HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#221 Felhasználó inaktív   raszkolnyikov 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 17. 03:05

Hello!
Na elmeselem hogy jartam :) bekattantam ezen az allandoan felig-meddig teljesen elmegy a net vistaval laptopon, nekiduraltam magam jokis xp-t telepiteni vaktaban. A 80gb laptop vinyo 2 particios, a masodikon a D-n volt eleg hely, puff folment hamar, szepen elindult. A gond azonban az volt, hogy az Acer laptop es a windowsxp nem szerette egymast igy eleg sok hardvert nem telepitett fel rendesen, foleg a modemek. ami kuloosen kinos, ugyanis most epp csak wi-fi netem van valahonnan a szomszedbol... de xp-vel net nelkul keptelen voltam a modemeket feltenni, modemek nelkul meg keptelen voltam wireless kapcsolatot letrehozni... Na sebaj, idnitsuk akkor a vistat, avval leszedek drivereket es xp alatt majd felteszem.. Csakhogy nem indult vista, biosban Boot menuben csak a vinyot lehet megadni, es mindig XP indult. Nem tudtam, nem tudom, hogyan kellene a boot.init atirni. A Vista cd-n repairja semmit nem hasznalt, tovabbra is XP-t inditgatta. Fogtam a fejem, vegul arra jutottam xp telepitovel legyalulom a D-t es akkor majd jol elindul a vista a C-rol vegre. Na hat perszehogy nem indult, hibauzenet. Remek. Nem maradt mas hatra mint a D-re Vistat tenni. Ez sikerult, elindult, feltelepult. Majd ezutan restart utan felajanlotta h ket Vista ozul valaszthatok.A masodik opcio az eredeti C-n futott, igy minden olyan mint azelott, csak a D-n nincs semmi, csak meg egy Vista :D 3 ora telepitgetes, szenvedes a semmiert, szuper, de legalabb az eredeti allapot visszaalt :)

De hogy konkretan kerdezzek, bar majd utanaolvasok de azert a kerdesem, ha C-n Vista van, D-re teszek Xp-t, hogyan lehet egyszeruen nagyszeruen elerni, hogy bootolaskor vlaszthassak, Xp-vagy Vista? Koszonom, es bocs a faraszto hosszu hulyesegert :)

#222 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 17. 03:24

Idézet: raszkolnyikov - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 3:05

Hello!
Na elmeselem hogy jartam :) bekattantam ezen az allandoan felig-meddig teljesen elmegy a net vistaval laptopon, nekiduraltam magam jokis xp-t telepiteni vaktaban. A 80gb laptop vinyo 2 particios, a masodikon a D-n volt eleg hely, puff folment hamar, szepen elindult. A gond azonban az volt, hogy az Acer laptop es a windowsxp nem szerette egymast igy eleg sok hardvert nem telepitett fel rendesen, foleg a modemek. ami kuloosen kinos, ugyanis most epp csak wi-fi netem van valahonnan a szomszedbol... de xp-vel net nelkul keptelen voltam a modemeket feltenni, modemek nelkul meg keptelen voltam wireless kapcsolatot letrehozni... Na sebaj, idnitsuk akkor a vistat, avval leszedek drivereket es xp alatt majd felteszem.. Csakhogy nem indult vista, biosban Boot menuben csak a vinyot lehet megadni, es mindig XP indult. Nem tudtam, nem tudom, hogyan kellene a boot.init atirni. A Vista cd-n repairja semmit nem hasznalt, tovabbra is XP-t inditgatta. Fogtam a fejem, vegul arra jutottam xp telepitovel legyalulom a D-t es akkor majd jol elindul a vista a C-rol vegre. Na hat perszehogy nem indult, hibauzenet. Remek. Nem maradt mas hatra mint a D-re Vistat tenni. Ez sikerult, elindult, feltelepult. Majd ezutan restart utan felajanlotta h ket Vista ozul valaszthatok.A masodik opcio az eredeti C-n futott, igy minden olyan mint azelott, csak a D-n nincs semmi, csak meg egy Vista :D 3 ora telepitgetes, szenvedes a semmiert, szuper, de legalabb az eredeti allapot visszaalt :)

De hogy konkretan kerdezzek, bar majd utanaolvasok de azert a kerdesem, ha C-n Vista van, D-re teszek Xp-t, hogyan lehet egyszeruen nagyszeruen elerni, hogy bootolaskor vlaszthassak, Xp-vagy Vista? Koszonom, es bocs a faraszto hosszu hulyesegert :)

Amit írtál, teljesen normális. Az később feltett XP, hazavágta a már meglévő VISTA bott info-t és ezért nem indult. Mióta a WINDOWS létezik, aranyszabály: Ha két operációs rendszert teszel fel, akkor mindig a régebbit kell előbb feltenni, mert csak a későbbi, újabb kiadás fogja felismerni, a régebbieket!
Mikor a második VISTA-t feltetted, az rendbe tette az előző (XP álltal elrontott) VISTA-, ezért fordulhatott elő, hogy utána mindkettő képes volt indulni.

