, akár későb is folytathatom, zsírkirály.
Make love not Wor.

#2594 Felhasználó inaktív   Kalabocs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 23. 08:47

Idézet: KekszNET - Dátum: 2008. febr. 21., csütörtök - 21:36

Ma nalunk is jott ilyen reklamanyag, eloszor a upctol hogy majd felveszik a kapcsolatoto a kozoskepvselovel es ha sikerul 50%nal elcsabulni akkor ezek az arak lesznek 2010ig.

Most fizetunk medium net es csaladi tevere 11200-at. Gondolkozom rajta erosen, de sztem nem lesz meg a 144 lakasbol az 50%, foleg nem h a digi is itt van, meg a t-home is hozza a kabelt.

Persze az nem erdekel senkit h a diginel sztem folyamatosan szakadni fog a net, hanem csak az ár a nyero. Nekem chello jo, tobb honapos modem uptime es csatlakozasi statisztikak. Nalunk tok jo.

Persze 1-2 honap digi tesztben gondolkozom, lehet az is szuper lenne nalunk ;)

Miröl szól ez a társasházi hűségszerződés?
Számomra:Társasház aláír hűséget=>kapsz kedvezményt=> más solgáltató nem építhet ki saját rendszert!
Ha rosszúl gondolom javítsatok ki!

#2595 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 12:43

Idézet: Kalabocs - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 9:47

Számomra:Társasház aláír hűséget=>kapsz kedvezményt=> más solgáltató nem építhet ki saját rendszert!

Meg általában tartalmazza, hogy a lakások egy százalékában legyen vmilyen szolgáltatása az adott cégnek.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2596 Felhasználó inaktív   AkyyrA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 14:53

Idézet: Kalabocs - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 9:47

Tévedsz :) Nálunk digi kiépitette a hálózatát, és pont ezért jött ez a megaakciós UPC társasházi izé :)
<a href="http://akyyraweb.hu/egyebek/fullreport.htm" title="Everest Report" target="_blank"><font color="#0066CC"><strong>Everest Report</strong></a>

#2597 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 23:51

hi

reg jartam mar erre, mert nem volt gond. Most, hogy itthon vagyok kicsit, toltenek torrentrol, hiaba van 50-50 seeder, mindket torrent cucc csak 20-30k val jon. Tuti jobban kene jonni. Nalatok nincs ilyen problemo?

#2598 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 01:31

Idézet: pauz - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 0:51

hi

reg jartam mar erre, mert nem volt gond. Most, hogy itthon vagyok kicsit, toltenek torrentrol, hiaba van 50-50 seeder, mindket torrent cucc csak 20-30k val jon. Tuti jobban kene jonni. Nalatok nincs ilyen problemo?

Nincs,  ez a probléma teljesen új a fórumon.  :think:  :D

#2599 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 07:38

Idézet: pauz - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 0:51

hi

elég régen lehettél otthon utoljára  ;)
Keeping the funk alive

#2600 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 07:59

Idézet: pauz - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 23:51

hi

lassan egy eve mindenkinel az a "gond", hogy a p2p nagyon belassul kb del es kb ejfel kozott. ejfel es del kozott megfelelonek mondhato.

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.