HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#1621 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 04. 16:19

Idézet: <Euro> - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 14:23

Mert gyakorlatilag haszontalan, felesleges lenne.

Amikor együtt dolgozom, szórakozom a számítógépemen valakivel - testvéremmel, anyukámmal, haverokkal vagy bárkivel - és nekem akár csak pár percre is le kell lépnem, akkor elég furán venné ki magát, ha előtte átjelentkeznék egy másik fiókba, félbehagyva minden addigi dolgot, legyen szó bármiről is, akár csak az Internet böngészéséről.

Nem kell átjelentkezni, max kijelentkezel, de a felhasználó váltás is létezik, akkor minden megmarad amit csináltál csak használhatja más is a gépedet csak éppen nem fér hozzá a cuccaidhoz, nálunk ez  bevált és számomra megnyugtató, én vagyok az admin mindenki más korlátozott felhasználó és amikor nem vagyok itthon akkor nyugodtan használhatja anyám a gépemet és tudom, hogy nem tud kárt okozni a dolgaim közt, mivel nincs jogosultsága.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1622 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 20:25

Idézet: bon - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 17:19

csak éppen nem fér hozzá a cuccaidhoz

Éppen ez az.

Képzeld el azt a helyzetet amikor a barátommal például együtt szerkesztjük a családi videó felvételeket. Vágjuk, szerkesztjük, kódoljuk, a videó- és hanganyagokat, DVD-re készítünk hozzá menüt. Használunk hozzá jó néhány programot. Nekem meg 10-20 percre itt kell őt hagynom, addig is dolgozhat tovább.

Tudom, nem kell bezárnom minden programot. De mindent el kellene mentenie. Az új fiókban megnyitni újra a dolgokat. Az új fiók összes programjának a beállításait is karban kellene tartanom, stb...

Egyáltalán nem rendszeresen használnák mások a gépemet. Sőt! Ritkán. De ilyenkor ne kelljen már a kíváncsi szemek miatt aggódnom.

#1623 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 22:25

Idézet: <Euro> - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 21:01

Azt szeretném, hogy már a letöltött e-mail-jeimet se lehessen megnézni jelszó nélkül.

Az a gond, hogy a windows mail egy sima mappaban tarolja az uzeneteket.. szoval hiaba is lenne inditasnal jelszo, ha a mappabol megtudja nyitni a leveleket (C:\Users\userneve\AppData\Local\Microsoft\Windows Mail\Local Folders)
Szoval szerintem akkor inkabb csinalj egy kulon felhasznalot a magan dolgokhoz es akkor a kozos munkat ne az alol csinald..

#1624 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 23:28

Idézet: Bal - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 23:25

Az a gond, hogy a windows mail egy sima mappaban tarolja az uzeneteket.. szoval hiaba is lenne inditasnal jelszo, ha a mappabol megtudja nyitni a leveleket (C:\Users\userneve\AppData\Local\Microsoft\Windows Mail\Local Folders)
Szoval szerintem akkor inkabb csinalj egy kulon felhasznalot a magan dolgokhoz es akkor a kozos munkat ne az alol csinald..

Az Interneten még komolyabban nem néztem utána ennek. Szerintem nem vagyok egyedül ezzel az igényemmel.

Különben igazad lehet, hogy az e-mail-eket a tárolási mappából is meg lehet nyitni.

Most három megoldást tudok elképzelni.

1. Valamilyen programmal, vagy beállítással levédem a Windows Mail program indító-file-ját.
2. A kliensprogram e-mail-jeinek tárolási mappáját egy titkosított virtuális meghajtón fogom tárolni.
3. Másik program után nézek.

A második megoldás lenne a legjobb. Viszont azt kell kipróbálnom, hogy mi van akkor, ha a tárolási mappának megadott hely nem létezik...

#1625 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 06:44

Idézet: djculture - Dátum: 2008. ápr. 30., szerda - 18:12

Nagyon nem komálja bizonyos lapoknál a tuningot a vista,de ha a biosba felhúzod a procit az oprendszertől független dolog.