Tehát, ha nekiállsz telepíteni, akkor csak arra figyelj, hogy a sorrend XP->VISTA legyen. A VISTA telepítő szépen be fogja állítani a boot opciókat és mindenki happy!  ;)
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#223 Felhasználó inaktív   robagp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 09:09

hello!
van 1 toshiba satellite l30 -as laptopom,felraktam a vistát, és nem tudom használni a billentyűzetet. folyamatosan nyomnom kell az FN billentyűt a betűknél akkor van kikapcsolva. a space meg az F1-F12 ig pedig nem kell nyomni. van olyan gomb ahhol sehogy se működik az FN. tehát össze vissza működik, :reklamacio:
xp nél jó volt.toshiba nál nincs driver.
tudna vki segíteni,mert ez így használhatatlan!  :think:
előre is köszönöm  :respect:

#224 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 10:53

:Đ reggel kértem kis seggitséget linus totyikba. :Đ
kb 3 post után elment a kedvem,az egésztől,szóval gazdagabbak lettünk a családba
mégegy vitával. :Đ

home Basic. kössz megyen.p3 1200mhz 80Gb hdd,1,5Gib sd Ram
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#225 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 11:50

Idézet: tikva - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 10:53

:Đ reggel kértem kis seggitséget linus totyikba. :Đ
kb 3 post után elment a kedvem,az egésztől,szóval gazdagabbak lettünk a családba
mégegy vitával. :Đ

home Basic. kössz megyen.p3 1200mhz 80Gb hdd,1,5Gib sd Ram

Idézet

-nem fogom utánna supportálgatni mert nem értek hozzá...
-nem érdekel az egész...
-nincs kedvem órákat konfigolni...

Persze a Vistát felteszed és utána nem kell konfigolni. Pl drivereket feltenni, vírusírtót, tűzfalat megfelelően beállítani stb.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#226 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 11:53

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 11:50

Persze a Vistát felteszed és utána nem kell konfigolni. Pl drivereket feltenni, vírusírtót, tűzfalat megfelelően beállítani stb.

windows update.nod32 30 napos trial.plug and play hardware...
winupdate... :lol:
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#227 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 11:58

Idézet: tikva - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 11:53

windows update.nod32 30 napos trial.plug and play hardware...
winupdate... :lol:

Értem, és 30 nap múlva?

Mind1, inkább ne off-oljuk a topic-ot...
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#228 Felhasználó inaktív   robagp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 15:45

Helloka!

Hogy lehet ezt a hatalmas és idegesítő védelmét. A programfilesbe semmit sem enged felülírni.
Pl ha fel kéne törni egy progit (bár ilyet sose tennék, nekem minden legális  ) akkor kiírná hogy védett és nem csinálja meg.
Vagy a totalcommandert szeretném beállítani, de nem írja felül az ini filet mert védett. 
PHFÚÚÚ de tetszik ez a vista. 
Iszonyat jó a védelem, ha nem azt korlátozza akit védeni kéne.

THNX! :respect:

#229 Felhasználó inaktív   robagp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 16:01

Idézet: robagp - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 15:45

Helloka!

Hogy lehet ezt a hatalmas és idegesítő védelmét. A programfilesbe semmit sem enged felülírni.
Pl ha fel kéne törni egy progit (bár ilyet sose tennék, nekem minden legális  ) akkor kiírná hogy védett és nem csinálja meg.  
Vagy a totalcommandert szeretném beállítani, de nem írja felül az ini filet mert védett. 
PHFÚÚÚ de tetszik ez a vista. 
Iszonyat jó a védelem, ha nem azt korlátozza akit védeni kéne.

