HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#141 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 05. 19:33

Idézet: bon - Dátum: 2007. nov. 5., hétfő - 19:55

, (na meg a diák is sza*ik rá csak chat-hez van eszük)

Mint csetmoderátor tapasztalom a dolgot hogy sincs chat-hez se eszük.. :)

Szerkesztette: djculture 2007. 11. 05. 19:34 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#142 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 11. 05. 19:38

Idézet: tikva - Dátum: 2007. nov. 5., hétfő - 19:33

Plug and Play-el mivan?

Vagy akkor most selejtezzék le a meglévő vasakat?
Mert ha megszoritások miatt áll le az MS projekt itthon akkor nem fognak apple-t venni.
(Vagy mégis mer magyarisztánban ez ... hess nem politiyálok.) :Đ

részlet kérdés, MAC-hez van IPOD :)

#143 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 19:44

Mosmá csak a bor árárol nem beszéltünk.  :omg:
/ON topik
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#144 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 20:09

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. nov. 5., hétfő - 19:25

Ti csak a Windows-t meg a Linuxot ismeritek?

2001-ben a derecskei Gimnáziumba (nem akarok reklámozni), már volt két darab MAC.

MIért ne lehetne az államnak a Campus-ra fordított összegeket, az intézmények MAC-el való felszerelésére költeni?

Nem lenne az sokkal drágább mint a PC meg Ballmer cégének a terméke együtt, és ugye a MAC-ek időtállóak is lehetnének.

A MAC pedig nem olyan bonyolult mint a Linux.

Mac az nagyon drága hiába jó. Na meg én diákot a közelébe se engednék. Gondold, el hogyan nézne ki kék golyóstollal telefirkálva. Azért egy fekete dell gépen kevésbé feltűnő.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#145 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 20:21

Kezd nagyon flame szagú lenni a dolog... nem kellene visszatértni ontopic módba?
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#146 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 21:59

De-de..
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#147 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 23:54

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy mit lehet tenni az ellen ha van egy program mint pl a riva tuner amit szeretném ha elindulna bootoláskor, de amikor betöltődne a progi, akkor (ha jól selytem) akkor a windows Deffender megfogja és manuálisan kell hogy elindítsam.

Van erre valamilyen megoldás, hogy ez ne így legyen? Az UAC-ot meg az egyéb ilyen védelm rendszert szeretném hogyha menne, vagy ezt csak az uac kikapcsolásával lehet megoldani?

Előre is köszönöm a segítséget!

#148 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 00:55

Idézet: pojzon - Dátum: 2007. nov. 5., hétfő - 23:54

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy mit lehet tenni az ellen ha van egy program mint pl a riva tuner amit szeretném ha elindulna bootoláskor, de amikor betöltődne a progi, akkor (ha jól selytem) akkor a windows Deffender megfogja és manuálisan kell hogy elindítsam.

Van erre valamilyen megoldás, hogy ez ne így legyen? Az UAC-ot meg az egyéb ilyen védelm rendszert szeretném hogyha menne, vagy ezt csak az uac kikapcsolásával lehet megoldani?

Indítópult.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#149 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 09:45

Idézet: pojzon - Dátum: 2007. nov. 5., hétfő - 23:54

Sziasztok!

"Sejtem" :confused:

Bocsánat.

Amúgy: A feladatütemezőbe vedd fel bejelentkezéskor indítandó feladatként, és jelöld be a "Run with highest privileges" opciót.
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#150 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 10:05

vista alá létezik youp-pax, vagy vmi hasonló audigy1 moddoláshoz? :)
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#151 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 12:03

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. nov. 6., kedd - 0:55

Indítópult.

Ha simán indítópultba teszem akkor is ugyan az a probléma

#152 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 12:04

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2007. nov. 6., kedd - 9:45

Bocsánat.

Amúgy: A feladatütemezőbe vedd fel bejelentkezéskor indítandó feladatként, és jelöld be a "Run with highest privileges" opciót.

Jogos a javítás, sajna nem az erősségem a helyesírás. :(

Kipróbálom, remélem bejön a dolog. :)

#153 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 12:15

Idézet: andrew-- - Dátum: 2007. nov. 3., szombat - 19:12

Mondjuk most hogy filóztam rajta kicsit sztem ezt nem lehet összehozni...Az xp-s vinyó is a "c"-t látja a rendszernek meg a vistás is.Szal ha összeengedném a kettőt biztos h összekavarodna minden... :(

Ahogy FlowM@n kolléga is írta: a betűjelek csak adott operációs rendszer alatt léteznek, s ott is csakis és kizárólag az adott esetben.
Tehát az egyik oprendszer C-nek látja azt, amit a másik pl. D-nek. Ez teljesen normális. A winchester-en ugyanis egészen egyszerűen NINCS fizikai C, D, stb. meghajtó!! Ott CSAK partíciók vannak, a betűzés az oprendszer "indulásakor" történik...  :smoker:

ps.: az összeengedés azt jelenti, hogy hol ezt, hol pedig amazt akarod használni? Mert nem fog összekeveredni semmi, ugyanis az oprendszer "tudja", melyik PARTÍCIÓRA lett telepítve, a többi "nem érdekli". A betűjel tehát nem jelent semmit, kavarást maximum a fejekben okoz, persze ha tényleg nem csinál a felhasználó semmi "aggresszívat"...

