HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#1641 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 05. 17:15

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 7:47

2. ponthoz egy villám 5let: ingyenes TrueCrypt-tel létrehozol egy virtuális meghajtót, jelszóval levédve, akkora méretben, hogy a leveleid ráférjenek. Beállítod, hogy a Windows Mail ennek a meghajtónak az egyik mappájában tárolja a leveleket. Ha levelezezni szeretnél, akkor felmountolod ezt a meghatót, ami jelszót kér és mehet a levelezési móka. Ha már nem akarsz mailozni, akkor lecsatolod a meghatjót és lelövöd a TrueCryptet. Így nem kéne felhasználót váltani.

Nem tudom mennyire működik, lehet nem is a legegyszerűbb megoldás.

Pontosan erre gondoltam. A TrueCrypt-et már eddig is használtam.

#1642 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 17:33

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 13:15

mert olyan faraszto a windows+L egyuttes benyomasa, ugye? :D hame

Ugye nem olvastad el az összes ezzel kapcsolatos hozzászólásomat?

Csak magamat tudnám ismételgetni, hogy miért döntöttem úgy ahogy, tudatában a multi-user és egyéb más megoldási lehetőségeknek.

Meghallgatom, megfontolom és tiszteletben tartom más véleményét. De csak én tudhatom, hogy nekem hogy jó.

Különben csodálkozom, hogy mi azon olyan érthetetlen, hogy gyakorlatiasabb, egyszerűbb megoldásnak tartom az e-mail kliens jelszóval védését, mint bármilyen más megoldást.

#1643 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 18:58

Idézet: <Euro> - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 17:33

Különben csodálkozom, hogy mi azon olyan érthetetlen, hogy gyakorlatiasabb, egyszerűbb megoldásnak tartom az e-mail kliens jelszóval védését, mint bármilyen más megoldást.

erre van megoldás, a webmail. a truecrypt-es mail storage használata nem biztos hogy megoldás. egy dolog biztos lesz, ha lecsatolod a truecrypt-es kötetet az igazából nem megoldja a kérdést, hanem mindenféle működési hibát okoz majd a windows mail-ban, még azis lehet hogy átkapcsol átmenetileg a az alapértelmezett hely használatára...
amúgy hogy gyakorlatias-e az osztott account? hát nemis tudom. én ebben a dos/win3.1/win95 által kialakított rossz habitus továbbélését látom csupán.
mindemellett persze csinálhatsz magadnak egy olyan acc-ot amivel csak a levelezésedet végzed és semmi mást. ezt megvéded jelszóval és kb kész is vagy. de pesze ezmég mindig kényelmetlenebb mint egy jó webmail....

Szerkesztette: SFIJ 2008. 05. 05. 19:06 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1644 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 07:20

Opera többfelhasználósan? Pl...

Hálózati problémával el tudtok valamerre irányozni, mert nem találok rá érdemi infót :(
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1645 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 07:23

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 18:58

erre van megoldás, a webmail. a truecrypt-es mail storage használata nem biztos hogy megoldás. egy dolog biztos lesz, ha lecsatolod a truecrypt-es kötetet az igazából nem megoldja a kérdést, hanem mindenféle működési hibát okoz majd a windows mail-ban, még azis lehet hogy átkapcsol átmenetileg a az alapértelmezett hely használatára...
amúgy hogy gyakorlatias-e az osztott account? hát nemis tudom. én ebben a dos/win3.1/win95 által kialakított rossz habitus továbbélését látom csupán.
mindemellett persze csinálhatsz magadnak egy olyan acc-ot amivel csak a levelezésedet végzed és semmi mást. ezt megvéded jelszóval és kb kész is vagy. de pesze ezmég mindig kényelmetlenebb mint egy jó webmail....

Illetve lehet a magyar The Bat nevű levelezőklienst simán lehet pendriveról futtatni (talán a Voyager verzió) ez alapból jelszóvédett és kezeli a külömböző halnevekkel ellátott titkositásokat is.  :up:
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1646 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 07:29

Idézet: <Euro> - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 18:33

...
Különben csodálkozom, hogy mi azon olyan érthetetlen, hogy gyakorlatiasabb, egyszerűbb megoldásnak tartom az e-mail kliens jelszóval védését, mint bármilyen más megoldást. ...

Tarthatod te, ha az MS nem tartja annak. Vagy mondhatom azt is, hogy "vagy megszoksz, vagy megszöksz...", avagy alkalmazkodsz a cég által kiadott megoldásokhoz.

Ergo felrakhatsz MÁS mail klienst, ami (ahogy írták fentebb) támogatja az identitásokat. Érdekes egyébként, hogy pl. az Outlook Express 5-6 simán támogatja.

Egyébként legyünk precízek: NEM a mail klienst véded jelszóval, hanem a postafiókod.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1647 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 12:24

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 19:58

Kipróbáltam.