THNX! :respect:

Senkia sem válaszolt, ezért itt a megoldás :
Vezérlőpult / Felhasználói fiókok / Felhasználói fiókok felügyeletének ki- ill. bekapcsolása

Azé Köszke!  :respect:

#230 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 17:06

hali.

miutan megprobaltam feltenni a vsita ultimatemre egz friss nod32 trialt teljesen behalt a windowsom. eltunt a startmenubol a restart meg a shut down. ha alt+f4 el probalok ujrainditast eszkozolni akkor az alabbi kep fogad.
javaslatok?
termeszetesen adminisztrator vagyok es csak az az egy login van. meg a guest is ki van kapcsolva.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: SATAN 2007. 11. 17. 17:06 -kor

ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#231 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 17:13

Idézet: SATAN - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 17:06

hali.

miutan megprobaltam feltenni a vsita ultimatemre egz friss nod32 trialt teljesen behalt a windowsom. eltunt a startmenubol a restart meg a shut down. ha alt+f4 el probalok ujrainditast eszkozolni akkor az alabbi kep fogad.
javaslatok?
termeszetesen adminisztrator vagyok es csak az az egy login van. meg a guest is ki van kapcsolva.

Elsőre úgy tűnik mintha a házirend lenne elnyomkodva, de ha senki nem nyúlt hozzá akkor érdekes.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#232 Felhasználó inaktív   L2GS-11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 18:07

Idézet: L2GS-11 - Dátum: 2007. nov. 13., kedd - 14:48

Ez van a host (windows\system32\driver\etc) file-ban benne.
::1 miért van ott, xp alatt nem volt soha, vagy semmi jelentősége?

127.0.0.1       localhost
::1             localhost

Lényeg, hogy router nélkül megy az egész net, de közben úgy néz ki meg is halt a cucc..
"Everyone is busy to find out what happened in the first second after the Big Bang, I’m curious what was in the before seconds…" S.G.

#233 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 20:29

Adott egy noti. Előtelepített Vista Business.

A Vista újra lett telepítve, majd az alján lévő széria számmal aktiválásra is sor került. Simán lement.
Ennek ellenére azt mutatja az asztal jobb alsó sarkában, hogy a Windows ezen példánya nem eredeti.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ötletek?

Szerkesztette: FőDudu 2007. 11. 17. 20:30 -kor

#234 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 20:34

Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 20:29

Adott egy noti. Előtelepített Vista Business.

A Vista újra lett telepítve, majd az alján lévő széria számmal aktiválásra is sor került. Simán lement.
Ennek ellenére azt mutatja az asztal jobb alsó sarkában, hogy a Windows ezen példánya nem eredeti.

Ötletek?

Telefon, mert lehet hogy a számot valaki már elhasználta, vagy letiltották. Laptop forrása?

Szerkesztette: FlowM@N 2007. 11. 17. 20:34 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#235 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 20:37

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 20:34

Telefon, mert lehet hogy a számot valaki már elhasználta, vagy letiltották. Laptop forrása?

A gépet én bontottam ki a dobozából.
Hová telefonáljak?
Hogy lehet az, hogy lemegy az aktiválás, aztán mégis pofázik...? A képen látszik amiről beszélek...

Szerkesztette: FőDudu 2007. 11. 17. 20:39 -kor

#236 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 20:39

Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 20:37

Hová telefonáljak?
Hogy lehet az, hogy lemegy az aktiválás, aztán mégis pofázik...?

Akkor semmiképpen ne telefonálj!!!  :think:

szerk.: hogy, hogy hová? MS! 2-MSINFO (267-4636)

Szerkesztette: Niceday 2007. 11. 17. 20:41 -kor

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#237 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 20:49

Idézet: robagp - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 16:01

Senkia sem válaszolt, ezért itt a megoldás :
Vezérlőpult / Felhasználói fiókok / Felhasználói fiókok felügyeletének ki- ill. bekapcsolása

Azé Köszke!  :respect:

Vagy 7.0-as Total Commandert kéne használni és ott lesz olyan gomb, hogy Rendszergazaként és egyből engedni fog mindent.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#238 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 21:37

Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 20:37

Hová telefonáljak?
Hogy lehet az, hogy lemegy az aktiválás, aztán mégis pofázik...? A képen látszik amiről beszélek...

Az mondjuk igaz, hogy a két felirat egymással nem összeférhető. :D

#239 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 21:58

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 21:37

Az mondjuk igaz, hogy a két felirat egymással nem összeférhető. :D

http://go.microsoft....k/?linkid=52012

MGAValidation Tool

#240 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 22:06

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 21:58

Invalid license....
Mi a bánatot jelent ez?

Ugyanazt a nyelvet és ugyanazt a verziót telepítettem mint ami a gépen volt. Telepítés után sikeresen aktiváltam, majd utána elkezdett dumálni....

WTF?

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.