Nem tudni, csak elvileg. Nem tudjuk, pontosan mit is tud kiolvasni az oprendszer a BIOS  adatterületről. Az biztos, hogy 1 csomó dolgot már KÖZVETLENÜL olvas ki, a BIOS hívásokat megkerülve - saját szoftveres "felületén" keresztül.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1626 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 06:47

Idézet: <Euro> - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 0:28

1. Valamilyen programmal, vagy beállítással levédem a Windows Mail program indító-file-ját.
2. A kliensprogram e-mail-jeinek tárolási mappáját egy titkosított virtuális meghajtón fogom tárolni.

2. ponthoz egy villám 5let: ingyenes TrueCrypt-tel létrehozol egy virtuális meghajtót, jelszóval levédve, akkora méretben, hogy a leveleid ráférjenek. Beállítod, hogy a Windows Mail ennek a meghajtónak az egyik mappájában tárolja a leveleket. Ha levelezezni szeretnél, akkor felmountolod ezt a meghatót, ami jelszót kér és mehet a levelezési móka. Ha már nem akarsz mailozni, akkor lecsatolod a meghatjót és lelövöd a TrueCryptet. Így nem kéne felhasználót váltani.

Nem tudom mennyire működik, lehet nem is a legegyszerűbb megoldás.

Szerkesztette: N0zer0 2008. 05. 05. 06:48 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1627 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 07:28

Idézet: djculture - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 15:11

Ja hát kérem senkise használ melóhelyen vistat nállunk se.Munkába nem az a jó ha órákig kínlódik az oprendszerrel az ember.Mit gondolsz a cégek mért várnak ki és mért eröltetik még mindig az xp-t?Bevált rendszert leváltani nem éles helyzetben szoktak.Egyik helyen én pl már próbáltam pedzegeti hogy juliustól nem lehet majd kapni xp-t..Gyorsan vettek is vagy 50  dobozosat. :Đ

Mi businessel veszük a gépeket és ofkorsz azonnal downgrade. De majd 2-3-4 év múlva már a kifizetett vistát fel tudjuk rakni...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1628 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 07:28

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 12:35

...
Amúgy eléggé elképesztő, hogy amikor sima XP csak 650 megát kajált meg, ez ugyanolyan  programokkal 2.7 gigát. :(

Sok szolgáltatás fut, ami eszik, nincs mitől aggódni. Nálam is eszi a RAM-ot, de érdekes módon gyorsabbak a lemezműveletek, mint XP-ben, ugyanazon a vason. Miért lenne baj, ha több RAM-ot eszik? Ha kjell memória, kiswappolja a "felesleges" lapokat diszkre. Ez teljesen normális. Ha pedig sok RAM van, akkor sokmindent "előre" be tud húzni. Ezzel lesz gyorsabb, még ha nem is lényegesen.

:offtopic: Linux kernel már évtized óta nagy diszk cache-t használ, amit úgy látsz, hogy a fizikai RAM-ot teljes egészében megeheti, akkor is, ha semmit nem futtatsz, csak lemezműveleteket végzel. Az első keresés eltarthat 1 percig is, DE a második már csak pár másodpercet vesz igénybe. Szóval azt akartam kinyögni csak, hogy gyorsít ez keményen, csak vegyük észre. És a rendszer teljesítményén semmit sem ront, csak az ember megijed, hogy fú, nincs szabad RAM. Miközben nem is sejti, hogy a háttérben már sok éve ott lapult a kihasználatlan memória-kapacitás, amire most végre rápattant az MS is.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1629 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 07:37

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 14:38

Az a bajom, hogy mi lesz hétfőn amikor melózni kell, és megy majd a 3D Studio meg a Photoshop. :)

Simán menni fog, nem sokkal lesz kevesebb memóriája, mint mondjuk XP-n. Max. kevesebb marad a windows cache-einek. Ennyi. Az alkalmazás ugyanúgy fog futni.