Ha nem létezik a tárolási mappának megadott könyvtár, akkor az alapértelmezett tároló mappát tölti be, illetve készíti el attól függően, hogy az létezett-e előtte. Ha ezt követően elérhetővé teszem a titkosított mappát, a Windows Mail már nem itt fogja keresni a leveleket, hanem ott ahol azt legutoljára tette.

Szóval ez a megoldás egyenlőre még nem tökéletes.

#1648 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 12:30

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 8:29

Egyébként legyünk precízek: NEM a mail klienst véded jelszóval, hanem a postafiókod.

Nem a mail kliens tölti le a leveleket a postafiókokból? Én éppen ezt az e-mail klienst -, nevezzük nevén Windows Mail-t - szeretném jelszóval levédeni. Bár akár ezt is hívhatjuk postafióknak, vagy postafiókok postafiókjának, ahogyan tetszik.

#1649 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 13:12

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 11:23

Köszi, ezt már próbáltam, és nem szedte ki.

Végül most kiszedte, ez is megoldódott. :)

Idézet

Miden megoldódott, de most meg az a problémám, hogy Photosopban nem tudok rámenteni a meglévő psd-re. Azt írja, hogy lockolva van, menjek a properties-be és szedjem le az írásvédettséget, de azt már leszedtem.
Mit lehet ilyenkor csinálni?

Erre valami ötlet?

Szerkesztette: Lipton 2008. 05. 06. 13:13 -kor

#1650 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 05. 06. 13:37

na pár kérdés:

64 bites Vistat használ e valaki rivatunerrel? Ugyebár a Vista alapból telepítés után limited accountot ad a felhasználónak, amit norml accountnak nevez (a betabol emlékszem ilyesmire), nos a rivatuner a nem admin fiókkal megy e ? a 3850-es hűtésést ez vezérli, és 64 bites XP alatt limited account alatt csak akkor megy, ha előtte adminként van beloginolva, aztán onnan kijelentve, limited accountra.

2. Kérdés. Anyukám nevén van az alaplap, meg a 64 bites XP is, az OEM Vistat akkor szintén az Ő nevére kell vásárolni vagy lehet az enyémre is?

írtunk nekik múltkorában egy emailt, de ezt a név dolgot különösebben nem részletezték a válaszukban :

Idézet: mi

Tisztelt Microsoft Ügyfélszolgálat!

2006 áprilisában Önöknek írt emailemre (mely szintén a licenceléssel volt kapcsolatos) Önök a válaszukban megemlítették, hogy :

"Az új System Builderi license alapján már csak teljes számítógéppel együtt nyílik lehetőség OEM operációs rendszereket vásárolni."
(tehát optikai meghajtót külön nem kell ezek szerint )
Azóta eltelt másfél év, és a helyzet annyiban változott, hogy :
A napokban úgy döntöttünk, hogy a jelenlegi alaplapba- ezt még 2005-ben vásároltuk - (ASUS A8N-SLI) veszünk egy gyorsabb processzort (AMD Athlon 64 X2 4200+ s939) és az alaplapot nem cseréljük tehát le, így érvényes marad a Windows XP Professional x64 Edition OEM licence, mely operációs rendszert még 2005-ben vásárolt anyukám DVD-ROM-al.
Mivel a processzor már megvan vásárolva, és az 1GB RAM mellé vásároltunk még 1 GB RAM-ot, valamint az új DirectX 10-es, vagy ha jövőév elején vesszük akkor 10.1-es videókártya vásárlása is bevan ütemezve, ezért logikusnak tűnik, hogy vásároljunk a gépre, egy Windows Vista Home Premium 64 bites  OEM magyar nyelvű operációs rendszert, de a licencelés az eltelt másfél és, a helyzet többféle rendezése miatt tisztázandó.
A számítógép alaplapja 2005 decemberében lett vásárolva, de az alaplap kivételével a gép megújúlt, így az lenne a kérdés, és a legfontosabb kérdés talán ebben az emailben, hogy egyáltalán vásárolhatunk e rá OEM Windows Vistat, vagy az alaplap (mivel 1,5 éves) miatt, csak dobozos verziót szabad e vásárolni a licenc feltételek szerint?

A következő kérdések merültek fel:
1. Három féle Windows Licencről tudo: az OEM, az Upgrade, és a dobozos kivitel. A 64 bites Windows XP Professionalt, lehet e upgradelni Windows Vista Home Premium 64 bitre vagy sem? Ha igen ennek mi a menete?
2. Ha lehetséges OEM Vistat vásárolni erre a gépre, fenn maradhat e mellette a 64 bites XP-is? (Feltételezem, hogy igen elvégre az is megvan vásárolva )
3.Mivel olvastam pl a chip magazinban, hogy a Vista és az XP együttes használatata körülményes lenne egy gépen, és úgy döntenénk, hogy szeretnénk a vásárolt Vistat egymagában használni a gépen, (tehát gondolunk itt arra, hogy ideiglenesen, mondjuk félévig a 64 bites XP-t eltávolítanánk, hogy csak a Vista legyen), akkor a 64 bites XP-hez vásárolt optikai meghajtót kivehetnénk e a gépből úgy, hogy a 64 bites XP ugyan nincs fennt, de a ház oldalán a 64 bites XP matriciája mivel nem eltávolítható fenn marad?