Szerkesztette: Warrior 2007. 11. 06. 12:17 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#154 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 12:20

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2007. nov. 6., kedd - 9:45

Bocsánat.

Nos megpróbáltam, de nem akar összejönni ezzel a módszerrel sem. :( Vagy én vagyok nagyon béna vagy mission inpossible az esetem.

#155 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 12:48

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. nov. 5., hétfő - 19:01

Azt meg ne mondja nekem senki, hogy majd áttérünk linux oktatásra.

Miért ne? Mi a gond?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#156 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 12:52

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. nov. 5., hétfő - 19:09

A linuxnak két nagy előnye van :
A biztonság, és az opensource, azaz, hogy ingyenes.

Csak mivel nem gyengeelméjűek OS-e így nem olyan népszerű.

Nem mindig ingyenes. A GPL nem a pénzről szól.

Viszont SZABAD!

Sajnos e két "technikai oldal" különbségeinek értékelése, vizsgálata sokszor egyszerű fikázásban merül ki, valós okok, célok, bizonyítékok nélkül. Mindenesetre ettől még vannak különbségek. Mindkét oldal javára is. Nem is kicsik.  :smoker:

#157 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 12:55

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. nov. 6., kedd - 12:48

Miért ne? Mi a gond?

Rendszergazda topikban megbeszélhetjük, de a mai viszonyok mellett nulla rá az esély, hogy ez működjön.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#158 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 13:03

[quote name='FlowM@N' date='2007. nov. 5., hétfő - 19:29'] [/QUOTE]
Gondolkozunk mi, csak nem értjük. Nem az MS hibája, hogy a hozzáértők rosszul kötik meg a szerződést. Amúgy meg lehet jönni iskolákba aztán lehet kezdeni oktatni a linuxot. Sok sikert hozzá! [/QUOTE]

Annak idején, a c64-et tanultuk. Nehéz volt az átlagember számára, néha nagyon is az, mert sokat kellett gondolkodni. De meg is lehet nézni, hogy most azok a szakemberek, akik a "régi" rendszereken nőttek fel, hol vannak a mai suhancokhoz képest, akik csak hiszik hogy tudnak valamit... Persze lehet az oktatást is "egyszerűsíteni". De a technika attól még létezik, hogy nem használják. Ezzel arra akartam célozni, hogy olyan mindegy, mit tanul az a gyerek, ha a fejét nem használja!  :smoker:

Szerintem éppenhogy az iskolában lehetne a gyerek fejét megterhelni. Vagy rájuk bízni, hogy ki mit "szeretne", azzal foglalkozzon, fiatalkorban 1 csomó minden "eldől", tehát a tanítás nagyon is beleszól szinte mindannyiunk életébe, a gyerekek jövőjébe!

Ma már sima parancssort sem tanítanak... Volt, aki nekem személyesen mondta, hogy azért nem, mert már nem divat. Rendesen elszégyelltem magam. Hova fajulhatunk még... Ja, az illető informatika-tanár. Az állításom 1 konkrét középiskolára vonatkozott.
Ha tanár lennék (régen voltam az is), biztos felelősséget éreznék a gyerekeim miatt, furdalna a lelkiismeret, hogy vajon megtettem-e mindent azért, hogy... stb. stb.

Tehát nem csak a linuxot nem értenék így hirtelen, hiszen magát a windows-t sem tudják kezelni... A probléma nem a windows-ban vagy a linuxban rejlik. Nem csak az MS nem tehet erről, Torvalds sem. 1 kicsit viszont mindannyian hibásak vagyunk!

Szerkesztette: Warrior 2007. 11. 06. 13:10 -kor

#159 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 13:05

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. nov. 6., kedd - 13:55

Rendszergazda topikban megbeszélhetjük, de a mai viszonyok mellett nulla rá az esély, hogy ez működjön.

Sajnos igazat kell, hogy adjak. Mindenesetre jó lenne a törekvést látni az iskolákban, s a tanárok tehetnek ezért - szerintem.

#160 Felhasználó inaktív   Attees 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 13:06

Idézet: pojzon - Dátum: 2007. nov. 6., kedd - 12:20

Nos megpróbáltam, de nem akar összejönni ezzel a módszerrel sem. :( Vagy én vagyok nagyon béna vagy mission inpossible az esetem.

64-bit es a Vistád? Mert akkor szvsz az aláíratlan driverrel szívsz..
Az Isten Ostora!

A hozzászólás Attees saját nézőpontját tükrözi. A honlap üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal annak tartalmáért.

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.