A windows memóriakezelésének már az első verziótól fogva ez a lényege: a nem használt (vagy régen használt) lapokat (vagy más szempont szerinti lapokat) kirakja a swap file-ba, felszabadítva helyet a fizikai RAM-ban - ha kell fizikai RAM.
Ha nem kell RAM, akkor gyakorlatilag tök mindegy, mit csinál a szabad fizikai RAM-területekkel: ezért van a prefetch, a diszk-cache, az index, stb. Ezek a lemezkezelést gyorsítják, bizonyos esetekben elég rendesen. Ezzel az elvvel nincs baj, reméljük a megvalósítással sem.

Csak 1 példa, fejből tudnék vagy 5-öt mondani: szoktam crc-t generálni, s ellenőrizni, nagyobb fájloknál is. XP alatt egy vizsgálat átlagosan 3-4 percig tartott, vistában csupán feleannyi. Ha nagyobb fájlrendszeren keresel fájlokat, egymás után sokszor, akkor fogod majd látni a gyorsulást. Stb.

#1630 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 07:40

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 15:32

...
Lehet kell vennem még ramot, mert ezt a négy gigát így alapban megeszi a semmi. ...

Nézz utána, amíg nem tudod, hogyan is működik ez a kernel, mik futnak, stb. Ne a szabad RAM mérete legyen a mérvadó!

:offtopic: Láttam olyan embert, aki azt mondta, hogy az "512-es" VGA kártya jobb, mint a "256-os". Nem volt igaza - általánosságban - mert ő úgy gondolta, hogy "gyorsabb". Gyakorlatilag nem feltétlenül.

#1631 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 07:44

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 15:43

Lehet, hogy elkapkodtam és visszaállok XP-re, a memóriánál jobban rémiszt, hogy a 4 magos procit 60-75%-ra terheli úgy, hogy csak az említett programok futnak. :eek:
XP alatt ha csak így ment a gép, simán csökkentette a szorzót, itt meg folyamatosan teker mint az őrült. Mit csinálhat? :think:

Nálam c2d alatt (2 mag) a proci 6-8%-ban fut, ha fut a messenger, meg a tb...

Valami fut ott, tessen megnézni a feladatkezelővel, teljesítménygrafikont is tudsz csinálni!

#1632 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 07:56

Idézet: <Euro> - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 21:25

Éppen ez az.

Képzeld el azt a helyzetet amikor a barátommal például együtt szerkesztjük a családi videó felvételeket. Vágjuk, szerkesztjük, kódoljuk, a videó- és hanganyagokat, DVD-re készítünk hozzá menüt. Használunk hozzá jó néhány programot. Nekem meg 10-20 percre itt kell őt hagynom, addig is dolgozhat tovább.

Tudom, nem kell bezárnom minden programot. De mindent el kellene mentenie. Az új fiókban megnyitni újra a dolgokat. Az új fiók összes programjának a beállításait is karban kellene tartanom, stb...

Egyáltalán nem rendszeresen használnák mások a gépemet. Sőt! Ritkán. De ilyenkor ne kelljen már a kíváncsi szemek miatt aggódnom.

Márpedig a multiuser felület ezért lett kitalálva.

Másrészt lehet olyan mail klienst használni, ami támogatja az identitásokat.

A multiuser dolgok pedig nagyon is hasznosak. Egyik haverom azzal szórakozik, hogy amíg barátja nincs a gépnél, ő felrak neki ezt-azt. Már rakott keyloggert is... Fő a bizalom! :)

Felhasználóváltáskor pedig nem kell parázni, csinálni kell közös eléréssel, megfelelő jogosultsággal könyvtárakat, esetleg a meglévőekre adni jogokat kettőtöknek. Ez esetben bármelyikőtök van bejelentkezve, az adott alkalmazásokat/könyvtárakat eléri, de a másik user a te SZEMÉLYES dolgaidhoz nem fér hozzá, esetleg fordítva is...

Ezek azóta létező dolgok, amióta ntfs van.