Idézet: Microsoft Ügyfélszolgálat

Kedves  ******* úr, 

Tárgy: Információ

Megoldás:

1. Windows Xp professional változatról lehetőség van Windows Vista upgrade csomagot vásárolni. Az upgrade verziók csak teljes dobozos termék formájában érhetőek el, azonban upgradenel mindig a kiindulási licensz a meghatározó. Tehát ha upgrade csomagot vesz, bár az teljes dobozos, maga a termék OEM-es terméknek minősül, tehát alaplahoz kötődik.

Upgrade csomag vásárlásánál, ha Windows XP-ről upgradel, tiszta telepítéssel tudja a Vistát feltenni a számítógépre, vagyis teljes telepítést kell végrehajtani miután megvásárolta az upgrade csomagot. Árakról viszonteladóknál tud érdeklődni.

2. A Vistát megvásárolhatja OEM-ben rendszerépítői csomagban számítógép nélkül is, úgynevezett system builder, rendszerépítői csomagban. Tehát felteheti mindkét operációs rendszert a számítógépre, azonban minkét rendszer mivel OEM-es az alaplaphoz fog kötődni. Az operációs rendszereknek külön partíción kell futniuk.

3. Operációs rendszerek használatánál a licensz a mérvadó. OEM-es termékeket csak a kiindulási gépen lehet futtatni. Természetesen bármely más hardverelem cserélhető, kivéve az alaplapot.

Teljes dobozos termékek esetén természetesen átvihető az operációs rendszer másik számítógépre.

Ja és mint látható írtam, hogy 64 bites XP-ről van szó, és úgy tudom, hogy azt nem engedik upgradelni, de itt mégis egy kalap alá vette a 32 bites XP-vel.

Mondjuk amúgyis külön OEM vásárlása az esedékes és nem upgrade.

#1651 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 13:53

1, már miért lenne körlményes az xp meg vista 1 vinyón?

2, minek 64bites vista?

3, ha nem upgrade hanem oemet veszel akkor nem tök mindegy kinek a nevén van? Upgrade is amúgy kb annyiba kerül mintha oemként vennéd...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#1652 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 14:04

Idézet: tikva - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 7:23

Illetve lehet a magyar The Bat nevű levelezőklienst simán lehet pendriveról futtatni (talán a Voyager verzió) ez alapból jelszóvédett és kezeli a külömböző halnevekkel ellátott titkositásokat is.  :up:

persze ilyen alapon lehet U3-asitott mozillas tundermadarral is sportolni :)

#1653 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 14:10

Idézet: <Euro> - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 12:30

Nem a mail kliens tölti le a leveleket a postafiókokból? Én éppen ezt az e-mail klienst -, nevezzük nevén Windows Mail-t - szeretném jelszóval levédeni. Bár akár ezt is hívhatjuk postafióknak, vagy postafiókok postafiókjának, ahogyan tetszik.

kaptal megoldasokat. gmail, hotmail, the bat, illetve u3-as pendrive-ra telepitett levelezoprogram.

#1654 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 14:15

regebben beszeltunk a virtualizaciorol lehet hogy itt vagy valamelyik linuxos tocsikban. az volna a kerdesem hogy lehetne-e egy olyan csomagot csinalni hogy az ie7 menjen win2k alatt?

#1655 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 14:19

Nem tudom, de ha nem titok minek kell az neked? :think:

#1656 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 14:42

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 14:19

Nem tudom, de ha nem titok minek kell az neked? :think:

melohoz kell nehalny olyan site ami csak ie7-tel megy... azmag nem telepitheto 2k-ra. nem emlexem mar hogy folmen vagy szabcsi hitteritett alkalmazas virtualizacio ugyben...

Szerkesztette: SFIJ 2008. 05. 06. 14:43 -kor

#1657 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 14:58

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 15:15

regebben beszeltunk a virtualizaciorol lehet hogy itt vagy valamelyik linuxos tocsikban. az volna a kerdesem hogy lehetne-e egy olyan csomagot csinalni hogy az ie7 menjen win2k alatt?

Softgrid ill. Thinstall-lal (XP alapon) készített csomagok nem mennek, más megoldást nem kerestem/próbáltam...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1658 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 15:27

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 15:15

Terminal Server nem megoldás?

#1659 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 15:38

Idézet: Eiki - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 15:27

mivel effektive nincs ilyem sajnos nem :( rohej lenne ha virtualpc-t vagy vmware-t kene telepiteni emiatt...

#1660 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 15:44

Idézet: Eiki - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 16:27

és azt evvel hogy?
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.