Sőt, még továbbmegyek, ott a "runas" is, ami arra való, hogy egy másik user jogosultságaival indítson el 1 programot.

Ne várd, hogy a rendszer úgy menjen, ahogy szeretnéd! Tégy érte te is!
Ugyanis simán megoldható, mindenféle küölső program alkalmazása nélkül, görcsölés nélkül. :smoker:

Szerkesztette: Warrior 2008. 05. 05. 07:58 -kor

#1633 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 09:28

Más:
Vista 32 Bus. gépet W2K és XP64 nem látja; mit nézzek meg, mi lehet a bibi? :think:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#1634 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 09:42

Miden megoldódott, de most meg az a problémám, hogy Photosopban nem tudok rámenteni a meglévő psd-re. Azt írja, hogy lockolva van, menjek a properties-be és szedjem le az írásvédettséget, de azt már leszedtem.
Mit lehet ilyenkor csinálni?

#1635 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 09:46

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 8:40

Nézz utána, amíg nem tudod, hogyan is működik ez a kernel, mik futnak, stb. Ne a szabad RAM mérete legyen a mérvadó!

:offtopic: Láttam olyan embert, aki azt mondta, hogy az "512-es" VGA kártya jobb, mint a "256-os". Nem volt igaza - általánosságban - mert ő úgy gondolta, hogy "gyorsabb". Gyakorlatilag nem feltétlenül.

Néha 5-600 megás psd-k is vannak, szóval memórából sose árt, és akkor még ehhez jön a 3D Studio. :)

Idézet

Nálam c2d alatt (2 mag) a proci 6-8%-ban fut, ha fut a messenger, meg a tb...

Ez a gond már megoldódott szerencsére.

#1636 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 10:23

Idézet: ion - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 15:56

Vistaban ez csak ugy mukodik, ha egy atlatszo ikont rendelsz a nyilak helyere.
Az alabbi linken levo program megcsinalja: http://www.framework....aspx?a=83&m=84 (legfelso Vista Shortcut Manager nevu program - azt nem tudom, minek neki telepito)

Köszi, ezt már próbáltam, és nem szedte ki.

#1637 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 12:15

Idézet: <Euro> - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 14:23

Mert gyakorlatilag haszontalan, felesleges lenne.

Amikor együtt dolgozom, szórakozom a számítógépemen valakivel - testvéremmel, anyukámmal, haverokkal vagy bárkivel - és nekem akár csak pár percre is le kell lépnem, akkor elég furán venné ki magát, ha előtte átjelentkeznék egy másik fiókba, félbehagyva minden addigi dolgot, legyen szó bármiről is, akár csak az Internet böngészéséről.

mert olyan faraszto a windows+L egyuttes benyomasa, ugye? :D hame

Szerkesztette: SFIJ 2008. 05. 05. 12:15 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1638 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 12:19

Idézet: <Euro> - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 23:28

Az Interneten még komolyabban nem néztem utána ennek. Szerintem nem vagyok egyedül ezzel az igényemmel.

Különben igazad lehet, hogy az e-mail-eket a tárolási mappából is meg lehet nyitni.

Most három megoldást tudok elképzelni.

3. Másik program után nézek.

A második megoldás lenne a legjobb. Viszont azt kell kipróbálnom, hogy mi van akkor, ha a tárolási mappának megadott hely nem létezik...

mexunteted a windows mailos accountodat es hotmailt vagy gmailt hasznalsz helyette webes feluletrol autologin funkcio nelkul  :Đ
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1639 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 12:40

/OFF
viszont ócsó a pista. 20200Huf wót ómprémijum.
Ez vót igény családban se mindenki szoktatható alternativ os-re.
/On

windows+L mellé meg jelszóval védet fiók,ahol a fájlo.... ja már irták előttem...  :Đ
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1640 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 14:51

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 10:28

Más:
Vista 32 Bus. gépet W2K és XP64 nem látja; mit nézzek meg, mi lehet a bibi? :think:

Erre vki?

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.